Ομοιοπαθητική = Απάτη

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Ομοιοπαθητική = Απάτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 18 Οκτ 2018, 03:33

Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:29
enaon έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:26
Spiros252 έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:24
Ε λέει ότι για να θεωρηθεί φάρμακο πρέπει να γίνει συγκεκριμένων προδιαγραφών μελέτη.

Εσύ πού διαφωνείς;
την ρωτάει απλά αν το θεωρεί πιθανό σαν φαινόμενο, και φτάσαμε να λέμε αν θα περάσει απο τον fda :)
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙ ΛΕΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΜΑ; ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΤΠΚ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΟΒΑΡΗ (ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΕΛΕΤΗ) ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΚΑΤΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟΥ, ΚΑΤΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΕ 30 ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΤΠΚ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
καλα, συγνώμη :)

πάντως ο fda φταίει σε αυτό, τα έχει μεσα στο drug act, αλλά δεν τα ελέγχει για καλό, μόνο για κακό. Ας τα βγάλει απο τον νόμο, ή ας τα ελέγξει όπως όλα, δεν μπορεί να φταίει κάποιος άλλος απο τον υπεύθυνο για τον έλεγχο, σίγουρα όχι η ομοιοπαθητική, γιατί να κάνει έρευνες του τύπου που ζητάς όταν κανείς δεν θα την ελέγξει;.

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 03:34

enaon έγραψε:
Spiros252 έγραψε:
Ε λέει ότι για να θεωρηθεί φάρμακο πρέπει να γίνει συγκεκριμένων προδιαγραφών μελέτη.

Εσύ πού διαφωνείς;
την ρωτάει απλά αν το θεωρεί πιθανό σαν φαινόμενο, και φτάσαμε να λέμε αν θα περάσει απο τον fda :)
Σπύρο είναι κάποιες έρευνες που δείχνουν ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα έχουν κάποιες επενεργειες.
Πχ ένα συγκεκριμένο φάρμακο αλλάζει στα ψάρια τα επίπεδα κορτιζόλης, με αποτέλεσμα τα ψάρια του εκτροφείου να έχουν μικρότερα επίπεδα άγχους.

Αλλά σκευάσματα είχαν άλλες επενεργειες σε ποντίκια, αλλά σε ανθρώπους κλπ.

Πιθανόν οι έρευνες αυτές να μην είναι αρκετά ώριμες ώστε να υπόσχονται έγκριση του σκευάσματος ως φάρμακο. Πιθανόν να έχουν ατέλειες. Πιθανόν να έχουν τα φάρμακα πολλές παρενέργειες και να μη πάρουν ποτέ έγκριση.

Αλλά εμένα δεν με αφορά αν θα πάρουν έγκριση κι αν θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Εγώ ρωτώ να μάθω, πως εξηγούν ότι το σκέτο νεράκι, έτσι το ονομάζουν λόγω τεράστιας αραίωσης, μπορεί να επενεργεί με τον οποιοδήποτε τρόπο.

Έχουν τα ζώα πλασιμπο εφεκτ;

Η μήπως αρνείται η Σεσίλι τα συμπεράσματα των ερευνών;

Όπως καταλαβαίνεις η συζήτηση είναι σε φάση
Τί κανεις Γιαννη;
Κουκιά σπερνω

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 03:35

ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΙΩΔΙΟ. Πάει δε θα κοιμηθούμε απόψε.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 03:36

Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:29
ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:28
Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:27
Ριτζερι, ραντεβου ΟΑΚΑ ρε, ειλικρινα. Χωρίς πλάκα. Στείλε πμ να συνεννοηθούμε και φερε και μπουγάτσες, ΘΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΕΙΣ.
Αν φέρεις ντεπόν για ελέφαντες, θα σου φέρω μπουγάτσα.
Προμις
ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΦΕΡΩ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΥΠΟΘΕΤΟΥ. ΠΡΟΜΙΣ.
Κι εγώ αν την έχω μασήσει τη μπουγάτσα από το δρόμο, δε θα σε χαλάσει.
Θα έχει υποστεί και ζύμωση, θα τη χωνέψεις ακόμη καλυτερα

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 18 Οκτ 2018, 03:36

ST48410 έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:32
Δηλαδή πρακτικά το όλο πράγμα μου φαίνεται ζόρικο.
καλά, και άλλη πλευρά ίδια ζόρικη θα σου φανεί φοβάμαι όταν την χρειαστείς, αλλά καταλαβαίνω γιατί δεν θέλουμε να το δεχθούμε. :)

εγώ επιμένω οτι υπάρχει γνώση μηχανισμού ή αλχημιστές με ασπρα ή άλλα χρώματα μπλουζα, ανάλογα τι θα πάθεις βέβαια.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 18 Οκτ 2018, 03:37

ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:34
enaon έγραψε:
Spiros252 έγραψε:

Εσύ πού διαφωνείς;
Σπύρο είναι κάποιες έρευνες που δείχνουν ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα έχουν κάποιες επενεργειες.
Πχ ένα συγκεκριμένο φάρμακο αλλάζει στα ψάρια τα επίπεδα κορτιζόλης, με αποτέλεσμα τα ψάρια του εκτροφείου να έχουν μικρότερα επίπεδα άγχους.

Αλλά σκευάσματα είχαν άλλες επενεργειες σε ποντίκια, αλλά σε ανθρώπους κλπ.

Πιθανόν οι έρευνες αυτές να μην είναι αρκετά ώριμες ώστε να υπόσχονται έγκριση του σκευάσματος ως φάρμακο. Πιθανόν να έχουν ατέλειες. Πιθανόν να έχουν τα φάρμακα πολλές παρενέργειες και να μη πάρουν ποτέ έγκριση.

Αλλά εμένα δεν με αφορά αν θα πάρουν έγκριση κι αν θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Εγώ ρωτώ να μάθω, πως εξηγούν ότι το σκέτο νεράκι, έτσι το ονομάζουν λόγω τεράστιας αραίωσης, μπορεί να επενεργεί με τον οποιοδήποτε τρόπο.

Έχουν τα ζώα πλασιμπο εφεκτ;

Η μήπως αρνείται η Σεσίλι τα συμπεράσματα των ερευνών;

Όπως καταλαβαίνεις η συζήτηση είναι σε φάση
Τί κανεις Γιαννη;
Κουκιά σπερνω
Δεν σου λέει ότι δεν είναι ώριμες οι έρευνες. Σου λέει ότι είναι πρόχειρες και μεθοδολογικά ανεπαρκής. Έτσι απλά δεν δέχεται τα πορίσματά τους.

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 03:38

Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:35
ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΙΩΔΙΟ. Πάει δε θα κοιμηθούμε απόψε.
Δεν με νοιάζει τι λέει το άλλο άρθρο.
Εσύ το υιοθετείς αυτό;

Δλδ να στείλω μια επιστολή στους καθηγητές πανεπιστημίων που έκαναν την έρευνα και να τους πω οτι η Σεσίλι λέει φταίει το ιώδιο;

Προς τα εκεί προσανατολίζομαι, μόνο που σκέφτομαι πιθανές απαντήσεις πεθαίνω στα γέλια.

Αλλά πρέπει πρώτα να μου δώσεις έγκριση.

Λέγε , φταίει το ιώδιο;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ritzeri την 18 Οκτ 2018, 03:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 18 Οκτ 2018, 03:38

ritzeri έγραψε:
υπονοούμε οτι λένε σαχλαμάρες για μικρά παιδιά, αλλά δεν το γράφουμε γιατί ποτέ δεν ξέρεις. :)

υγ, όχι η σέσιλη απάντησε, οφείλεται στο ιώδιο που έχει κάνει σέξ. Τέλος επεισοδίου, κρίμα :)

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 03:42

enaon έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:38
ritzeri έγραψε:
υπονοούμε οτι λένε σαχλαμάρες για μικρά παιδιά, αλλά δεν το γράφουμε γιατί ποτέ δεν ξέρεις. :)
Σωστό, γιατί αν κατάλαβα καλά πέρα από τον Ότο εμπλεκονται κι άλλοι με το χώρο.

Εγώ πάντως αν δεν γνωρίζω κάτι στη δουλειά μου, πάντα λέω δε το γνωρίζω. Δεν πουλάω τρελλα για να υπερασπιστώ την οποία αυθεντία μου

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 03:44

ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:42

Εγώ πάντως αν δεν γνωρίζω κάτι στη δουλειά μου, πάντα λέω δε το γνωρίζω. Δεν πουλάω τρελλα για να υπερασπιστώ την οποία αυθεντία μου
Επειδή γνωρίζω τη δουλειά μου, όταν περάσουν fda τα 30 ψάρια, έλα να σε κεράσω καφέ. Όσο για την επιστολή φυσικά και να στείλεις τα αποτελέσματα των ανθρώπων. Εκτός αν θες να τα παρουσιάσεις σαν δικά μου; Αυτό ρωτάς; :o:smt005: ΛΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ

Αλλά ναι, αν θες να βάλεις εμένα, γράψε "δεν περνάς fda εσύ και τα ψάρια σου", αν δεν ξεκινησεις να κανεις σοβαρες μελετες βασει προδιαγραφων, που να χτυπας τον κώλο κάτω
ΣΕΣΙΛΙ
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 03:45

enaon έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:38

υγ, όχι η σέσιλη απάντησε, οφείλεται στο ιώδιο που έχει κάνει σέξ. Τέλος επεισοδίου, κρίμα :)
Δυστυχώς δε λέει αυτό.
Λέει ότι οι άλλοι στο λίνκ λένε ότι φταίει το ιώδιο.

Τέλος πάντων, έχει ώρα να υστεριασει, μάλλον κουράστηκε και εγώ πρέπει να πάω να ανοίξω φύλλο για μπουγάτσα όποτε καληνυχτιζω

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 18 Οκτ 2018, 03:49

ritzeri έγραψε:
ναι αλλά η ιατρική ειναι η νέα θρησκεία μέχρι να γίνει επιστήμη στα αλήθεια, είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο απλό να γίνεται ημίθεος όταν φοράει άσπρα, με αποστολή να μας σώσει κλπ. Το λέει ωραία ο στ απο κάτω, θέλουμε έναν απατεώνα όταν πιστεύουμε, να μοιάζει σαν να ξέραμε. :)
ST48410 έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:32
Δεν μπορεί να ισχυριστούμε ότι επειδή η ιατρική αγνοεί τον τρόπο που λειτουργούν κάποια πράγματα δικαιούται ο καθένας να κάνει ισότιμα οποιαδήποτε υπόθεση για την λειτουργία τους. Αφήνει πολλές πόρτες ανοιχτές σε απατεώνες μια τέτοια παραδοχή.

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 18 Οκτ 2018, 03:49

Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:44
ritzeri έγραψε:

Επειδή γνωρίζω τη δουλειά μου, όταν περάσουν fda τα 30 ψάρια, έλα να σε κεράσω καφέ. Όσο για την επιστολή φυσικά και να στείλεις τα αποτελέσματα των ανθρώπων. Εκτός αν θες να τα παρουσιάσεις σαν δικά μου; Αυτό ρωτάς; :o:smt005: ΛΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
Δεν κατάλαβες.
Σκέφτομαι να στείλω επιστολή στους καθηγητές πανεπιστημίων που έκαναν την έρευνα στα 60 ψάρια και να τους πω ελάτε εδώ ρε μάγκες, η Σεσίλι λέει φταίει το ιώδιο. Τί μελέτες είναι αυτές που πάτε και κάνετε;

Τεσπά, αν δεν ήμουν καλός άνθρωπος θα έστελνα ένα μέιλ.
Αλλά φαντάζομαι θα βγάλεις αφρούς όταν θα αναρτήσω την απάντηση τους και εμείς θα γελάμε.

Όποτε άστο να πάει στο καλο.

Μου αρκεί που διεξηγαγα μια περιφανή νικη, όπως είχα προειδοποιήσει εξ αρχής.

Καληνυχτα

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 18 Οκτ 2018, 03:50

Δεν έκανα καμία έρευνα εγώ καλό μου, ούτε έχω εργαστεί ΠΟΤΕ σε έρευνα για ψάρια. Εγώ λέω ξεκάθαρα ότι ανεβάζεις παπαριές και επιμένω. Κι εγώ κι ο fda και οι 1800 μελέτες που πήραν πούλο κι εσύ που ΑΚΟΜΑ δεν έχεις ανεβασει μελετη.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 18 Οκτ 2018, 03:54

Cecily Anne έγραψε:
18 Οκτ 2018, 03:44
Επειδή γνωρίζω τη δουλειά μου, όταν περάσουν fda τα 30 ψάρια, έλα να σε κεράσω καφέ.
αφού δεν δέχεται να το ελέγξει για να δεί αν κάνει καλό ο φδα όπως λέει στην σελίδα του την επίσημη, μόνο αν κάνει κακό θα δεί, πώς θα περάσει; :003:
ritzeri έγραψε:
18 Οκτ 2018, 02:14
Και νευριαζουμε γιατί ενώ όπως είπες η ιατρική δεν είναι εκεί που θα θέλαμε, εντούτοις οι του χώρου για προφανής λόγους πάνε να μας βγάλουν τρελλούς.
εδώ η παρατήρησή μου λέει ότι δεν φταίνε τα παιδιά, ψάχνουμε για θεούς, αν δεν κάνουν ότι ζητάμε θα τους σταυρώσουμε, απλά καλύπτουν την ζήτηση.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών