Τοσες σελιδες για τον αν ο ''ελληνικος'' καφες ειναι ελληνικος ή τουρκικος,ενω και η κουτση μαρια ξερει οτι ειναι τουρκικος,τουλαχιστον εμεις απο τους τουρκους τον πηραμε,απλα τα εθνιλικια κανουν πιρουετες.Σιγα ρε σεις,σας πηραν τον καφε ναουμε.

Πιο τουρκικος πεθαινεις και χαρακτηρισμενος και ολας.
Ο τούρκικος καφές (τουρκικά: Türk kahvesi), γνωστός στην Ελλάδα και ως ελληνικός καφές, είναι είδος καφέ που παρασκευάζεται με ψήσιμο, σε μπρίκι, αλεσμένων σε λεπτή σκόνη καβουρντισμένων κόκκων καφέ και ο οποίος πίνεται περισσότερο από κάθε άλλο είδος καφέ σε πολλές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της Βόρειας Αφρικής.
Ο τούρκικος καφές είναι Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Τουρκίας, σύμφωνα με την «Απόφαση 8.COM 8.28» της 8ης Συνόδου της οικείας Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO (Μπακού, 2–7 Δεκεμβρίου 2013).[1]
https://el.wikipedia.org/wiki/Τούρκικος_καφές
Αντε πια! (Απο το Haydi που λενε οι τουρκοι.)
haydi στα Ελληνικά
μετάφραση και ορισμό "haydi", Τουρκικά-Ελληνικά λεξικό σε απευθείας σύνδεση
Προσθήκη μετάφρασης
haydi
άντε
https://el.glosbe.com/tr/el/haydi
και
Εκείνο το αχνιστό και μυρωδάτο ρόφημα που εμείς ονομάζουμε «ελληνικό καφέ», έχει τη δική του ιστορία και μάλιστα μεγάλη. Ακόμη και το όνομά του… διχάζει, καθώς ανάλογα με την χώρα, ο ίδιος καφές μπορεί να ονομάζεται «αρμένικος», «αραβικός», ή «μεσανατολικός». Στις χώρες των Βαλκανίων ονομάζεται συνήθως «τουρκικός» ενώ στην Κύπρο καλείται «κυπριακός».
Το σίγουρο είναι πάντως ότι παρασκευάζεται με ψήσιμο σε μπρίκι, αλεσμένων σε λεπτή σκόνη καβουρντισμένων κόκκων καφέ και πίνεται περισσότερο από κάθε άλλο είδος καφέ σε πολλές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της Βόρειας Αφρικής. Όσο πιο λεπτό είναι το άλεσμα των κόκκων, τόσο μικρότερος είναι ο ιδανικός χρόνος που πρέπει να μείνει σε επαφή ο καφές με το καυτό νερό.
Η παρασκευή του καφέ με αυτόν τον τρόπο, χωρίς φιλτράρισμα, προέρχεται σχεδόν σίγουρα από τον αραβικό κόσμο και στην Ελλάδα διαδόθηκε κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι πρώτοι που παρασκεύασαν τέτοιου είδους καφέ ήταν οι Βεδουίνοι της Μέσης Ανατολής οι οποίοι έβαζαν την χύτρα του καφέ πάνω στην άμμο που κάλυπτε τη στάχτη και τα κάρβουνα για να τα κρατά «ζωντανά». Γι’ αυτό υπάρχει και η παράδοση να ψήνεται ο καφές πάνω σε άμμο (στη χόβολη) στα παραδοσιακά καφενεία. Η διάδοσή του στα Βαλκάνια πρέπει να είναι -σχεδόν σίγουρα- απόρροια της εμπορικής ακμής του λιμανιού της Υεμένης απ’ όπου πρέπει να έφθασε και στον Ελλαδικό χώρο.
https://www.clickatlife.gr/your-life/story/12345
Ποσο εθνιλικι πρεπει να ειναι καποιος για να επιμενει οτι ο τουρκικος καφες,ειναι ελληνικος;Απλα καποια στιγμη σταματησαμε να τον λεμε τουρκικο και επιτηδες τον λεγαμε ελληνικο.
Και το σιγουρο βεβαια,ας το ξαναβαλω.
Ο τούρκικος καφές είναι Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Τουρκίας, σύμφωνα με την «Απόφαση 8.COM 8.28» της 8ης Συνόδου της οικείας Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO
