Δεν το ήξερα ότι έχει ανοίξει αυτό το θέμα εδώ και άνοιξα και εγώ το ίδιο θέμα.
http://www.skai.gr/news/world/article/3 ... dagma-tis/
Ο διαχειριστής του φόρουμ άμα είναι ας σβήσει το δικό μου το θέμα που άνοιξα με θέμα η Κούβα βγάζει τον κομμουνισμό από το σύνταγμά της.Εδώ
είναι και το Link του θέματος που άνοιξα:
viewtopic.php?f=30&t=3533
Παρακαλώ τον διαχειριστή του φόρουμ να το διαγράψει.
Ο Μπογιόπουλος έχει πει πως η αιτία που ανετράπηκε ο Κομμουνισμός και νίκησε η αντεπανάσταση είναι πως προσπάθησαν να λύσουν
τα προβλήματα του Σοσιαλισμού με καπιταλιστικές λύσεις στην Ε.Σ.Σ.Δ.. Αλήθεια ,εγώ έχω μια απορία.Ποια ήταν άραγε η ενδεδειγμένη
σοσιαλιστική λύση που θα έπρεπε να ακολουθήσει το Κ.Κ.Σ.Ε. για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν; Στην Κούβα ποια θα ήταν
η ενδεδειγμένη λύση που θα έπρεπε άραγε κατά τους ορθόδοξους κομμουνιστές να ακολουθηθεί για την επίλυση των προβλημάτων;
Ο 20ος αιώνας ήταν ο αιώνας του υπαρκτού σοσιαλισμού.Σήμερα το έτος 2018 μ.Χ. τι έχει απομείνει; 5 κράτη υπάρχουν που κυβερνάνε τα κομμουνιστικά κόμματα και έχουν όλα σε μικρό η μεγάλο βαθμό υιοθετήσει την οικονομία της ελεύθερης αγοράς. Εξαίρεση ίσως να αποτελεί η Βόρεια Κορέα που δεν νομίζω ότι έχει και καπιταλισμό.Δεν γνωρίζω αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί ένας Βορειοκορεάτης φερ' ειπειν να ιδρύσει επιχείρηση και να απασχολεί προσωπικό.Στην Βόρεια Κορέα και για κατούρημα πρέπει να πάρεις τη άδεια του Κιμ Γιονγκ Ουν.Αλλά από την άλλη δεν έχουν ούτε σοσιαλισμό. Μοιάζει πιο πολύ με μεσαιωνικό βασίλειο η Βόρεια Κορέα. Η λαϊκη κόκκινη δυναστεία των Κιμ. Κιμ ο Γ'. Κιμ Γιονγκ Ουν ο πορφυρογέννητος. Σοσιασλιστική Μοναρχία. Αλλά λέω εγώ τώρα,μήπως μόνο με αυτον τον τρόπο μπορεί να δουλέψει ο σοσιαλισμός; Από ότι φαίνεται ο εθνικισμός είναι πιο ισχυρό ενωτικό στοιχείο από ότι η ταξική συνείδηση. Ε άμα συνοδεύεται και από προσωπολατρία.
Εδώ στην Ελλάδα , στην κατοχή όσοι εντάσσονταν σε ΕΑΜ ,ΕΛΑΣ δεν νομίζω να είχαν κατά να πολεμήσουν για την ανατροπή του παρωχημένου εκμεταλλλευτικού αστικού συστήματος και την ίδρυση δικτατορίας του προλεταριάτου δια της επανάστασης. Οι πιο πολλοί που εντάσσονταν στον ΕΑΜ ήθελαν να ελευθερώσουν την Ελλάδα από τους Ναζί. Ο πατριωτισμός ήταν που τους ώθησε να αρπάξουν τα όπλα. Και στην Σοβιετική Ένωση ,στον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο για να εμψυχώσουν τον λαό κατέφυγαν στην Εθνικστική προπαγάνδα ,μέχρι και τον πρίγκηπα αλέξανδρο Νιέφσκι που πολέμησε τους Γερμανούς χρησιμοποίησαν σαν πρότυπο για να εμψυχώσουν τον λαό. Απέτυχε η προσπάθεια καλλιέργειας ταξικής συνείδησης και ανάγκαστηκαν να καταφύγουν στον πατριωτισμό!!!! Το ίδιο και ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Ακόμη ο λαός δεν είναι εξαγριωμένος εναντίον του επειδή τους καλλιεργεί τον εθνικισμό ,την προσωπολατρία ,είναι απομονωμένη η Β.Κορέα και δεν έχουν πρόσβαση σε internet οπότε είναι πιο εύκολο να καταπιούν αμάσητη την τροφή που τους σερβίρει το κόμμα /κράτος/κιμ γιονγκ ουν και οι συν αυτώ.
Σήμερα εν έτει 2018 μ.Χ. παγκοσμίως έχει απομείνει μόνο το Κ.Κ.Ε. να μιλάει ακόμη για επανάσταση και δικτατορία του προλεταριάτου και να έχει μια σχετική επιρροή στην κοινωνία.Όσα κομμουνιστικά κόμματα είναι ακόμη επαναστατικά η βρίσκονται σε καθεστώς παρανομίας η αν είναι νόμιμα έχουν ασήμαντα ποσοστά .Τα υπόλοιπα Κομμουνιστικά Κόμματα ,τα ευρωπαϊκά π.χ., έχουν συμβιβαστεί προ πολλού και μοιάζουν περισσότερο με τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ στην Ελλάδα. Τώρα πως στην Ελλάδα κατάφερε το ΚΚΕ σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας από το 1975 να έχει συνεχόμενη κοινβουλευτική παρουσία ,να ελέγχει σωματεία και εργατικά κέντρα , να εκλέγει δημάρχουν και παράλληλα να έχει τις ίδιες και απαράλλαχτες θέσεις για επάνασταση από το 1920 είναι πραγματικά αξιοπερίεργο.