Ιταλοληγουρηδες
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15420
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Ιταλοληγουρηδες
Ποιες γνωστες συνταγες (εκτος ρυζοτου) ειναι βορειοιταλικες?
Re: Ιταλοληγουρηδες
πολεντα σε ενα σκασμο παραλλαγές.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Ιταλοληγουρηδες
Βασικά η polenta, τα πιάτα με κριθάρι, το συκώτι αλά βενετσιάνα, το σνίτσελ το μιλανέζικο, το tiramisù, το zambone με cren, πάρα πολλά. Η Β.Ιταλία έχει μια κουζίνα, ορεινή, rustica, χοντροκομμένη και παχιά, χειμερινή, αλπική θα λέγαμε, που δεν την ξέρει ο πολύς κόσμος που κατατρώει τα ιταλικά ρεστοράν και καταναλώνει τις συνταγές της Emilia-Romagna, της Κεντρικής Ιταλίας, της Καμπανίας, άντε και λίγο Τοσκάνη. Η Λιγουρία δεν πιάνεται στη Β.Ιταλία, έχει δική της κουλτούρα και γεύσεις. Όταν λέμε Βόρεια ιταλική κουζίνα, εννοούμε αλπική Ιταλία, Πιεμόντε, Λομβαρδία, Trentino-Alto Adige, Friuli, Veneto.
Ordem e Progresso.
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15420
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Re: Ιταλοληγουρηδες
Κατάλαβα ,μονο ρυζοττο...
Re: Ιταλοληγουρηδες
Η Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια από πια περιοχή είναι;Cavaliere έγραψε: ↑26 Οκτ 2020, 11:38Βασικά η polenta, τα πιάτα με κριθάρι, το συκώτι αλά βενετσιάνα, το σνίτσελ το μιλανέζικο, το tiramisù, το zambone με cren, πάρα πολλά. Η Β.Ιταλία έχει μια κουζίνα, ορεινή, rustica, χοντροκομμένη και παχιά, χειμερινή, αλπική θα λέγαμε, που δεν την ξέρει ο πολύς κόσμος που κατατρώει τα ιταλικά ρεστοράν και καταναλώνει τις συνταγές της Emilia-Romagna, της Κεντρικής Ιταλίας, της Καμπανίας, άντε και λίγο Τοσκάνη. Η Λιγουρία δεν πιάνεται στη Β.Ιταλία, έχει δική της κουλτούρα και γεύσεις. Όταν λέμε Βόρεια ιταλική κουζίνα, εννοούμε αλπική Ιταλία, Πιεμόντε, Λομβαρδία, Trentino-Alto Adige, Friuli, Veneto.
Re: Ιταλοληγουρηδες
Πολέντα γαμεί παιδιά, με συκωτάκι που είπε κι ο Cavaliere είναι μούρλια.
Re: Ιταλοληγουρηδες
Από το πρώτο πόδι.dotcom έγραψε: ↑26 Οκτ 2020, 12:16Η Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια από πια περιοχή είναι;Cavaliere έγραψε: ↑26 Οκτ 2020, 11:38Βασικά η polenta, τα πιάτα με κριθάρι, το συκώτι αλά βενετσιάνα, το σνίτσελ το μιλανέζικο, το tiramisù, το zambone με cren, πάρα πολλά. Η Β.Ιταλία έχει μια κουζίνα, ορεινή, rustica, χοντροκομμένη και παχιά, χειμερινή, αλπική θα λέγαμε, που δεν την ξέρει ο πολύς κόσμος που κατατρώει τα ιταλικά ρεστοράν και καταναλώνει τις συνταγές της Emilia-Romagna, της Κεντρικής Ιταλίας, της Καμπανίας, άντε και λίγο Τοσκάνη. Η Λιγουρία δεν πιάνεται στη Β.Ιταλία, έχει δική της κουλτούρα και γεύσεις. Όταν λέμε Βόρεια ιταλική κουζίνα, εννοούμε αλπική Ιταλία, Πιεμόντε, Λομβαρδία, Trentino-Alto Adige, Friuli, Veneto.
Ordem e Progresso.
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 21249
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Ιταλοληγουρηδες
Πολέντα=εμετός
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Re: Ιταλοληγουρηδες
Εγώ την φαντάζομαι κάπως σαν τη φάβα... Έχει μεγάλη διαφορά; Δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να φάω. Υποθέτω ότι θα είναι κάτι αρκετά γλυκό οπότε θα θέλει και αρκετό τυρί για να εξισορροπηθεί.
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 21249
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Ιταλοληγουρηδες
Η φάβα είναι όνειρο. ΚΑΜΙΑ σχέση.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Καραμελίτσα
- Δημοσιεύσεις: 11060
- Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35
Re: Ιταλοληγουρηδες
Ωραία είναι η πολέντα, αλλά δεν έχω φάει ποτέ σε εκδοχή που να φτάνει τη δική μας μαμαλίγκα.
Z
Re: Ιταλοληγουρηδες
Όταν έχεις συνηθίσει κουζίνα καμπανίας, ακους πολέντα και ξερνάς. Να ξερνάνε και τα ψάρια που λέει και μια ψυχή.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"