Παίζει τελικά να ζήσουμε προφητικές στιγμές της Βίβλου? έστω 1%...

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει έστω 1/100 πιθανότητα να ζήσουμε προφητικές στιγμές της Βίβλου?

1. ΝΑΙ
16
55%
2. ΟΧΙ
13
45%

Σύνολο ψήφων: 29

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Re: Παίζει τελικά να ζήσουμε προφητικές στιγμές της Βίβλου? έστω 1%...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 24 Οκτ 2024, 19:16

Ισραήλ Ι

ΕΞΑΚΟΣΙΟΙ ΔΕΚΑ ΕΞ = 541
ωδε η σοφια εστιν ο εχων τον νουν ψηφισατω τον αριθμον του θηριου αριθμος γαρ ανθρωπου εστιν και ο αριθμος αυτου εξακοσιοι δεκα εξ
=10+300+200+1+30=541= יִשְׂרָאֵל

Το δεύτερο θηρίο.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 24 Οκτ 2024, 20:46

Ιωηλ 2

28 Καὶ μετὰ ταῦτα θέλω ἐκχέει τὸ πνεῦμά μου ἐπὶ πᾶσαν σάρκα· καὶ θέλουσι προφητεύσει οἱ υἱοὶ σας καὶ αἱ θυγατέρες σας· οἱ πρεσβύτεροί σας θέλουσιν ἐνυπνιασθῆ ἐνύπνια, οἱ νεανίσκοι σας θέλουσιν ἰδεῖ ὀράσεις.
29 Καὶ ἔτι ἐπὶ τοὺς δούλους μου καὶ ἐπὶ τὰς δούλας μου ἐν ταῖς ἡμέραις ἐκείναις θέλω ἐκχέει τὸ πνεῦμά μου.
30 Καὶ θέλω δείξει τέρατα ἐν τοῖς οὐρανοῖς καὶ ἐπὶ τῆς γῆς, αἷμα καὶ πῦρ καὶ ἀτμίδα καπνοῦ.
31 Ὁ ἥλιος θέλει μεταστραφῆ εἰς σκότος καὶ ἡ σελήνη εἰς αἷμα, πρὶν ἔλθῃ ἡ ἡμέρα τοῦ Κυρίου ἡ μεγάλη καὶ ἐπιφανής.
32 Καὶ πᾶς ὅστις ἐπικαλεσθῆ τὸ ὄνομα τοῦ Κυρίου, θέλει σωθῆ·
διότι ἐν τῷ ὄρει Σιὼν καὶ ἐν Ἱερουσαλήμ θέλει εἶσθαι σωτηρία, καθὼς εἶπεν ὁ Κύριος, καὶ εἰς τοὺς ὑπολοίπους τοὺς ὁποίους ὁ Κύριος θέλει προσκαλέσει @Αρίστος (ο πνευματικός ισραήλ που λέγαμε όταν περιγράφεται στην ΠΔ)

Σημείωση...το 1% πιθανότητα του τίτλου δεν αναφέρεται στα έσχατα...είναι πολλά που πρέπει να εκπληρωθούν πριν φτάσουμε στο 1% πιθανότητα να είμαστε κοντά σ αυτά.

Το ότι οι προφήτες της ΠΔ όμως έχουν ασχοληθεί εκτεταμένα με τα του μέλλοντος, όχι μόνο τα μ.Χ. μέλλοντα αλλά και τα δικά μας, είναι νομίζω ξεκάθαρο. Εχουν δε πολύ ψωμί για όποιον ενδιαφέρεται και σίγουρα δεν πρέπει να πετιούνται αβίαστα στον κάλαθο σαν να μην έχουν πλέον κάποια αξία.

ΥΓ. Στους 13 που έχουν απαντήσει ναι...
μια παράθεση της πρώτης σύστασης του βιβλίου της Αποκαλύψεως του Ιωάννη...

1:3
μακάριος ὁ ἀναγινώσκων καὶ οἱ ἀκούοντες τοὺς λόγους τῆς προφητείας καὶ τηροῦντες τὰ ἐν αὐτῇ γεγραμμένα...

Ψάξτε τον προφητικό λόγο... διαβάστε...ζητήστε...χτυπήστε...

Αἰτεῖτε, καὶ θέλει σᾶς δοθῆ· ζητεῖτε, καὶ θέλετε εὑρεῖ· κρούετε, καὶ θέλει σᾶς ἀνοιχθῆ·
διότι πᾶς ὁ αἰτῶν λαμβάνει, καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει, καὶ εἰς τὸν κρούοντα θέλει ἀνοιχθῆ

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 25 Οκτ 2024, 07:30

student έγραψε:
24 Οκτ 2024, 20:46
Ιωηλ 2
31 Ὁ ἥλιος θέλει μεταστραφῆ εἰς σκότος καὶ ἡ σελήνη εἰς αἷμα, πρὶν ἔλθῃ ἡ ἡμέρα τοῦ Κυρίου ἡ μεγάλη καὶ ἐπιφανής.
αυτό δείχνει την αόριστη μπαρουφολογία των γιουδαίων ρομποφόρων....

ο ήλιος έχει ήδη μεταστραφῆ εἰς σκότος καὶ ἡ σελήνη εἰς αἷμα πανπολλες φορές από τότε που γράφτηκε η φράση... και πριν γραφτεί η φράση είχε ήδη μεταστραφῆ ο ήλιος εἰς σκότος καὶ ἡ σελήνη εἰς αἷμα πανπολλες φορές

φύκια....
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 25 Οκτ 2024, 19:57

Σπύρος έγραψε:
24 Οκτ 2024, 19:16
Ισραήλ Ι
ΕΞΑΚΟΣΙΟΙ ΔΕΚΑ ΕΞ = 541
ωδε η σοφια εστιν ο εχων τον νουν ψηφισατω τον αριθμον του θηριου αριθμος γαρ ανθρωπου εστιν και ο αριθμος αυτου εξακοσιοι δεκα εξ
Το δεύτερο θηρίο.
Δηλαδη τα τεσσερα Θηρια
Εχουν το καθε ενα διαφορετικο αριθμο;
Και ο Δρακος με τα εφτα κεφαλια
Και τα εφτα στεμματα
Τι αριθμο εχει;

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 26 Οκτ 2024, 06:55

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε:
25 Οκτ 2024, 19:57
Σπύρος έγραψε:
24 Οκτ 2024, 19:16
Ισραήλ Ι
ΕΞΑΚΟΣΙΟΙ ΔΕΚΑ ΕΞ = 541
Το δεύτερο θηρίο.
Δηλαδη τα τεσσερα Θηρια
Εχουν το καθε ενα διαφορετικο αριθμο;
Και ο Δρακος με τα εφτα κεφαλια
Και τα εφτα στεμματα
Τι αριθμο εχει;
Για τα τέσσερα θηρία δεν γίνεται αναφορά σε ψήφους ή υπολογισμούς. Ο δράκος:

Εικόνα

Η λέξη ΔΡΑΚΩΝ δίδει το γεωκεντρικό γεωγραφικό κέντρο του κράτους ή ψευδοκράτους του Ισραήλ. Η Αποκάλυψη εξηγεί ότι ό Δράκων είναι ο Σατανάς.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 29 Οκτ 2024, 16:44

Ένα κομμάτι αυτών που δίνουν 1% πιθανότητες να ζήσουμε βιβλικές προφητείες τείνει προς την άποψη πως ένα κομβικό/σημαδιακό γεγονός εκείνων των καιρών είναι ένας μεγάλος πόλεμος που θα εμπλέξει σχεδόν όλο τον πλανήτη και θα φέρει μεγάλο θανατικό.

Μια από τις πιο συμπυκνωμένες περιγραφές εκείνου του πολέμου ίσως είναι του Ιερεμία

25

15 ...οὕτω λέγει πρὸς ἐμὲ Κύριος ὁ Θεὸς τοῦ Ἰσραήλ, Λάβε τὸ ποτήριον τοῦτο τοῦ οἴνου τοῦ θυμοῦ μου ἐκ τῆς χειρὸς μου καὶ πότισον ἐξ αὐτοῦ πάντα τὰ ἔθνη, πρὸς τὰ ὁποῖα ἐγὼ σὲ ἀποστέλλω· καὶ θέλουσι πίει καὶ θέλουσι ταραχθῆ καὶ παραφρονήσει ἐξ αἰτίας τῆς μαχαίρας, τὴν ὁποίαν ἐγὼ θέλω ἀποστείλει ἐν μέσῳ αὐτῶν Τότε ἔλαβον τὸ ποτήριον ἐκ τῆς χειρὸς τοῦ Κυρίου καὶ ἐπότισα πάντα τὰ ἔθνη, πρὸς τὰ ὁποῖα ὁ Κύριος μὲ ἀπέστειλε·....

Οὕτω λέγει ὁ Κύριος τῶν δυνάμεων, ὁ Θεὸς τοῦ Ἰσραήλ· Πίετε καὶ μεθύσατε καὶ ἐμέσατε καὶ πέσετε καὶ μή σηκωθῆτε, ἐξ αἰτίας τῆς μαχαίρας, τὴν ὁποίαν ἐγὼ θέλω ἀποστείλει ἐν μέσῳ ὑμῶν.
Καὶ ἐὰν δὲν θελήσωσι νὰ λάβωσι τὸ ποτήριον ἐκ τῆς χειρὸς σου διὰ νὰ πίωσι, τότε θέλεις εἰπεῖ πρὸς αὐτούς, Οὕτω λέγει ὁ Κύριος τῶν δυνάμεων· Ἐξάπαντος θέλετε πίει.
Διότι ἰδού, ἐνῷ ἐγὼ ἐπὶ τὴν πόλιν, ἐπὶ τῆς ὁποίας ἐκλήθη τὸ ὄνομά μου, ἀρχίζω νὰ φέρω κακόν, σεῖς θέλετε μείνει λοιπὸν ἀτιμώρητοι; δὲν θέλετε μείνει ἀτιμώρητοι, διότι ἐγὼ θέλω καλέσει μάχαιραν ἐπὶ πάντας τοὺς κατοίκους τῆς γῆς, λέγει ὁ Κύριος τῶν δυνάμεων...
Οὕτω λέγει ὁ Κύριος τῶν δυνάμεων· Ἰδού, κακὸν θέλει ἐξέλθει ἀπὸ ἔθνους εἰς ἔθνος καὶ ἀνεμοστρόβιλος μέγας θέλει ἐγερθῆ ἐκ τῶν ἄκρων τῆς γῆς.

Μια σύγκρουση με πολλά έθνη σε παραφροσύνη, με την οποίο ξεκινάει κακό/τιμωρία για την πόλη επί της οποίας εκλήθη το όνομα Του (το ισραήλ σε κεντρικό ρόλο από τη μια μεριά)...και απλώνει από έθνους εις έθνος σε τιμωρία με μάχαιρα επί πάντας τους κατοικούντας της γης από την άλλη μεριά.

Μερικά σχόλια 0,02 για όποιον...

Η φράση "μάχαιραν ἐπὶ πάντας τοὺς κατοίκους τῆς γῆς" θα μπορούσε ίσως να συνδεθεί με ένα στίχο της Αποκάλυψης...

ἐξῆλθεν ἄλλος ἵππος πυρρός, καὶ τῷ καθημένῳ ἐπ' αὐτὸν ἐδόθη αὐτῷ λαβεῖν τὴν εἰρήνην ἐκ τῆς γῆς καὶ ἵνα ἀλλήλους σφάξωσι, καὶ ἐδόθη αὐτῷ μάχαιρα μεγάλη.

Μια παρόμοια αναφορά για μια μεγάλη σύγκρουση που θα εμπλέξει όλη τη γη και θα πέσει μεγάλη μάχαιρα παντού

Το δε "από έθνους εις έθνος" επίσης θα μπορούσε να συνδεθεί με άλλο ένα εδάφιο της ΚΔ που αναφέρεται στο μέλλον...

ἐγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων.

Η αρχή των ωδίνων, ξεκινάει με μια μεγάλη σύγκρουση, έθνος επί έθνος, βασιλεία επί βασιλείαν...

Αν λοιπόν όλο αυτό που παρακολουθούμε να εξελίσσεται γύρω μας από πλευράς πολεμικών συγκρούσεων προχωρήσει παρακάτω σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και καταστροφικό, που θα φέρει τελικά θανατηφόρες συγκρούσεις διαφόρων ειδών σε όλη τη γη, ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού ότι υπάρχει 1% πιθανότητα να εκπληρώνονται κάποιες Βιβλικές προφητείες...

Σκέψεις 0,02

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 29 Οκτ 2024, 17:08

Θα πρόσθετα επίσης άλλη μια παρατήρηση σχετικά με την πορεία που δείχνει να έχει αυτή η σύγκρουση στον Ιερεμία...

στη λίστα συμμετεχόντων έχουμε από τη μια το ισραήλ και από την άλλη μια μεγάλη και αναλυτική λίστα από όλους τους πέριξ...

Τότε ἔλαβον τὸ ποτήριον ἐκ τῆς χειρὸς τοῦ Κυρίου καὶ ἐπότισα πάντα τὰ ἔθνη, πρὸς τὰ ὁποῖα ὁ Κύριος μὲ ἀπέστειλε·
18 τὴν Ἱερουσαλήμ καὶ τὰς πόλεις τοῦ Ἰούδα καὶ τοὺς βασιλεῖς αὐτοῦ καὶ τοὺς μεγιστᾶνας αὐτοῦ, διὰ νὰ καταστήσω αὐτοὺς ἐρήμωσιν, θάμβος, συριγμὸν καὶ κατάραν, καθὼς τὴν ἡμέραν ταύτην·
19 τὸν Φαραὼ βασιλέα τῆς Αἰγύπτου καὶ τοὺς δούλους αὐτοῦ καὶ τοὺς μεγιστᾶνας αὐτοῦ καὶ ἅπαντα τὸν λαὸν αὐτοῦ,
20 καὶ πάντα τὸν σύμμικτον λαὸν καὶ πάντας τοὺς βασιλεῖς τῆς γῆς Οὔζ καὶ πάντας τοὺς βασιλεῖς τῆς γῆς τῶν Φιλισταίων καὶ τὴν Ἀσκάλωνα καὶ τὴν Γάζαν καὶ τὴν Ἀκκαρὼν καὶ τὸ ὑπόλοιπον τῆς Ἀζώτου,
21 τὸν Ἐδὼμ καὶ τὸν Μωὰβ καὶ τοὺς υἱοὺς Ἀμμών,
22 καὶ πάντας τοὺς βασιλεῖς τῆς Τύρου καὶ πάντας τοὺς βασιλεῖς τῆς Σιδῶνος καὶ τοὺς βασιλεῖς τῶν νήσων τῶν πέραν τῆς θαλάσσης,
23 τὴν Δαιδὰν καὶ τὴν Θαιμὰ καὶ τὴν Βοὺζ καὶ πάντας τοὺς περικείροντας τὴν κόμην·
24 καὶ πάντας τοὺς βασιλεῖς τῆς Ἀραβίας καὶ πάντας τοὺς βασιλεῖς τῶν συμμίκτων λαῶν τῶν κατοικούντων ἐν τῇ ἐρήμῳ,
25 καὶ πάντας τοὺς βασιλεῖς τῆς Ζιμβρὶ καὶ πάντας τοὺς βασιλεῖς τῆς Ἐλὰμ καὶ πάντας τοὺς βασιλεῖς τῶν Μήδων,

Αυτή είναι η πρώτη λίστα από παραφρονημένους που θα εμπλακούν...πίνει το ισραήλ και πίνουν κι όλοι οι τριγύρω..

...μετά απλώνει από τον έναν στον άλλον σε όλη τη γη η παραφροσύνη...

26 καὶ πάντας τοὺς βασιλεῖς τοῦ βοῤῥᾶ τοὺς μακρὰν καὶ τοὺς ἐγγύς, ἕνα μετὰ τοῦ ἄλλου, καὶ πάντα τὰ βασίλεια τῆς οἰκουμένης, τὰ ἐπὶ προσώπου τῆς γῆς· καὶ ὁ βασιλεὺς τῆς Σησὰχ θέλει πίει μετ᾿ αὐτούς.

Ο δε βασιλεύς σησαχ, έχει ενδεχομένως κι αυτός την ξεχωριστή ιστορία του από τη στιγμή που θα πιει κι αυτός μαζί τους... αλλά αν 1% είναι, θα είναι για παρακάτω στο δρόμο.

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 29 Ιαν 2025, 16:13

Γελοιότητες. Και απαιτείς κιόλας να σεβαστούμε τις γελοιότητες και να μου σου χαλάμε το απιχνιδάκι σου ενώ εσύ να έχεις το ελεύθερο να ασχημονείς για άλλους χρήστες, να μ,παίνεις σε όποιο νήμα θέλεικς να λες την αποψάρα σου με στόμφο και να μου χαλάει κανείς την ζαχαρένια σου.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών