Καλή προσπάθεια και μπράβο. Αρκετά μακριά όμως.masterridley έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 15:33Συμπέρασμα: δεν έχω ούτε Α2 στα αρχαία ελληνικά, και βασίζομαι πιο πολύ στην λεκτική συνέχεια των μεγάλων λέξεων (ΑΝ δεν έχει αλλάξει η σημασία τους) και στην λογική. Στα υπόλοιπα νιώθω δεν έπιασα ούτε τον λήγοντα
κατάργηση αρχαίων στα σχολεία υπέρ ή κατά;
- hellegennes
Re: κατάργηση αρχαίων στα σχολεία υπέρ ή κατά;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Παρόλο που ο Δίας και οι θεοί αδιαφόρησαν για την τύχη των ανθρώπων, αναφορικά με την αίσθηση της πρόνοιας προς τον ευτυχή και ευγνώμον. Και τώρα, δεν θα πρέπει να αναρωτιέμαι αν αυτά τα μεγάλα πράγματα προέρχονται από τον αφρό του γάλατος, το γάλα που γίνεται τυρί και τη μάλλινη ύφανση που τα κάλυπτε; Ουδείς λέει κάτι τέτοιο. Ω, μεγάλη αναισθησία και ανασεβασμία."hellegennes έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 20:01Καλή προσπάθεια και μπράβο. Αρκετά μακριά όμως.masterridley έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 15:33Συμπέρασμα: δεν έχω ούτε Α2 στα αρχαία ελληνικά, και βασίζομαι πιο πολύ στην λεκτική συνέχεια των μεγάλων λέξεων (ΑΝ δεν έχει αλλάξει η σημασία τους) και στην λογική. Στα υπόλοιπα νιώθω δεν έπιασα ούτε τον λήγοντα
- hellegennes
Μπράβο σε αυτούς που προσπαθούν. Αρκετά μακριά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Antipnevma
Αν ο μέσος άνθρωπος σκοπεύει να είναι financially literate ναι είναι χρησιμότατα. Επιπλέον ο μέσος άνθρωπος οφείλει να μην είναι innumerate. O Vaclav Smil μας λέει ότι ένας κύριος λόγος που οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πως λειτουργεί ο κόσμος και πιστεύουν ένα κάρο ηλιθιότητες είναι η αριθμητική ανικανότητα.
https://fee.org/articles/are-you-financ ... -find-out/
Α ναι; Τότε για πιο λόγο άραγε οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης έχουν προφανώς χαμηλότερο iQ; Όποιος έχει πάει σχολείο ξέρει ότι οι πιο ταλαντούχοι μαθητές, τα λεγόμενα 'φυτά' επιλέγουν συνήθως θετικές επιστήμες ενώ οι χειρότερες μετριότητες επιλέγουν συνήθως θεωρητική. Οι περισσότεροι πολιτικοί είναι δυστυχώς των 'ανθρωπιστικών επιστημών', γι αυτό είναι και μπάζα συνήθως. Για να ξέρεις καλά μια γλώσσα αρκεί πρώτον να την έχεις μητρική σου και δεύτερον να μην είσαι διανοητικά καθυστερημένος. Τίποτε άλλο.Καβαλάρης έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 17:42Μπούρδες. Ο ορθός λόγος σχετίζεται κυρίως με την λογική, όχι από το τριώνυμο, τις πρωτεΐνες ή τις εξισώσεις κίνησης. Και για να διατυπώσεις έναν συλλογισμό πρέπει να ξέρεις καλά την γλώσσα σου.Antipnevma έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 17:26Το να ξέρεις βιολογία χημεία και φυσική είναι χρήσιμο γιατί σε κάνει ορθολογιστή
Που είναι τα αριθμητικά στοιχεία ότι είναι πάμπολλοι; Εγώ σου βάζω στοίχημα ότι αναλογικά οι περισσότεροι υποστηρικτές τους έχουν iQ κάτω του μετρίου, που στην Ελλάδα ο μέσος όρος είναι έτσι και αλλιώς άθλιος.Καβαλάρης έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 17:42Να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις πάμπολλους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους ψηφοφόρους των παραπάνω. Και ακόμα περισσότερους στους ψηφοφόρους του "λεφτά υπάρχουν".Antipnevma έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 17:26Θα είχαμε απατεώνες σαν τον Βελόπουλο και τον Τσίπρα στην βουλή άμα ήμασταν λαός με λίγο υψηλότερο δείκτη ορθολογισμού (και iQ);
Άμα ήσουν ορθολογιστής δεν θα σκεφτόσουν με όρους πολιτικού φανατισμού ούτε θα άνηκες σε όσους ανόητους θεωρούν μαζί με τον Μιχαλολιάκο ότι η Ελλάδα είναι περίπου σοβιετική χώρα. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι δήθεν σοσιαλιστικές πολιτικές της χώρας αλλά ο χαζός και αναξιοπρεπής λαός της που είναι ανίκανος να αυτοκυβερνηθεί και να εργαστεί παραγωγικά και γι αυτό χρεοκοπεί επανειλημμένα από τότε που απέκτησε κράτος. Και άλλες χώρες έχουν χαζό λαό αλλά στην Ελλάδα ο χαζός λαός δυστυχώς κατέχει και την εξουσία διότι η μορφωτική, πολιτική και οικονομική ελίτ του τόπου μας είναι ουσιαστικά το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον απλό λαό. Για αυτό βλέπεις μεγαλοδικηγόρους και πασίγνωστους δημοσιογράφους να τρέχουν στο γήπεδα και να δημιουργούν φασαρίες με τον όχλο και λαμπρούς επιχειρηματίες που διακρίνονται στο εμπόριο ναρκωτικών.Καβαλάρης έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 17:42Αν θες περισσότερο ορθολογισμό και ανταγωνιστική βιομηχανία θέλεις λιγότερη ΑΡΙΣΤΕΡΑ και όχι λιγότερα αρχαία.Antipnevma έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 17:26Θα ήμασταν τόσο σαβούρα άχρηστη χώρα ώστε να εξάγουμε μόνο IOUs και να εισάγουμε ντομάτες από την Ολλανδία και ελαιόλαδο από την Γερμανία αν είχαμε τον απαιτούμενο ορθολογισμό που απαιτεί η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής βιομηχανίας;
αἰέν ἀριστεύειν
Επιχειρώ κι εγώ μια ελεύθερη μετάφραση.
Οι σεμνοί (ευσεβείς) και ευγνώμονες δεν αντιλαμβάνονται (αισθάνονται) μόνον στα μεγάλα την πρόνοια του Δία και των θεών. Το γάλα που παράγεται από το χόρτο και το τυρί από το γάλα και το μαλλί από την προβιά, ποιος τα δημιούργησε ή επινόησε; Κανείς, λένε (κάποιοι*). (Αυτό είναι*) η μέγιστη ασέβεια και αναισθησία.
*Οι αστερίσκοι υπονοούνται.
ΥΓ. Με διόρθωση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 03 Ιουν 2023, 22:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Antipnevma
Για να τελειώνουμε αυτή είναι η σωστή μετάφραση
...ωστόσο μα τον Δία και τον θεούς, ένα πράγμα μόνο απ' όσα κοσμούν την ύπαρξη αρκεί να δείξει στον ταπεινόφρονα και ευγνώμονα ότι υφίσταται πρόνοια και δεν χρειάζεται να αναφέρω τίποτα σπουδαία παραδείγματα: δείτε απλά πως προκύπτει γάλα από χορτάρι, τυρί από γάλα ή μαλλί από δέρμα. Ποιός το έφτιαξε ή το σχεδίασε να γίνεται έτσι; Κανείς θα σου πουν. Ω! τι ασέβεια! τι ανοησία!
...ωστόσο μα τον Δία και τον θεούς, ένα πράγμα μόνο απ' όσα κοσμούν την ύπαρξη αρκεί να δείξει στον ταπεινόφρονα και ευγνώμονα ότι υφίσταται πρόνοια και δεν χρειάζεται να αναφέρω τίποτα σπουδαία παραδείγματα: δείτε απλά πως προκύπτει γάλα από χορτάρι, τυρί από γάλα ή μαλλί από δέρμα. Ποιός το έφτιαξε ή το σχεδίασε να γίνεται έτσι; Κανείς θα σου πουν. Ω! τι ασέβεια! τι ανοησία!
αἰέν ἀριστεύειν
π(τ)οας είναι το χορτάρι (πόα);
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τα μπολντ από πού προκύπτουν;Antipnevma έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 22:29Για να τελειώνουμε αυτή είναι η σωστή μετάφραση
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Αχθος Αρουρης
- Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης
νομιζω το πρωτο μπολντ ειναι μεταφραση τουΓΑΛΗ έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 22:45Τα μπολντ από πού προκύπτουν;Antipnevma έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 22:29Για να τελειώνουμε αυτή είναι η σωστή μετάφραση
<<εν των γεγονοτων>>
το δευτερο μπολντ μεταφραζει το
<<και μη μοι νυν τα μεγαλα>>
αφου καταλαβαινομε τι λεει στο κειμενο
και δεν παραποιουν το νοημα του......
...οι μεταφρασεις αυτες ειναι καλες, η δικη σου
και του τυπου..........
- hellegennes
Κάκτος;Antipnevma έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 22:29Για να τελειώνουμε αυτή είναι η σωστή μετάφραση
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Καβαλάρης
- Phorum.gr user: Doc McCoy
Ξανά μπούρδες. Το λινκ αφορά διαχείριση χρημάτων. Τα μαθηματικά του σχολείου είναι άχρηστα. Deal with it.Antipnevma έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 21:21Αν ο μέσος άνθρωπος σκοπεύει να είναι financially literate ναι είναι χρησιμότατα. Επιπλέον ο μέσος άνθρωπος οφείλει να μην είναι innumerate. O Vaclav Smil μας λέει ότι ένας κύριος λόγος που οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πως λειτουργεί ο κόσμος και πιστεύουν ένα κάρο ηλιθιότητες είναι η αριθμητική ανικανότητα.
Άρες μάρες κουκουνάρες. Μας είπες για ορθολογισμό, τώρα το πας στο IQ.Antipnevma έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 21:21Α ναι; Τότε για πιο λόγο άραγε οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης έχουν προφανώς χαμηλότερο iQ;
Ορθολογισμός είναι να παίρνεις αποφάσεις με βάση την λογική και όχι το συναίσθημα. Κάτι τέτοιο κάνει εξίσου καλά τόσο ο μαθηματικός όσο και ο ιστορικός.
Το 2009 οι μισοί ψήφισαν λεφτά υπάρχουν. Θες και στοιχεία τρομάρα σου.
Αν είναι άθλιος πρέπει να τον ανεβάσεις. Και αυτό δεν το κάνεις με απλοποιήσεις της γλώσσας και κατάργηση αρχαίων.Antipnevma έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 21:21Εγώ σου βάζω στοίχημα ότι αναλογικά οι περισσότεροι υποστηρικτές τους έχουν iQ κάτω του μετρίου, που στην Ελλάδα ο μέσος όρος είναι έτσι και αλλιώς άθλιος.
Αυτό ακριβώς είναι η Ελλάδα. Και ο χαζός λαός χρεωκόπησε το κράτος επειδή πίστεψε τις ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ιδέες της αριστεράς, τον σοσιαλισμό με τα λεφτά των άλλων.Antipnevma έγραψε: ↑03 Ιουν 2023, 21:21Άμα ήσουν ορθολογιστής δεν θα σκεφτόσουν με όρους πολιτικού φανατισμού ούτε θα άνηκες σε όσους ανόητους θεωρούν μαζί με τον Μιχαλολιάκο ότι η Ελλάδα είναι περίπου σοβιετική χώρα.
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Ο οποίος μέχρι τότε διδασκόταν αρχαία ελληνικά στα σχολεία

- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Ενώ με τον "σωστό" δεν θα ψήφιζαν τον "λεφτά υπάρχουν".

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 72 Απαντήσεις
- 3532 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
28 Μάιος 2023, 21:01
-
-
Νέα δημοσίευση Το πιο underrated προνόμιο των αρχαίων Ελλήνων
από Antipnevma » 29 Απρ 2024, 21:16 » σε Φιλοσοφία - 13 Απαντήσεις
- 812 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antipnevma
30 Απρ 2024, 17:21
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οι 12 οίκοι τών αρχαίων και η σημερινή αστρολογία
από τίποτα » 25 Ιούλ 2024, 14:07 » σε Θρησκειολογία - 29 Απαντήσεις
- 1071 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αχθος Αρουρης
09 Αύγ 2024, 15:11
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ποια ειναι η καταγωγη των Αρχαιων Ελληνικων?
από Στρακαστρουκας » 25 Μάιος 2024, 22:08 » σε Γλωσσολογία - 463 Απαντήσεις
- 10026 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
04 Οκτ 2024, 17:47
-