Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Re: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 09 Μαρ 2020, 21:46

Λοξίας έγραψε:
09 Μαρ 2020, 21:39
vagabondo έγραψε:
09 Μαρ 2020, 21:13
Λοξίας έγραψε:
09 Μαρ 2020, 21:03

Σας διαβάζω που και που, όμως οι αλλαγές προσωπικότητας-ιδεών που έχω παρατηρήσει και σε εμένα αλλά και σε αρκετούς εδώ μέσα (μην πεταχτεί κάποιος-α να φέρει την μύγα), με αποτρέπει από το να αρχίσω πάλι τα φορουμικά λες και είμαστε στο 2004-2010.
Έγινες χριστιανοταλιμπάν και ντρέπεσαι να το πεις; :smt077
Είχες δεν είχες, την έφερες την μύγα... :lol:
Όχι ρε μπαγαμπόντη...παραμένω άθεος μέχρι τα μπούνια, αλλά δεν έχω καμιά διάθεση (πλέον) να το "επιδείξω" σε κανέναν. :wink
Καλά να περνάς :)
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Μαρ 2020, 21:50

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
09 Μαρ 2020, 21:42
Είναι δυνατόν να μην έχει πεντακόσες χιλιάδες σελίδες αυτό το νήμα και να αχολείσθε νυχθημερόν με τον έρντο και τον ράμπιτ; :hammer:
Το κορωνονήματα έχουν μαζί πάνω από 500 σελίδες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 09 Μαρ 2020, 21:52

Λοξίας έγραψε:
09 Μαρ 2020, 21:03
Καλέ μου Στύγιε, ως γνωστόν εξ αρχαιοτάτων χρόνων, μόνον τα μπαρμπούνια κατεβάζω ασκαρδαμυκτί... :P
Για όλες τις άλλες μου ενέργειες, ανοιγοκλείνω κανονικά τα μάτια.

Γεια χαρά νταν κι αμάν αμάν, κι ένα σκουλήκι ψόφιο...
να το σκοτώσω δεν μπορώ,να φύγω δεν μ' αφήνει...

Σας διαβάζω που και που, όμως οι αλλαγές προσωπικότητας-ιδεών που έχω παρατηρήσει και σε εμένα αλλά και σε αρκετούς εδώ μέσα (μην πεταχτεί κάποιος-α να φέρει την μύγα), με αποτρέπει από το να αρχίσω πάλι τα φορουμικά λες και είμαστε στο 2004-2010.

Να περνάτε όμορφα, να χαίρεστε πολύ και να είσατε πάντα καλά.
Και μια καλησπέρα, που και που, θα την λέω.
:wave:
Δε θα βρω τον Τίγρη ρε χαμένο κορμί, ρε πράκτορα να έρθει να σε ξεμπροστιάσει; Θα σου πω εγώ :lol:

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 09 Μαρ 2020, 22:02

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
09 Μαρ 2020, 21:42
Είναι δυνατόν να μην έχει πεντακόσες χιλιάδες σελίδες αυτό το νήμα και να αχολείσθε νυχθημερόν με τον έρντο και τον ράμπιτ; :hammer:
Παίξε κάτι να ξεχαστείς ρε συ
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 09 Μαρ 2020, 22:23

Σουβλίτσα έγραψε:
09 Μαρ 2020, 19:36

τί γίνεται με τα υπόλοιπα προιόντα, είναι και πρακτικά αδύνατον να τα απολυμαίνεις όλα
Να ψεκάζεις τις φακές με Ντετόλ πριν τις βράσεις.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 09 Μαρ 2020, 22:54

Papa John έγραψε:
09 Μαρ 2020, 22:23
Σουβλίτσα έγραψε:
09 Μαρ 2020, 19:36

τί γίνεται με τα υπόλοιπα προιόντα, είναι και πρακτικά αδύνατον να τα απολυμαίνεις όλα
Να ψεκάζεις τις φακές με Ντετόλ πριν τις βράσεις.
να βάλω από αυτό που δεν θέλει ξέπλυμα?
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 09 Μαρ 2020, 23:05

Θα βγει φοβερή γκουρμεδιά πιστεύω
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 09 Μαρ 2020, 23:12

Λοξίας έγραψε:
09 Μαρ 2020, 21:43
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Μαρ 2020, 21:12
Που είσαι βρε ιχθυοεξολοθρευτή; :)
Σε μια ψαροταβέρνα και "κανονίζω" κάτι πράγματα που κολυμπούν στην θάλασσα... :lol:

Είμαι πολύ καλά Γάτα μου.
Απλώς δεν μου βγαίνουν πλέον τα φορουμικά... :wave:
Δεν είμαι πια το ψωρόγατο σου; :cry

Αρχίσαμε τα σεις και τα σας;

Χάρηκα πολύ που σε είδα βρε, ειλικρινά. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 09 Μαρ 2020, 23:20

τι σημαινει 4 ορφανα κρουσματα στην Αθηνα σε απλα Ελληνικα ... οτι υπαρχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 φορεας που κοβει βολτες εδω και ημερες και μεταδιδει τον ιο
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

aspergillus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aspergillus » 09 Μαρ 2020, 23:36

Chainis έγραψε:
08 Μαρ 2020, 10:13
Βαλ`το αυτο που λες διπλα δίπλα με τον πανικό που μπορεί να δημιουργηθεί αν δεν είναι καθησυχαστικοί και θα βρεις την απάντηση.
Άλλο να προκαλείς πανικό για κάτι όντως ασήμαντο και άλλο να κάνεις δηλώσεις σαν και αυτές που ακούσαμε από καθηγητές ιατρικής.
Όντως ο συγκεκριμένος ιός έχει συμπτωματολογία που μοιάζει με το κοινό κρυολόγημα αλλά το γεγονός ότι μεταδίδεται πολύ εύκολα και σε άλλες χώρες έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους σε μια μέρα τον καθιστά επικίνδυνο.
Ούτε πρόκληση πανικού αλλά ούτε και όλα καλά και όλα ωραία...

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 09 Μαρ 2020, 23:40

ας το ξαναγραψουμε μια ακομη φορα ... το βασικο προβλημα ειναι να μην φορτωσει το συστημα υγειας απο 100αδες ισως και 1000δες περιστατικα βαριας μορφης ... τι σημαινει επιβαρυνση ...?

διπλα στα ηδη γεματα νοσοκομεια θα προστεθουνε αμετρητοι ασθενεις που θα χρειαζονται εντατικη θεραπεια ...αυτοι δεν προκειται να εξυπηρετηθουνε ... για μια ακομη φορα ... κλειστα τα σχολεια και τις εκκλησιες για ενα διαστημα ωστε να επιβραδυνθει η μεταδοση

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 09 Μαρ 2020, 23:43

nostromos έγραψε:
09 Μαρ 2020, 23:40
ας το ξαναγραψουμε μια ακομη φορα ... το βασικο προβλημα ειναι να μην φορτωσει το συστημα υγειας απο 100αδες ισως και 1000δες περιστατικα βαριας μορφης ... τι σημαινει επιβαρυνση ...?

διπλα στα ηδη γεματα νοσοκομεια θα προστεθουνε αμετρητοι ασθενεις που θα χρειαζονται εντατικη θεραπεια ...αυτοι δεν προκειται να εξυπηρετηθουνε ... για μια ακομη φορα ... κλειστα τα σχολεια και τις εκκλησιες για ενα διαστημα ωστε να επιβραδυνθει η μεταδοση
τι εξοπλισμος χρειαζεται ακριβως,για τις σοβαρες περιπτωσεις;Καποια φαρμακευτικη αγωγη;Μηχανικη υποστηριξη στην αναπνοη;
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 09 Μαρ 2020, 23:47

GoBack έγραψε:
09 Μαρ 2020, 23:43
nostromos έγραψε:
09 Μαρ 2020, 23:40

τι εξοπλισμος χρειαζεται ακριβως,για τις σοβαρες περιπτωσεις;Καποια φαρμακευτικη αγωγη;Μηχανικη υποστηριξη στην αναπνοη;
ενα ποσοστο θα χρειαστει αγωγη ... ενα μικροτερο ΜΕΘ ... το ποσοστο δεν μπορει ευκολα να υπολογιστει ... μιλαμε για ηλικιωμενους και ατομα επιβαρυμενα

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 09 Μαρ 2020, 23:48

Maspoli έγραψε:
09 Μαρ 2020, 19:27
Northern Spirit έγραψε:
09 Μαρ 2020, 19:21
Maspoli έγραψε:
09 Μαρ 2020, 19:18
Σε αυτή τη χώρα-μπουρδέλο είναι αδηριτη αναγκη να βγει το ΚΚΕ γενναία μπροστά και να απαιτήσει το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικων ιδρυμάτων, παιδοτοπων, θρησκευτικών χωρών κτλ για ένα μήνα.
Πρέπει να αποτελέσει το μοχλό ή έστω τον καταλύτη για να μπουν κάποιοι προ των ευθυνών τους.
Αν ητανε ΚΚΕ μεχρι τα πρωτα 100 κρουσματα δεν θα μαθαινε κανενας και σε πιο προχω καταστασεις (πχ Βορεια Κορεα) ουτε μεχρι τα 1000 προκειμενου να μην διαταραχθει η σοσιαλιστικη κοινωνικη γαληνη..Μολις θα ξεφευγαν τα νουμερα και δεν θα ελεγχονταν η κατασταση θα ριχνανε ανακοινωσεις..
Η σύγκριση των μέτρων σε Κίνα και Ιταλία είναι καταλυτική για την αξία του κεντρικού σχεδιασμού. Ακόμα κι ένας κεντρικός σχεδιασμός με πολλά προβλήματα είναι τάξεις μεγέθους καλύτερος από την αντίδραση ενός ισχυρού πυλώνα της Δύσης όπως η Β. Ιταλία.
ποια αξια ποιανου κεντρικου σχεδιασμου; Στην Κινα δεν κυκλοφορει ανθρωπος στο δρομο εδω και ενα μηνα..Ο κεντρικος σχεδιασμος υποτιθεται ειναι χρησιμος στο να εντοπισει νωρις το προβλημα...Απλα τα τοπικα συντροφια του κεντρικου σχεδιασμου απεκρυψαν την εξαπλωση απο τους ανωτερους τους και το θεμα ξεφυγε..

Σε δυτικη δημοκρατια δεν επροκειτο να ξεκινησει τετοια επιδημια..Θα ειχανε σκασει μυτη 10 whistleblowers γιατροι που δεν θα τους χωνανε στη φυλακη οπως στην ΚΙνα και θα ειχανε απο νωρις εντοπιστει τα προβληματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Northern Spirit την 10 Μαρ 2020, 00:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών