Aξίζει να το δοκιμάσω; Εκτός από λαχανικά το κρέας το μαγειρεύει καλά;
Μαγείρεμα με ατμό.
Μαγείρεμα με ατμό.
Σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο και να μαγειρεύω στον ατμό

Aξίζει να το δοκιμάσω; Εκτός από λαχανικά το κρέας το μαγειρεύει καλά;
Aξίζει να το δοκιμάσω; Εκτός από λαχανικά το κρέας το μαγειρεύει καλά;
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Είναι τρομερά διαφορετική η γεύση και γενικά η ιδεολογία του μαγειρέματος σε ατμό...
Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις;
Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις;
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Πλεονέκτημα: τρομερά υγιεινό φαγητό και πραγματική γεύση όσων έχουν μαγειρευτεί.
Μειονέκτημα: τα φαγητά που έχουμε συνηθίσει δεν είναι για ατμομάγειρα.
Π.χ. στον ατμό λαχανικά για σαλάτα - υπέροχα!!!
Αλλά δεν μπορείς να μαγειρέψεις στιφάδο γιατί θα πάρει πολλές ώρες...
Ντάμπλινγκ στον ατμό; Τέλεια!!!
Αλλά τηγανιτές πατάτες;;;
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Θέλω να το γυρίσω στο υγεινό. Νά βάζω φιλέτο κοτόπουλο ή ψάρι με λαχανικά. Έτσι όπως το φαντάζομαι θα βολεύει γιατί τα βάζεις όλα μαζί στο ατμό στα τρία επίπεδα.OANNHSEA έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 15:06
Πλεονέκτημα: τρομερά υγιεινό φαγητό και πραγματική γεύση όσων έχουν μαγειρευτεί.
Μειονέκτημα: τα φαγητά που έχουμε συνηθίσει δεν είναι για ατμομάγειρα.
Π.χ. στον ατμό λαχανικά για σαλάτα - υπέροχα!!!
Αλλά δεν μπορείς να μαγειρέψεις στιφάδο γιατί θα πάρει πολλές ώρες...
Ντάμπλινγκ στον ατμό; Τέλεια!!!
Αλλά τηγανιτές πατάτες;;;
.
- Ζενίθεδρος
- Δημοσιεύσεις: 15511
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2018, 18:56
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Άνοστο φαγητό.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
mao mao έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 15:11Θέλω να το γυρίσω στο υγεινό. Νά βάζω φιλέτο κοτόπουλο ή ψάρι με λαχανικά. Έτσι όπως το φαντάζομαι θα βολεύει γιατί τα βάζεις όλα μαζί στο ατμό στα τρία επίπεδα.OANNHSEA έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 15:06
Πλεονέκτημα: τρομερά υγιεινό φαγητό και πραγματική γεύση όσων έχουν μαγειρευτεί.
Μειονέκτημα: τα φαγητά που έχουμε συνηθίσει δεν είναι για ατμομάγειρα.
Π.χ. στον ατμό λαχανικά για σαλάτα - υπέροχα!!!
Αλλά δεν μπορείς να μαγειρέψεις στιφάδο γιατί θα πάρει πολλές ώρες...
Ντάμπλινγκ στον ατμό; Τέλεια!!!
Αλλά τηγανιτές πατάτες;;;
.
Είναι εντελώς διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος από έχεις συνηθίσει... Να το θυμάσαι...
Και δοκίμασε και τα ντάμπλιγκς στον ατμό - θα βρεις στα κινέζικα σ/μ ή σε ρώσικο...
ΥΓ
Και εγώ μαγειρεύω στον ατμό, αλλά ελάχιστα φαγητά.
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
- Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης
- Δημοσιεύσεις: 1004
- Εγγραφή: 27 Μάιος 2018, 18:20
- Phorum.gr user: Stavros ΚΟΣΜΆ Πετρης
- Τοποθεσία: σ' αυτή τη χώρα που ζεις / όλοι βρίζουν την τάξη
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
η κακή φήμη του ατμού έχει να κάνει με το ότι προωθήθηκε σαν πανάκεια στα 80ς-90ς, όλες οι νοικοκυρες πήραν νομίζοντας ότι θα έκαναν τα πάντα εκεί γευστικά και άκοπα και μετά από λίγες δοκιμές πήγαν στα πατάρια.
(τσεκαρισμένα) είναι εξαιρετικός για:
- βραστές χειμερινές σαλάτες (μπρόκολα, κουνουπίδια) μπόνους ότι δεν έχεις το βρωμόνερο που αφήνει το βράσιμό τους και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια
- καρότα και αρακά (πραγματικά τα καρότα δε υπάρχει τρόπος να γίνουν καλύτερα, ακόμα και από stir fried στον ατμό είναι νοστιμότερα)
- άπαχο λευκό κρέας, i.e. ήδη φιλεταρισμένο κοτόπουλο και ψάρι (ακριβό αλλά αν τα αγοράζεις ούτως ή άλλως έτσι, αξίζει).
- απωασιατικές και κεντρασιατικές γεμιστές ζύμες (dumplings, πιερόγκι, μαντί)
λένε ότι είναι καλύτερος από κατσαρόλα και για βραστές πατάτες και ρύζι, αλλά δε δοκίμασα ποτέ.
ένας φτηνός πλαστικός των 25 ευρώ μου έβγαλε 8ετία με μόνο πρόβλημα ότι είχε μικρό σκεύος και έπρεπε να κόβω το κουνουπίδι πριν το βάλω. ακόμα μετανιώνω που τον άφησα στο προηγούμενο σπίτι.
(τσεκαρισμένα) είναι εξαιρετικός για:
- βραστές χειμερινές σαλάτες (μπρόκολα, κουνουπίδια) μπόνους ότι δεν έχεις το βρωμόνερο που αφήνει το βράσιμό τους και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια
- καρότα και αρακά (πραγματικά τα καρότα δε υπάρχει τρόπος να γίνουν καλύτερα, ακόμα και από stir fried στον ατμό είναι νοστιμότερα)
- άπαχο λευκό κρέας, i.e. ήδη φιλεταρισμένο κοτόπουλο και ψάρι (ακριβό αλλά αν τα αγοράζεις ούτως ή άλλως έτσι, αξίζει).
- απωασιατικές και κεντρασιατικές γεμιστές ζύμες (dumplings, πιερόγκι, μαντί)
λένε ότι είναι καλύτερος από κατσαρόλα και για βραστές πατάτες και ρύζι, αλλά δε δοκίμασα ποτέ.
ένας φτηνός πλαστικός των 25 ευρώ μου έβγαλε 8ετία με μόνο πρόβλημα ότι είχε μικρό σκεύος και έπρεπε να κόβω το κουνουπίδι πριν το βάλω. ακόμα μετανιώνω που τον άφησα στο προηγούμενο σπίτι.
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Αν η διατροφή σου περιλαμβάνει αποκλειστικά λαχανικά,να το προτιμήσεις.
Έτσι κι αλλιώς ψιλοάγευστα είναι,δεν θα χάσεις και πολλά.
Αν όμως θες να βάλεις σ`αυτό το πράγμα κρέας,τότε μιλάμε για πεταμένα λεφτά,όχι για τη συσκευή αλλά για το κρέας.
Αν το κρέας δεν το "μαγιαρίσεις" πρώτα και δεν του φερθείς με λίγη αγάπη,όσο και να το βράσεις και να το ατμίσεις θα είναι σαν να δαγκάνεις γυψοσανίδα.
Μην ακούς την Naida που φτιάχνει βραστό νερό και το συνοδεύει με βραστή σπαλομπριζόλα.
Το κρέας είναι κρέας (κι η μαντάμ είναι μαντάμ) και δεν του αρέσουν οι εναλλακτικές ταλαιπωρίες του.
Θέλει να ψηθεί και να μαγιαριστεί και να "ταλαιπωρηθεί" και τέλος πάντων ΑΠΑΙΤΕΙ να του συμπεριφερθεις σαν κρέας και όχι σαν μπρόκολο.
Έτσι κι αλλιώς ψιλοάγευστα είναι,δεν θα χάσεις και πολλά.
Αν όμως θες να βάλεις σ`αυτό το πράγμα κρέας,τότε μιλάμε για πεταμένα λεφτά,όχι για τη συσκευή αλλά για το κρέας.
Αν το κρέας δεν το "μαγιαρίσεις" πρώτα και δεν του φερθείς με λίγη αγάπη,όσο και να το βράσεις και να το ατμίσεις θα είναι σαν να δαγκάνεις γυψοσανίδα.
Μην ακούς την Naida που φτιάχνει βραστό νερό και το συνοδεύει με βραστή σπαλομπριζόλα.
Το κρέας είναι κρέας (κι η μαντάμ είναι μαντάμ) και δεν του αρέσουν οι εναλλακτικές ταλαιπωρίες του.
Θέλει να ψηθεί και να μαγιαριστεί και να "ταλαιπωρηθεί" και τέλος πάντων ΑΠΑΙΤΕΙ να του συμπεριφερθεις σαν κρέας και όχι σαν μπρόκολο.
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Σούπες δεν τρως ε; Αθηναίος σανταρακι.waldorf έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 16:57Αν η διατροφή σου περιλαμβάνει αποκλειστικά λαχανικά,να το προτιμήσεις.
Έτσι κι αλλιώς ψιλοάγευστα είναι,δεν θα χάσεις και πολλά.
Αν όμως θες να βάλεις σ`αυτό το πράγμα κρέας,τότε μιλάμε για πεταμένα λεφτά,όχι για τη συσκευή αλλά για το κρέας.
Αν το κρέας δεν το "μαγιαρίσεις" πρώτα και δεν του φερθείς με λίγη αγάπη,όσο και να το βράσεις και να το ατμίσεις θα είναι σαν να δαγκάνεις γυψοσανίδα.
Μην ακούς την Naida που φτιάχνει βραστό νερό και το συνοδεύει με βραστή σπαλομπριζόλα.
Το κρέας είναι κρέας (κι η μαντάμ είναι μαντάμ) και δεν του αρέσουν οι εναλλακτικές ταλαιπωρίες του.
Θέλει να ψηθεί και να μαγιαριστεί και να "ταλαιπωρηθεί" και τέλος πάντων ΑΠΑΙΤΕΙ να του συμπεριφερθεις σαν κρέας και όχι σαν μπρόκολο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
- αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας
- Δημοσιεύσεις: 808
- Εγγραφή: 27 Ιαν 2023, 19:17
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
κάποια φαγητά τα χαντακώνει κάποια τα αναδεικνύει αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου προχώρα άφοβα
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 15:50Είναι ένας από τους λόγους που δεν εργάζομαι πλέον, οι εργασιακοι χώροι θυμίζουν γυμνάσιακο προαύλιοΟι συνάδελφοι παραδίπλα έχουν ήδη αρχίσει την καούρα
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Αθηναίος μέχρι εκεί που ξέρω τη γενιά μου,πριν το 1900 δηλαδή.
Σούπες φυσικά τρώω,όμως άλλο σούπα κι άλλο ζεστό νερό με νερόβραστα πράγματα νε επιπλέουν.
Σούπες φυσικά τρώω,όμως άλλο σούπα κι άλλο ζεστό νερό με νερόβραστα πράγματα νε επιπλέουν.
- taliban
- Δημοσιεύσεις: 13828
- Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
- Τοποθεσία: Καραβλαχία
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Εγώ έχω αυτόν εδώ:
https://www.skroutz.gr/s/5512710/Braun- ... 6-2lt.html

2 επίπεδα. Βάζω μπρόκολο κουνουπίδι τα έχει για πλάκα.
Οταν δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω βάζω μέσα κομμένες πατάτες ή αν θες μπορείς και ψάρια ( όπως η γλώσσα) και σε ένα 15-20 λέπτο τα έχει έτοιμα.
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Είδες που σε κατάλαβα ότι είσαι της πρωτεύουσας; μείνε στα ψητά και τα τηγανητά και άσε τα άλλα για αυτούς που ξέρουν να φανε κρέας.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Μαγείρεμα με ατμό.
Πόσο σ'αγαπάω να ήξερεςwaldorf έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 16:57Αν η διατροφή σου περιλαμβάνει αποκλειστικά λαχανικά,να το προτιμήσεις.
Έτσι κι αλλιώς ψιλοάγευστα είναι,δεν θα χάσεις και πολλά.
Αν όμως θες να βάλεις σ`αυτό το πράγμα κρέας,τότε μιλάμε για πεταμένα λεφτά,όχι για τη συσκευή αλλά για το κρέας.
Αν το κρέας δεν το "μαγιαρίσεις" πρώτα και δεν του φερθείς με λίγη αγάπη,όσο και να το βράσεις και να το ατμίσεις θα είναι σαν να δαγκάνεις γυψοσανίδα.
Μην ακούς την Naida που φτιάχνει βραστό νερό και το συνοδεύει με βραστή σπαλομπριζόλα.
Το κρέας είναι κρέας (κι η μαντάμ είναι μαντάμ) και δεν του αρέσουν οι εναλλακτικές ταλαιπωρίες του.
Θέλει να ψηθεί και να μαγιαριστεί και να "ταλαιπωρηθεί" και τέλος πάντων ΑΠΑΙΤΕΙ να του συμπεριφερθεις σαν κρέας και όχι σαν μπρόκολο.

"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"