Είναι οι μάγοι υπηρέτες του Εωσφόρου;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Είναι οι μάγοι υπηρέτες του Εωσφόρου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 21 Ιούλ 2019, 17:57

Feindflug έγραψε:
21 Ιούλ 2019, 17:49
Μήπως σου κλέψε αυτό τίποτα, τύπισσα;
Αυτό όχι, μια γύφτισσα με είχε σταματήσει μια φορά στα Πατήσια και μου έλεγε "το βλέπω, σου έχουν κάνει μάγια, βγάλε πενήντα ευρώ και κράτα τα ψηλά, να τα λύσω", αλλά δεν έπεσα στην παγίδα.
Πρόσφατα είχα δει οικογένεια Αφγανών μέσα στο λεωφορείο, μελαχρινοί αυτοί, με μαντίλα η γυναίκα, σαν γύφτοι και κρατούσαν ένα παιδί θεικό. Αγόρι, λευκό, με μαλλιά χρυσά όχι απλώς ξανθά και μπλε φωτεινά μάτια. Του έκαναν πολλά χάδια. Απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Μαγεία ξανά.

Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 21 Ιούλ 2019, 19:43

Antares έγραψε:
21 Ιούλ 2019, 17:32
stargazer έγραψε:
21 Ιούλ 2019, 17:29

Ούτε εγώ πιστεύω στην μαγεία. Θεωρώ ότι είναι μάλλον ψυχολογικό φαινόμενο. Δεν παύουν βέβαια κάποια μεμονωμένα περιστατικά να με προβληματιζουν, αλλά όχι τόσο όσο να αλλάξω θέση

Ένα άλλο που με προβληματιζει, είναι ότι όσους "μάγους", επίδοξους η εν ενεργεία, έχω γνωρίσει στην ζωή μου, ήταν εντελώς στόκοι.
Διάβασα το Αβραάμ ο Μάγος του Καλόπουλου. Ασχέτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτή την απομυθοποίηση, υπάρχει μια λογική στον τρόπο που περιγράφει τα γεγονότα.
Eχω ψάξει πολλά χρόνια τα θέματα μαγείας σατανισμού πνευματισμού κλπ, έχω διαβάσει πολλά και έχω συναντήσει αρκετούς ανθρώπους που ασχολούνται, χωρίς να έχω βρει επαρκείς αποδείξεις για οτιδήποτε, πλην του ότι οι εμπλεκόμενοι έχουν πάρει διαζύγιο απ την κριτική σκέψη.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 21 Ιούλ 2019, 19:49

Στο 2:30 και μετα μιλάει για την Σολομωνική τι είναι και ότι την διαβάζουν οι μαγοι.

Στο 11:00 λέει ότι υπαρχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΓΟΙ και όχι τσαρλατάνοι.

Στο 12:40 ότι οι αληθινοί μάγοι εχουν ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ 100%.

Στο 15:00 κανει αναφορά στον άγιο Κυπριανό που ηταν μαγος και μετανόησε και πιστεψε στον Χριστό.

Προς το τέλος μιλάει για την κόλαση.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 21 Ιούλ 2019, 19:50

stargazer έγραψε:
21 Ιούλ 2019, 19:43
Antares έγραψε:
stargazer έγραψε:
21 Ιούλ 2019, 17:29

Ούτε εγώ πιστεύω στην μαγεία. Θεωρώ ότι είναι μάλλον ψυχολογικό φαινόμενο. Δεν παύουν βέβαια κάποια μεμονωμένα περιστατικά να με προβληματιζουν, αλλά όχι τόσο όσο να αλλάξω θέση

Ένα άλλο που με προβληματιζει, είναι ότι όσους "μάγους", επίδοξους η εν ενεργεία, έχω γνωρίσει στην ζωή μου, ήταν εντελώς στόκοι.
Διάβασα το Αβραάμ ο Μάγος του Καλόπουλου. Ασχέτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτή την απομυθοποίηση, υπάρχει μια λογική στον τρόπο που περιγράφει τα γεγονότα.
Eχω ψάξει πολλά χρόνια τα θέματα μαγείας σατανισμού πνευματισμού κλπ, έχω διαβάσει πολλά και έχω συναντήσει αρκετούς ανθρώπους που ασχολούνται, χωρίς να έχω βρει επαρκείς αποδείξεις για οτιδήποτε, πλην του ότι οι εμπλεκόμενοι έχουν πάρει διαζύγιο απ την κριτική σκέψη.
Εσύ προσωπικά ασχολήθηκες, τύπε;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 21 Ιούλ 2019, 19:58

Ποιος εχει ασχοληθεί με μαγεία απο δω μεσα;
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 21 Ιούλ 2019, 20:02

stargazer έγραψε:
Εκείνο που δεν θα έκανα ποτέ είναι να επικαλεστώ τον Σατανά ή σατανικά πνεύματα για βοήθεια. Ούτε καν για αστείο.
Θα συμβούλευα και άλλους να μην το κάνουν.
Για βοήθεια μόνο τον Θεό (όποιον πιστεύει ο καθένας).
Επίσης οι αρχαίοι Έλληνες θεωρήθηκαν παγανιστές, μάγοι, όπως και το δωδεκάθεο. Ότι γνωρίζουμε για το δωδεκάθεο όμως το γνωρίζουμε από ποιητές ή καλλιτέχνες, οι μεταγενέστεροι φιλόσοφοι δεν δέχονταν ότι οι θεοί κάνουν όλα αυτά τα πράγματα, αυτά ήταν τέχνη, κουλτούρα, σατίριζαν τους θεούς, τους απέδιδαν ανθρώπινες αδυναμίες.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 21 Ιούλ 2019, 20:13

Natasha έγραψε:
21 Ιούλ 2019, 19:58
Εγώ έχω ασχοληθεί ενδελεχώς. Έχω φτάσει σε τέτοια επίπεδα όμως που αν συνέχιζα θα έπρεπε να καλέσω δαίμονες και να επικαλεστώ τον Εωσφόρο και δεν συνέχισα. Είναι πολύ επικίνδυνο και θέλει προσοχή.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 21 Ιούλ 2019, 20:15

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
21 Ιούλ 2019, 20:13
Natasha έγραψε:
Εγώ έχω ασχοληθεί ενδελεχώς. Έχω φτάσει σε τέτοια επίπεδα όμως που αν συνέχιζα θα έπρεπε να καλέσω δαίμονες και να επικαλεστώ τον Εωσφόρο και δεν συνέχισα. Είναι πολύ επικίνδυνο και θέλει προσοχή.
Όταν λες επικινδυνο;
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 21 Ιούλ 2019, 20:19

Feindflug έγραψε:
21 Ιούλ 2019, 19:50
stargazer έγραψε:
Antares έγραψε:

Aρκετα τύπε, με όλα σχεδόν τα είδη του υπερφυσικού και της "ενέργειας". Ήθελα πολύ να υπάρχουν βλέπεις αόρατες δυνάμεις που μας εξουσιάζουν, για να μην αναγκαστώ να παραδεχτώ το πόσο μαλάκας είμαι.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 21 Ιούλ 2019, 20:20

Natasha έγραψε:
21 Ιούλ 2019, 20:15
Natasha έγραψε:
Όταν λες επικινδυνο;
Τι να σου πω Νατάσα μου. Είναι δύσκολο να σου εξηγήσω πως είναι να νιώθεις όλη αυτή τη μαγική δύναμη να κυλάει στις φλέβες σου. Νιώθεις παντοδύναμος και συμβαίνουν στο σώμα σου τρομερές αλλαγές. Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 21 Ιούλ 2019, 20:23

21 Ιούλ 2019, 20:20
Natasha έγραψε:
21 Ιούλ 2019, 20:15

Όταν λες επικινδυνο;
Τι να σου πω Νατάσα μου. Είναι δύσκολο να σου εξηγήσω πως είναι να νιώθεις όλη αυτή τη μαγική δύναμη να κυλάει στις φλέβες σου. Νιώθεις παντοδύναμος και συμβαίνουν στο σώμα σου τρομερές αλλαγές. Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς.
Ευτυχως εμένα με προλαβε ο Θεός και με αγγιξε και ενιωσα την δική Του "μαγεία"...Και το καλό με τον Θεό είναι ότι ΔΕΝ ακολουθει κολαση.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 21 Ιούλ 2019, 20:26

stargazer έγραψε:
21 Ιούλ 2019, 20:19
Feindflug έγραψε:
stargazer έγραψε:

Aρκετα τύπε, με όλα σχεδόν τα είδη του υπερφυσικού και της "ενέργειας". Ήθελα πολύ να υπάρχουν βλέπεις αόρατες δυνάμεις που μας εξουσιάζουν, για να μην αναγκαστώ να παραδεχτώ το πόσο μαλάκας είμαι.
Επικληση του Ιησου εκανες ποτε;
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 21 Ιούλ 2019, 20:27

Αόρατες δυνάμεις και ύλη υπάρχουν σύμφωνα με την φυσική, αλλά δεν μας εξουσιάζουν με αυτό τον τρόπο.
Επίσης πιστεύω ότι υπάρχουν και "αόρατες" ανθρώπινες δυνάμεις που προκαλούν ουκ ολίγα.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 21 Ιούλ 2019, 20:28

stargazer έγραψε:
21 Ιούλ 2019, 20:19
Feindflug έγραψε:
stargazer έγραψε:

Μπορείς να αναφέρεις κάποια παραδείγματα;

Η ουσία της μαγείας είναι να εξουσιάζεις εσύ αυτές τις δυνάμεις, όχι αυτές εσένα.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

the_black_planet
Phorum.gr user: the_black_planet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the_black_planet » 21 Ιούλ 2019, 20:28

zteo έγραψε:
19 Ιούλ 2019, 23:08
wooded glade έγραψε:
19 Ιούλ 2019, 23:01
zteo έγραψε:
19 Ιούλ 2019, 22:51
Γινεται να μην χρησιμοποιειτε το ονομα Εωσφορος για να περιγραψετε τον εβραικο Σατανα.Στην ουσια ο Εωσφορος ηταν στην αρχαιοελληνικη θρησκεια θεοτητα του ηλιου.Το ονομα του μεταφραζεται ως αυτος που φερνει το εως,κοινος το φως.
Φυσικα και δεν υπαρχουν μαγοι ταχυδαχτυλουργοι ειναι.Με την ευκαιρια εχει καταλαβει κανεις πως εκανε το κολπο ο Κοπερφιλντ και εξαφανισε το Αγαλμα της Ελαυθεριας.
Το σκότος είναι το έως.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF ... %AF%CE%B1)
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CF%8E%CF%82
Το εως μεταφραζεται σαν φως.Μαλιστα στην Αττικη διαλεκτο γινεται Ηως η Αυως.
Νομίζω ότι επακριβώς αυγή σημαίνει το εώς-ηώς. Γι'αυτο λέγεται και Αυγερινός. Δεν θυμάμαι τώρα η αυγή πώς ετυμολογείται, μου κάνει εντύπωση επίσης ότι οι Λατίνοι την ονομάζουν Aurora που μοιάζει με το ελληνικό αύρος που είναι το χρυσάφι.
Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ’ αγέρι της νυχτιάς
και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.
Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών