Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
SUV

Re: Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 12:54

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 12:46
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 12:40

Από πού προκύπτει αυτό;

Για συγκοινωνούντα δοχεία της αντρικής και γυναικείας νοοτροπίας, έγραψα, τη σχέση τέντζερη με καπάκι. :lol:
Και να πως αυτόματα μπαίνεις στο τριπακι
"της άξιζε αυτό που έπαθε γιατί αυτή τον διάλεξε "
Τι από που προκύπτει βρε; έγραψες ότι ο άντρας και το κοινωνικό περιβάλλον ελάμβανει αυτό που δείχνει η γυναίκα και αντιδρούν ανάλογα. Ε σε πληροφορώ ένας άντρας που θα σπάσει τα πλευρά της γυναίκας του γιατί αντιμίλησε, τον πρόσβαλε, τον έβρισε κτλ δεν το κάνει γιατί αυτό έδειξε η γυναίκα ότι θελει, αξίζει, διάλεξε αυτή την συμπεριφορά. Είναι τραγικό να λες τέτοια πράγματα.
Εδώ μερικές φορές οι γυναίκες μπορεί να την πατάμε οτι και καλά, εγώ δεν είμαι σαν τις άλλες τις χαζές, είμαι δυναμική και έξυπνη και δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου το παίξει ματσο κτλ
Αμ δεν είναι έτσι αλλά τέλος πάντων.

ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 12:55

Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 12:48
Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 11:27

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι μπορεί η γυναίκα θεωρητικά να είναι ίση με τον άντρα απέναντι στους νόμους αλλά κοινωνικά όχι. Ακόμα κρατάνε αντιλήψεις που έχουν ως αποτέλεσμα γυναικοκτονίες, βιασμούς, διακρίσεις. Και με ρωτάς αν η γυναίκα είναι κοινωνικά ευάλωτη. Θα σου πω ότι οι γυναίκες υφίστανται διακρίσεις βάσει φύλου. Ευάλωτες με την έννοια αδύναμες, να χρειάζονται την προστασία κτλ όπως η πατριαρχια όριζε, όχι δεν είναι. Αλλά υφίστανται διακρίσεις, σεξισμό και όλα αυτά τα ωραία που καταλήγουμε και στις γυναικοκτονίες.
νομιζεις οτι δεν υπαρχουν σε ιση ποσοτητα γυναικες που θεωρουν τους αντρες κατωτερα πλασματα, χρησιμους μονο για εκμεταλλευση, ανοητους, κλπ;
Φυσικά. Αυτό έχει σχέση με;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2022, 12:56

Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 12:52
SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 11:50
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 11:45

Δηλαδή, ήταν αλκοολικοί, εξαρτημένοι, ψυχοπαθείς, οικονομικά πιο αδύναμοι ή άνεργοι και λοιπές ευάλωτες κατηγορίες.
ναι, σε αυτό από προσωπικές μου εμπειρίες, συμφωνώ και προσυπογράφω χωρίς να έχω κάνει ανάλυση εγκληματολογικών προφίλ τρέχοντος έτους :lol:
γιατί όμως φθάνουν μέχρι ΚΑΙ το έγκλημα? νομίζω σε περιπτώσεις με γυναίκες θύτες, δεν ισχύει αυτό
επειδη μπορουν. και ξερουν οτι μπορουν.
Ναι, δεν έχεις άδικο. Ξέρουν ακριβώς τα όρια τους. Σπανίως οι παπάρες που δέρνουν ή σκοτώνουν γυναίκες μπορούν να πουλήσουν αντίστοιχη μαγκιά σε άντρες με μεγαλύτερα κυβικά από τα δικά τους.

Για την ακρίβεια, σκοτώνουν τις γυναίκες αυτοί που τρώνε σφαλιάρες από τους άντρες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 12:56

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 12:54
Naida έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Από πού προκύπτει αυτό;

Για συγκοινωνούντα δοχεία της αντρικής και γυναικείας νοοτροπίας, έγραψα, τη σχέση τέντζερη με καπάκι. :lol:
Τι από που προκύπτει βρε; έγραψες ότι ο άντρας και το κοινωνικό περιβάλλον ελάμβανει αυτό που δείχνει η γυναίκα και αντιδρούν ανάλογα. Ε σε πληροφορώ ένας άντρας που θα σπάσει τα πλευρά της γυναίκας του γιατί αντιμίλησε, τον πρόσβαλε, τον έβρισε κτλ δεν το κάνει γιατί αυτό έδειξε η γυναίκα ότι θελει, αξίζει, διάλεξε αυτή την συμπεριφορά. Είναι τραγικό να λες τέτοια πράγματα.
Εδώ μερικές φορές οι γυναίκες μπορεί να την πατάμε οτι και καλά, εγώ δεν είμαι σαν τις άλλες τις χαζές, είμαι δυναμική και έξυπνη και δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου το παίξει ματσο κτλ
Αμ δεν είναι έτσι αλλά τέλος πάντων.

ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ
Αυτό δεν σου έγραψα πριν; ότι όλοι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να γίνουμε θύμα. Ανεξαρτήτως τι χαρακτήρα έχεις.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 12:58

Ασέβαστος έγραψε:
SUV έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 11:45

Δηλαδή, ήταν αλκοολικοί, εξαρτημένοι, ψυχοπαθείς, οικονομικά πιο αδύναμοι ή άνεργοι και λοιπές ευάλωτες κατηγορίες.
ναι, σε αυτό από προσωπικές μου εμπειρίες, συμφωνώ και προσυπογράφω χωρίς να έχω κάνει ανάλυση εγκληματολογικών προφίλ τρέχοντος έτους :lol:
γιατί όμως φθάνουν μέχρι ΚΑΙ το έγκλημα? νομίζω σε περιπτώσεις με γυναίκες θύτες, δεν ισχύει αυτό
ίσως συμβαίνει αυτό που λες με την έννοια οτι τα προγονικά και ζωώδη ένστικτα τους λένε οτι πρέπει να είσαι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και να το επιβάλλεις αλλιώς το έχασες το παιχνίδι και δεν θα ξέρεις τίνος είναι το παιδί
Όσον αφορά το θέμα της μυικής δύναμης (σε συσχέτιση με τα παραπάνω που λέω), ναι, σαφώς μπορούν να επιβληθούν οι άνδρες (αν και μερικές φορές πάλι, ίσως όχι, βλέπε και τον Οδυσσέα με τον Πολύφημο :003: )

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 13:00

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 12:56
Ασέβαστος έγραψε:
SUV έγραψε:

Ναι, δεν έχεις άδικο. Ξέρουν ακριβώς τα όρια τους. Σπανίως οι παπάρες που δέρνουν ή σκοτώνουν γυναίκες μπορούν να πουλήσουν αντίστοιχη μαγκιά σε άντρες με μεγαλύτερα κυβικά από τα δικά τους.

Για την ακρίβεια, σκοτώνουν τις γυναίκες αυτοί που τρώνε σφαλιάρες από τους άντρες.
Συμφωνώ και σε αυτό σε πολύ μεγάλο ποσοστό, οτι τρώνε σφαλιάρες από τους άλλους ειτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, όπως είπαμε πριν, με την αδυναμία επίδειξης ισχυρής κοινωνικής ταυτότητας (δεν μπορώ ποτέ να γενικεύω).

Δεν ξέρω εαν εγώ πριν δεν κατάλαβα τί ήθελε να πει ο Ασέβαστος με το μπορούν και το ξέρουν
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SUV την 23 Αύγ 2022, 13:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 13:01

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 12:55
Ασέβαστος έγραψε:
Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 11:27

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι μπορεί η γυναίκα θεωρητικά να είναι ίση με τον άντρα απέναντι στους νόμους αλλά κοινωνικά όχι. Ακόμα κρατάνε αντιλήψεις που έχουν ως αποτέλεσμα γυναικοκτονίες, βιασμούς, διακρίσεις. Και με ρωτάς αν η γυναίκα είναι κοινωνικά ευάλωτη. Θα σου πω ότι οι γυναίκες υφίστανται διακρίσεις βάσει φύλου. Ευάλωτες με την έννοια αδύναμες, να χρειάζονται την προστασία κτλ όπως η πατριαρχια όριζε, όχι δεν είναι. Αλλά υφίστανται διακρίσεις, σεξισμό και όλα αυτά τα ωραία που καταλήγουμε και στις γυναικοκτονίες.
νομιζεις οτι δεν υπαρχουν σε ιση ποσοτητα γυναικες που θεωρουν τους αντρες κατωτερα πλασματα, χρησιμους μονο για εκμεταλλευση, ανοητους, κλπ;
με το οτι και τα 2 φυλα , σε ισο βαθμο, εφαρμοζουν "ρατσισμο".
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 13:01

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 12:51
Naida έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Από πού προκύπτει αυτό;

Ρε Νάιδα, κάπου το' χεις χάσει τελείως.

Θεωρείς απόδειξη ό,τι περνάει από το μυαλό σου.

Κάτι σαν το άλτερ έγκο του σταβ, σε πιο απλοϊκή έκδοση.
ΓΑΛΗ μου, όταν λες ότι η γυναίκα προκαλεί την αντίδραση του ανδρός ανάλογα με το τι του δείχνει και τι δείχνει στο περιβάλλον, αυτό ακριβώς εννοείς. Αυτό έγραψες τουλάχιστον.
Και για να στο κάνω και παράδειγμα λες ότι
αν η αντίδραση του άνδρα είναι να την πλακώσει στο ξύλο είναι γιατί η γυναίκα προκάλεσε αυτή την αντίδραση του ανδρός.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 13:03

Δεν λέει προκάλεσε, λέει οτι είναι ηλίθια και γι αυτό την προκαλεί, με απλά λόγια

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 13:04

Ασέβαστος έγραψε:
23 Αύγ 2022, 13:01
Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 12:55
Ασέβαστος έγραψε:

με το οτι και τα 2 φυλα , σε ισο βαθμο, εφαρμοζουν "ρατσισμο".
Αμα ήταν σε ίσο βαθμό, πράγμα που έβγαλες από το κεφαλάκι σου, θα έπρεπε να έχουμε τις αντίστοιχες ανδροκτονίες. Αλλά δεν έχουμε.
Και μην μου ξεκινήσεις εμένα περί μυϊκής δύναμης γιατί σχεδόν όλες οι γυναικοκτονίες έγιναν με όπλα και όχι με γυμνά χέρια και μυική δύναμη.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Αύγ 2022, 13:05

SUV έγραψε:
23 Αύγ 2022, 13:03
Δεν λέει προκάλεσε, λέει οτι είναι ηλίθια και γι αυτό την προκαλεί, με απλά λόγια
Ε άρα την προκάλεσε την συμπεριφορά αυτή. Ε αυτό λέω και εγώ ότι λεει.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 13:09

Καλά, ας μας πει η ίδια τί λέει, εγώ μαζί σου πάνω από δυο ποστ, αρνούμαι να τα βάλω :lol:

Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV » 23 Αύγ 2022, 13:10

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 13:04

Και μην μου ξεκινήσεις εμένα περί μυϊκής δύναμης γιατί σχεδόν όλες οι γυναικοκτονίες έγιναν με όπλα και όχι με γυμνά χέρια και μυική δύναμη.
Κι αυτό από την ιστορία/γεγονός της μυικής δύναμης ξεκινά, τεσπα

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 13:10

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2022, 12:56
Ασέβαστος έγραψε:
SUV έγραψε:

περιπου.

ολοι οι ανθρωποι, μεγαλονωντας, ερχονται αντιμετωποι με μια διασυμπαντικη αληθεια. αν ο αλλος ειναι ενα κεφαλι ψηλοτερος, μπορει να σε δειρει. αν ειναι κοντυτερος, μπορεις να τον δειρεις. μαθαινουμε φυσικα να μην χρησιμοποιουμε βια για ψυλλου πηδημα, αλλα μαθαινουμε και οτι ο τελευταιος και καταλυτικος τροπος να λυθει οτιδηποτε ειναι η βια.

ετσι, πολυ πιο συχνα ο αντρας καταφευγει στη βια, γιατι ξερει οτι μπορει, αφου ειναι ενα κεφαλι ψηλοτερος, ενω πολυ σπανια το κανει η γυναικα, για τον ιδιο λογο. η γυναικα ανετα καταφευγει στη βια σε παιδια, παλι, επειδη μπορει.

δεν ειναι διαφορετικα στη θεληση τα 2 φυλα. την ιδια διαθεση να σπασουν το κεφαλι του αλλου εχουν, κατω απο συνθηκες. απλως γνωριζουν αν εχουν τη δυνατοτητα η οχι.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 23 Αύγ 2022, 13:12

Naida έγραψε:
23 Αύγ 2022, 13:01

ΓΑΛΗ μου, όταν λες ότι η γυναίκα προκαλεί την αντίδραση του ανδρός ανάλογα με το τι του δείχνει και τι δείχνει στο περιβάλλον, αυτό ακριβώς εννοείς. Αυτό έγραψες τουλάχιστον.
Και για να στο κάνω και παράδειγμα λες ότι
αν η αντίδραση του άνδρα είναι να την πλακώσει στο ξύλο είναι γιατί η γυναίκα προκάλεσε αυτή την αντίδραση του ανδρός.
οταν καποιος γραφει κατι, εννοει αυτο που γραφει. οχι αυτο που φανταζεσαι εσυ οτι εννοει.

θα συζητουσες πολυ καλυτερα αν το καταλαβαινες αυτο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών