Ασέβαστος έγραψε: ↑13 Φεβ 2020, 18:11
seismic έγραψε: ↑13 Φεβ 2020, 15:44
Ο μηχανισμός μου είναι αθάνατος. Το Η δεν αντέχει ούτε ένα κιλό.
το σιδερο σκουριαζει και χανει τις μηχανικες του ιδιοτητες.
το Η αντεχει περισσοτερο απο το μηχανισμο σου.

Τίποτα δεν σκουριάζει όταν περιβάλλεται από σκυρόδεμα επικάλυψης 3 ή 4 εκατοστών
Το Η μόνο του μέσα στην τρύπα χωρίς μπετό δεν κάνει τίποτα.
Από τα πειράματα που έκανα σε χώμα και σε βράχο με τον μικρό μηχανισμό πάκτωσης διαπίστωσα τα εξής.
Ένας μηχανισμός αποτυγχάνει πάντα στο πιο αδύναμο μέλος του. Στον δικό μου μηχανισμό μπορεί να αποτύχει ο τένοντας, μπορεί να στραβώσουν τα ακτίνια του, μπορούν να αστοχήσουν οι συγκολλήσεις της ηλεκτροσυγκόλλησης. Όλα αυτά όμως μετά από πειράματα αποκτάς την εμπειρία και τα διορθώνεις. Τίποτα δεν μπορεί να είναι τόσο δυνατό που να αντέχει απεριόριστες δυνάμεις. Όλοι οι μηχανισμοί έχουν τα όριά τους. Τα πειράματα όμως σου δείχνουν πάντα το πιο αδύναμο σημείο και ενισχύοντας αυτό αυξάνεις τα όρια της αντοχής. Εκεί έξω υπάρχει ανταγωνισμός και επικρατεί ο καλύτερος Δεν είμαι ο μόνος που έχω μηχανισμό αγκύρωσης. Είμαι όμως ο μόνος ο οποίος δημιούργησε έναν τελείως διαφορετικό μηχανισμό πάκτωσης από αυτούς που χρησιμοποιούν σήμερα.
Τι χρησιμοποιούν οι υφιστάμενοι μηχανισμού του εμπορείου σήμερα για να πακτώσουν σε βράχο?
Χρησιμοποιούν ισχυρά χημικά προϊόντα πρόσφυσης τα οποία συγκολλούν τον βράχο και τον τένοντα.
Τι χρησιμοποιώ εγώ στον μηχανισμό μου?
Χρησιμοποιώ τα ίδια υλικά πρόσφυσης, αλλά και πρόσθετες μηχανικές εντάσεις προς τις παρειές της γεώτρησης προερχόμενες από υδραυλικές κατακόρυφες έλξης.
Καταλαβαίνετε ότι η πρόσφυση πολλαπλασιάζεται πολλαπλώς αυξάνοντας την ποιότητα της πάκτωσης στον βράχο. Με λίγα λόγια ο μηχανισμός μου ξεκινά από εκεί που σταματάν οι άλλοι.
Το πόσο πιο ισχυρή είναι η πάκτωση εξαρτάτε από το σωστό μέγεθος των εξαρτημάτων του μηχανισμού, από το μέγεθος του μηχανισμού, την ποιότητα των μετάλλων και από τις εντάσεις έλξης που εξασκούν οι υδραυλικοί γρύλοι στον τένοντα του μηχανισμού, καθώς και από την ποιότητα του βράχου. Θα μου πείτε ότι σε μικρά μεγέθη υπάρχουν τα στριφώνια τα οποία και αυτά εξασκούν μηχανικές πιέσεις στον βράχο. Ναι σωστά με μία διαφορά. Εξασκούν πιέσεις βιδώνοντας δηλαδή περιστρέφοντας τον κορμό της βίδας ενώ ο μηχανισμός μου ασκεί έλξη από υδραυλικούς γρύλους. Αν εξετάσετε τα στριφώνια με τον μηχανισμό μου υπάρχουν μεγάλες διαφορές πάκτωσης.
Π.χ μία βίδα δεν μπορεί να πακτώσει στα 20 μέτρα βάθος... η μηχανισμός μου μπορεί. Μία βίδα δεν μπορεί να εξασκήσει τις ίδιες εντάσεις.
Ως προς την πάκτωση στο έδαφος δεν υπάρχει ποιοτικός ανταγωνισμός διότι καμία σημερινή αγκύρωση δεν εξασκεί πιέσεις συμπύκνωσης προς τις παρειές της γεώτρησης οπότε καταλαβαίνεται την διαφορά..