θαρρος της αγνοιας
- Πηγαδίσιος
θαρρος της αγνοιας
πειτε που δειχνεται θαρρος λογο αγνοιας
εγω χθες συνειδητοποιησα το θαρρος αγνοιας που δειχνω οταν ψηνω στα καρβουνα
συνηθως ψηνω οταν εχει καλο καιρο και φοραν γυαλια ηλιου που δευτερευοντος προσατευουν τα ματια και απο τις σπιθες που πεταγονται
χθες που δεν ειχε ηλιο και εψησα,αν και δεν ητν η πρωτη φορα,αναλλογιστηκα τον κινδυνο που διατρεχω
το συζητησα με τους αλλους,ενας μου ανεφερε περιστατικο για πατερα φιλου του που τυφλωθηκε σε παρομοιο σκηνικο
εγω ανεφερα περιστατικο ιταλιδας που μου ειπε οτι εκανε μαθηματα πιανου και ο δασκαλος καπνιζε πιπα και τις πεταχτηκε μια σπιθα στο ματι
εγω χθες συνειδητοποιησα το θαρρος αγνοιας που δειχνω οταν ψηνω στα καρβουνα
συνηθως ψηνω οταν εχει καλο καιρο και φοραν γυαλια ηλιου που δευτερευοντος προσατευουν τα ματια και απο τις σπιθες που πεταγονται
χθες που δεν ειχε ηλιο και εψησα,αν και δεν ητν η πρωτη φορα,αναλλογιστηκα τον κινδυνο που διατρεχω
το συζητησα με τους αλλους,ενας μου ανεφερε περιστατικο για πατερα φιλου του που τυφλωθηκε σε παρομοιο σκηνικο
εγω ανεφερα περιστατικο ιταλιδας που μου ειπε οτι εκανε μαθηματα πιανου και ο δασκαλος καπνιζε πιπα και τις πεταχτηκε μια σπιθα στο ματι
χαος γλωσσα και νεφελες
Re: θαρρος της αγνοιας
Κουκουνάρια κάπνιζε;Πηγαδίσιος έγραψε: ↑15 Απρ 2018, 15:19εγω ανεφερα περιστατικο ιταλιδας που μου ειπε οτι εκανε μαθηματα πιανου και ο δασκαλος καπνιζε πιπα και τις πεταχτηκε μια σπιθα στο ματι
the end
- Πηγαδίσιος
δε μπορω να ξερωΠάνας έγραψε: ↑15 Απρ 2018, 15:22Κουκουνάρια κάπνιζε;Πηγαδίσιος έγραψε: ↑15 Απρ 2018, 15:19εγω ανεφερα περιστατικο ιταλιδας που μου ειπε οτι εκανε μαθηματα πιανου και ο δασκαλος καπνιζε πιπα και τις πεταχτηκε μια σπιθα στο ματι
χαος γλωσσα και νεφελες
- ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
- Ὁ ἴδιος ἀρνεῖται κάθε τίτλο
Re: θᾶρρος τῆς ἀγνοίας λόγῳ...γνώσεως.
Ποτὲ δὲν δείχνω θᾶρρος λόγῳ ἀγνοίας.
Ὅταν δὲν ξέρω σιωπῶ ἤ ψάχνω νὰ μάθω.
Ξέροντας, ἔχω τὸ θᾶρρος τῆς ἐπιθυμίας νὰ βλέπω σωστὰ ἑλληνικά, ἔστω καὶ μονοτονισμένα, ἀφοῦ τὸ κράτος σᾶς τὸ ἐπιτρέπει - μέχρι νὰ σᾶς ἐπιβάλει καὶ τὰ τουρκικά, νὰ ἡσυχάσετε.
Ξέροντας, ἔχω τὸ θᾶρρος τῆς ἐπιθυμίας νὰ βλέπω σωστὰ ἑλληνικά, ἔστω καὶ μονοτονισμένα, ἀφοῦ τὸ κράτος σᾶς τὸ ἐπιτρέπει - μέχρι νὰ σᾶς ἐπιβάλει καὶ τὰ τουρκικά, νὰ ἡσυχάσετε.
* images/smilies/old-valid-code/klinoi.gif
Ὁ ἴδιος ἀρνοῦμαι κάθε τίτλο.
Τα συγχαρητήρια μου σε όποιον επινόησε τον όρο συντονιστής ορθού λόγου και σε αυτόν που είχε την ιδέα να Τον κάνει συντονιστή, αισθάνομαι περήφανος και χαρούμενος ταυτόχρονα για αυτήν την παγκόσμια πρωτοτυπία της διαδικτυακής μας αγοράς και απηνής επίσης στην όποια συνέπεια αυτής της δημοσίευσης, ευχαριστώ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
Re: θᾶρρος τῆς ἀγνοίας λόγῳ...γνώσεως.
Ο κύριος Κλινοσοφιστής, συντονιστής! Επιτέλους! Συγχαρητήρια και καλή αρχή!ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ έγραψε: ↑15 Απρ 2018, 15:23Ποτὲ δὲν δείχνω θᾶρρος λόγῳ ἀγνοίας.
- ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Re: θᾶρρος τῆς ἄγνοιας.
Ἄν εἶναι νὰ μοῦ γλύψει προτομὴ ἤ ὁλόσωμο ἄγαλμα, ἐσὺ γιατί τοῦ τὸ ἀπαγορεύεις; Ὅταν πεθάνω, νὰ μὴν ὑπάρχει κάτι νὰ μὲ θυμίζει στὸν Ἐθνικὸ Κῆπο τῆς Ἀμαλίας; Ἄσε ποὺ θὰ βάλουν καὶ βιογραφικό του στὴν Βικιπαίδεια!
Ἄν πάλι θέλει νὰ μὲ γλείφει, ἐσὺ τί ἐπεμβαίνεις σὲ προσωπικὰ ζητήματα; Οὔτε ἕνα βίτσιο δὲν μποροῦμε νἄχουμε ἐδῶ μέσα;
Κοίταξε νὰ δεῖς: ὅταν ἔχεις ἄγνοια τοῦ τί λὲς καὶ τοῦ τί γράφεις, καλλίτερα νὰ διαλέγεις τὴν σιωπὴ καὶ κανένα ψάξιμο στὸ λεξικό.
Ἄ, τώρα ποὺ τὸ θυμήθηκα (καὶ γιὰ νὰ μὴν κάνω ἀναφορά - δὲν θὰ κάνω ποτέ, ὅλα θὰ τὰ λέω φανερὰ πρὸς ὅλους): κάποιος, πολὺ γνωστὀς, παρέθεσε σὲ μεγάλη συζήτηση, ἀγγλικὸ μεγάλο κείμενο καὶ συμπλήρωσε στὰ ἑλληνικά (μὲ δικά μου λόγια): "ὅποιος ξέρει ἀγγλικὰ θὰ καταλάβει". Λοιπόν, ἐπειδὴ ἔχω τὸ θᾶρρος τῆς εὐσεβοῦς ἀξιοπρέπειας: καταδικάζω ὅσους νομίζουν ὅτι κρεμόμαστε ἀπὸ τὰ ἀρχίδια (τί..στὺλ γραψἰμα-
τος! - θαυμᾶστε πρὶν ἀγριέψω) τῶν ἀγγλομαθῶν. Δὲν εἴμαστε ὑποχρεωμένοι ὡς Ἕλληνες νὰ τροχίζουμε διαρκῶς τὰ ἀγγλικά μας ἤ νὰ μένουμε στὴν ἀμάθεια ὅταν δὲν θέλουμε νὰ ἀγγλέψουμε. Ἄν μᾶς νοιάζονται κι' ἄν θέλουν νὰ μᾶς μορφώσουν ὁλοκληρωτικῶς, ἄς μεταφράζουν τὰ κείμενα ποὺ διαλέγουν ἐκεῖνοι πρὶν ἀπὸ μᾶς γιὰ μᾶς. Ἐκτὸς ἄν ἀνθολογοῦν ξένα κείμενα, ὅπως ποίηση, στίχους τραγουδιῶν..., ὁπότε δὲν χρειάζεται!
Ἄ, ξανά. Μὴ διανοηθεῖ κανένας πανέξυπνος ἀπὸ τὴν ἀνάποδη, ὅπως τότε ποὺ εἶχα, στὸ ἆλλο Φόρουμ, τὴν εἰδικὴ σελίδα: Ἀγαπημένα μας γαλλικά, φίλοι τῶν γαλλικῶν, français chéri, πὼς...τάχα μου κάνω διάκριση, γιατί, ἀπὸ πανέξυπνος θὰ ἀποδειχθεῖ πανηλίθιος αὐτο-
στιγμεί. Ἀναγκαστικὰ (γιὰ κάποιους ὥς τώρα εὐφυεῖς) ἄς ξεκαθαρίσουμε: ἆλλο τὸ πετάω κάθε τόσο τὰ ἀγγλικά μου, τὰ γαλλικά μου, τὰ ἰτα-
λικά μου χωρὶς λόγο, ἔτσι, σὰν νἆμαι Μαντὰμ Σουσού, κι' ἆλλο...κτλ.
- ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Re: θᾶρρος τῆς ἄγνοιας. Ὁ Κλινό μιλάει μὲ τὸ θᾶρρος τῆς γνώσης.
Εὐχαριστῶ ὅσους μὲ καλωσορίσανε.
Θὰ λάμψουμε ὅλοι μαζὺ μὲ τὴν παρουσία μας
καὶ τὸν ἀλληλοσεβασμό. Ὅσοι, δηλαδή.
Γιατί ὑπάρχουν καὶ κακοήθεις.
Θὰ λάμψουμε ὅλοι μαζὺ μὲ τὴν παρουσία μας
καὶ τὸν ἀλληλοσεβασμό. Ὅσοι, δηλαδή.
Γιατί ὑπάρχουν καὶ κακοήθεις.
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
"Ιταλικό";Πηγαδίσιος έγραψε: ↑15 Απρ 2018, 15:19περιστατικο ιταλιδας που μου ειπε οτι εκανε μαθηματα πιανου και ο δασκαλος καπνιζε πιπα και τις πεταχτηκε μια σπιθα στο ματι

Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΘΑΡΡΟΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ;
από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν » 14 Φεβ 2025, 01:59 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 23 Απαντήσεις
- 624 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
19 Φεβ 2025, 16:00
-