Πάμε για κοινωνική κατάρρευση; Tι δεν πάει καλά;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Πάμε για κοινωνική κατάρρευση; Tι δεν πάει καλά;
νομιζω μιλα σωστα ο μητσοκολιας. τα ιδια περιπου βλεπω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Aυτο ακριβώς είναι το πρόβλημα.
Και το "ολα οριακά" έχει γίνει πλέον η "νεα πραγματικότητα". Ούτε λόγος για καλυτέρευση, για κάποια ανάπτυξη. Φαντάζει αστείο πια.
Αλλά αν αυτό το "οριακά" κάποια στιγμή στριμωχτεί ακόμα περισσότερο, τότε έχουμε hello Bulgaria, hello 1940s Greece.
Και πράγματα που ούτε στην φαντασία τρελού δεν χωρούσαν προ δεκαετίας ακόμα, ξαφνικά μας παρουσιάζονται ως όχι εντελώς απίθανα σενάρια.
Το δε στεγαστικό, αν κοιτάξεις ΗΠΑ, είναι πραγματικά φρικαλέο. Τεράστια conglomerates αγοράζουν οικίες σε τιμές εξωφρενικές που αποκλείουν εντελώς τον κοινό αγοραστή, για να τις νοικιάσουν έπειτα σε τιμές ακόμα πιο εξωφρενικές. Πόσο θα τους πάρει να αρχίσουν και Ελλάδα; Στην Αγγλία, το να συζούν δυο οικογένειες σε ένα διαμέρισμα για να τα βγάλουν πέρα δεν είναι πια ανήκουστο, συμβαίνει, καθημερινά, και αρχίζει να γίνεται και κοινό.
Και, φυσικά, όχι μόνο δεν έχει προταθεί κάποια λύση, αλλά ούτε στον μακρινό ορίζοντα δεν φαίνεται. Βασικά κανείς δεν πιστεύει οτι υπάρχει, ο κόσμος έχει αποκαρδιωθεί και έχει λουφάξει.
Αισιόδοξο σε βλέπω.mitsokollias έγραψε: ↑26 Μαρ 2025, 13:23Εϊπαμε δεν είναι ρόδινα τα πράγματα ,αλλά είναι πολύ καλύτερα από πριν 10 χρόνια. Και υπάρχει τρομερή ζήτηση για εξειδικευμένο κόσμο αφού οι 35-45 έφυγαν μαζικά εξωτερικό. Ελεγκτικές ,εταιρείες συμβούλων είναι με juniors που δεν ξέρουν την τύφλα τους και από πάνω τους 50αρηδες. Μεγάλες οι πληγές που άφησε η κρίση.
Με τα ακίνητα απ τη μια έχεις δίκιο σε ότι αφορά ένα κομμάτι από τα στεγαστικά ,απ την άλλη δεν μπορεί τόσα πολλά επαγγελματικά ακίνητα που σηκώνονται σε όλη την Αττική να γίνονται στο κουτουρού.Εγώ πιστεύω ότι θα γίνουμε ελντοράντο εργασίας από απόσταση. Τώρα τι εφέκτ θα έχει στην τοπική οικονομία ,θα δείξει.
Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν ξέρω πώς θα εκραγεί. Γύφτοι με παραοικονομία που πηγαίνει όλο περισσότερο σε βαριά παραβατικότητα ,θρησκοψέκ στην επαρχία που είναι ακόμα στο 1950 και την έβγαζαν με επιδοτήσεις και παράνομους αλλοδαπούς που τελειώνουν. Θα δούμε. Με τίποτα όμως κάποια μαζική κατάρρευση.
Ποια θα είναι η φύση αυτής της εργασίας εξ αποστάσεως;
Δεν με νοιάζει προσωπικά, αλλά για να προετοιμάζω τα εγγόνια μου.
-
- Phorum.gr user: Mitsokollias
ΙΤ ,οικονομικά ,marketing ,εκπαίδευση,πωλήσεις είτε B2B είτε Β2C και χίλια δυο άλλα.Imperium έγραψε: ↑26 Μαρ 2025, 13:53Αισιόδοξο σε βλέπω.mitsokollias έγραψε: ↑26 Μαρ 2025, 13:23Εϊπαμε δεν είναι ρόδινα τα πράγματα ,αλλά είναι πολύ καλύτερα από πριν 10 χρόνια. Και υπάρχει τρομερή ζήτηση για εξειδικευμένο κόσμο αφού οι 35-45 έφυγαν μαζικά εξωτερικό. Ελεγκτικές ,εταιρείες συμβούλων είναι με juniors που δεν ξέρουν την τύφλα τους και από πάνω τους 50αρηδες. Μεγάλες οι πληγές που άφησε η κρίση.
Με τα ακίνητα απ τη μια έχεις δίκιο σε ότι αφορά ένα κομμάτι από τα στεγαστικά ,απ την άλλη δεν μπορεί τόσα πολλά επαγγελματικά ακίνητα που σηκώνονται σε όλη την Αττική να γίνονται στο κουτουρού.Εγώ πιστεύω ότι θα γίνουμε ελντοράντο εργασίας από απόσταση. Τώρα τι εφέκτ θα έχει στην τοπική οικονομία ,θα δείξει.
Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν ξέρω πώς θα εκραγεί. Γύφτοι με παραοικονομία που πηγαίνει όλο περισσότερο σε βαριά παραβατικότητα ,θρησκοψέκ στην επαρχία που είναι ακόμα στο 1950 και την έβγαζαν με επιδοτήσεις και παράνομους αλλοδαπούς που τελειώνουν. Θα δούμε. Με τίποτα όμως κάποια μαζική κατάρρευση.
Ποια θα είναι η φύση αυτής της εργασίας εξ αποστάσεως;
Δεν με νοιάζει προσωπικά, αλλά για να προετοιμάζω τα εγγόνια μου.
Πχ ανηψιά μου φοιτήτρια γεννημένη Σουηδία ,βγάζει τα προσωπικά της έξοδα διδάσκοντας Ελληνικά σε Σουηδούς εξ αποστάσεως.
Κι εμείς που δουλεύουμε σε εταιρείες τεχνολογίας-τηλεπικοινωνιών ,έχουμε πολλαπλές επιλογές τηλεργασίας από μια μέρα την εβδομάδα ,μέχρι 100%.
Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως. Στα lockdown δουλέψαμε μπόλικους μήνες με 100% τηλεργασία και κατώτερες υποδομές απ΄τις τρέχουσες.
Το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεφωνικής υποστήριξης σε βλάβες γίνεται από τα σπίτια των υπαλλήλων.
Γενικότερα ανάλογα με τις ανάγκες και το αντικείμενο του καθενός.
Δυστοπικό και απεγνωσμένο μου φαίνεται όλο αυτό το σενάριο.
Άνθρωποι ταμπουριασμένοι στα σπίτια τους να προσπαθούν να πουλήσουν το τελευταίο "αεροπλανάκι" ο ένας στον άλλον, για φραγκοδίφραγκα τύπου gig economy. Αλλά ΟΚ, είμαι παλαιάς κοπής, μπορεί όντως να υπάρχει κάτι δημιουργικό και ζωογόνο εκεί μέσα, και απλά να μην το έχω δει. Απίθανο μεν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... δεν είμαι απόλυτος.
Πάντως όσα έχουμε δει απο gig economies μεχρι στιγμής δεν τα λες και ενθαρρυντικά. Παπατζηλίκι αρχικά, φαμφάρες και μεγάλα λόγια, και μετα εκμετάλευση ώσπου να φτάσει ο σουγιάς στο κόκκαλο.
Βασικά το "social contract", το λεγόμενο "κοινωνικό συμβόλαιο" πάει να καταρριφθει με ραγδαίους ρυθμούς, όταν πλέον το κράτος είναι ο κάθε σαλεμένος άπληστος tech bro και η μούρλια που τον δέρνει.
Άνθρωποι ταμπουριασμένοι στα σπίτια τους να προσπαθούν να πουλήσουν το τελευταίο "αεροπλανάκι" ο ένας στον άλλον, για φραγκοδίφραγκα τύπου gig economy. Αλλά ΟΚ, είμαι παλαιάς κοπής, μπορεί όντως να υπάρχει κάτι δημιουργικό και ζωογόνο εκεί μέσα, και απλά να μην το έχω δει. Απίθανο μεν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... δεν είμαι απόλυτος.
Πάντως όσα έχουμε δει απο gig economies μεχρι στιγμής δεν τα λες και ενθαρρυντικά. Παπατζηλίκι αρχικά, φαμφάρες και μεγάλα λόγια, και μετα εκμετάλευση ώσπου να φτάσει ο σουγιάς στο κόκκαλο.
Βασικά το "social contract", το λεγόμενο "κοινωνικό συμβόλαιο" πάει να καταρριφθει με ραγδαίους ρυθμούς, όταν πλέον το κράτος είναι ο κάθε σαλεμένος άπληστος tech bro και η μούρλια που τον δέρνει.
Δε διαφωνώ σε κάτι απο αυτά που λες.mitsokollias έγραψε: ↑26 Μαρ 2025, 13:23Εϊπαμε δεν είναι ρόδινα τα πράγματα ,αλλά είναι πολύ καλύτερα από πριν 10 χρόνια. Και υπάρχει τρομερή ζήτηση για εξειδικευμένο κόσμο αφού οι 35-45 έφυγαν μαζικά εξωτερικό. Ελεγκτικές ,εταιρείες συμβούλων είναι με juniors που δεν ξέρουν την τύφλα τους και από πάνω τους 50αρηδες. Μεγάλες οι πληγές που άφησε η κρίση.Ερμής έγραψε: ↑26 Μαρ 2025, 13:12Στις εταιρείες δεν υπάρχει τόσος αέρας αλλά βλέπω σοβαρή έλλειψη ρευστού.mitsokollias έγραψε: ↑26 Μαρ 2025, 11:35
Δεν είπα ότι πάμε καλά. Οτι πάμε καλούτσικα σε σχέση με μια 10ετια πρίν και δεν είναι ορατός κάποιος κίνδυνος κατάρρευσης έγραψα.
Το 2007 έβλεπα και όλες τις μικροεταιρείες που γύριζαν δάνεια με εγγύηση επιταγές και έλεγα i can see dead people. Οι 8 στις 10 δεν υπάρχουν πλέον. Δεν υπάρχει τόσος πολύς αέρας μετά την τεράστια εξαέρωση ετών.
Διαφθορά και ακρίβεια βεβαίως και είναι πολύ σημαντικά θέματα ,όμως είμαστε σε περίοδο μόνο γκρίνιας ,όχι τίποτα πιο χοντρού.
Εγραψα παραδείγματα 2 προμηθευτών με εταιρείες εκατομμυρίων σε άλλο νήμα.
Το πρόβλημα που βλέπω εγω πλέον είναι άλλο, το οποίο πιθανό να δημιουργήσει το σοβαρό θέμα
τα στεγαστικά. Αυτη τη στιγμή εξυπηρετούνται αλλά οριακά.
Γενικά η λιανική παραέξω (έχω πάμπολλα παραδείγματα, απο ομίλους μέχρι μικρομάγαζα) έχει πολύ σοβαρό θέμα και η ρευστότητα στον κόσμο είναι σε επικίνδυνα επίπεδα, αν εξαιρέσεις κάποιους κλάδους.
Με τα ακίνητα απ τη μια έχεις δίκιο σε ότι αφορά ένα κομμάτι από τα στεγαστικά ,απ την άλλη δεν μπορεί τόσα πολλά επαγγελματικά ακίνητα που σηκώνονται σε όλη την Αττική να γίνονται στο κουτουρού. Εγώ πιστεύω ότι θα γίνουμε ελντοράντο εργασίας από απόσταση. Τώρα τι εφέκτ θα έχει στην τοπική οικονομία ,θα δείξει.
Στο μονο ισως οτι δε μπορεί τοσα επαγγελματικά να σηκώνονται έτσι. Το έχουμε ξαναδεί.
Το προβλημα δεν είναι οτι ειμαστε χειρότερα η καλύτερα σε σχεση με πριν δεκα χρόνια, το πρόβλημα είναι οτι εντος κρίσης δε μας ειχαν ξεπεράσει σε αγοραστική δύναμη οι τελευταίοι της ευρώπης, κάτι που έγινε τη στιγμή που υποτίθεται πάμε σφαίραImperium έγραψε: ↑26 Μαρ 2025, 13:35Aυτο ακριβώς είναι το πρόβλημα.
Και το "ολα οριακά" έχει γίνει πλέον η "νεα πραγματικότητα". Ούτε λόγος για καλυτέρευση, για κάποια ανάπτυξη. Φαντάζει αστείο πια.
Αλλά αν αυτό το "οριακά" κάποια στιγμή στριμωχτεί ακόμα περισσότερο, τότε έχουμε hello Bulgaria, hello 1940s Greece.
Και πράγματα που ούτε στην φαντασία τρελού δεν χωρούσαν προ δεκαετίας ακόμα, ξαφνικά μας παρουσιάζονται ως όχι εντελώς απίθανα σενάρια.
Το δε στεγαστικό, αν κοιτάξεις ΗΠΑ, είναι πραγματικά φρικαλέο. Τεράστια conglomerates αγοράζουν οικίες σε τιμές εξωφρενικές που αποκλείουν εντελώς τον κοινό αγοραστή, για να τις νοικιάσουν έπειτα σε τιμές ακόμα πιο εξωφρενικές. Πόσο θα τους πάρει να αρχίσουν και Ελλάδα; Στην Αγγλία, το να συζούν δυο οικογένειες σε ένα διαμέρισμα για να τα βγάλουν πέρα δεν είναι πια ανήκουστο, συμβαίνει, καθημερινά, και αρχίζει να γίνεται και κοινό.
Και, φυσικά, όχι μόνο δεν έχει προταθεί κάποια λύση, αλλά ούτε στον μακρινό ορίζοντα δεν φαίνεται. Βασικά κανείς δεν πιστεύει οτι υπάρχει, ο κόσμος έχει αποκαρδιωθεί και έχει λουφάξει.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Αυτό νομίζω οτι είναι το σύμπτωμα, όχι το πρόβλημα, το οποίο είναι πολύ βαθύτερο.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 19 Απαντήσεις
- 612 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Lord Brum
29 Ιαν 2025, 14:06
-
-
Νέα δημοσίευση Κοινωνική πολιτική με ΝΔ Μητσοτάκη.
από Niki » 10 Δεκ 2024, 08:53 » σε Κοινωνικά θέματα - 1 Απαντήσεις
- 127 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γαληνός
10 Δεκ 2024, 16:08
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 268 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
16 Νοέμ 2023, 16:14
-
-
Νέα δημοσίευση Κατάρρευση με πάταγο της ΝΔ στο 24%.
από Μαδουραίος » 09 Δεκ 2024, 20:37 » σε Εσωτερική Πολιτική - 123 Απαντήσεις
- 2531 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
12 Δεκ 2024, 22:12
-