Δεν προέρχεται από την πολιτική ελίτ, την οποία έχουν σιχαθεί οι ψηφοφόροι.dotcom έγραψε: ↑07 Ιαν 2021, 20:17Εμένα κάτι δε μου κάθεται καλά και δεν μπορώ να το εξηγήσω σε μια απλή γραμμική δεξιόστροφη εξέλιξη του ρεπουμπλικανικού κόμματος.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑07 Ιαν 2021, 19:42Εγώ λέω ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος με ευκολία θα τραβήξουν μια γραμμή από ατην αρχή του Southern Strategy μέχρι τον Τραμπ (και παραπέρα μάλλον, όπου οδηγήσει αυτή η κατάσταση) και θα πουν ότι ήταν αναμενόμενο.Δημοκρατικός έγραψε: ↑07 Ιαν 2021, 19:39
Μην μπερδεύουμε τώρα το ρεπουμπλικανικο κομμα με το ξένο σώμα Τραμπ.
Ούτως η άλλως μια κλασσική γραμμική εξέλιξη του ρεπουμπλικανικού κόμματος θα ήταν η εκλογή Τεντ Κρούζ Δηλαδή Bush#3 με περισσότερη συντήρηση
Είναι δεδομένο ότι συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες έστρωσαν το έδαφος για την εκλογή ενός λαικιστή - αντι καθεστωτικού στην εξουσία.
Δεν είναι παράδοξο αυτό και έχουμε ξαναδεί πρόσφατα.
Πουθενά αλλού όμως όπου εκλέχθηκαν λαικιστές με παρόμοια ατζένα και πρακτικές δεν δημιουργήθηκε αυτό το "cult of personality" που είχε ο Τραμπ.
Είναι αδιανόητο.
Δεν το έχουμε δει ούτε στο Η.Β,ούτε στην Πολωνία,ούτε καν στην Ουγγαρία.
Για τους φανατικούς οπαδούς του δεν τους ένοιαζε τίποτα άλλο μόνο ο Τραμπ.
Στα αρχίδια τους το κόμμα μόνο Τραμπ,
Στα αρχίδια τους οι υπουργοί του,με το που τους άδειαζε ο Τραμπ πέφτανε πάνω τους σαν τα σκυλιά.
Στα αρχίδια τους οι γερουσιαστές, μόνο Τραμπ
Στην πυρά και ο Πενς,μονο Τραμπ
Τραμπ Τραμπ Τραμπ Τραμπ.
Αν και προέρχεται από την επιχειρηματική ελίτ λόγω αμερικανικής παράδοσης αυτό δεν ενόχλεισαι. Ίσα ίσα που πλάσαρε και την εικόνα του αυτοδημιούργητου, κάτι που πουλάει πολύ στις ΕΠΑ.
Κατάφερε να διεισδύσει στις θρησκόληπτες μάζες. Με ποιο τρόπο; Πιθανότατα εξαγόρασε μερικούς πάστορες με μεγάλη επιρροή για να πείσουν ότι αυτός είναι ο προστάτης της θρησκείας τους.
Χρησιμοποιεί μια υπεραπλουστευτική γλώσσα, που πάντα γοητεύει τις μάζες και τις οδηγεί να ταυτίζονται με τον φορέα της.
Πλάσαρε επιτυχημένα το ότι είναι κι αυτός ένας απλός Αμερικανός πολίτης.
Συν η έλλειψη σοβαρής ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.