Trump Effect στον Καναδά

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Re: Trump Effect στον Καναδά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 29 Μαρ 2025, 18:20

Green Dragon έγραψε:
29 Μαρ 2025, 06:12
nostromos έγραψε:
29 Μαρ 2025, 01:41
Green Dragon έγραψε:
28 Μαρ 2025, 18:02
Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί ο Τραμπ τσακώθηκε με τον Καναδά.
δεν τσακωθηκε ο Τραμπ με τον Καναδα ... απλα ο Καναδας αργα η γρηγορα θα θυμηθει οτι η οικονομια του και η ασφαλεια του στηριζονται στις ΗΠΑ ...
Γιατί άνοιξε θέμα όμως;
το θεμα το ανοιξε ο Τρυντο ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 29 Μαρ 2025, 19:33

Κάτσε ρε, πως το άνοιξε ο Τριντό; Ο Τραμπ είπε για ενσωμάτωση του Καναδά στις ΗΠΑ και μετά έβαλε δασμούς. Καταλαβαίνω ότι θέλει να περάσει η παγκόσμια οικονομία στην λογική της εμπορικής διπλωματίας σε αντιδιαστολή με το ελεύθερο εμπόριο που είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες αλλά ο Καναδάς είναι στενός σύμμαχος και δε νομίζω ότι έχει και τόσο μεγάλη σημασία να δαμσολογηθεί, θα μπορούσε να έχει ευνοϊκότερο καθεστώς.

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι θέλει να μειώσει τα εμπορικά ελλείμματα των ΗΠΑ δραστικά και χωρίς εξαιρέσεις.

phorumaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από phorumaster » 29 Μαρ 2025, 19:36

Green Dragon έγραψε:
29 Μαρ 2025, 19:33
Κάτσε ρε, πως το άνοιξε ο Τριντό; Ο Τραμπ είπε για ενσωμάτωση του Καναδά στις ΗΠΑ και μετά έβαλε δασμούς. Καταλαβαίνω ότι θέλει να περάσει η παγκόσμια οικονομία στην λογική της εμπορικής διπλωματίας σε αντιδιαστολή με το ελεύθερο εμπόριο που είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες αλλά ο Καναδάς είναι στενός σύμμαχος και δε νομίζω ότι έχει και τόσο μεγάλη σημασία να δαμσολογηθεί, θα μπορούσε να έχει ευνοϊκότερο καθεστώς.

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι θέλει να μειώσει τα εμπορικά ελλείμματα των ΗΠΑ δραστικά και χωρίς εξαιρέσεις.
Η εξήγηση είναι ότι είναι αλαζόνας και θέλει όντως να κάνει επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ και να προσαρτήσει με το ζόρι τον Καναδά. Απλά δεν έχει καταλάβει ότι εάν στραφουν με τη στάση του όλοι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ (Καναδάς, Ευρώπη, Ιαπωνία αντέδρασαν) εναντίον τους η αθροιστική δύναμη τους είναι σημαντική .

phorumaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από phorumaster » 29 Μαρ 2025, 19:59

Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 29 Μαρ 2025, 23:32

Τσαμπα ποσταρεις. Για τα παντα εχουν μια δικαιολογια τα τραμπακια.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 29 Μαρ 2025, 23:45

Green Dragon έγραψε:
29 Μαρ 2025, 06:12
nostromos έγραψε:
29 Μαρ 2025, 01:41
Green Dragon έγραψε:
28 Μαρ 2025, 18:02
Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί ο Τραμπ τσακώθηκε με τον Καναδά.
δεν τσακωθηκε ο Τραμπ με τον Καναδα ... απλα ο Καναδας αργα η γρηγορα θα θυμηθει οτι η οικονομια του και η ασφαλεια του στηριζονται στις ΗΠΑ ...
Γιατί άνοιξε θέμα όμως;
Η όλη ιστορία έχει να κάνει με την Ρωσία. Επέκταση των ΗΠΑ στον Βόρειο Πόλο και άρα στα βόρειασύνορα της Ρωσίας, οπότε Πούτιν "ήάκθεσαι και τα βρίσκουμε ή ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου".

Κάτι ανάλογοέγινε καιμε την Γροιλανδία, όπου εκεί έκανε λόγο ακόμη και για "στρατιωτική επέμβαση". Οι δηλώσεις του μάλιστα αποδυνάμωσαν το αποσχιστικό κίνημα, που αν επιτυγχάνετο ανεξαρτησία της Γροιλανδίας απο την Δανία, η Γροιλανδία θα βρισκόταν εκτός ΝΑΤΟ, τώρα όμως που καραδοκούν οι ΗΠΑ να την προσαρτήσουν, οι αυτονομιστές κάθονται φρόνημα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών