Υπήρξαν Γίγαντες;

Ιστορίες ή θρύλοι, συνήθως φανταστικών γεγονότων ευρέως διαδεδομένων, που στηρίζονται ή όχι σε πραγματικά γεγονότα.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 19 Αύγ 2021, 10:44

Befaios έγραψε:
19 Αύγ 2021, 10:29
Ευχαριστώ Καβαλάρη για το άρθρο, το είχα δει αλλά είχα πάρει απόφαση να μην το παρουσιάσω και φρικάρουν, θεώρησα ότι πρέπει να το φέρω πιο μαλακά.
Όταν λες «προσωπική πληροφόρηση» τι εννοείς, σου έχουν πει κάποια ιστορία; Μπορείς να την αναφέρεις;

Ζενίθεδρε δεν πολύ καταλαβαίνω γιατί τα νεφρά ενός γίγαντα δεν θα μπορούσαν να αντέξουν την υπέρταση λόγο ύψους;
Σύμφωνα με την φωτογραφία η καμηλοπάρδαλη φτάνει τα 5 μέτρα ύψος και ζει κανονικά χωρίς πρόβλημα και με την μάζα σώματος που είναι πολύ μεγαλύτερη του ανθρώπου.
Όπως εξήγησα δεν μιλάμε για μεγάλο ύψος αλλά για διαφορετική κλίμακα.
Η ίδια η φύση μας δείχνει ότι όπως μια κότα ζει κανονικά, το ίδιο κανονικά ζει και μια στρουθοκάμηλος.
Η στρουθοκάμηλος είναι υπερπολλαπλάσια της κότας σε όγκο.
Ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα σε άλλη κλίμακα.
Η καμηλοπάρδαλη έχει ένα σωρό έξτρα μηχανισμούς στο κυκλοφοριακό της για να αντέξει αυτήν την τεράστια πίεση, οι οποίοι χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να εξελιχθούν. Το να υπήρξαν γίγαντες σαν παρακλάδι των ανθρωποειδών, θα προϋπόθετε επίσης εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν θα μπορούσαν να είναι απλά μια φυλή σαν όλες τις άλλες και δεν θα ανήκαν πλέον στο ανθρώπινο είδος. Φυλές ψηλών ανθρώπων, ας πούμε μέχρι 2 30, μπορεί να υπήρξαν, αλλά μέχρι εκεί, για κάθε 10 εκατοστά παραπάνω χρειάζεσαι μισό εκατομμύριο χρόνια βιολογικής εξέλιξης.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 19 Αύγ 2021, 10:53

Αρίστος έγραψε:
19 Αύγ 2021, 07:58
Λεγεών έγραψε:
19 Αύγ 2021, 07:10
Αρίστος έγραψε:
19 Αύγ 2021, 05:54

Στις ΗΠΑ ηταν ελαχιστοι οσοι δεν πιστευαν στους γιγαντες πριν ενα αιωνα γιατι οι περισσοτερες εφημεριδες ειχαν σχετικες αποκαλυψεις.

Αλλα μηπως δεν ειχαμε σχετικες αποκαλυψεις στην Ευρωπη;

3,5 μετρα ο παρακατω σκελετος:

https://en.wikipedia.org/wiki/Giant_of_Castelnau
The bones of the giant were studied at the University of Montpellier and examined by M. Sabatier, professor of zoology, at the University of Montpellier, and M. Delage, professor of paleontology at the University of Montpellier, in addition to other anatomists. In 1892 the bones were studied carefully by Dr. Paul Louis André Kiener, professor of pathological anatomy at Montpellier School of Medicine, for which he admitted they represented a "very tall race", but nevertheless found them abnormal in dimensions and apparently of "morbid growth".[3][4]

Aκομη και για την Ελλαδα υπαρχουν σχετικες ιστοριες που τις ειχαμε συζητησει στο παλιο πχορουμ.

.
130 χρόνια πριν και τα οστά έχουν εξαφανιστεί. Καταλάβαμε.

Και η πινακιδα του Δισπηλιου εχει καταστραφει η "καταστραφει".

Αυτο σημαινει οτι δεν υπηρξε;

Το περιστατικο που ανεφερα μελετηθηκε απο ενα σωρο επιστημονες του Πανεπιστημιου του Μονπελιε, ξερουμε τα ονοματα τους, ξερουμε ακομη και πως το σχολιασαν.

.
Η πινακίδα του Δισπηλιού δεν λέει ότι υπήρξε άνθρωπος 3.5 μέτρα.

Το πλέον πιθανό είναι ότι τα εν λόγω οστά δεν ανήκαν σε άνθρωπο και τα εξαφάνισαν με τρόπο.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 19 Αύγ 2021, 11:07

Όλες οι ιστορίες για Γίγαντες στη Μυθολογία (είτε ελληνική είτε Σουμεριακη είτε ότι θέλετε) έχουν βάση αλλά όχι αυτή που νομίζουν κάποιοι. Και η βάση είναι πολύ πιο πεζή και down to earth απο την ύπαρξη υπερφυσικων ανθρώπων.

Φανταστείτε τον Χ αγρότη κάπου στην Αρχαία Μακεδονία π. χ. να οργωνει και κάπου στο χωράφι του ανακαλύπτει μια κοκκάλα 5 μέτρα.

Ε το πρώτο που θα σκεφτεί είναι ότι ξεθαψε κάποιον Γίγαντα από την Γιγαντομαχια. Αφού με αυτές τις ιστορίες μεγάλωσε.

Και ας είναι στην πραγματικότητα το κοκκαλο από μαμούθ, δεινόσαυροι η κάποιο άλλο αρχαίο τεράστιο ζώο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 19 Αύγ 2021, 11:11

hellegennes έγραψε:
19 Αύγ 2021, 03:04
axilmar έγραψε:
18 Αύγ 2021, 12:50
2,60 δεν είναι γίγαντας. Άμα ήταν 10 μέτρα και πάνω, τότε οκ να τον λέγαμε γίγαντα.

Δεν έχουνε βρεθεί στοιχεία για γιγάντια ανθρωποειδή, και η τωρινή εμπειρία μας μας λέει ότι κάτι τέτοιο είναι βιολογικά απίθανο, οπότε....

Όχι.
Είναι βιολογικά αδύνατον. Ο νηματοθέτης θα πρέπει να βλέπει από τα παραδείγματά του ότι η φυσική είναι αμείλικτη και παίζει τα χαρτιά της ήδη από τα 2 μέτρα και πάνω. Οι ψηλότεροι της λίστας είχαν πρόβλημα να σταθούν όρθιοι και να περπατήσουν χωρίς βοήθημα.
Έτσι. Και πολλοί από αυτούς πεθαίνουν νεότεροι από τους υπόλοιπους κατά μεγαλύτερο ποσοστό λόγω διαφόρων προβλημάτων που αναπτύσσουν λόγω ύψους.

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 19 Αύγ 2021, 11:15

Και ιστορικά να το πάρουμε σε μια εποχή που το μέσω ύψος ήταν χαμηλότερο από το σημερινό σίγουρα υπήρξαν άνθρωποι ψηλότεροι που θα φανταζαν ως Γίγαντες στα μάτια τους.

Π. χ. Ο Φαραώ Ραμσης Β ήταν 1.90 σε μια εποχή που ο μέσος Αιγύπτιος ήταν 1.50.

Η ο Εδουάρδος Α της Αγγλίας ο λεγόμενος και Longshanks (Μακρυποδης) ήταν 1.93 όταν ο μέσος Άγγλος δεν ήταν πάνω από 1.68.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios » 19 Αύγ 2021, 11:26

Ζενίθεδρε η «θεωρεία της εξέλιξης» είναι θεωρεία όπως λέει η λέξη, δεν είναι επιστημονική τεκμηρίωση.
Είχα διαβάσει ότι όσοι σκελετοί πιθηκάνθρωπων έχουν βρεθεί ανήκουν γενετικά πάντα είτε σε ανθρώπους, είτε σε πιθήκους, κάτι ενδιάμεσο γενετικά δεν έχει βρεθεί ποτέ για να τεκμηριωθεί ότι όντως υπάρχει εξέλιξη των ειδών.
(μην μπερδευτεί κανείς με την διασταύρωση των ειδών που γίνεται)
Εξάλλου αν η γη είχε όντως εκατομμύρια χρόνια ζωής, το πιο λογικό για μερικούς θα ήταν εσύ τώρα να είσαι σε λαγούμια και να βγάζεις όλο το μέταλλο και το πετρέλαιο και το αέριο που υπάρχει στη γη για τους εξωγήινους.
Γιατί όλο και κάποιος Χριστόφορος Κολόμβος από άλλο πλανήτη θα υπήρχε.
Προσωπικά δεν πιστεύω στους εξωγήινους αλλά σου εξηγώ τα αδιέξοδα που προκύπτουν από την θεωρεία της εξέλιξης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Befaios την 19 Αύγ 2021, 11:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios » 19 Αύγ 2021, 11:28

George_V ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο ίδιος είχε δει σκελετό 3 μέτρα νομίζω.
Πιστεύεις ότι είπε εσκεμμένα ψέματα;

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 19 Αύγ 2021, 11:30

Befaios έγραψε:
19 Αύγ 2021, 11:28
George_V ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο ίδιος είχε δει σκελετό 3 μέτρα νομίζω.
Πιστεύεις ότι είπε εσκεμμένα ψέματα;
Λες και είναι η μοναδική πίπα που έγραψε ο Ηρόδοτος...

Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios » 19 Αύγ 2021, 11:38

Δεν κατάλαβες, έχω διαβάσει σχεδόν το 1/3 απόν Ηροδότο και όποιος άλλος ασχοληθεί να διαβάσει το τρόπο που γράφει θα διαπιστώσει ότι είναι πολύ σοβαρός και μετρημένος.
Σε αντίστοιχη περίπτωση με κάποιους από την Αίγυπτο που πήραν μαζί τους πολλά τρόφιμα και νερό και διέσχισαν την έρημο Σαχάρα και όταν τελικά βγήκαν από αυτή συνάντησαν περίεργους μαύρους ανθρώπους, ο ίδιος εμφανώς γράφει συνέχεια ότι άλλοι μου τα είπαν αυτά και εγώ δεν ξέρω αν πρέπει να τα πιστέψω κτλ.
Γενικά ντρεπόταν να το περιγράψει και να συνδεθεί με μια εικόνα αλλόκοτη.
Την ίδια στιγμή δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας σε σκελετό 3 μέτρων.
Όσο για τον Πλούταρχο και άλλους που τον κατηγορούν, θα πρέπει να έχουμε υπ΄όψιν ότι ο Πλούταρχου έζησε από το 40 μ.Χ. και δεν έχει καμία δικαιολογία να δηλώνει ότι ο Ηρόδοτος έγραψε ηθελημένα ψέματα.

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 19 Αύγ 2021, 11:45

Ζενίθεδρος έγραψε:
19 Αύγ 2021, 02:16
Befaios έγραψε:
18 Αύγ 2021, 19:23
Οι διπλόδοκοι και οι βραχιόσαυροι που σε έχουν εντυπωσιάσει είχαν χαμηλό κέντρο βάρους. Το ότι ο λαιμός και η ουρά τους είχαν μάκρος δεν λέει κάτι, αν το υπόλοιπο σώμα ήταν δυσκίνητο και με το ζόρι έφτανε 2 μέτρα πάνω από την γη.
Οι διπλόδοκοι και οι βραχιόσαυροι μπορεί να μην είναι τόσο καλό παράδειγμα όσο ένας Σακίλ σε σχέση με ένα παιδί, ή μια γάτα σε σχέση με ένα λιοντάρι και κατά την κρίση μου δεν υπάρχει θέμα δυσκίνητου όγκου.
Το οτι υπάρχει γάτα και λιοντάρι, δεν σημαινει οτι μπορεί να υπάρξει και αιλουροειδές σε μέγεθος μαμούθ. Η μαζα αυξάνει ανάλογα με τον όγκο, ο οποίος αυξάνεται με x³. Αυτό σημαίνει ότι για διπλάσιο ύψος χρειάζεσαι οκταπλασιο όγκο, δηλαδή μάζα. Ένας γίγαντας δηλαδή, που θα είχε ακριβώς τις ίδιες αναλογίες του σώματός του με έναν άνθρωπο, 80 κιλα και 180 εκ υψος ας πούμε, αλλά όλα εις διπλούν από έναν ανθρωπο, δηλαδή 360 εκ ύψος, θα έπρεπε να ζυγίζει, όχι 80 × 2= 160, αλλά 80 × 2³ = 640 κιλά. Για να κρατήσουν τέτοιο βάρος τα πόδια του, θα έπρεπε να είναι σαν κορμοι δέντρου, μιας και θα ειχε μόνο δύο και όχι τέσσερα όπως ο ελέφαντας. Εάν δε είχε τέτοια πόδια, δεν θα μπορούσε ουτε καν να περπατήσει πόσο μάλλον να τρέξει. Χωρίς να πιάσουμε καρδιές, νεφρά, πνευμόνια και το ποσό θα έπρεπε να τρώει κάθε μέρα. Εδώ και τα λιγκερ, τα μουλάρια που βγαίνουν αν διασταυρωθεί λιοντάρι με τίγρη, ακόμα και εαν δεν ήταν στείρα, δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν στην άγρια φύση, γιατί είναι ογκώδη και δυσκίνητα. Πρέπει να τα έχεις στο κλουβί και να τα ταΐζεις κάθε μέρα.
:bravo::goodpost: (καλές οι σπουδές ή η μελέτη)

Το θέμα απαντήθηκε πειστικά με βάση τη φυσική και τελικώς τη φύση, με το παραπάνω κείμενο.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 19 Αύγ 2021, 11:49

Befaios έγραψε:
19 Αύγ 2021, 11:38
Δεν κατάλαβες, έχω διαβάσει σχεδόν το 1/3 απόν Ηροδότο και όποιος άλλος ασχοληθεί να διαβάσει το τρόπο που γράφει θα διαπιστώσει ότι είναι πολύ σοβαρός και μετρημένος.
Σε αντίστοιχη περίπτωση με κάποιους από την Αίγυπτο που πήραν μαζί τους πολλά τρόφιμα και νερό και διέσχισαν την έρημο Σαχάρα και όταν τελικά βγήκαν από αυτή συνάντησαν περίεργους μαύρους
ανθρώπους, ο ίδιος εμφανώς γράφει συνέχεια ότι άλλοι μου τα είπαν αυτά και εγώ δεν ξέρω αν πρέπει να τα πιστέψω κτλ.
Γενικά ντρεπόταν να το περιγράψει και να συνδεθεί με μια εικόνα αλλόκοτη.
Την ίδια στιγμή δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας σε σκελετό 3 μέτρων.
Όσο για τον Πλούταρχο και άλλους που τον κατηγορούν, θα πρέπει να έχουμε υπ΄όψιν ότι ο Πλούταρχου έζησε από το 40 μ.Χ. και δεν έχει καμία δικαιολογία να δηλώνει ότι ο Ηρόδοτος έγραψε ηθελημένα ψέματα.
Με 1/3 και πείστηκες? Κάνα άλλο βιβλιο διάβασες? Η έμεινες μόνο στο 1/3 του Ηροδότου?

Άλλωστε και ο ίδιος μας λέει "Εγώ τα καταγράφω αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος και να τα πιστέψω κιόλας."

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 19 Αύγ 2021, 11:50

Λεγεών έγραψε:
19 Αύγ 2021, 07:11
Befaios έγραψε:
19 Αύγ 2021, 04:18
. . . . .
Εικόνα
https://sportdog.gr/life/kosmos/article ... toy-kosmoy
. . . .
Η φωτογραφία αυτή είναι 100% πειραγμένη.
:g030:
Εικόνα
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 19 Αύγ 2021, 11:55

είχα δει ένα ντοκιμαντέρ με ένα γορίλα 30 μέτρα που είχε βουτήξει μια γκόμενα

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 19 Αύγ 2021, 11:57

nowhere έγραψε:
19 Αύγ 2021, 11:55
είχα δει ένα ντοκιμαντέρ με ένα γορίλα 30 μέτρα που είχε βουτήξει μια γκόμενα
Α κι εγώ είχα δει ένα διαφημιστικό για αυτό το καινούριο πάρκο με τους δεινοσαύρους.

Νομίζω το λένε Τζουρασικ. :003:

Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios » 19 Αύγ 2021, 11:58

Ρε παιδιά δεν είχα τον χρόνο να ψάξω αν είναι ψεύτικη η φωτογραφία, οκ πάντως παραδείγματα έχω αναφέρει από άλλα ζώα που δεν αμφισβητούνται.
Άλλωστε και ο ίδιος μας λέει "Εγώ τα καταγράφω αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος και να τα πιστέψω κιόλας."
Ακριβώς κατέγραφε και έλεγε ότι έτσι μου είπανε.
Αυτό δεν αναιρεί ότι πρέπει να τον διαβάσεις για να καταλάβεις πόσο σοβαρός σε όλη την στάση του ήταν σε καιρούς μάλιστα που πολλοί ήταν απελπιστικά γκάου.
Ο ίδιος λοιπόν δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας και όχι ότι άλλοι του είπαν και αυτός δεν ξέρει όσον αναφορά με τον σκελετό και ο νοών νοείτο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών