εφοσον ειναι χαλκινα, σκατζοχοιροφαγος του ταδωσε.Νατάσα έγραψε: ↑03 Μάιος 2022, 21:04
Δεν κάνω το κορόιδο και σου απαντώ, το συγκεκριμένο πρέπει να είναι λόγος της Αγίας Αικατερίνης, αλλά δεν μπορώ να σου βρω την πηγή.
Γενικά, τα περισσότερα ο Δημοσθένης τα έχει πάρει από τα χάλκινα βιβλία που έχει πει ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει ποιος του τα έδωσε.
Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;
Δεν υπάρχουν πουθενά αυτά Λοξία και το ξέρεις.Λοξίας έγραψε: ↑03 Μάιος 2022, 22:15Α, δεν μπορείς να βρεις την πηγή...Νατάσα έγραψε: ↑03 Μάιος 2022, 21:04Δεν κάνω το κορόιδο και σου απαντώ, το συγκεκριμένο πρέπει να είναι λόγος της Αγίας Αικατερίνης, αλλά δεν μπορώ να σου βρω την πηγή.
Γενικά, τα περισσότερα ο Δημοσθένης τα έχει πάρει από τα χάλκινα βιβλία που έχει πει ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει ποιος του τα έδωσε.
Ε, ίσως μπορεί να βοηθήσει κάποιος ειδικός στην χριστιανική θεολογία και να μας πει αν υπάρχει όντως...
Α, τα έχει πάρει από τα χάλκινα βιβλία (το είπα), τα οποία όμως δεν μπορεί να αποκαλύψει ποιος του τα έδωσε...
Κατάλαβα...
Έτυχε να δω λίγο απ την κουβέντα σας και θαύμασα την υπομονή σου.
Όσο για σένα Νατάσα οταν κάποιος σου λέει κάτι αλλά δεν σου αποκαλύπτει την πηγή του γιατί και καλά είναι ιερό και επτασφράγιστο μυστικό και έχει δοθεί υπόσχεση να μην αποκαλυφθεί...κράτα μικρό καλάθι.
Όσο λειτουργείς έτσι έχεις όλες τις προϋποθέσεις να γίνεσαι διαρκώς θύμα απατεώνων.
Και δεν μιλάω μόνο για θρησκευτικά θέματα αλλά εφ όλης τής ύλης των θεμάτων τής ζωής σου.
Καλοπροαίρετα στο λέω.

(Ένωση άθεων αντιολυμπιακών)

Ποιον εννοεις αθρησκο;Blackdog έγραψε: ↑03 Μάιος 2022, 21:25Να εξηγει Χριστιανικο δογμα ενας-στην καλυτερη- αθρησκος το βρισκω παραταιρο
Πηρε το ματι μου την ιστορια του Λιακο, κατι ποσταρες χθες. Μια ερωτηση μονον: Το κειμενο του Ιωαννη που αναφερεται ειναι αυτο που ξεκιναει με το "Εν αρχη ην η μονας;"
Ναι, έτσι ξεκιναει το κειμενο! Το εχεις;;
"Άχρι καιρού..."
Εχω ομως πολυ καλη διαισθηση Αφαντε! Παρα πολυ καλη!....Και θελω να με θυμαστε οταν επαληθευτουν ολα αυτα...Άφαντος έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 11:14Δεν υπάρχουν πουθενά αυτά Λοξία και το ξέρεις.Λοξίας έγραψε: ↑03 Μάιος 2022, 22:15Α, δεν μπορείς να βρεις την πηγή...Νατάσα έγραψε: ↑03 Μάιος 2022, 21:04Δεν κάνω το κορόιδο και σου απαντώ, το συγκεκριμένο πρέπει να είναι λόγος της Αγίας Αικατερίνης, αλλά δεν μπορώ να σου βρω την πηγή.
Ε, ίσως μπορεί να βοηθήσει κάποιος ειδικός στην χριστιανική θεολογία και να μας πει αν υπάρχει όντως...
Α, τα έχει πάρει από τα χάλκινα βιβλία (το είπα), τα οποία όμως δεν μπορεί να αποκαλύψει ποιος του τα έδωσε...
Κατάλαβα...
Όσο για σένα Νατάσα οταν κάποιος σου λέει κάτι αλλά δεν σου αποκαλύπτει την πηγή του γιατί και καλά είναι ιερό και επτασφράγιστο μυστικό και έχει δοθεί υπόσχεση να μην αποκαλυφθεί...κράτα μικρό καλάθι.
Όσο λειτουργείς έτσι έχεις όλες τις προϋποθέσεις να γίνεσαι διαρκώς θύμα απατεώνων.
Και δεν μιλάω μόνο για θρησκευτικά θέματα αλλά εφ όλης τής ύλης των θεμάτων τής ζωής σου.
Καλοπροαίρετα στο λέω.

"Άχρι καιρού..."
EμεναΝατάσα έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 12:51Ποιον εννοεις αθρησκο;
Ναι, έτσι ξεκιναει το κειμενο! Το εχεις;;

Ναι το εχω. Ειναι τ αποκρυφο ευαγγελιο του Ιωαννη, απ τα χειρογραφα του Ναγκ Χαμαντι.
Στα Ελληνικα δεν το εχω δει σε "επισημη" μεταφραση, στα αγγλικα ομως βρισκεται ευκολα.
http://www.gnosis.org/naghamm/nhl_sbj.htm
Νατάσα έγραψε: ↑03 Μάιος 2022, 21:04.
Ο Λιακόπουλος "θεολογεί" (σύμφωνα με εσένα), πως:
"Οι 12 Ολύμπιοι θεοί και μερικές άλλες χιλιάδες θεοί άλλων θρησκειών, ήταν άγγελοι του τριαδικού θεού του χριστιανισμού που έχασαν την αποστολή τους και ενόμισαν εαυτούς θεούς"
Θα μου πεις ΠΟΥ και σε ΠΟΙΟ σημείο υπάρχει τέτοια διδασκαλία σε μια από τις χριστιανικές ομολογίες, ή θα συνεχίσεις να κάνεις το κορόιδο;
Τωρα δεν ξερω πως θα ακουστει αυτο, αλλα εχει βαση
Πολυ απλα...
Επειδη λεγανε τους Εθνικους ειδωλολατρες, οι ιδιοι αντετειναν οτι δεν λατρευουν το ειδωλο αλλα τον θεο (Δαιμονα με την προχριστιανικη εννοια) που κατοικουσε μεσα. Οι πρωτοι πατερες της εκκλησιας λοιπον ειπαν οτι τα πνευματα που κρυβονται στα αγαλματα ειναι κακα και μοχθηρα και οτι τους σπρωχνουν στην ακολασια. Το Ιδιο τους ειπαν για τους θεους που καλουσαν στις τελετες.
Απο μοχθηρα πνευματα μεχρι εκπτωτοι αγγελοι που την ειδαν θεοι, δεν ειναι μεγαλος δρομος.
- taxalata xalasa
να παμε ολοι να πιασουμε θεση στο νταγκλα μαγκαν....Blackdog έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 13:58Νατάσα έγραψε: ↑03 Μάιος 2022, 21:04.
"Οι 12 Ολύμπιοι θεοί και μερικές άλλες χιλιάδες θεοί άλλων θρησκειών, ήταν άγγελοι του τριαδικού θεού του χριστιανισμού που έχασαν την αποστολή τους και ενόμισαν εαυτούς θεούς"
Θα μου πεις ΠΟΥ και σε ΠΟΙΟ σημείο υπάρχει τέτοια διδασκαλία σε μια από τις χριστιανικές ομολογίες, ή θα συνεχίσεις να κάνεις το κορόιδο;
Πολυ απλα...
Επειδη λεγανε τους Εθνικους ειδωλολατρες, οι ιδιοι αντετειναν οτι δεν λατρευουν το ειδωλο αλλα τον θεο (Δαιμονα με την προχριστιανικη εννοια) που κατοικουσε μεσα. Οι πρωτοι πατερες της εκκλησιας λοιπον ειπαν οτι τα πνευματα που κρυβονται στα αγαλματα ειναι κακα και μοχθηρα και οτι τους σπρωχνουν στην ακολασια. Το Ιδιο τους ειπαν για τους θεους που καλουσαν στις τελετες.
Απο μοχθηρα πνευματα μεχρι εκπτωτοι αγγελοι που την ειδαν θεοι, δεν ειναι μεγαλος δρομος.

Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Χμμ...ναι, έχει μια βάση αυτό.Blackdog έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 13:58Νατάσα έγραψε: ↑03 Μάιος 2022, 21:04.
Πολυ απλα...
Τω καιρώ εκείνω (που λένε και τα Ευαγγγέλια), οι "ιδιωτικές" ερμηνείες του χριστιανισμού από μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πάμπολλες σέχτες. Γνωστό αυτό. Όλο και κάποια από αυτές θα μπορούσε να είχε ενσωματώσει στην "θεολογία" της μία τέτοια διδασκαλία. Και μετά, όταν οι επερχόμενες σύνοδοι εξάλειψαν όλες αυτές τις σέχτες και αιρέσεις (αιρέσεις για το "καθιερωμένο πρότυπο")...
...πιθανότατα ξεχάστηκε και κάποιος βρήκε κάποια στοιχεία και βγήκε ο Λιακόπουλος σαν τον λαγό απο το καπέλο.
Δεν είναι απίθανο!
- taxalata xalasa
το boldαρισμενο δεν αλλαξε και πολυ....μη σου πω δεν αλλαξε καθολου...Λοξίας έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 15:09Χμμ...ναι, έχει μια βάση αυτό.Blackdog έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 13:58Νατάσα έγραψε: ↑03 Μάιος 2022, 21:04.
Πολυ απλα...
Τω καιρώ εκείνω (που λένε και τα Ευαγγγέλια), οι "ιδιωτικές" ερμηνείες του χριστιανισμού από μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πάμπολλες σέχτες. Γνωστό αυτό. Όλο και κάποια από αυτές θα μπορούσε να είχε ενσωματώσει στην "θεολογία" της μία τέτοια διδασκαλία. Και μετά, όταν οι επερχόμενες σύνοδοι εξάλειψαν όλες αυτές τις σέχτες και αιρέσεις (αιρέσεις για το "καθιερωμένο πρότυπο")...
...πιθανότατα ξεχάστηκε και κάποιος βρήκε κάποια στοιχεία και βγήκε ο Λιακόπουλος σαν τον λαγό απο το καπέλο.
Δεν είναι απίθανο!
εδω μεσα εχουμε
λιακοπουλεια ερμηνεια
στραβομανουρια ερμηνεια
διαβολοφοβουμενη ερμηνεια
......
και μεχρι και taxalataxalasaία αντιπαρερμηνεια.....

το μονο που αλλαξε ειναι οτι το καντηλι εγινε λαμπα.
και ενω προμηθεας εδωκε την φωτια παλια,
καποιος επιμηθεας μας εδωκε τον ηλεκτρισμο...
και την δυναμη του ιδιου του Διος... τον κεραυνο....
ή μηπως καμω λαθος μεσιε Laxus?
τα γραφομενα γραφτηκαν επι εποχης προμηθεα.... ο ανθρωπος γνωριζε την χρηση της φωτιας...
τα γραφομενα εχουν προβλημα επι εποχης επιμηθεα.... ο ανθρωπος γνωριζει την χρηση του ηλεκτρισμου...
φαντασου ποσες ερμηνειες θα δωθουν επι εποχης ηλεκτρισμου, οταν δωθηκαν τοσες πολλες επι εποχης καντηλιου (αν ειχες λαδακι να καψεις)....
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Ναι ειναι το γνωστο, ο δικος μας ειναι ο σωστος θεος ο δικος σας ειναι πλανη. Εχει παιξει και παιζει πολυ ακομα αυτο το εργο σε ολες τις θρησκειες, οχι μονο εδωtaxalata xalasa έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 14:18
να παμε ολοι να πιασουμε θεση στο νταγκλα μαγκαν........ τετοια παραμυθα, μονο με την παραμυθα (πρεζα)
Ετσι ειναιΛοξίας έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 15:09
Χμμ...ναι, έχει μια βάση αυτό.
Δεν είναι απίθανο!

Τα εχω διαβασει αυτα απ τον Χρυσοστομο, που θεωρειται εγκυρος. Το εχω ξαναδει στον Ωριγενη, αλλα τον εχουν αφορισει. Το λεει μετα μπινελικιων και ο Ιουλιανος.
Ομως απ οτι ξερω η εκκλησια λεει για τους πατερες λιγο πολυ οτι ναι μεν ειχαν το Αγ πνευμα, αλλα ηταν και ανθρωποι, ετσι πεφταν καποιες φορες σε πλανες οταν δεν συμφωνουσαν με αυτα που αποφασιστηκαν σε συνοδους

Ετσι για να ενσωματωθει στο δογμα η διδασκαλια πρεπει να εχει επικυρωθει απο συνοδο, που δεν νομιζω να εχει γινει αυτο ποτε για το συγκεκριμενο.
Νατάσα έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 12:53Εχω ομως πολυ καλη διαισθηση Αφαντε! Παρα πολυ καλη!....Και θελω να με θυμαστε οταν επαληθευτουν ολα αυτα...Άφαντος έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 11:14Δεν υπάρχουν πουθενά αυτά Λοξία και το ξέρεις.
Καλοπροαίρετα στο λέω.
.
Αν επαληθευτούν όλα φτά θα σε χρίσουμε Προφήτη.....

Ελπίζω να μας αφήσεις και συ καμμιά Αγία Παντόφλα ή κανα Αγιο Τσόκαρο να προσκυνάμε.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Μιας και το εχεις, δεν το δημοσιευεις;Blackdog έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 13:50Eμενα
Ναι το εχω. Ειναι τ αποκρυφο ευαγγελιο του Ιωαννη, απ τα χειρογραφα του Ναγκ Χαμαντι.
Στα Ελληνικα δεν το εχω δει σε "επισημη" μεταφραση, στα αγγλικα ομως βρισκεται ευκολα.
http://www.gnosis.org/naghamm/nhl_sbj.htm
"Άχρι καιρού..."
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 18:42Νατάσα έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 12:53Εχω ομως πολυ καλη διαισθηση Αφαντε! Παρα πολυ καλη!....Και θελω να με θυμαστε οταν επαληθευτουν ολα αυτα...Άφαντος έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 11:14
Δεν υπάρχουν πουθενά αυτά Λοξία και το ξέρεις.
Καλοπροαίρετα στο λέω.
.
Αν επαληθευτούν όλα φτά θα σε χρίσουμε Προφήτη.....
Ελπίζω να μας αφήσεις και συ καμμιά Αγία Παντόφλα ή κανα Αγιο Τσόκαρο να προσκυνάμε.....
.

"Άχρι καιρού..."
fixedtaxalata xalasa έγραψε: ↑04 Μάιος 2022, 18:14εδω μεσα εχουμε
λιακοπουλεια ερμηνεια
στραβομανουρια ερμηνεια
διαβολοφοβουμενη ερμηνεια
......
και μεχρι και taxalataxalasaία αντιπαρερμηνεια.....
Ξέχασες και τις παρερμηνείς του Nik, του Λοξία κλπ.
Βάλε όλες τις παραμέτρους. Μην ντρέπεσαι.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 39 Απαντήσεις
- 1356 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Anax81
27 Οκτ 2023, 18:10
-
- 107 Απαντήσεις
- 5628 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
28 Μάιος 2024, 07:41
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει σύγκρουση επιστήμης και θρησκείας;
από gmoutzour » 18 Μαρ 2025, 14:16 » σε Θρησκειολογία - 99 Απαντήσεις
- 10316 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
20 Μαρ 2025, 15:36
-
-
-
Νέα δημοσίευση Συνεισφορά της χριστιανικής θρησκείας στην τέχνη.
από έργο_μακέτο » 05 Ιουν 2024, 22:33 » σε Θρησκειολογία - 1 Απαντήσεις
- 354 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06
05 Ιουν 2024, 22:36
-