Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
Άβαταρ μέλους
chris

Re: Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris » 20 Νοέμ 2018, 15:29

Ίφιδα έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 12:22
Όσοι μεγαλώσατε σε χωριό το μετανιώσατε; Πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα στην πόλη; Ότι οι γονείς σας, σας "έθαψαν¨στο χωριό;

Αν είχατε τη δυνατότητα να μετακομισετε σ ένα χωριό με την οικογένεια, με μια κωμόπολη στα 10 χιλιόμετρα, θα το κάνατε;
Χωριό δαγκωτό και από μένα - άλλη ποιότητα ζωής και αν μη τι άλλο θα έχουν καλύτερη παιδική ηλικία (χώρια που θα έχουν να θυμούνται και κάτι από φύση).
Εξαρτάται και από το χωριό βέβαια αλλά πάλι δεν συγκρίνεται με πόλη-διαμέρισματα-tablet όλη μέρα κτλ ... Ειδικά άμα είσαι και κοντά σε πόλη, το θεωρώ ιδανικό.

Chris
c/

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Νοέμ 2018, 15:30

Αμα έχεις κοντά Αθήνα Θεσ/νικη Πάτρα οκ μπορεί να παλεύεται υποθετικά, αν έχεις ως κοντινότερη πολη τα Γρεβενά και θές κανένα μισάωρο για να πας, κλάφτα με μαύρο δάκρυ
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Pam

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pam » 20 Νοέμ 2018, 15:34

Ίφιδα έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 12:34
Πού είναι καλύτερο όμως να μεγαλώσει ένα παιδί; Πόλη ή επαρχία, το καθενα έχει τα υπέρ και τα κατά
Στην επαρχία είναι καλύτερα. Οι άνθρωποι είναι πιο ζεστοι,υπάρχει πολύ μικρότερη εγκληματικότητα και ο κόσμος νιώθει περισσότερο δεμένος από ότι νιώθει στις μεγάλες πόλεις.Εκτός αυτού η Ελλάδα από την επαρχία ξεκίνησε δεν ξεκίνησε από τις μεγαλουπόλεις και η επαρχία έχει και κάτι ακόμα: εκτροφή ζώων, καλλιέργεια εκτάσεων κτλ δηλαδή οι άνθρωποι εκεί είναι πιο αυτάρκεις και αντέχουν πιο πολύ στος δύσκολες στιγμές.Τέλος η επαρχια έχει ισχυρότερο δεσμό με τις παραδόσεις και τις εθνικές αξίες του έθνους.
Τάδε έφη Αρίστος:
ΧΑ και ΚΚΕ θα παρουν μαζι 20%.

Συριζα και ΝΔ θα παρουν μαζι 65%.

Θα μεινουν εκτος Βουλης κομματα που πηραν ψηφους 15%.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 20 Νοέμ 2018, 15:38

Ίφιδα έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 13:02
Ο μικρός είναι 3. Το σκεφτόμαστε εδω και καιρό με τον σύζυγο, εμείς είμαστε ψημένοι να φύγουμε αλλά προτεραιότητα φυσικά είναι το παιδι. Αν φυγουμε τωρα δε θα του κακοφανεί και σιγουρα η ποιότητα ζωής μας θα ειναι ανώτερη.
Το χωριό όμως δεν εχει πολλά παιδιά, ούτε σχολεία ή δραστηριότητες. Όλα αυτα τα εχει στα 5-10 χιλιόμετρα.
Η απόσταση απο Θεσσαλονίκη είναι στις 2 ωρες. Άνετα θα μπορουσαμε να ερχομαστε σην πόλη για κάποια παράσταση ή έκθεση που μπορεί να το ενδιαφέρει.

Η καθημερινότητά του όμως; Οι παρέες του; Ένα παιδί του χωριού είναι πιο ψημένο σε κάποια πράγματα ενώ ενα παιδι της πόλης σε κάποια άλλα.
Εξαρταται το χωριο. Πχ ενα χωριο 1000 και ανω κατοικων κοντα σε μεγαλη πολη (20-40 χλμ) είναι ότι καλυτερο. Γενικα η βλαχοαποψη που επικρατει περι χωριων ειναι ενα ανεκδοτο που πηγαζει απο τις δεκαετιες 60-70 οπου και υπηρχαν σημαντικες διαφορες μεταξυ χωριων και πολεων. Αυτες οι διαφορες ισχυουν μονο για μικρα χωριουδακια που βρισκονται μακρια απο αστικα κεντρα.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2018, 15:48

νύχτα έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:39
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 14:32
Αν υπάρχουν (ακόμα και αν δεν είναι πολλά, ένας δύο φίλοι είναι αρκετοί) δεν τους χρειάζονται άλλες "δραστηριότητες".
εγώ ως δραστηριότητες αντιλαμβάνομαι τις ξένες γλώσσες,
τα ωδεία, κάποιο μπαλέτο/πολεμική τέχνη, τέτοια πράγματα
που στα χωριά δεν είναι καθόλου μα καθόλου δεδομένα
ως επιλογές
Εγώ ως δραστηριότητες αντιλαμβάνομαι πράγματα που γουστάρει το παιδί και όχι τα κλισέ ή τα απωθημένα των γονέων.

Αναφορικά με τις ξένες γλώσσες, τα πράγματα έχουν προχωρήσει και πλέον υπάρχουν διαδραστικές εφαρμογές, που μπορούν να εξοικειώσουν το παιδί με τη χ ή ψ ξένη γλώσσα σε συνδυασμό ή μεμονωμένα. Το κλασσικό φροντιστήριο είναι πλέον παρωχημένος τρόπος.
Όσο για το μπαλέτο και τις πολεμικές τέχνες, τα θεωρώ επίσης κωμικοτραγικά ως φοβερά σημαντικές επιλογές που αν λείψουν θα συμβεί κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό, γιατί είναι από τις ενασχολήσεις που θέλουν δια βίου εξάσκηση και κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες. Το να πηγαίνει το κοριτσάκι μπαλέτο και το αγοράκι τάε κβοντό μέχρι τα 12 και μετά να τα κόβει για να τα αντικαταστήσει με φροντιστήρια για να μπει στη χ ή ψ άσχετη σχολή, είναι η χαρά της άσκοπης δραστηριότητας, για να' χουμε να λέμε.
Σαφώς και υπάρχουν παιδιά με ιδιαίτερες κλίσεις στον χ ή ψ τομέα (καλλιτεχνικό/αθλητικό κλπ) αλλά ειλικρινά έχω βαρεθεί να βλέπω γονείς να το παίζουν εξειδικευμένοι προπονηταράδες/μάνατζερς επειδή δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι ο μικρός ή η μικρή δεν το' χει στον συγκεκριμένο τομέα ή ότι απλώς δεν είναι κάτι εξαιρετικό. :lol:

Αυτό που εννοώ είναι ότι το κάθε παιδί δείχνει αν έχει φαντασία ή δημιουργικότητα στο χ ή ψ πεδίο από αρκετά μικρή ηλικία.
Δείχνει επίσης αν το' χει ή δεν το' χει με τον αθλητισμό, σε ομαδικό ή ατομικό άθλημα. Δεν είναι τα πάντα θέμα ικανότητας ή ταλέντου, πρωτίστως είναι θέμα χαρακτήρα.
Δεν θέλω να προχωράω σε αναλύσεις γιατί εμπλέκονται πολλά θέματα.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για τρίχρονο και όχι για έφηβο. Και κάπου έχω την αίσθηση ότι ένα τρίχρονο, τετράχρονο ή πεντάχρονο θα ζήσει μια πιο υγιή, φυσική και όχι πλασματική παιδικότητα στην επαρχία. Όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι η επαρχία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 20 Νοέμ 2018, 15:50

Ίφιδα έγραψε:
Ο μικρός είναι 3. Το σκεφτόμαστε εδω και καιρό με τον σύζυγο, εμείς είμαστε ψημένοι να φύγουμε αλλά προτεραιότητα φυσικά είναι το παιδι. Αν φυγουμε τωρα δε θα του κακοφανεί και σιγουρα η ποιότητα ζωής μας θα ειναι ανώτερη.
Το χωριό όμως δεν εχει πολλά παιδιά, ούτε σχολεία ή δραστηριότητες. Όλα αυτα τα εχει στα 5-10 χιλιόμετρα.
Η απόσταση απο Θεσσαλονίκη είναι στις 2 ωρες. Άνετα θα μπορουσαμε να ερχομαστε σην πόλη για κάποια παράσταση ή έκθεση που μπορεί να το ενδιαφέρει.

Η καθημερινότητά του όμως; Οι παρέες του; Ένα παιδί του χωριού είναι πιο ψημένο σε κάποια πράγματα ενώ ενα παιδι της πόλης σε κάποια άλλα.
Ψηφιζω κατα γιατι το χωριο μου φαινεται σε φαση μεσος ορος ηλικιας τα 60 και main event οι κηδειες και τα μνημοσυνα.Ουτε εσεις δεν θα την παλεψετε.
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 20 Νοέμ 2018, 15:52

Στην εποχή μας, αν το χωριό δεν είναι ανύπαρκτος οικισμός αλλά νορμάλ, ένας νέος κάνει τα πάντα, αν θέλει. Όπως οι κοπρίτες όλοι μέρα πάνε στα μπιλιάρδα (κατά τον Κολοκοτρώνη), οι προκομμένοι κάνουν και 10 χλμ τη μέρα για πετύχουν τον στόχο τους. Να πάτε όλοι στα χωριά, να ανοίξουν δουλειές και για άλλα επαγγέλματα, π.χ., άνετα λειτουργεί ένα θεατρικό εργαστήρι σε εμβέλεια τεσσάρων χωριών. Αλλά πρέπει να τα χωριά να μαζεύουν 15 παιδιά. Αν έχει μόνο γέρους, χμ, θεατρική ομάδα seniors. Auch gut.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 20 Νοέμ 2018, 15:53

για να ειμαι ειλικρινης η μεταπολιτευση με τα κοληματα και τις ιδεοληψιες της(αλλα και την διαφθορα της),η ιδιωτικη τηλεοραση,ο υπερκαταναλωτισμος που γιγαντωσε και τον φιλοτομαρισμο,(για να μην τα πολυλογουμε ολα αυτα που μας μαθαιναν ηδη στο μαθημα της εκθεσης στις δεσμες ) εχουν σκοτωσει κυριολεκτικα τις πολεις οπως τις ξεραμε και μεγαλωσαμε,δεν ειναι καθολου ιδια η πολη των παιδικων μας χρονων με την τωρινη

δεν εχουν αλλαξει τοσο οι ιδιες οι πολεις,εγω στον κεντρο της Θεσσαλονικης που γυριζω δεν βλεπω μεγαλες διαφορες,για την ακριβεια βλεπω ισως και βελτιωσεις,οσο οι σχεσεις των ανθρωπων (ενα το κρατουμενο),αυτο που λεμε δρασεις στις γειτονιες(οχι με την αναρχικη φυσικα εννοια του ορου,απλα πλεονε χουν καταργηθει οι αλανες,σπανιως βλεπεις παιδια να παιζουν,ειναι κλεισμενα στους τοιχους ακομα και καλοκαιρι και μετακινουνται σε κλειστους χωρους για μπαλετα ,φροντιστηρια και τουμπαλιν,η εξοδος παντοτε συνοδευεται απο ενα κινητο ανοιχτο στο δικτυο)
ο γονιος πλεον πρεπει να δινει "αγωνα" και να γυριζει απο την δουλεια του και να συναναστρεφεται με το παιδι του να του μιλαει,να μην το παρκαρει στην τηλεοραση .λπ να κανουν δρασεις μαζι του να του θετει ορια.δεν ειναι παιξε γελασε...βλεπεις η απομονωση του νεου και το κινητο στο χερι δημιουργουν εκρηκτικο συνδυασμο μελογης προβληματα απο προβληματα στην αναπτυξη του λογου που λογικα δεν θα υπηρχαν μεχρι προβληματα συγεντρωσης,που επισης φυσιολογικα δεν θα υπηρχαν στις πλειστες των περιπτωσεων, τελος παντων ας μην το συζητησουμε εδω...
επισης η πολη εχει γινει αγρια,οτι και αν λενε οι αριστεροι ανοιχτα συνορα,χαλαρωση αστυνομικης περιφρουρησης(συγκριτικα με παλιοτερα),ανοχη ακομα και στους νομουςβλ νομοι παρασκευοπουλου κ.λπ γενικα μια κατασταση παιρνω την ρεβανς απο τους δεξιους εχει το αντικτυπο της και στις πολεις

ειναι βεβαια και ζητημα ηλικιας,τωρα να εισαι φοιτητης και στο χωριο,δεν ξερω ή χειροτερα εργενης
να εχεις οικογενεια και να χεις μια μεγαλη πολη ιδιως π.χ Θεσσαλονικη σεμια ωρα μαξ αποσταση ξερω γω,να εχεις δουλεια καλη,αυλες,ζωακια κ.λπ νοσοκομειο καλο κοντα,σχολειο σε αποσταση αναπνοης
ιντερνετ θα χεις!και να αποζητας την πολη σημαινει πως εχεις αλλοτριωθει τα μαλα.κακα τα ψεμματα,ο ανθρωπος ειναι προγραμματισμενος να χαιρεται στην φυση,αν δεν το νιωθει ...ισως με την προσπαθεια να επανελθει

τα κουτσομπολια κ.λπ ε θα πρεπει να εχεις μετρημενους και επιλεγμενους φιλους νομιζω.επισης ως οικογενειαρχης υποθετω εχεις συγκεκριμενες εξοδους,οποτε ποσες φορε ςδηλ να βγεις; να η θεσσαλονικη κοντα(βεβαια λες διωρο,αλλα μιλας και για κμπολη,δεν ξερω,δεν το ξερω το μερος να σου πω σιγουρα)
ειναι και στον ανθρωπο εν τελει.προσωπικα θα πηγαινα με τα χιλια,αλλος με τα χιλια δεν θα πηγαινε.
παντως ενας ανθρωπος απο την πολη εχει αλλη νοοτροπια,θα ψαξει δραστηριοτητες,θα οργανωθει(νομιζω) θα προγραμματισει,θα στησει μια δικη του ρουτινα...αν δεν το κανει δεν νομιζω πως του φταιει κανεις.οπου και αν ηταν δεν θα εκανε μεγαλη διαφορα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 20 Νοέμ 2018, 16:00, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 20 Νοέμ 2018, 15:55

GoBack έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 15:50
Ίφιδα έγραψε:

Ψηφιζω κατα γιατι το χωριο μου φαινεται σε φαση μεσος ορος ηλικιας τα 60 και main event οι κηδειες και τα μνημοσυνα.Ουτε εσεις δεν θα την παλεψετε.
:o Πλάκα κάνεις, της πάει και το γκοθ, είναι και θρεπτικά τα κόλυβα.
Ίφιδα, θα'ρχομαι κι εγώ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 20 Νοέμ 2018, 15:59

Cecily Anne έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 15:55
GoBack έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 15:50
Ίφιδα έγραψε:

:o Πλάκα κάνεις, της πάει και το γκοθ, είναι και θρεπτικά τα κόλυβα.
Ίφιδα, θα'ρχομαι κι εγώ.
Να πηγαινεις να πινετε ελληνικο καφε στο καφενειο του μπαρμπακωτσου,φραπε στην καλυτερη
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 20 Νοέμ 2018, 15:59

Και εγώ χωριό ψηφίζω, αλλά σε άλλη χώρα.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 20 Νοέμ 2018, 16:02

GoBack έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 15:59

Να πηγαινεις να πινετε ελληνικο καφε στο καφενειο του μπαρμπακωτσου,φραπε στην καλυτερη
Φραπέ; Φραπέ;
ΟΟΟΟΧι.
Αυτό.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 20 Νοέμ 2018, 16:04

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2018, 15:48
Εγώ ως δραστηριότητες αντιλαμβάνομαι πράγματα που γουστάρει το παιδί και όχι τα κλισέ ή τα απωθημένα των γονέων.

Αναφορικά με τις ξένες γλώσσες, τα πράγματα έχουν προχωρήσει και πλέον υπάρχουν διαδραστικές εφαρμογές, που μπορούν να εξοικειώσουν το παιδί με τη χ ή ψ ξένη γλώσσα σε συνδυασμό ή μεμονωμένα. Το κλασσικό φροντιστήριο είναι πλέον παρωχημένος τρόπος.
Όσο για το μπαλέτο και τις πολεμικές τέχνες, τα θεωρώ επίσης κωμικοτραγικά ως φοβερά σημαντικές επιλογές που αν λείψουν θα συμβεί κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό, γιατί είναι από τις ενασχολήσεις που θέλουν δια βίου εξάσκηση και κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες. Το να πηγαίνει το κοριτσάκι μπαλέτο και το αγοράκι τάε κβοντό μέχρι τα 12 και μετά να τα κόβει για να τα αντικαταστήσει με φροντιστήρια για να μπει στη χ ή ψ άσχετη σχολή, είναι η χαρά της άσκοπης δραστηριότητας, για να' χουμε να λέμε.
Σαφώς και υπάρχουν παιδιά με ιδιαίτερες κλίσεις στον χ ή ψ τομέα (καλλιτεχνικό/αθλητικό κλπ) αλλά ειλικρινά έχω βαρεθεί να βλέπω γονείς να το παίζουν εξειδικευμένοι προπονηταράδες/μάνατζερς επειδή δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι ο μικρός ή η μικρή δεν το' χει στον συγκεκριμένο τομέα ή ότι απλώς δεν είναι κάτι εξαιρετικό. :lol:

Αυτό που εννοώ είναι ότι το κάθε παιδί δείχνει αν έχει φαντασία ή δημιουργικότητα στο χ ή ψ πεδίο από αρκετά μικρή ηλικία.
Δείχνει επίσης αν το' χει ή δεν το' χει με τον αθλητισμό, σε ομαδικό ή ατομικό άθλημα. Δεν είναι τα πάντα θέμα ικανότητας ή ταλέντου, πρωτίστως είναι θέμα χαρακτήρα.
Δεν θέλω να προχωράω σε αναλύσεις γιατί εμπλέκονται πολλά θέματα.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για τρίχρονο και όχι για έφηβο. Και κάπου έχω την αίσθηση ότι ένα τρίχρονο, τετράχρονο ή πεντάχρονο θα ζήσει μια πιο υγιή, φυσική και όχι πλασματική παιδικότητα στην επαρχία. Όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι η επαρχία.
κατά τη γνώμη μου, όσο περισσότερα ερεθίσματα
έχει ένα παιδί, τόσο πιο εύκολα βρίσκει και τί αγαπά

δεν γνωρίζω κανένα παιδί να μαθαίνει/έχει μάθει ξένες γλώσσες
με άλλη μέθοδο εκτός του δασκάλου, δεν έχω καμία τέτοια
αναφορά, οπότε δεν γνωρίζω περαιτέρω

να εξοικειωθεί οκ, υπάρχουν και τα σχετικά παιχνιδάκια,
αλλά να μάθει, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου

σε ό,τι αφορά μπαλέτο, πολεμικές τέχνες κτλ, συμφωνώ
πως είναι δραστηριότητες με μια κάποια ματαιότητα, αλλά
από την άλλη, δοκιμάζοντας, έρχεσαι πιο κοντά ενδεχομένως
σε όσα σε ενδιαφέρουν και απολαμβάνεις

δεν τις θεωρώ άσκοπες σε καμία περίπτωση, δεν είναι
απαραίτητο να ασχοληθείς "επαγγελματικά" με κάτι,
για να το κάνεις με χαρά, και γενικότερα, δεν είναι καθόλου
κακό να μαθαίνεις οτιδήποτε

άλλο θέμα, το παιδί όντως μπορεί να δείχνει σε τί έχει
έφεση κτλ, το πρόβλημα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις
δεν βρίσκονται μάτια για να το δουν

καλά, αν είναι να μετακομίσουν όταν φτάσει στην εφηβεία
το παιδί είναι άλλη περίπτωση :D

Ίφιδα, εσύ πού θα ήσουν πιο ευχαριστημένη;

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 20 Νοέμ 2018, 16:06

enterprise-psi έγραψε:
Και εγώ χωρίο ψηφίζω, αλλά σε άλλη χώρα.
Oυτε για πλακα.Στις αλλες χωρες δεν παλευεται με τιποτα η ζωη στο χωριο.

Ζουσα 3 χρονια σε '' χωριο'' 80000 κατοικων με καμια 500 δισεκατομμυριουχους οπου οι γειτονες μου παρκαραν τις καγιαν εξω γιατι ειχαν το καλο μεσα και το πιο χαι ρεστοραν ηταν το συρτακι με κιονες μεσα και με πιτσα γυρος.

Τουλαχιστον μιλουσαν Γερμανικα κανονικα.

Εδω στα χωρια μιλανε τα ντοπια.Εχουμε κατι λιθουανες,ουκρανες,λευκορωσσες στην πεζοπορια που καναν το λαθος να παντρευτουν ισπανο απο χωριο και εχουν φρικαρει.Καλα για αγγλικα δεν το συζηταμε.Εδω δεν τα μιλανε στην πολη,στα χωρια ξενη γλωσσα ειναι τα ισπανικα

Άβαταρ μέλους
chris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris » 20 Νοέμ 2018, 16:07

enterprise-psi έγραψε:
Και εγώ χωριό ψηφίζω, αλλά σε άλλη χώρα.
:lol::lol::lol:

Χαιντι και καλά Ελβετία πχ?
c/

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Life style”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών