Φταίει ο Ιησούς για τα χάλια της θρησκείας των χριστιανών;

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι τον εκμεταλεύονται....
πως γινεται να φταιει, ενω δεν υπηρξε;tanipteros έγραψε: ↑29 Μαρ 2023, 06:55'Αραγε το έχετε σκεφτεί ποτέ;
Το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό αν και λάθο μου*.tanipteros έγραψε: ↑29 Μαρ 2023, 07:56Δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι τον εκμεταλεύονται....
Κάθε πρόσωπο έχει κάνει κάποιες πράξεις...
Οι πράξεις του Ιησού δεν είναι εγκληματικές όπως πχ του Θεοδώσιου....
Ο Ιησούς δεν είπε "γκρεμίστε ναούς, σφάξτε παγανιστές, κάψτε μάγισσες"... άλλοι τα κάναν αυτά χρησιμοποιόντας το όνομα του...
Ας δεχθούμε την ιστορία του Ιησού όπως την περιγράφουν οι Χριστιανοί από τα Ευαγγέλια...GoBzi έγραψε: ↑29 Μαρ 2023, 10:57Το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό αν και λάθο μου*.tanipteros έγραψε: ↑29 Μαρ 2023, 07:56Δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι τον εκμεταλεύονται....
Ο Ιησούς δεν είπε "γκρεμίστε ναούς, σφάξτε παγανιστές, κάψτε μάγισσες"... άλλοι τα κάναν αυτά χρησιμοποιόντας το όνομα του...
Η ερώτηση σου έχει τρείς παραμέτρους Ιησούς, χριστιανοί, εγκλήματα.
Χριστιανοί υπάρχουν; Ναι. Τα εγκλήματα γίνανε; Ναι. Υπάρχει (όχι υπήρξε) ο Ιησούς ακριβώς όπως τον περιγράφουν οι χριστιανοί; Δεν έχουμε αποδείξεις.
Από την στιγμή που τα δεδομένα μας δεν είναι εξακριβωμένα η ερώτηση σου δεν έχει απάντηση, είναι στην κρίση του καθενός.
* Το νήμα είναι στην Θρησκειολογία.
Αν θεωρήσουμε ότι είναι θεός, τότε θα έπρεπε να είχε προβλέψει τί είδους καθίκια θα γίνονταν οι πιστοί του και να το απαγορέψει.tanipteros έγραψε: ↑29 Μαρ 2023, 11:49Ας δεχθούμε την ιστορία του Ιησού όπως την περιγράφουν οι Χριστιανοί από τα Ευαγγέλια...GoBzi έγραψε: ↑29 Μαρ 2023, 10:57Το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό αν και λάθο μου*.tanipteros έγραψε: ↑29 Μαρ 2023, 07:56
Χριστιανοί υπάρχουν; Ναι. Τα εγκλήματα γίνανε; Ναι. Υπάρχει (όχι υπήρξε) ο Ιησούς ακριβώς όπως τον περιγράφουν οι χριστιανοί; Δεν έχουμε αποδείξεις.
Από την στιγμή που τα δεδομένα μας δεν είναι εξακριβωμένα η ερώτηση σου δεν έχει απάντηση, είναι στην κρίση του καθενός.
το ερώτημα είναι "αυτός" ο Ιησούς φταίει για το τι κάναν αργότερα οι άλλοι στο όνομα του...;
Προσωπικά να έλεγα πως δεν μπορούμε να δεχτούμε τα Ευαγγέλια. Οι Ευαγγελιστές υποτίθεται είχαν Θεία φώτιση και τα Ευαγγέλια είναι Θείος λόγος.tanipteros έγραψε: ↑29 Μαρ 2023, 11:49Ας δεχθούμε την ιστορία του Ιησού όπως την περιγράφουν οι Χριστιανοί από τα Ευαγγέλια...GoBzi έγραψε: ↑29 Μαρ 2023, 10:57Το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό αν και λάθο μου*.tanipteros έγραψε: ↑29 Μαρ 2023, 07:56
το ερώτημα είναι "αυτός" ο Ιησούς φταίει για το τι κάναν αργότερα οι άλλοι στο όνομα του...;
Άρα, κι εσύ;
ναι.tanipteros έγραψε: ↑29 Μαρ 2023, 11:49
Ας δεχθούμε την ιστορία του Ιησού όπως την περιγράφουν οι Χριστιανοί από τα Ευαγγέλια...
Έχει σχέδιο ρε άσχετε. Όμποοοο.Ασέβαστος έγραψε: ↑29 Μαρ 2023, 14:14ναι.tanipteros έγραψε: ↑29 Μαρ 2023, 11:49
Ας δεχθούμε την ιστορία του Ιησού όπως την περιγράφουν οι Χριστιανοί από τα Ευαγγέλια...
θεος ειναι, ας εκανε κανα μαγιολικι να τους σταματησει.
Bρισκεις τίποτα χάλι σε αυτά που είπε ο Χριστος και φθάσαν σε μας μέσω των Ευαγγελιων; Χαρακτηριστικά να πω πως η "Επι του Ορους ομιλία" είναι ενά από τα ωραιότερα κείμενα που υπάρχουν στον κόσμο. Το "ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω" ειναι χάλι;tanipteros έγραψε: ↑29 Μαρ 2023, 06:55'Αραγε το έχετε σκεφτεί ποτέ;
Θυγατρική. Πως κάνουν κάποιες εταιρείες (πχ ΠΑΕ), που μετά τα άρθρα 99 και τα ρέστα αγοράζουν άλλα ΑΦΜ και συνεχίζουν; Ε, κάτι τέτοιο.