Άντρες και αθλήματα

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Άντρες και αθλήματα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 28 Ιουν 2024, 11:01

masterridley έγραψε:
28 Ιουν 2024, 04:01
Chilloutbuddy έγραψε:
17 Ιουν 2024, 03:48
Αφού τα έχουμε ξαναπει και έχουμε ξανατσακωθεί, θες να πάμε άλλο ένα γύρο; Ας πάμε άλλον ένα, δε γαμιέται, στη δουλειά είμαι :lol:
Tα παρακάτω είναι προσωπικές διαπιστώσεις, μπορεί να κάνω λάθος ή να πετυχαίνω όλη μου τη ζωή τις ίδιες ακριβώς περιπτώσεις

Η διαπίστωσή μου είναι η εξής: Δεν είναι ότι στους άντρες αρέσει κάτι, είναι ότι στις γυναίκες δεν αρέσει τίποτα.
Με εξαιρέσεις βέβαια αλλά αυτός είναι ο γενικός κανόνας.

Πήγαινε σε οτιδήποτε φόρουμ θες, αθλητικά, ξυλουργική, αστροφυσική, προγραμματισμό, μουσική, πολιτική, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, κυριολεκτικά οτιδήποτε, η συντριπτική πλειοψηφια σχεδόν πάντοτε θα είναι άντρες. Οι άντρες έχουν χόμπι και ενδιαφέροντα.

Οι γυναίκες έχουν ένα κύριο ενδιαφέρον και αυτό είναι οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, αυτό είναι που βρίσκουν συναρπαστικό. Ακόμα και όταν ρωτάνε γιατί βλέπετε μπάλα αυτό που ρωτάνε στην πραγματικότητα είναι γιατί βλέπετε μπαλα αντί να ασχολείστε με τις σχέσεις σας. Εσύ το είπες κιόλας, ρωτάς αν είμαστε γκέϊ επειδή βλέπουμε μπάλα. Πάντα στις σχέσεις το μυαλό, είναι πολύ δύσκολο για μία γυναίκα να κατανοήσει ότι μπορεί σε κάποιον απλά να αρέσει κάτι χωρίς να έχει να κάνει κάτι με τις σχέσεις του.

Κλασσικό παράδειγμα, αν πάρει ένας άντρας καινούργιο αυτοκίνητο και το δείξει στον κολλητό του αυτός θ'αρχίσει να τον ρωτάει για το αυτοκίνητο, πόσο έκανε, τι μηχανή έχει, πόσα πιάνει κλπ. Αν το δείξει στη γυναίκα του αυτή θ'αρχίσει ν'αναρωτιέται αν επαθε κρίση μέσης ηλικίας, αν γκομενίζει, αν το αγόρασε για να της πάει κόντρα επειδή αγοράζει πολλές τσάντες κλπ.

Αν ρωτήσεις έναν άντρα για τη δουλειά, θ'αρχίσει να σου λέει για τη δουλειά. Αν ρωτήσεις μια γυναίκα για τη δουλειά θ'αρχίσει να σου λέει για τον προϊστάμενό της.

Οι άντρες έχουν χόμπι, οι γυναίκες εχουν σχέσεις.
Οι άντρες βρίσκουν τρομερά βαρετό να συζητάνε για σχέσεις, οι γυναίκες βρίσκουν τρομερά βαρετό να συζητάνε για χόμπι.
Ακόμα και στις συζητήσεις για σχέσεις τις γυναίκες τις ενδιαφέρει περισσότερο η σχέση με αυτόν που συζητάνε, είσαι μαζί μου; δεν είσαι; με κατανοείς, μου δείχνεις συμπόνοια, θες να κάτσεις να ακούσεις ή όχι; Γι'αυτό και τσαντίζονται όταν προσπαθείς να τους δώσεις λύση για τη σχέση τους, δεν θέλουν λύση, θέλουν να δουν αν είσαι εχθρός ή φίλος.

Με εξαιρέσεις πάντα αλλά αυτός είναι ο γενικός κανόνας.
:goodpost:

Να αναφέρω και το εξής φαινόμενο. Ακόμα και οι γυναίκες που φέρνουν πιιο πολύ σε αντρική ψυχολογία, δλδ την βρίσκουν με σπορ, αμάξια, σκάκι καιγωδενξέρωτι, για κάποιο λόγο ΔΕΝ τους αρέσει να συζητάνε τόσο γι'αυτά, να έρχονται σε αντιπαράθεση, να επιχειρηματολογούν.

Αυτό το φαινόμενο το έχω παρατηρήσει μιλώντας 1-1 με τέτοιες γυναίκες, όπου έχουν πολλά να πουν. Αλλά πχ μετά στην ομαδική συζήτηση δεν θα μιλήσουν τόσο ή και καθόλου. Ίσως έχει να κάνει με το intensity των αντρών συνομιλητών; Ή απλά δεν τις ενδιαφέρει να κερδίσουν τον άλλο στα επιχειρήματα.
Αυτό:
hellegennes έγραψε:
18 Ιουν 2024, 23:41
Chilloutbuddy έγραψε:
17 Ιουν 2024, 03:48
Αφού τα έχουμε ξαναπει και έχουμε ξανατσακωθεί, θες να πάμε άλλο ένα γύρο; Ας πάμε άλλον ένα, δε γαμιέται, στη δουλειά είμαι :lol:
Tα παρακάτω είναι προσωπικές διαπιστώσεις, μπορεί να κάνω λάθος ή να πετυχαίνω όλη μου τη ζωή τις ίδιες ακριβώς περιπτώσεις

Η διαπίστωσή μου είναι η εξής: Δεν είναι ότι στους άντρες αρέσει κάτι, είναι ότι στις γυναίκες δεν αρέσει τίποτα.
Με εξαιρέσεις βέβαια αλλά αυτός είναι ο γενικός κανόνας.

Πήγαινε σε οτιδήποτε φόρουμ θες, αθλητικά, ξυλουργική, αστροφυσική, προγραμματισμό, μουσική, πολιτική, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, κυριολεκτικά οτιδήποτε, η συντριπτική πλειοψηφια σχεδόν πάντοτε θα είναι άντρες. Οι άντρες έχουν χόμπι και ενδιαφέροντα.
Δεν είναι ότι δεν έχουν ενδιαφέροντα είναι ότι δεν τους αρέσει να μιλάνε για τα ενδιαφέροντά τους με άλλα άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και δεν πωρώνονται όπως πωρώνονται οι άντρες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 28 Ιουν 2024, 16:36

hellegennes έγραψε:
28 Ιουν 2024, 02:06
Καραμελίτσα έγραψε:
27 Ιουν 2024, 23:38
Έχω μια απορία, αν ένας παίκτης ποδοσφαίρου βάλει αυτογκόλ θεωρείται λιγότερο άντρας από αυτήν του την πράξη;
Όχι, είναι σαν να τρώει κλωτσιά στ' αρχίδια. Θα πονέσει αλλά θα συνεχίσει να είναι άντρας.
Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι οπαδοί αντιμετωπίζουν το σκοράρισμα ως ανάλογο της εκσπερμάτωσης, δεν είναι το αυτογκόλ σαν ομοφυλοφυλία;
Z

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 28 Ιουν 2024, 16:37

Καραμελίτσα έγραψε:
27 Ιουν 2024, 23:38
Έχω μια απορία, αν ένας παίκτης ποδοσφαίρου βάλει αυτογκόλ θεωρείται λιγότερο άντρας από αυτήν του την πράξη;
Στο αυτογκολ οχι,στο θεατρο ναι.
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 28 Ιουν 2024, 17:08

masterridley έγραψε:

Να αναφέρω και το εξής φαινόμενο. Ακόμα και οι γυναίκες που φέρνουν πιιο πολύ σε αντρική ψυχολογία, δλδ την βρίσκουν με σπορ, αμάξια, σκάκι καιγωδενξέρωτι, για κάποιο λόγο ΔΕΝ τους αρέσει να συζητάνε τόσο γι'αυτά, να έρχονται σε αντιπαράθεση, να επιχειρηματολογούν.

Αυτό το φαινόμενο το έχω παρατηρήσει μιλώντας 1-1 με τέτοιες γυναίκες, όπου έχουν πολλά να πουν. Αλλά πχ μετά στην ομαδική συζήτηση δεν θα μιλήσουν τόσο ή και καθόλου. Ίσως έχει να κάνει με το intensity των αντρών συνομιλητών; Ή απλά δεν τις ενδιαφέρει να κερδίσουν τον άλλο στα επιχειρήματα.
Ότι οι άντρες είναι ιδιαίτερα επιθετικοί, σε βαθμό υστερίας, όταν τους βγάζει άσχετους μια γυναίκα, δεν το έχεις παρατηρήσει;
Z

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Ιουν 2024, 20:01

Καραμελίτσα έγραψε:
28 Ιουν 2024, 17:08
Ότι οι άντρες είναι ιδιαίτερα επιθετικοί, σε βαθμό υστερίας, όταν τους βγάζει άσχετους μια γυναίκα, δεν το έχεις παρατηρήσει;
Το ερώτημα αφορά στον αθλητισμό ή απλώς πέταξες την μπάλα στην κερκίδα; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley » 29 Ιουν 2024, 14:36

Καραμελίτσα έγραψε:
masterridley έγραψε:

Δεν θα το έλεγα. Ίσως κινούμαι σε λάθος κύκλους (μέση-ανώτερη τάξη με πτυχία) όπου παίζει το ακριβώς αντίθετο, φλουφλισμός και (πολλές φορές) ψευδο-φεμ για good boy points!

Ούτε υστερίες έχω δει από άλλες παρέες. Ίσως ο 1 κλασικός μαλάκας που θίγεται ο ανδρισμός του και θα επιμείνει λίγο παραπάνω, θα είναι dismissive κτλ.

Πραγματικά αυτό που λες, μπορείς να το έχεις δει μόνο σε παλιά ελ ταινία, ή σε χαμηλής τάξης παρέες οπού εκεί ναι, γίνεται της πουτάνας. Τι για πούστηδες θα μιλάνε όλη την ώρα, τι ας πρόσεχε με ποιον έμπλεκε για δολοφονημένες και τέτοια.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 30 Ιουν 2024, 09:39

masterridley έγραψε:
29 Ιουν 2024, 14:36
Καραμελίτσα έγραψε:
masterridley έγραψε:

Δεν θα το έλεγα. Ίσως κινούμαι σε λάθος κύκλους (μέση-ανώτερη τάξη με πτυχία) όπου παίζει το ακριβώς αντίθετο, φλουφλισμός και (πολλές φορές) ψευδο-φεμ για good boy points!

Ούτε υστερίες έχω δει από άλλες παρέες. Ίσως ο 1 κλασικός μαλάκας που θίγεται ο ανδρισμός του και θα επιμείνει λίγο παραπάνω, θα είναι dismissive κτλ.

Πραγματικά αυτό που λες, μπορείς να το έχεις δει μόνο σε παλιά ελ ταινία, ή σε χαμηλής τάξης παρέες οπού εκεί ναι, γίνεται της πουτάνας. Τι για πούστηδες θα μιλάνε όλη την ώρα, τι ας πρόσεχε με ποιον έμπλεκε για δολοφονημένες και τέτοια.
το καραμελιω μας ειναι απο τον πυργο.

ηλειας.

nuff said.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 30 Ιουν 2024, 12:09

masterridley έγραψε:
29 Ιουν 2024, 14:36
Καραμελίτσα έγραψε:
masterridley έγραψε:

Βασικά υπάρχει ακριβώς στους κύκλους που λες, δεν είναι ούτε παρελθόντος, ούτε συμπεριφορά παρακμιακών στρωμάτων. Είναι η μέση συμπεριφορά αντρών επαγγελματιών. Και φαίνεται εύκολα αν βιντεοσκοπήσεις μία εκδήλωση τέτοιου είδους να δεις πόσο πυροσβεστικά (κακώς) φέρονται οι γυναίκες.
Z

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Ιουν 2024, 13:15

Καραμελίτσα έγραψε:
30 Ιουν 2024, 12:09
Βασικά υπάρχει ακριβώς στους κύκλους που λες, δεν είναι ούτε παρελθόντος, ούτε συμπεριφορά παρακμιακών στρωμάτων. Είναι η μέση συμπεριφορά αντρών επαγγελματιών. Και φαίνεται εύκολα αν βιντεοσκοπήσεις μία εκδήλωση τέτοιου είδους να δεις πόσο πυροσβεστικά (κακώς) φέρονται οι γυναίκες.
Η μέση συμπεριφορά αντρών επαγγελματιών είναι μια χαρά απέναντι σε γυναίκες επαγγελματίες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 30 Ιουν 2024, 13:26

Καραμελίτσα έγραψε:
18 Ιουν 2024, 22:47
Το θλιβερό είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες άντρες προτιμούν να βλέπουν Τουρκία στο ευρωπαϊκό ποδοσφαίρου, παρά Έλληνες στο πανευρωπαϊκό κολύμβησης την ίδια ώρα.
Αφου δεν μας αρεσει η κολυμβηση.(να παρακολουθουμε). Με το ζόρι θα δουμε τον αλλον δηλαδή επειδή ειναι Ελληνας?

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Ιουν 2024, 13:29

panos291 έγραψε:
30 Ιουν 2024, 13:26
Καραμελίτσα έγραψε:
Το θλιβερό είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες άντρες προτιμούν να βλέπουν Τουρκία στο ευρωπαϊκό ποδοσφαίρου, παρά Έλληνες στο πανευρωπαϊκό κολύμβησης την ίδια ώρα.
Αφου δεν μας αρεσει η κολυμβηση. Με το ζόρι θα δουμε τον αλλον δηλαδή επειδή ειναι Ελληνας?
Έχεις την εντύπωση ότι η Καραμελίτσα, παρακολουθεί κολύμβηση ή ότι δεν χάνει ατομικό αγώνισμα που παίρνουν μέρος Έλληνες; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 30 Ιουν 2024, 13:51

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Ιουν 2024, 13:29
panos291 έγραψε:
Καραμελίτσα έγραψε:
Αφου δεν μας αρεσει η κολυμβηση. Με το ζόρι θα δουμε τον αλλον δηλαδή επειδή ειναι Ελληνας?
Έχεις την εντύπωση ότι η Καραμελίτσα, παρακολουθεί κολύμβηση ή ότι δεν χάνει ατομικό αγώνισμα που παίρνουν μέρος Έλληνες; :lol:
Οχι, αλλα δεν εχω καταλαβει τι προσπαθει να πει.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Ιουν 2024, 13:58

panos291 έγραψε:
30 Ιουν 2024, 13:51
ΓΑΛΗ έγραψε:
panos291 έγραψε:

Δεν χάνεις και κάτι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 30 Ιουν 2024, 23:29

panos291 έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
panos291 έγραψε:

προσπαθει να πει 2 πραγματα στο πχορουμ τουτο.

αντρες κακοι, πατρινοι κακοι.

καποιος μιναρας δεν της εκατσε, και οριστε τι τραβαμε. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 01 Ιούλ 2024, 17:42

Ασέβαστος έγραψε:
30 Ιουν 2024, 23:29
panos291 έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

προσπαθει να πει 2 πραγματα στο πχορουμ τουτο.

αντρες κακοι, πατρινοι κακοι.

καποιος μιναρας δεν της εκατσε, και οριστε τι τραβαμε. :102:

Ίου. Σιγά μην πλησίαζα αρσενικό από την χοιριδιούπολη.
Z

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών