Στα λόγια μου έρχεσαι και δεν το καταλαβαίνεις.sys3x έγραψε: ↑06 Σεπ 2021, 17:07Το ότι υπάρχουν σχέδια είναι αδιαμφισβήτητο, το κατά πόσο πετυχαίνουν - θα πετύχουν είναι αμφίβολο (σου έχω εξηγήσει ήδη μερικούς λόγους) και κυρίως ποια ακριβώς είναι τα σχέδια αυτά.AlienWay έγραψε: ↑06 Σεπ 2021, 16:54Εννοείται. Τι "συγκεκριμένα εγώ"; Εμένα η θέση μου είναι ότι υπάρχουν αντιμαχόμενα συμφέροντα από τις ελίτ. Τα οποία επίσης αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.sys3x έγραψε: ↑06 Σεπ 2021, 16:49
Τα πράγματα έτσι και αλλιώς γίνονται από μόνα τους και είναι χαοτικά όσο και να προσπαθούμε να τα οργανώσουμε.
Αφού ξεκαθαρίσαμε αυτό και το βγάλαμε από την μέση, αυτό που νομίζω εγώ ότι πρέπει να καταλάβεις εσύ, συγκεκριμένα εσύ, είναι ότι όταν βλέπεις ένα κουτάκι κόα κόλα σε μια ταινία, σε οποιοδήποτε σημείο του καρέ, δεν, επαναλαμβάνω, δεν μπήκε εκεί τυχαία.
Από αυτή τη διαπίστωση μέχρι να φτάσουμε στο παραμύθι με τον κακό δράκο που όλα τα σχεδιάζει και όλα θέλει να τα έχει υπό τον έλεγχό του, μεσολαβεί κάποια απόστασις.
Ο μεγαλέκος για παράδειγμα είχε, προφανέστατα, σχέδιο. Από όσο ξέρουμε μάλλον ήταν πετυχημένη η εκτέλεση του αλλά ακόμη και ο μοναδικός στρατηγός στην ανθρώπινη ιστορία που δεν έχασε ούτε μία μάχη στην πραγματικότητα τι ακριβώς πέτυχε και για πόσο καιρό εδραίωσε την εξουσία του;
Η εποχή μας κυρίως εξαιτίας της τεχνολογικής εξέλιξης προσφέρεται για ακόμη πιο επιθετικές και ολοκληρωτικές καταστάσεις για τον άνθρωπο, το γεγονός ότι όλα είναι χαοτικά κατά βάσιν δεν κάνει και όλα τα υπόλοιπα γεγονότα τυχαία.
Δεν θυμάμαι να μου έχεις εξηγήσει μερικούς λόγους κάπου, αλλά δεν διαφωνούμε επί της ουσίας.
Δεν είναι όλα χαοτικά, αλλά ούτε υπάρχει κάποιος κεντρικός σχεδιασμός σε όλες τις εκφάνσεις της παγκόσμιας γεωπολιτικής σκακιέρας.