Λιτανεία
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Λιτανεία
Τά στατιστικά καί οἱ προβλέψεις γιά τήν ἐξέλιξη τῆς ἐπιδημίας μποροῦν νά ἀνατραποῦν (μέ μηδενισμό κρουσμάτων καί θανάτων) μέσα σέ λίγες ὧρες, ὅπως ἀνατράπηκαν καί τό 1853 στήν Ἀθῆνα καί στόν Πειραιά μέ τήν χολέρα.
Τί συνέβη καί τί μεσολάβησε τότε, ὥστε νά ἀφανισθεῖ τό κακό;
Ἁγκυροβολημένα στον Πειραιά Γαλλικά στρατεύματα μετέδωσαν στους ντόπιους τήν χολέρα καί χάνονταν καθημερινῶς περί τούς 200 Ἀθηναίους καί Πειραιῶτες. Ὁ συνολικός τους πληθυσμός ἦταν τότε 30.000 ψυχές.
Ὁ ἁρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν ἔδωσε ἐντολή νά πραγματοποιηθεῖ λιτανεία μέ τίς θαυματουργές εἰκόνες καί μέ τά ἱερά λείψανα τῶν Ἁγίων. Ἡ συμμετοχή ἦταν πάνδημη καί κατασυγκινητική. Πολλοί ἔβγαλαν τά σανδάλια τους καί βάδιζαν πάνω στα κακοτράχαλα σοκάκια μέ πόδια γυμνά, γιά νά ἔχει ἡ προσφορά καί ἡ θυσία πόνο.
Ἡ λιτανεία ἔφτασε μέχρι ‘’ἔξωθεν τῆς πόλεως’’. Τό ‘’ἔξωθεν’’ ἦταν τότε ἡ περιοχή τοῦ Λυκαβητοῦ. Ἐκεῖ σταμάτησαν. Ὁ ἀρχιεπίσκοπος παρακάλεσε τόν λαό νά γονατίσει καί ὁ ἴδιος διάβασε μέ δάκρυα στα μάτια μιά εἰδική εὐχή, πού εἶχε ἑτοιμάσει γιά τήν ἀπαλλαγή τῆς πόλεως ἀπό τήν μάστγα τῆς χολέρας.
Τήν ἑπομένη ἡμέρα πέθαναν 50. Τήν δεύτερη μέρα μονάχα 5 καί τήν τρίτη κανένας!
Τί συνέβη καί τί μεσολάβησε τότε, ὥστε νά ἀφανισθεῖ τό κακό;
Ἁγκυροβολημένα στον Πειραιά Γαλλικά στρατεύματα μετέδωσαν στους ντόπιους τήν χολέρα καί χάνονταν καθημερινῶς περί τούς 200 Ἀθηναίους καί Πειραιῶτες. Ὁ συνολικός τους πληθυσμός ἦταν τότε 30.000 ψυχές.
Ὁ ἁρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν ἔδωσε ἐντολή νά πραγματοποιηθεῖ λιτανεία μέ τίς θαυματουργές εἰκόνες καί μέ τά ἱερά λείψανα τῶν Ἁγίων. Ἡ συμμετοχή ἦταν πάνδημη καί κατασυγκινητική. Πολλοί ἔβγαλαν τά σανδάλια τους καί βάδιζαν πάνω στα κακοτράχαλα σοκάκια μέ πόδια γυμνά, γιά νά ἔχει ἡ προσφορά καί ἡ θυσία πόνο.
Ἡ λιτανεία ἔφτασε μέχρι ‘’ἔξωθεν τῆς πόλεως’’. Τό ‘’ἔξωθεν’’ ἦταν τότε ἡ περιοχή τοῦ Λυκαβητοῦ. Ἐκεῖ σταμάτησαν. Ὁ ἀρχιεπίσκοπος παρακάλεσε τόν λαό νά γονατίσει καί ὁ ἴδιος διάβασε μέ δάκρυα στα μάτια μιά εἰδική εὐχή, πού εἶχε ἑτοιμάσει γιά τήν ἀπαλλαγή τῆς πόλεως ἀπό τήν μάστγα τῆς χολέρας.
Τήν ἑπομένη ἡμέρα πέθαναν 50. Τήν δεύτερη μέρα μονάχα 5 καί τήν τρίτη κανένας!
Re: Λιτανεία
Κι ο Άγιος Παΐσιος...κι ο Αυγουστίνος Καντιώτης...λένε προσευχή γονατιστοί
Αυτό είναι η λύση. Αυτή προτείνει στο βίντεο που έβαλα ο Καντιώτης
10 λεπτά με σηκωμένα χέρια...οπότε μπορεί ο καθένας
Αυτό είναι η λύση. Αυτή προτείνει στο βίντεο που έβαλα ο Καντιώτης
10 λεπτά με σηκωμένα χέρια...οπότε μπορεί ο καθένας
Πολύ άσχημο πολύ, που σταμάτησαν οι εκκλησίες. Αυτό δε ξανάγινε
-
- Phorum.gr user: Gewponos90
Δεν θέλω να σε ταράξω καλό μου, αλλά και οι δύο τα έχουν τιναξει τα πέταλα. Οπότε δεν λένε καμιά προσευχή γονατιστοι
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Ανηκωμεν στην Ευρώπη και μαζί της θα πάμε στην άβυσσο.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
ποιο βίντεο που έβαλες;
Για σένα το λέειGewponos90 έγραψε: ↑19 Μαρ 2020, 15:14Δεν θέλω να σε ταράξω καλό μου, αλλά και οι δύο τα έχουν τιναξει τα πέταλα. Οπότε δεν λένε καμιά προσευχή γονατιστοι
Για όλους
Εμείς έχουμε και τους γείτονές τους Τούρκους
Yπάρχει και αυτό το νήμα Πανώλη 1828
Αν ξεχνάμε το παρελθόν, ποιον κυβερνήτη είχαν τότε, πως πέθανε και τα περιμένουμε όλα από τον θεό, νομίζω δεν είναι και η καλύτερη τακτική.
Αν ξεχνάμε το παρελθόν, ποιον κυβερνήτη είχαν τότε, πως πέθανε και τα περιμένουμε όλα από τον θεό, νομίζω δεν είναι και η καλύτερη τακτική.
Μέσα εδώ. Λέει τη λύση γονατιστοί
Εγώ γνώρισα έναν άνθρωπο από τον Άγιο Παΐσιο στην αρχή της κρίσης
Λέω τι γίνεται εδώ πέρα
Λέει μέχρι να γονατίσει κι ο τελευταίος
Νόμιζα οικονομικά...και λέω σιγά μη γονατίσει ο σούπερ μάρκετ. Μετά δλ νόμισα ότι θα ανακάμψουμε
Όχι...εννοούσε γονατίσουν σε προσευχή ως κι ο τελευταίος
Τότε θα μας λυπηθεί ο Θεός
Μη τρομάξεις. Τον Καντιώτη τον δεχοταν ο Άγιος Παΐσιος. Αυτοί τα βλέπουν σα σε τηλεόραση που αλλάζει γρήγορα πλάνα
Ίσως όλο αυτό που γίνεται τώρα
Κρατάει λίγο,λέει τη λύση,λέει και για τα άλογα της αποκάλυψης. Πρώτα ήταν του πολέμου τελευταίο της επιδημίας. Ίσως...Συρία και τώρα αυτό; Δε ξέρω
Μπορεί να γίνει και κάτι άλλο.
Να δώσουν άδεια σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό και τους γιατρούς για 2 εβδομάδες και να πάνε οι παπάδες να ραντίσουν με αγιασμό όλα τα νοσοκομειακά ιδρύματα.
Οι υπόλοιποι θα γονατίζουμε κάποιες συγκεκριμένες ώρες, μουσλίμ στάιλ και θα κάνουμε δεήσεις, προσευχές και κάποια αυτομαστιγώματα για τους πιο εξτρήμ.
Σε ένα μήνα θα κάνουμε απολογισμό.
Να δώσουν άδεια σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό και τους γιατρούς για 2 εβδομάδες και να πάνε οι παπάδες να ραντίσουν με αγιασμό όλα τα νοσοκομειακά ιδρύματα.
Οι υπόλοιποι θα γονατίζουμε κάποιες συγκεκριμένες ώρες, μουσλίμ στάιλ και θα κάνουμε δεήσεις, προσευχές και κάποια αυτομαστιγώματα για τους πιο εξτρήμ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Μαρ 2020, 15:26Μπορεί να γίνει και κάτι άλλο.

FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Όχι
Ότι μπορεί ανθρώπινος πρέπει να γίνεται
Ότι δε μπορεί βοηθάει ο Χριστός αρκεί νά Του το ζητήσουμε,ήρεμα και με εμπιστοσυνη
Ότι μπορεί ανθρώπινος πρέπει να γίνεται
Ότι δε μπορεί βοηθάει ο Χριστός αρκεί νά Του το ζητήσουμε,ήρεμα και με εμπιστοσυνη
Tουλάχιστον τα Πράι που είναι κατά τον Ιούνιο θα γίνουν. Γιατί ο σοδομισμός είναι Αγάπη ♡
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".