Προφαως στην γη.
Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο ή στην γή?
- Οργισμένος
Re: Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο ή στην γή?
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
τα ειπαμε αυτα, για λογους ευκολίας μετατρεπουν σε μαζα την ένδειξη οι ζυγαριές, έχουμε κανει σύμβαση, θεωρούμε ολο τον πλανητη γη ιδιο πράγμα. Εκτος γης βεβαια αυτα που γραφεις ειναι μπουρδες, οχι παιδικά πλεον.hellegennes έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:42Πόσα νιούτον ζυγίζεις είπαμε; Πόσα νιούτον φρούτα αγόρασες αυτήν την εβδομάδα; Πόσα νιούτον ζυγίζει η Γη;
αλλο αυτο όμως, και αλλο να μην καταλαβαίνεις οτι το βαρος ειναι δυναμη στα αληθεια. Σοβαρά μιλάς δηλαδή;
- hellegennes
Δεν είναι "για λόγους ευκολίας", είναι ο ορισμός της λέξης σε όλα τα context εκτός από ένα πολύ ειδικό context. Ποτέ και πουθενά δεν έλεγε κάποιος ότι μετράει το βάρος του σε νιούτον.enaon έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:46τα ειπαμε αυτα, για λογους ευκολίας μετατρεπουν σε μαζα την ένδειξη οι ζυγαριές, έχουμε κανει σύμβαση, θεωρούμε ολο τον πλανητη γη ιδιο πράγμα. Εκτος γης βεβαια αυτα που γραφεις ειναι μπουρδες, οχι παιδικά πλεον.hellegennes έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:42Πόσα νιούτον ζυγίζεις είπαμε; Πόσα νιούτον φρούτα αγόρασες αυτήν την εβδομάδα; Πόσα νιούτον ζυγίζει η Γη;
αλλο αυτο όμως, και αλλο να μην καταλαβαίνεις οτι το βαρος ειναι δυναμη στα αληθεια. Σοβαρά μιλάς δηλαδή;
Απάντησέ μου μόνο στο τελευταίο. Πόσα νιούτον ζυγίζει η Γη. Έτσι, να δούμε τι κατάλαβες δηλαδή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Καραμελίτσα
Στο σχολείο μαθαίνουμε ότι το κιλό βάρους έχει πλήρες όνομα κιλοποντ, και το ξεχωρίζουμε από το κιλό μάζας που το λέμε χιλιόγραμμο.hellegennes έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:27Το βάρος έχει μονάδα μέτρησης τα κιλά. Δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ στην ζωή σου μέτρηση βάρους σε νιούτον. Μόνο σε ειδικό context χρησιμοποιείται αυτός ο όρος.enaon έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:14ε καλα ο χέλης πήγε να πει εξυπναδα και εμπλεξε τα μπουτια του, μοιαζει να νομιζει οτι οι ζυγαριές ειναι καλιμπραρισμενες για τον τόπο που τις πουλάνε και οτι το βαρος εχει μοναδα μετρησης τα κιλά, ο,τι ναναι λίγο. Τεσπα, παιδικα δικιο εχει παντως, απλα δεν μας εχει μαθει σε παιδικές εξυπναδες, περίεργο.
Z
χελη, δεν ξερω το βαρος της γης σε κιλα η νιουτον, και δεν μου αρέσει να ανοιγω γοογλε οταν συζητάω, δεν ειμαι μικρό παιδί.
πες μου εσυ απλα να σε δώ να σκαβεις να ξεμπερδεύω:
το βαρος ειναι δυναμη, το βαρος ειναι μαζα, οποτε η μαζα ειναι δύναμη; Σιγουρα;
πες μου εσυ απλα να σε δώ να σκαβεις να ξεμπερδεύω:
το βαρος ειναι δυναμη, το βαρος ειναι μαζα, οποτε η μαζα ειναι δύναμη; Σιγουρα;
- Οργισμένος
το βαρος πολυ σωστα λεει ο εναον μετριεται με μοναδα μετρησης δυναμης οπως πχ τα newton ενω ως γνωστον και στους μαθητες των πρωτων ταξεων του δημοτικου , τα κιλα ειναι μοναδα μετρησης της ΜΑΖΑΣ.hellegennes έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:27Το βάρος έχει μονάδα μέτρησης τα κιλά. Δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ στην ζωή σου μέτρηση βάρους σε νιούτον. Μόνο σε ειδικό context χρησιμοποιείται αυτός ο όρος.enaon έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:14ε καλα ο χέλης πήγε να πει εξυπναδα και εμπλεξε τα μπουτια του, μοιαζει να νομιζει οτι οι ζυγαριές ειναι καλιμπραρισμενες για τον τόπο που τις πουλάνε και οτι το βαρος εχει μοναδα μετρησης τα κιλά, ο,τι ναναι λίγο. Τεσπα, παιδικα δικιο εχει παντως, απλα δεν μας εχει μαθει σε παιδικές εξυπναδες, περίεργο.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
στην κοβα τα μαθαινετε αυτα;;;Καραμελίτσα έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:50Στο σχολείο μαθαίνουμε ότι το κιλό βάρους έχει πλήρες όνομα κιλοποντ, και το ξεχωρίζουμε από το κιλό μάζας που το λέμε χιλιόγραμμο.hellegennes έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:27Το βάρος έχει μονάδα μέτρησης τα κιλά. Δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ στην ζωή σου μέτρηση βάρους σε νιούτον. Μόνο σε ειδικό context χρησιμοποιείται αυτός ο όρος.enaon έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:14
ε καλα ο χέλης πήγε να πει εξυπναδα και εμπλεξε τα μπουτια του, μοιαζει να νομιζει οτι οι ζυγαριές ειναι καλιμπραρισμενες για τον τόπο που τις πουλάνε και οτι το βαρος εχει μοναδα μετρησης τα κιλά, ο,τι ναναι λίγο. Τεσπα, παιδικα δικιο εχει παντως, απλα δεν μας εχει μαθει σε παιδικές εξυπναδες, περίεργο.
https://www.nist.gov/pml/owm/si-units-mass
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Φυσικα και υπαρχει βαρυτητα στο διαστημα.seismic1 έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 17:50Ναι είναι γνωστό μέχρι που στο διάστημα δεν υπάρχει βάρος. Δεν ξέρω τι ψάχνει κάτι με την θεωρεία του Αϊνστάιν επικαλείται.vagabondo έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 17:46Ναι, πιό δύσκολα θα σηκώνεται ένα σίδερο αν από κάτω έχει έναν μαγνήτη, αφού προστίθεται και άλλη δύναμη που το τραβάει προς τα κάτω.
Το βάρος του ανθρώπου στο πετούμενο αεροπλάνο δεν κατάλαβα που κολλάει. Αν είναι παρκαρισμένο το αεροπλάνο στα 10 χιλιόμετρα, υπάρχει άλλη ηλεκτρομαγνητική βαρύτητα; Γιατί, με το υψόμετρο αλλάζει το βάρος, αυτό είναι γνωστό.
https://www.researchgate.net/publicatio ... mSharing=1
- Οργισμένος
Σφιξανε οι ζεστες.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Ένα ελατήριο είναι η ζυγαριά, που δεν μπορεί να μετρήσει την μάζα ενός σώματος, αν δεν υπάρχει το διανυσματικό μέγεθος της δύναμης που το παραμορφώνει.
Οι ζυγαριές μετράνε νιούτον. Ένα νιουτόμετρο είναι στην ουσία, στο οποίο έχουν διαιρέσει την κλίμακα δια του 10, για να δείχνουν κιλά.
Οι ζυγαριές μετράνε νιούτον. Ένα νιουτόμετρο είναι στην ουσία, στο οποίο έχουν διαιρέσει την κλίμακα δια του 10, για να δείχνουν κιλά.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Επιτελους η αληθεια ελαμψε! Flat universe.
Το βάρος πράγματι μετριέται σε νιούτον επειδή είναι δύναμη. Η μάζα είναι σε κιλά. Που διαφωνείτε και δεν μπορώ να παρακολουθήσω;hellegennes έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:42Πόσα νιούτον ζυγίζεις είπαμε; Πόσα νιούτον φρούτα αγόρασες αυτήν την εβδομάδα; Πόσα νιούτον ζυγίζει η Γη;enaon έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:29το βάρος ειναι δύναμη. Τι εχεις πάθει ρε παιδί μου;hellegennes έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:27
Το βάρος έχει μονάδα μέτρησης τα κιλά. Δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ στην ζωή σου μέτρηση βάρους σε νιούτον. Μόνο σε ειδικό context χρησιμοποιείται αυτός ο όρος.
ωραιο το τσατ
https://chatgpt.com/share/e52d86fe-f6e3 ... 2cf2a9806f
μας προέκυψε οπαδός της απλοποίησης ο χελης ξαφνικά, ρε τι γίνεται.
https://chatgpt.com/share/e52d86fe-f6e3 ... 2cf2a9806f
μας προέκυψε οπαδός της απλοποίησης ο χελης ξαφνικά, ρε τι γίνεται.
Εκπαίδευση και εκλαΐκευση:
Η εκπαίδευση και η δημοφιλής επιστημονική γνώση συχνά απλοποιούν τα πράγματα για να είναι πιο κατανοητά. Έτσι, οι όροι "βάρος" και "μάζα" χρησιμοποιούνται κάποιες φορές εναλλακτικά για να διευκολύνουν την εκπαίδευση των μαθητών και του κοινού.
Παρά την επιστημονική διάκριση, στην καθημερινή ζωή είναι πρακτικό και κοινό να χρησιμοποιούμε τα κιλά και για τις δύο έννοιες, κάτι που έχει τις ρίζες του σε ιστορικούς, γλωσσικούς και πρακτικούς λόγους.
Όλα ξεκίνησαν από εδώ:Ιδεολόγος έγραψε: ↑05 Ιούλ 2024, 00:08Το βάρος πράγματι μετριέται σε νιούτον επειδή είναι δύναμη. Η μάζα είναι σε κιλά. Που διαφωνείτε και δεν μπορώ να παρακολουθήσω;hellegennes έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:42Πόσα νιούτον ζυγίζεις είπαμε; Πόσα νιούτον φρούτα αγόρασες αυτήν την εβδομάδα; Πόσα νιούτον ζυγίζει η Γη;
hellegennes @ Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο ή στην γή?
Occasio facit furem
Ε όχι και παντού. Την ίδια μάζα έχουμε παντού κι αυτή ως ενιαίο σώμα. Το σύνολο των μαζών όλων των μορίων μας ξεχωριστά είναι διαφορετικός αριθμός.vagabondo έγραψε: ↑05 Ιούλ 2024, 00:15Όλα ξεκίνησαν από εδώ:Ιδεολόγος έγραψε: ↑05 Ιούλ 2024, 00:08Το βάρος πράγματι μετριέται σε νιούτον επειδή είναι δύναμη. Η μάζα είναι σε κιλά. Που διαφωνείτε και δεν μπορώ να παρακολουθήσω;hellegennes έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 23:42
Πόσα νιούτον ζυγίζεις είπαμε; Πόσα νιούτον φρούτα αγόρασες αυτήν την εβδομάδα; Πόσα νιούτον ζυγίζει η Γη;
hellegennes @ Που έχουμε μεγαλύτερο βάρος? Όταν πετάμε με αεροπλάνο ή στην γή?
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Στην Κρήτη το μεγαλύτερο υβριδικό ενεργειακό έργο στην Ευρώπη
από Ίακχος » 29 Οκτ 2024, 14:36 » σε Θετικές Επιστήμες - 0 Απαντήσεις
- 544 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
29 Οκτ 2024, 14:36
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥ
από Frappezitis » 27 Σεπ 2023, 20:04 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 2 Απαντήσεις
- 526 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
29 Σεπ 2023, 20:33
-
-
-
Νέα δημοσίευση Έχουμε νέα προφητεία για αυτό το πάσχα 5 Μαϊου 2024 ... θα πάρουμε την πόλη !
από tanipteros » 12 Ιαν 2024, 20:00 » σε Θρησκειολογία - 366 Απαντήσεις
- 11762 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
30 Μάιος 2024, 20:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ανδρουλάκης: Έχουμε τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας πανευρωπαϊκά
από Ίακχος » 19 Ιαν 2024, 09:26 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 1 Απαντήσεις
- 344 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εμπεδοκλής
19 Ιαν 2024, 10:03
-