Μαύρος καθρέπτης
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Μαύρος καθρέπτης
Θέλω να ρωτήσω κάποιον ψυχολόγο πώς λέγεται η τεχνική της αυτούπνωσης μεσω του ειδώλου μας σε μια επιφάνεια και πως ακριβώς δουλεύει.
Διάβασα ότι απο τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι συνήθιζαν να κοιτάζουν σε χαμηλό φωτισμό ή στο φώς του Φεγγαριου πάνω σε μια μαύρη επιφάνεια όπως το νερό πηγαδιου ή ένα μαυρο καθρέπτη μέχρι και σε κρυστάλλινες σφαίρες για να "δουν οράματα" και να μάθουν το μέλλον τους..
Προφανώς κοιτούσαν το είδωλο του προσώπου τους και έπεφταν σε αυτούπνωση.
Οι εικονες που βλέπουν ειναι απο το ασυνείδητο ή το υποσυνείδητο; Είναι ονείρωξη ή παθητική φαντασια;
Διάβασα ότι απο τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι συνήθιζαν να κοιτάζουν σε χαμηλό φωτισμό ή στο φώς του Φεγγαριου πάνω σε μια μαύρη επιφάνεια όπως το νερό πηγαδιου ή ένα μαυρο καθρέπτη μέχρι και σε κρυστάλλινες σφαίρες για να "δουν οράματα" και να μάθουν το μέλλον τους..
Προφανώς κοιτούσαν το είδωλο του προσώπου τους και έπεφταν σε αυτούπνωση.
Οι εικονες που βλέπουν ειναι απο το ασυνείδητο ή το υποσυνείδητο; Είναι ονείρωξη ή παθητική φαντασια;
Re: Μαύρος καθρέπτης
Τρομερό πείραμα, τύπε.
Δοκίμασέ το και πες μας τι είδες.
Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν το ίδιο, τις πρώτες φορές τουλάχιστον.
Δοκίμασέ το και πες μας τι είδες.
Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν το ίδιο, τις πρώτες φορές τουλάχιστον.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
- GreekGuy
- Phorum.gr user: greekguy
Γιατί γελάς, δικέ μου;
Το δοκίμασες κι εμφανίστηκε ο Τσάκωνας, να σου λέει ανέκδοτα;
Dein Herz, meine Gier
- GreekGuy
- Phorum.gr user: greekguy
Είναι μαύρος καθρέφτης, το πιο πιθανό να εμφανιζόταν ο Αντετοκούμπο.

Όλα γίνονται για κάποιον λόγο, ακόμα και αν δε γνωρίζεις τον λόγο.
Νομίζω ότι ανέφερα στο μήνυμα μου ότι θέλω να απαντήσει κάποιος ψυχολόγος και όχι ανόητος αμόρφωτος χρήστης του φόρουμ. Ευχαριστω για τη συμμετοχή σου αλλά δέν θα σου δώσω λογαριασμώ τί θα δοκιμάσω ούτε τι θα πω.
Δεν σε ειρωνεύτηκα, δικέ μου. Επειδή το έχω δοκιμάσει, απάντησα.
Σε αφήνω όμως να περιμένεις τον ψυχολόγο.
Dein Herz, meine Gier
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Καλησπέρα.
Δεν ξέρω αλλά ούτε είμαι και σίγουρος.
Γνωρίζω ότι η χρήση του καθρέπτη ώς μέσο αναγνώρισης του εαυτού ενός ατόμου μεταξύ του Εγώ και του κοινωνικού εγώ είναι σημαντικη στη Ψυχολογία.
https://www.psychologynow.gr/arthra-psy ... repti.html
Δυστυχώς δεν βρίσκω πληροφορίες πάνω στο θέμα πόσο μάλλον για την αυτούπνωση μέσω μαύρων ειδώλων.
Πρόκεται για mindfulness διαλογισμό ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έρευνα του υποσυνειδήτου;
Δυστυχώς δεν βρίσκω πληροφορίες πάνω στο θέμα πόσο μάλλον για την αυτούπνωση μέσω μαύρων ειδώλων.
Πρόκεται για mindfulness διαλογισμό ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έρευνα του υποσυνειδήτου;
Δηλαδή αν υπνωτίσει κάποιος τον εαυτό του, μετά πώς γίνεται να ξυπνήσει;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Αυτά που σε απασχολούν εντάσσονται στις "Θεωρίες της προσωπικότητας" στο ψυχολογικό πεδίο.Magistrus έγραψε: ↑25 Δεκ 2022, 18:01Γνωρίζω ότι η χρήση του καθρέπτη ώς μέσο αναγνώρισης του εαυτού ενός ατόμου μεταξύ του Εγώ και του κοινωνικού εγώ είναι σημαντικη στη Ψυχολογία.
Υποθέτω ότι πρώτα πρέπει να ασχοληθείς με το γενικότερο πλαίσιο, ώστε να έχεις μια ευρύτερη εικόνα και μετά να εστιάσεις στο "μαύρο καθρέφτη".
Γιατί διαφορετικά είναι σα να θέλεις να μάθεις κάποιο βουντού ή ξόρκι, παρακάμπτοντας τα υπόλοιπα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Tυπε μου το θεμα ειναι καπως περιπλοκο.
Η υπνωση δεν αναγνωριζεται σαν θεραπευτικη διαδικασια απο ολες τις ψυχολογικες σχολες. Καποιοι το θεωρουν απατη. Κατα την γνωμη μου προκειται περι αυθυποβολης.
Δεν ειναι μια διαδικασια που κανεις τον αλλον να νομιζει οτι ειναι σκυλος πχ, αλλα κατι που σε χαλαρωνει βαθια για να μπορεσεις να πεις αυτο που ειναι να πεις, χωρις "αμυνες". Επισης δεν ειναι κατι που πιανει σε ολον τον κοσμο.
Για τον διαλογισμο δεν ξερω, σαν ερευνα του υποσυνειδητου ισως θα μπορουσε να εχει αποτελεσματα σε βαθος χρονου. Απο καποιον εκπαιδευμενο ομως, γιατι οι εικονες που ερχονται απο εκει μιλανε με συμβολα και χρειαζονται ερμηνεια.
ΥΓ Μου εχουν κανει και δεν επιασε

έχει δίκιο τύπε, ώρες ώρες γίνεσαι ΑπόλυτοςFeindflug έγραψε: ↑25 Δεκ 2022, 15:20Δεν σε ειρωνεύτηκα, δικέ μου. Επειδή το έχω δοκιμάσει, απάντησα.
Σε αφήνω όμως να περιμένεις τον ψυχολόγο.

(απευθυνόμενοι σε γνωστή χρήστρια του πακυ)
Κάποτε δοκίμασαν να με υπνωτίσουν για να χαλαρώσω και τσίτωσα χειρότερα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- taxalata xalasa
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ο μαύρος Ντένζελ Ουάσινγκτον θα υποδυθεί τον Αννίβα
από Μαδουραίος » 14 Νοέμ 2023, 21:38 » σε Κοινωνικά θέματα - 175 Απαντήσεις
- 4003 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Juno
18 Νοέμ 2023, 22:43
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μυθολογικά. Ο πρόγονος του Ηρακλή ήταν ο ΜΑΥΡΟΣ Έπαφος
από taxalata xalasa » 26 Αύγ 2024, 17:56 » σε Ιστορία - 15 Απαντήσεις
- 545 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
28 Αύγ 2024, 01:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση Δεξιουληδες πολυ μαυρος δεν ειναι αυτος για Ελληνας?
από Μαδουραίος » 13 Ιουν 2024, 08:24 » σε Εσωτερική Πολιτική - 14 Απαντήσεις
- 630 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γάταρος
01 Απρ 2025, 01:15
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μαύρος αρχηγός/Πρώτος υπουργός στην Ουαλία
από talaipwros » 16 Μαρ 2024, 20:49 » σε Διεθνής πολιτική - 86 Απαντήσεις
- 1949 Προβολές
-