Αποθήκευση ενέργειας

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: Αποθήκευση ενέργειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 12 Φεβ 2020, 21:13

Μηχανικός έγραψε:
12 Φεβ 2020, 20:39
seismic έγραψε:
12 Φεβ 2020, 15:41
Τίποτα σπουδαίο ... με 8 τέτοιους μηχανισμούς στερεώνω μια ανεμογεννήτρια 650 kVA αντί 300 κυβικών βάσης οπλισμένου σκυροδέματος. Σιγά το πράγμα... :D
Τι θα γίνει, πότε θα μας δείξεις μια πρόχειρη μελετούλα με την στερέωση μιας ανεμογεννήτριας;
Έχω σχέδια - μελέτες του κυρίου Παναγιώτη Καρύδη για ανεμογεννήτριες ενός συγκεκριμένου εργοστασίου τα οποία όμως δεν είναι δικά μου και δεν μπορώ να τα δημοσιεύσω. Ξέρω όμως τις εντάσεις τις οποίες πρέπει να αναλάβουν οι αγκυρώσεις μου.
Για αυτές τις εντάσεις κάνω πειράματα για να δημιουργήσω έναν πίνακα με τις προδιαγραφές τριών διαφορετικών σε μέγεθος μηχανισμών και να μετρήσω τις αντοχές τους σε διαφορετικά βάθη σε έδαφος και βράχο, και με διαφορετικές μεθόδους πάκτωσης.
Μερικά από αυτά τα πειράματα θα σας τα δείξω τις επόμενες ημέρες.
Θα ήθελα όμως να ρωτήσω και εγώ αν ξέρετε να μου πείτε που μπορώ να βρω πίνακες με προδιαγραφές αντοχής υφιστάμενων αγκυρώσεων του εμπορείου ώστε να μπορέσω να τους συγκρίνω με την δική μου αγκύρωση.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 13 Φεβ 2020, 11:04

seismic έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
12 Φεβ 2020, 09:38
seismic έγραψε:
11 Φεβ 2020, 22:06
Εδώ μούγκα όλοι. Είμαι επικινδύνως, να με μαζέψουνε, λέω τα ίδια και τα ίδια αλλά επί της πράξης και του αποτελέσματος μούγκα.
ειπαμε, εφτιαξες ενα βυσμα. παρομοια σε μικροτερο μεγεθος υπαρχουν εκατονταδες, σιγα το πραμα.

αποτελεσμα δε βλεπω. δηλαδη αντε και μετρησες οτι αντεχει ορισμενο μεγεθος δυναμεων. ε, ενας απλος πάσσαλος καρφωμενος υπο γωνια στο εδαφος, αναλογα με τις διαστασεις του και το βαθος αντεχει το ιδιο. (για να μη μιλησουμε για αλλες μεθοδους αγκυρωσης)

που ειναι η μελετη που δειχνει οτι ο μηχανισμος σου το πετυχαινει με χαμηλοτερο κοστος;

δεν το αποκλειω, αλλα πρωτα κανουν τη μελετη, συγκριτικα με ΟΛΟΥΣ τους αλλους τροπους αγκυρωσης, και μετα δηλωνουν οτι κατι ανακαλυψαν.
Έφτιαξα ένα βύσμα που σε ένα μέτρο βάθος βράχου με διάμετρο 25 εκατοστών αντέχει έλξη 1000 kN με ολικό κόστος 400 ευρώ.
Τίποτα σπουδαίο ... με 8 τέτοιους μηχανισμούς στερεώνω μια ανεμογεννήτρια 650 kVA αντί 300 κυβικών βάσης οπλισμένου σκυροδέματος. Σιγά το πράγμα... :D
αν βυθισεις σε ενα μετρο βραχου, ενα Η 25 εκατοστων, υπο γωνια , με κοστος κανα 50ευρο, ποση δυναμη αντεχει;

σε βαθος χρονου, τι αντισκωριακη προστασια εχει ο μηχανισμος σου;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 13 Φεβ 2020, 11:08

Το σεισμίκ περίμενε ο κόσμος να φτιάξει αγκύρια για βράχο. :smt005:

Εκατομμύρια αγκυρώσεις έχουν γίνει σε βράχο και σε χώμα για τεχνικά έργα.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 13 Φεβ 2020, 13:52

seismic έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
seismic έγραψε:
11 Φεβ 2020, 22:06
Εδώ μούγκα όλοι. Είμαι επικινδύνως, να με μαζέψουνε, λέω τα ίδια και τα ίδια αλλά επί της πράξης και του αποτελέσματος μούγκα.
ειπαμε, εφτιαξες ενα βυσμα. παρομοια σε μικροτερο μεγεθος υπαρχουν εκατονταδες, σιγα το πραμα.

αποτελεσμα δε βλεπω. δηλαδη αντε και μετρησες οτι αντεχει ορισμενο μεγεθος δυναμεων. ε, ενας απλος πάσσαλος καρφωμενος υπο γωνια στο εδαφος, αναλογα με τις διαστασεις του και το βαθος αντεχει το ιδιο. (για να μη μιλησουμε για αλλες μεθοδους αγκυρωσης)

που ειναι η μελετη που δειχνει οτι ο μηχανισμος σου το πετυχαινει με χαμηλοτερο κοστος;

δεν το αποκλειω, αλλα πρωτα κανουν τη μελετη, συγκριτικα με ΟΛΟΥΣ τους αλλους τροπους αγκυρωσης, και μετα δηλωνουν οτι κατι ανακαλυψαν.
Έφτιαξα ένα βύσμα που σε ένα μέτρο βάθος βράχου με διάμετρο 25 εκατοστών αντέχει έλξη 1000 kN με ολικό κόστος 400 ευρώ.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 13 Φεβ 2020, 15:43

Μηχανικός έγραψε:
13 Φεβ 2020, 11:08
Το σεισμίκ περίμενε ο κόσμος να φτιάξει αγκύρια για βράχο. :smt005:

Εκατομμύρια αγκυρώσεις έχουν γίνει σε βράχο και σε χώμα για τεχνικά έργα.
Γάλατα υπάρχουν πολλά. Νουνού όμως ένα. :D
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 13 Φεβ 2020, 15:44

Ασέβαστος έγραψε:
13 Φεβ 2020, 11:04
seismic έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

αν βυθισεις σε ενα μετρο βραχου, ενα Η 25 εκατοστων, υπο γωνια , με κοστος κανα 50ευρο, ποση δυναμη αντεχει;

σε βαθος χρονου, τι αντισκωριακη προστασια εχει ο μηχανισμος σου;
Ο μηχανισμός μου είναι αθάνατος. Το Η δεν αντέχει ούτε ένα κιλό.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 13 Φεβ 2020, 15:46

stergiosbik έγραψε:
13 Φεβ 2020, 13:52
seismic έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

Όχι ποια με τα αγκύρια μου χτίζεις στην άμμο και ουρανοξύστες

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 13 Φεβ 2020, 18:11

seismic έγραψε:
13 Φεβ 2020, 15:44
το σιδερο σκουριαζει και χανει τις μηχανικες του ιδιοτητες.

το Η αντεχει περισσοτερο απο το μηχανισμο σου. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 13 Φεβ 2020, 19:00

Ασέβαστος έγραψε:
13 Φεβ 2020, 18:11
seismic έγραψε:
13 Φεβ 2020, 15:44
το σιδερο σκουριαζει και χανει τις μηχανικες του ιδιοτητες.

το Η αντεχει περισσοτερο απο το μηχανισμο σου. :102:
Τίποτα δεν σκουριάζει όταν περιβάλλεται από σκυρόδεμα επικάλυψης 3 ή 4 εκατοστών
Το Η μόνο του μέσα στην τρύπα χωρίς μπετό δεν κάνει τίποτα.
Από τα πειράματα που έκανα σε χώμα και σε βράχο με τον μικρό μηχανισμό πάκτωσης διαπίστωσα τα εξής.
Ένας μηχανισμός αποτυγχάνει πάντα στο πιο αδύναμο μέλος του. Στον δικό μου μηχανισμό μπορεί να αποτύχει ο τένοντας, μπορεί να στραβώσουν τα ακτίνια του, μπορούν να αστοχήσουν οι συγκολλήσεις της ηλεκτροσυγκόλλησης. Όλα αυτά όμως μετά από πειράματα αποκτάς την εμπειρία και τα διορθώνεις. Τίποτα δεν μπορεί να είναι τόσο δυνατό που να αντέχει απεριόριστες δυνάμεις. Όλοι οι μηχανισμοί έχουν τα όριά τους. Τα πειράματα όμως σου δείχνουν πάντα το πιο αδύναμο σημείο και ενισχύοντας αυτό αυξάνεις τα όρια της αντοχής. Εκεί έξω υπάρχει ανταγωνισμός και επικρατεί ο καλύτερος Δεν είμαι ο μόνος που έχω μηχανισμό αγκύρωσης. Είμαι όμως ο μόνος ο οποίος δημιούργησε έναν τελείως διαφορετικό μηχανισμό πάκτωσης από αυτούς που χρησιμοποιούν σήμερα.
Τι χρησιμοποιούν οι υφιστάμενοι μηχανισμού του εμπορείου σήμερα για να πακτώσουν σε βράχο?
Χρησιμοποιούν ισχυρά χημικά προϊόντα πρόσφυσης τα οποία συγκολλούν τον βράχο και τον τένοντα.
Τι χρησιμοποιώ εγώ στον μηχανισμό μου?
Χρησιμοποιώ τα ίδια υλικά πρόσφυσης, αλλά και πρόσθετες μηχανικές εντάσεις προς τις παρειές της γεώτρησης προερχόμενες από υδραυλικές κατακόρυφες έλξης.
Καταλαβαίνετε ότι η πρόσφυση πολλαπλασιάζεται πολλαπλώς αυξάνοντας την ποιότητα της πάκτωσης στον βράχο. Με λίγα λόγια ο μηχανισμός μου ξεκινά από εκεί που σταματάν οι άλλοι.
Το πόσο πιο ισχυρή είναι η πάκτωση εξαρτάτε από το σωστό μέγεθος των εξαρτημάτων του μηχανισμού, από το μέγεθος του μηχανισμού, την ποιότητα των μετάλλων και από τις εντάσεις έλξης που εξασκούν οι υδραυλικοί γρύλοι στον τένοντα του μηχανισμού, καθώς και από την ποιότητα του βράχου. Θα μου πείτε ότι σε μικρά μεγέθη υπάρχουν τα στριφώνια τα οποία και αυτά εξασκούν μηχανικές πιέσεις στον βράχο. Ναι σωστά με μία διαφορά. Εξασκούν πιέσεις βιδώνοντας δηλαδή περιστρέφοντας τον κορμό της βίδας ενώ ο μηχανισμός μου ασκεί έλξη από υδραυλικούς γρύλους. Αν εξετάσετε τα στριφώνια με τον μηχανισμό μου υπάρχουν μεγάλες διαφορές πάκτωσης.
Π.χ μία βίδα δεν μπορεί να πακτώσει στα 20 μέτρα βάθος... η μηχανισμός μου μπορεί. Μία βίδα δεν μπορεί να εξασκήσει τις ίδιες εντάσεις.
Ως προς την πάκτωση στο έδαφος δεν υπάρχει ποιοτικός ανταγωνισμός διότι καμία σημερινή αγκύρωση δεν εξασκεί πιέσεις συμπύκνωσης προς τις παρειές της γεώτρησης οπότε καταλαβαίνεται την διαφορά..

Άβαταρ μέλους
GReaper

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GReaper » 26 Φεβ 2020, 15:44

Σ' αυτό το βίντεο ο Tom Scott εξηγεί πώς η μεγαλύτερη μπαταρία της Βρετανίας είναι μια λίμνη.

akkarkessel1
Phorum.gr user: akkarkessel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akkarkessel1 » 21 Μαρ 2020, 14:41

seismic έγραψε:
05 Φεβ 2020, 20:52
Η μπαταρία είναι η κύρια πηγή αποθήκευση ενέργειας.
Υπάρχουν όμως και άλλες μέθοδοι αποθήκευσης ενέργειας και για τον λόγο αυτό ανοίγω αυτό το νήμα.
Π.χ όπως κάνει ο Μιχάλης Καλογεράκης ο οποίος την ηλιακή και αιολική ενέργεια την μετατρέπει σε υδρογόνο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως όταν χρειαζόμαστε ενέργεια.
Δεν λέω ότι θα αφιέρωνα την ζωή μου να παράγω υδρογόνο όπως κάνει ο Μιχάλης Καλογεράκης, αλλά πιστεύω θα ήταν πιο οικονομικά συμφέρουσα λύση η παραγωγή υδρογόνου σε επίπεδο κράτους, πόλις, από ότι η μπαταρία.
Απόψεις..
Ωραίος ο εφευρέτης. Ναι και εμένα μ' αρέσουν οι μπαταρίες. Σα να ελέγχεις την κατάσταση. Πρόσφατα έμαθα και κάτι άλλο σχετικό. Όταν φτιάχνεις λέει συμμετρικές κατασκευές γλιτώνεις πράξεις. Ισως αυτό μας χρειαστεί όταν θα φτιάχνουμε Dyson Spheres. Φαντάσου τώρα να κοιτάς εσύ αυτό και οι άλλοι πως θα βάλουν πράξεις για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Μπορεί να είναι λίγο πρόβλημα...
He who is ignorant is in the dark. Knowledge is the light.
The emperor's light is upon me. My faith is my shield.
Λάθος έχεις…

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών