Δεν ξερουμε καν ποιος εισαι
Εμπιστεύεστε περισσότερο τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Εμπιστεύεστε περισσότερο τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας;
Περισσότερο εμπιστεύομαι τον μπακάλη μου, τύποι.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
- Otto Weininger
Περιμένω να συγκεντρωθουν και άλλες απαντήσεις.
Αν και το ερώτημα είναι λάθος γιατί είναι γενικό και αόριστο.
Αν και το ερώτημα είναι λάθος γιατί είναι γενικό και αόριστο.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Αλλο ο γιατρος αλλο ο πωλητης . δεν υφισταται θεμα απλα ο χελης ηθελε να ανοιξει το συγκεκριμενο 

- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Είχα πρήξιμο στο αυτί , ωτίτιδα, και ο γιατρός μου είπε να ξαπλώνω και να ρίχνω λάδι.
Τι λάδι λεω , 10w30 ;
Όχι λέει με ελαιόλαδο. Α όπως πήρες το πτυχίο; Του λέω και νευρίασε , περίεργοι άνθρωποι
Τι λάδι λεω , 10w30 ;

Όχι λέει με ελαιόλαδο. Α όπως πήρες το πτυχίο; Του λέω και νευρίασε , περίεργοι άνθρωποι

The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
Το να νομίζεις για γιατρό ότι έχει σημασία τι έχει ανάμεσα στα σκέλια του είναι αστείο.Imperium έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 18:56Τι τον γιαουρτώνεις τον άνθρωπο;
Να το έλεγε για φαρμακοποιό, ΟΚ, το καταλαβαίνω.
Αλλά εδώ μιλάμε για γιατρούς.
Δεν μου έχει τύχει ποτέ γιατρίνα που να μην ήταν ΓΤΠΚ.
Σε μισό αιώνα και βάλε.
Και οι γιατροί, να μου πεις, 50-50, αλλά με λίγο θέληση και ψάξιμο βρίσκεις και καναν καλό.
Και το λέω ενώ στην οδήγηση πρώτος θα σκεφτώ ότι όποιο αμάξι κάνει μαλακία το οδηγεί γυναίκα
Α για την οδήγηση έχει αλλά για το επάγγελμα δεν γίνεται να έχει. ΕντάξειCrimson_2 έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 22:13Το να νομίζεις για γιατρό ότι έχει σημασία τι έχει ανάμεσα στα σκέλια του είναι αστείο.Imperium έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 18:56Τι τον γιαουρτώνεις τον άνθρωπο;
Να το έλεγε για φαρμακοποιό, ΟΚ, το καταλαβαίνω.
Αλλά εδώ μιλάμε για γιατρούς.
Δεν μου έχει τύχει ποτέ γιατρίνα που να μην ήταν ΓΤΠΚ.
Σε μισό αιώνα και βάλε.
Και οι γιατροί, να μου πεις, 50-50, αλλά με λίγο θέληση και ψάξιμο βρίσκεις και καναν καλό.
Και το λέω ενώ στην οδήγηση πρώτος θα σκεφτώ ότι όποιο αμάξι κάνει μαλακία το οδηγεί γυναίκα

- hellegennes
Ήθελα αρχικά να γράψω ότι έκανα επέμβαση και δεύτερον να θέσω αυτό το ερώτημα του πολ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δικέ μου, μιας και ξεκίνησες το ρεκτιφιέ, δεν πας και σε κανέναν οφθαλμίατρο, γιατί θυμάμαι εκείνους τους συνδυασμούς χρωμάτων και ρούχων που έκανες και με πιάνει μετατραυματικό στρες.hellegennes έγραψε: ↑13 Μαρ 2025, 22:18Ήθελα αρχικά να γράψω ότι έκανα επέμβαση και δεύτερον να θέσω αυτό το ερώτημα του πολ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Dein Herz, meine Gier
- Otto Weininger
Πρέπει να καταλάβετε κάτι. Πίσω από ένα τίτλο πτυχίου, είναι αυτά που έχεις διδαχτεί. Όχι αυτά που φαντάζεται ο Ελ (γιατί στο εξωτερικό αυτά είναι λυμένα)
Επίσης όποιος δεν έχει γνώσεις απλά δεν μπορεί να ξέρει αν είναι καλός ο γιατρός, ο φαρμακοποιός κλπ. Μόνο αν ρωτήσει και άλλες γνώμες.
Χάριν όμως της κουβέντας ας πάρουμε έναν καλό γιατρό και έναν καλό φαρμακοποιό (χωρίς μεταπτυχιακά ή περαιτέρω εξειδίκευσεις).
Ποιος είναι σε θέση να βγάλει διάγνωση; Ο γιατρός φυσικά.
Ποιος ξέρει καλύτερα ο,τι αφορά τα φάρμακα; Ο φαρμακοποιός.
Γιατί; Γιατί αμφότεροι έχουν διδαχτεί πολύ περισσότερα πάνω σε αυτά τα θέματα που ξέρουν καλύτερα.
Όπως εγώ λοιπόν δεν μπορώ να κάνω διαγνώσεις, επειδή έχω περάσει μαθήματα όπως φυσιολογία, παθολογία και παθοφυσιολογια των νόσων, έτσι και ο γιατρός δεν γίνεται πρακτικά να ξέρει περισσότερα για τα φάρμακα από έναν με πτυχίο φαρμακευτικής.
Γιατί; Αρκεί να δείτε το πρόγραμμα σπουδών του για να διαπιστώσετε πως σε ο,τι αφορά τα φάρμακα έχει κάνει ελάχιστα και επιφανειακά.
Θυμηθείτε ας πούμε φορές που πήγατε σε γιατρό να σας γράψει αντιβίωση πχ : σας είπε τι δεν πρέπει να τρώτε/παίρνετε μαζί και γιατί;
Πόσοι από σας έχουν χτυπήσει και ο γιατρός τους είπε/έγραψε να κάνουν αντίτετανικο ορό;
Θα μπορούσα να σας δώσω ένα άπειρα παραδείγματα ακόμα και να σας ανεβάσω (με σβησμενα τα στοιχεία φυσικά) συνταγές ηλεκτρονικές που έχουν γράψει τέρατα οι γιατροί.
Ακόμα καλύτερα, πάτε σε ένα παθολόγο και έχετε μαζί σας ένα χαρτί τα 10-12 διαφορικά φάρμακα και συμπληρώματα που παίρνει η γιαγιά/θειά σας και ζητήστε του να τα βαλει στην σωστή σειρά επειδή για μια βδομάδα προέκυψε κάτι έκτακτο και σε αυτά τα 10-12 προστέθηκαν άλλα 2.
Θα γελασει κάθε πικραμένος.
Ξαναλέω: αυτά τα ερωτήματα είναι μόνο στην Ελλάδα.
Επίσης όποιος δεν έχει γνώσεις απλά δεν μπορεί να ξέρει αν είναι καλός ο γιατρός, ο φαρμακοποιός κλπ. Μόνο αν ρωτήσει και άλλες γνώμες.
Χάριν όμως της κουβέντας ας πάρουμε έναν καλό γιατρό και έναν καλό φαρμακοποιό (χωρίς μεταπτυχιακά ή περαιτέρω εξειδίκευσεις).
Ποιος είναι σε θέση να βγάλει διάγνωση; Ο γιατρός φυσικά.
Ποιος ξέρει καλύτερα ο,τι αφορά τα φάρμακα; Ο φαρμακοποιός.
Γιατί; Γιατί αμφότεροι έχουν διδαχτεί πολύ περισσότερα πάνω σε αυτά τα θέματα που ξέρουν καλύτερα.
Όπως εγώ λοιπόν δεν μπορώ να κάνω διαγνώσεις, επειδή έχω περάσει μαθήματα όπως φυσιολογία, παθολογία και παθοφυσιολογια των νόσων, έτσι και ο γιατρός δεν γίνεται πρακτικά να ξέρει περισσότερα για τα φάρμακα από έναν με πτυχίο φαρμακευτικής.
Γιατί; Αρκεί να δείτε το πρόγραμμα σπουδών του για να διαπιστώσετε πως σε ο,τι αφορά τα φάρμακα έχει κάνει ελάχιστα και επιφανειακά.
Θυμηθείτε ας πούμε φορές που πήγατε σε γιατρό να σας γράψει αντιβίωση πχ : σας είπε τι δεν πρέπει να τρώτε/παίρνετε μαζί και γιατί;
Πόσοι από σας έχουν χτυπήσει και ο γιατρός τους είπε/έγραψε να κάνουν αντίτετανικο ορό;
Θα μπορούσα να σας δώσω ένα άπειρα παραδείγματα ακόμα και να σας ανεβάσω (με σβησμενα τα στοιχεία φυσικά) συνταγές ηλεκτρονικές που έχουν γράψει τέρατα οι γιατροί.
Ακόμα καλύτερα, πάτε σε ένα παθολόγο και έχετε μαζί σας ένα χαρτί τα 10-12 διαφορικά φάρμακα και συμπληρώματα που παίρνει η γιαγιά/θειά σας και ζητήστε του να τα βαλει στην σωστή σειρά επειδή για μια βδομάδα προέκυψε κάτι έκτακτο και σε αυτά τα 10-12 προστέθηκαν άλλα 2.
Θα γελασει κάθε πικραμένος.
Ξαναλέω: αυτά τα ερωτήματα είναι μόνο στην Ελλάδα.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- hellegennes

Φοράω φακούς επαφής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αν κανω μια σαρωση το προγραμμα σπουδων του πανεπιστημιου στην ιταλια, προμηθευτω τα αντιστοιχα βιβλια και τα διαβασω, ποσοι απο εδω θα μου εμπιστευτειτε την ζωη σας;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 285 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
15 Μαρ 2025, 08:24
-
- 16 Απαντήσεις
- 218 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα
08 Φεβ 2025, 16:43
-
-
Νέα δημοσίευση O μπουμπουκος διαφημιζει γιατρο που απαιτησε φακελακι απο καρκινοπαθη
από Μαδουραίος » 11 Σεπ 2024, 04:52 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 111 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
11 Σεπ 2024, 04:55
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η δημαρχέσσα Γαύδου διώχνει το γιατρό του νησιού (με ευλογίες Μπουμπούκου).
από Kauldron » 22 Οκτ 2024, 15:13 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 128 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
22 Οκτ 2024, 15:16
-