Νεος Παρθενωνας η Εξαμβλωμα;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Re: Νεος Παρθενωνας η Εξαμβλωμα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 10 Οκτ 2019, 15:51

hellegennes έγραψε:
10 Οκτ 2019, 15:45
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
10 Οκτ 2019, 15:41
Οι αριστεροί ικανοποιούνται μόνο με αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο με πρεζόδρομο, όπεν έαρ ουρητήρια και αντισεισμική σκηνή με μόνιμη εγκατάσταση γερανού για συναυλίες κραουνάκη και φεστιβάλ κνε, σπούντικ ετσετερά
Εμένα δεν με ενοχλεί. Βέβαια δεν είμαι και αριστερός. Αλλά το νήμα μάς καλεί να απαντήσουμε αν είναι ο Νέος Παρθενώνας κι αυτό μόνο ως αστείο μπορεί κανείς να το εκλάβει.
Όχι ακριβώς. Το νήμα σε καλεί να λάβεις θέση στο δίπολο παρθενώνας ή εξάμβλωμα, και αποτελεί (ακόμη) ένα εξαιρετικό παράδειγμα του λεπτού, οξυδερκούς αλλά και δηκτικού χιούμορ του γίαννη σόουστόπερ γιαννόπουλου, ο οποίος στηλιτεύει με αυτόν τον υπέρκομψο τρόπο το πάρτιζανσιπ που ταλανίζει τα κοινά. (Σε κάθε περίπτωση, η θέση του εγκέφαλου είναι παρθενώνας και εξάμβλωμα.)
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 10 Οκτ 2019, 15:53

hellegennes έγραψε:
10 Οκτ 2019, 15:24
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
10 Οκτ 2019, 12:01
Νεος Παρθενωνας η Εξαμβλωμα;
Screenshot_5.jpg
Εξάμβλωμα μπορεί να μην είναι, πάντως νέος Παρθενώνας δεν είναι. Δεν έχει απολύτως τίποτα καινοτόμο, τίποτα κλασικό, τίποτα διαχρονικό, τίποτα ανεπιτήδευτο. Από αισθητικής άποψης είναι μέτριο, μηχανικά δεν έχει τίποτα νέο.

Να πεις νέο Παρθενώνα ένα μεγαλειώδες έργο, με εξαιρετική αισθητική και μηχανικά καινοτόμο το καταλαβαίνω. Δεν βλέπω όμως τίποτα απ' όλα αυτά εδώ.

Η Γέφυρα ήταν πολύ πιο κοντά σ' αυτόν τον χαρακτηρισμό.
Παίδες, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ειπε παρθενώνα το κτήριο του καζίνο.

Βρήκαν ευκαιρία οι ζαίοι για χαβαλε, τίποτα άλλο.
Όπως και να ήταν το κτήριο τον ίδιο χαβαλε θα έκαναν αφού γίνεται επί ΝΔ.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Οκτ 2019, 15:55

10 Οκτ 2019, 15:51
Όχι ακριβώς. Το νήμα σε καλεί να λάβεις θέση στο δίπολο παρθενώνας ή εξάμβλωμα, και αποτελεί (ακόμη) ένα εξαιρετικό παράδειγμα του λεπτού, οξυδερκούς αλλά και δηκτικού χιούμορ του γίαννη σόουστόπερ γιαννόπουλου, ο οποίος στηλιτεύει με αυτόν τον υπέρκομψο τρόπο το πάρτιζανσιπ που ταλανίζει τα κοινά. (Σε κάθε περίπτωση, η θέση του εγκέφαλου είναι παρθενώνας και εξάμβλωμα.)
Παίρνω θέσεις χωρίς να δεσμεύω τον εαυτό μου με εκβιαστικά δίπολα.
Chainis έγραψε:
10 Οκτ 2019, 15:53
Εκτός από τον Άδωνη κι αυτό είναι το θέμα του νήματος.

Όσο για τον καραμπαμπισμό να πάρουν την Καρυάτιδα και να τρεϊσάρουν και καλά το σχήμα, που δεν μοιάζει σε τίποτα σαν να τρέισαραν το σχήμα Καρυάτιδας αλλά της διπλής έλικας του DNA, τι να σχολιάσει κανείς;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 10 Οκτ 2019, 15:57

Εξάλλου νομίζετε ο Παρθενώνας ήταν πάντα τόσο λιτός κι απέριττος με φίνες γραμμές όσο τώρα που έχει ξεπλυθεί η μπογιά 2500 χρόνια, έχει βομβαρδιστεί και έχει αφαιρεθεί όλος ο μαρμαρένιος ζωολογικός κήπος που τον διακοσμούσε καθώς και οι γκιόσσες που είχε το διπλανό κτιριάκι για κολώνες;

Κούνια που σας κούναγε μαλάκες μου.

Και γαμώ τα καραγυφταριά ήταν όταν παραδόθηκε σαν έργο.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Οκτ 2019, 15:58

foscilis έγραψε:
10 Οκτ 2019, 15:57
Εξάλλου νομίζετε ο Παρθενώνας ήταν πάντα τόσο λιτός κι απέριττος με φίνες γραμμές όσο τώρα που έχει ξεπλυθεί η μπογιά 2500 χρόνια, έχει βομβαρδιστεί και έχει αφαιρεθεί όλος ο μαρμαρένιος ζωολογικός κήπος που τον διακοσμούσε καθώς και οι γκιόσσες που είχε το διπλανό κτιριάκι για κολώνες;

Κούνια που σας κούναγε μαλάκες μου.

Και γαμώ τα καραγυφταριά ήταν όταν παραδόθηκε σαν έργο.
Μπορείς να δεις την ανακατασκευή του και αν και τα χρώματα φαίνονται σήμερα λίγο κιτς ως συνδυασμοί, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν άκρως εντυπωσιακό σαν αποτέλεσμα. Από πολλές απόψεις ήταν μνημειώδης κατασκευή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 10 Οκτ 2019, 16:02

hellegennes έγραψε:
10 Οκτ 2019, 15:55
Chainis έγραψε:

Όσο για τον καραμπαμπισμό να πάρουν την Καρυάτιδα και να τρεϊσάρουν και καλά το σχήμα, που δεν μοιάζει σε τίποτα σαν να τρέισαραν το σχήμα Καρυάτιδας αλλά της διπλής έλικας του DNA, τι να σχολιάσει κανείς;
Το έργο του Ελληνικου μπορει να παραλληλιστεί με τον Παρθενώνα γιατί....
Αυτό είπε ο Άδωνις.
Κι εννοούσε σαφώς την σπουδαιότητα του έργου κι όχι την καλιτεχνική του αξία.

Οπότε γιατί πρεπει το καζίνο να είναι εφάμιλο του παρθενώνα κι όχι ο δεύτερος ουρανοξύστης η κάποιο άλλο κτήριο ή κανένα απ όλα;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 10 Οκτ 2019, 16:07

Βιάζεστε, η πρόταση θα περάσει και από αρχιτεκτονική επιτροπή του δημοσίου, όπως όλα τα μεγάλα έργα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 10 Οκτ 2019, 16:08

hellegennes έγραψε:
10 Οκτ 2019, 15:58
Μπορείς να δεις την ανακατασκευή του και αν και τα χρώματα φαίνονται σήμερα λίγο κιτς ως συνδυασμοί, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν άκρως εντυπωσιακό σαν αποτέλεσμα. Από πολλές απόψεις ήταν μνημειώδης κατασκευή.
σχεδόν όλες οι μνημειώδεις κατασκευές είναι κιτς αλλά θεωρώ ότι ο Παρθενώνας το παράκανε λιγάκι. Θέλω να πω... ολόκληρα τα Παναθήναια στη ζωοφόρο για στολισμό; Και με προκλητικά χρώματα; Ούτε πουτάνα στο Ουτάρ Πραντές να ήτανε.

Μάλιστα οι γυάλινοι ουρανοξύστες είναι από τις λίγες κατασκευές που καταφέρνουν να μη μοιάζουν τόσο γυφταριό.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 10 Οκτ 2019, 16:11

Chainis έγραψε:
10 Οκτ 2019, 16:02
SpoilerShow
hellegennes έγραψε:
Chainis έγραψε:

Αυτό είπε ο Άδωνις.

Οπότε γιατί πρεπει το καζίνο να είναι εφάμιλο του παρθενώνα κι όχι ο δεύτερος ουρανοξύστης η κάποιο άλλο κτήριο ή κανένα απ όλα;
Στα χρόνια του Στάλιν, γυρνάει ο μικρός Κομσομόλος σπίτι και ρωτάει τον μπαμπά του
- Μπαμπά, ο ελέφαντας πετάει;
- Όχι δεν πετάει
- Εγώ σου λέω ότι πετάει
- Τι ανοησίες είναι αυτές παιδάκι μου;
- Μα ο σύντροφος Στάλιν λέει ότι πετάει
- Καλά τωρα... Πετάει... Που λέει ο λόγος πετάει, δέκα μέτρα πάει και μετά πέφτει...

Οι ΝΔτες του φόρουμ μας
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Οκτ 2019, 16:11

foscilis έγραψε:
10 Οκτ 2019, 16:08
hellegennes έγραψε:
10 Οκτ 2019, 15:58
σχεδόν όλες οι μνημειώδεις κατασκευές είναι κιτς αλλά θεωρώ ότι ο Παρθενώνας το παράκανε λιγάκι. Θέλω να πω... ολόκληρα τα Παναθήναια στη ζωοφόρο για στολισμό; Και με προκλητικά χρώματα; Ούτε πουτάνα στο Ουτάρ Πραντές να ήτανε.

Μάλιστα οι γυάλινοι ουρανοξύστες είναι από τις λίγες κατασκευές που καταφέρνουν να μη μοιάζουν τόσο γυφταριό.
Αυτό το λες εσύ σήμερα, με την σύγχρονη αισθητική. Ο Παρθενώνας και σαν κατασκευή και σαν διακόσμηση ταιριάζει εντελώς με το πνεύμα της εποχής του και την φιλοσοφία του λαού του. Είναι έξοχο δείγμα του πολιτισμού που τον γέννησε ακριβώς γιατί είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της κουλτούρας του. Εννοείται με την αυθεντική έννοια, όχι με την νεοκλασική μετάφραση που της έκαναν οι Δυτικοί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Οκτ 2019, 16:13

Beria έγραψε:
10 Οκτ 2019, 16:11
Chainis έγραψε:
10 Οκτ 2019, 16:02
SpoilerShow
hellegennes έγραψε:

Αυτό είπε ο Άδωνις.

Στα χρόνια του Στάλιν, γυρνάει ο μικρός Κομσομόλος σπίτι και ρωτάει τον μπαμπά του
- Μπαμπά, ο ελέφαντας πετάει;
- Όχι δεν πετάει
- Εγώ σου λέω ότι πετάει
- Τι ανοησίες είναι αυτές παιδάκι μου;
- Μα ο σύντροφος Στάλιν λέει ότι πετάει
- Καλά τωρα... Πετάει... Που λέει ο λόγος πετάει, δέκα μέτρα πάει και μετά πέφτει...

Οι ΝΔτες του φόρουμ μας
Μα ακόμη κι έτσι όπως το μεταφράζει ο Χαΐνης είναι γελοίο. Εφάμιλλης σπουδαιότητας μια κατασκευή της σειράς με το κλασικότερο δείγμα αρχιτεκτονικής της αρχαίας Ελλάδας;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 10 Οκτ 2019, 16:18

Ο ουρανοξύστης πρέπει να μοιάζει με το άγαλμα της Αθηνάς που υπήρχε στην Ακρόπολη και όχι με καρυάτιδα. :D

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 10 Οκτ 2019, 16:24

Ο ουρανοξυστης πρεπει να θυμιζει κατι που ενωνει την αρχαια Ελλαδα με την Ελλαδα του τωρα και που μοιαζει και με χεστρα για να ειναι ολοι ικανοποιημενοι
Εικόνα
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 10 Οκτ 2019, 16:30

Το καζίνο είνα βλακεία.
Εντάξει, δε λέω ότι θα πάει άπατο αλλά σιγά τα α(υ)γά.
Έχουμε ήδη ίσαμε 10, κάνουν ότι κάνουν (όχι πολλά πράγματα) και ο κόζμος έχει αρχίσει να παίρνει πρέφα ότι δεν αξίζει το καζίνο.
Ο ιππόδρομος τώρα:
Έκανε 2.5 δις ημερήσιο στοίχημα από Έλληνες μόνο την εποχή προ της κρίσεως. Τώρα είναι χάλια, είναι γεγονός, κάτι το οποίο το προκάλεσαν οι εξής παράγοντες:

α) Η κρίση αυτή καθ' εαυτή.
β) Το Μαρκόπουλο που είναι εξορία του Αδάμ.
γ) Ο ΟΠΑΠ που ήθελε να τον υποβαθμίσει και ακόμα και τώρα που τον έχει πάρει αυτός θέλει να τον έχει υποβαθμισμένο.

Τα 2.5 μύρια την καλή εποχή θα μπορούσαν να είχαν διπλασιασθεί αν είχαμε το Ελληνικό και επίσης αν είχαμε ένα σωστό πανελλαδικό δίκτυο πώλησης στοιχήματος αντί για το σπαστικό που έχουμε.
Αλλά το Ελληνικό δεν θα ήταν μόνο Ελληνικός ιππόδρομος, θα μπορούσε εύκολα να γίνει διεθνές ιπποδρομιακό κέντρο γιατί η περιοχή προσφέρεται και γιατί ο Σαρωνικός είναι βέβαια φοβερό μέρος.
Ξέρετε ότι οι μεγαλύτεροι τζόκεϋ του κόσμου ξεχειμαδιάζουν στο Ντουμπάϊ και τρέχουν εκεί ; Κατά τον Απρίλη που ανοίγει ο καιρός στην Ευρώπη την κάνουν και προς τα εδώ, αλλά είναι όλοι Ντουμπαϊκοί πλέον (Ντέτορι-Μουρ-Γκυγιόν-Σουμιγιόν-Κρόουλυ ...).
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 10 Οκτ 2019, 16:35

ΘΑ ΧΑΛΆΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!!! :smt076

Εικόνα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση