Καραμελίτσα έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 22:33
Λοξίας έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 20:53
Καραμελίτσα έγραψε: ↑04 Ιούλ 2024, 20:41
Ναι, αν στη Γη μετά από ένα εικοστετράωρο θα ήσουν ξέρω γω 60 κιλά, με την πτήση θα είσαι από 60,5 ως 61.
Ζυγίζομαι στην Γη πριν μπω στο αεροπλάνο και είμαι 77,3 κιλά. Μπαίνω στο αεροπλάνο για το Άμστερνταμ.
Τρώω ένα τοστ 350 γραμμάρια και πίνω 0,25 λίτρα νερό και δεν πάω τουαλέτα.
Στο Άμστερνταμ ζυγίζομαι, μόλις κατεβαίνω, και είμαι 77,9 κιλά. Δηλαδη τα 77,3 που ήμουν + τα 600 γραμ. που έφαγα/ήπια. Σωστά;
Έγραψες:
Γενικά λόγω της διαφοράς πίεσης γίνεται μεγαλύτερη κατακράτηση υγρών όταν πετάς, οπότε το βάρος αυξάνει όταν πετάς.
Ε, αυτό που δεν κατάλαβα, είναι πως αυξήθηκε το βάρος μου επειδή πετάω.
Διότι, μιλάμε για την διάρκεια που πετάς, για όταν είσαι στο αεροπλάνο και όχι τι θα συμβεί την άλλη ημέρα.
Τρως το φαγητό της εταιρίας, πίνεις ενάμιση λιτρο νερό και πας τουαλέτα. Πετάς μεγάλη απόσταση για να έχει νόημα. Κανονικά αποβάλεις όλο το νερό που ήπιες μέσα σε 12 ώρες, αλλά όταν έχεις κατακράτηση θα αποβάλλεις μόνο το ένα λίτρο.
Στο δικό μου σενάριο, ανταπαντάς με άλλο...
Μήπως να υπολογίσουμε και ένα ταξίδι στον Άρη για να έχει μπόλικη κατακράτηση;

Ή να παίξουμε την κολοκυθιά για να έχει και γούστο;

Δεν υπάρχει περίπτωση να μεταβληθεί προς το χειρότερο το βάρος σου ΟΣΟ ΠΕΤΑΣ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ...
ΔΕΝ αυξάνεται το βάρος σου (ή η μάζα σου, αν θέλεις), επειδή πετάς με αεροπλάνο! (αν έτρεχε με ταχύτητα κοντά σε αυτήν του φωτός, αλλάζουν τα δεδομένα). Το τι θα γίνει όταν κατέβεις από το αεροπλάνο δεν έχει σημασία, διότι το ερώτημα ειναι ΟΣΟ ΠΕΤΑΣ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ.
Μπορώ να τα κάνω και μεγαλύτερα τα γράμματα...

Έλα, είπες κάτι τραβηγμένο...γιατί δεν μπορείς να το πάρεις πίσω;
Δεν είναι κακό...