Η Νέα Φυσική της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Re: Η Νέα Φυσική της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Μπραβο στην ΕΕ. Ακομα και τα αυτονόητα πρεπει να εξηγουνται στους σπαταλους έλληνες. 

-
Εχω δει το εξης τραγελαφικο στο Ληξιαρχειο της πολης μου οπου ειχα παει για καποιο χαρτι.
Ακριβως απεναντι μου βρισκονται 2 γραφεια και απο πανω τους ενα κλιματιστικο.
Εχουν μαζευτει 3 γυναικες και ενας αντρας και κοιτανε το κλιματιστικο συζητωντας μεταξυ τους γιατι δεν δουλευει και δεν βγαζει κρυο αερα.
Τι διαπιστωσα απο την συζητηση και παρατηρωντας πιο προσεχτικα;
Την χθεσινη ημερα ειχαν βαλει ακριβως μπροστα στο κλιματιστικο σε αποσταση περιπου 20 ποντων ενα πλεξιγκλας για να μην χτυπαει στην πλατη τα "κοριτσια" και κρυωσουν!!!
Φυσικα το κλιματιστικο εκοβε αμεσως γιατι ο αερας χτυπουσε πανω στο πλεξιγκλας,γυρνουσε πισω και ο θερμοστατης εδινε εντολη να σταματαει το μηχανημα!!!

Εμεινα μαλακας προσπαθωντας να καταλαβω πως γινεται να ειναι τοσο ηλιθιοι.
Φυσικα και δεν τους ειπα τιποτα και τους αφησα με την ελπιδα να λιωνουν απο τη ζεστη για οσο το δυνατον περισσοτερο χρονο!
Ακριβως απεναντι μου βρισκονται 2 γραφεια και απο πανω τους ενα κλιματιστικο.
Εχουν μαζευτει 3 γυναικες και ενας αντρας και κοιτανε το κλιματιστικο συζητωντας μεταξυ τους γιατι δεν δουλευει και δεν βγαζει κρυο αερα.
Τι διαπιστωσα απο την συζητηση και παρατηρωντας πιο προσεχτικα;
Την χθεσινη ημερα ειχαν βαλει ακριβως μπροστα στο κλιματιστικο σε αποσταση περιπου 20 ποντων ενα πλεξιγκλας για να μην χτυπαει στην πλατη τα "κοριτσια" και κρυωσουν!!!
Φυσικα το κλιματιστικο εκοβε αμεσως γιατι ο αερας χτυπουσε πανω στο πλεξιγκλας,γυρνουσε πισω και ο θερμοστατης εδινε εντολη να σταματαει το μηχανημα!!!

Εμεινα μαλακας προσπαθωντας να καταλαβω πως γινεται να ειναι τοσο ηλιθιοι.
Φυσικα και δεν τους ειπα τιποτα και τους αφησα με την ελπιδα να λιωνουν απο τη ζεστη για οσο το δυνατον περισσοτερο χρονο!

- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- hellegennes
Για τέτοια άτομα είναι άχρηστες όλες οι συμβουλές. Δεν νικιέται η ψυχοπάθεια. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του νήματος.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 12:11Ενας φίλος μου το βάζει στους 18 και κοιμάται με πάπλωμα.foscilis έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 12:09Αν δεν έχεις a/c στους 20 από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και θέρμανση στους 25 από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο μπορεί να κυλάει ελληνικό αίμα στις φλέβες σου αλλά σίγουρα θα νιώθει πολύ καταπιεσμένο και δυσφορικό.hellegennes έγραψε: ↑03 Σεπ 2018, 16:47Πρώτον, δεν υπάρχει ούτε μισό άτομο που να ανάβει κλιματισμό ψύξης στους κάτω από 25 βαθμούς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
0,20 βγαίνει, μαζί με όλες τις παράπλευρες χρεώσεις.Μηχανικός έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 12:24Τρία υπνοδωμάτια και καθιστικό.hellegennes έγραψε: ↑03 Σεπ 2018, 19:21Πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι σου και έχεις 4 κλιματιστικά; Αν δεν τα δουλεύεις 200 μέρες τον χρόνο, αυτό είναι περίπου 20 ευρώ τζάμπα ρεύμα.
Πόσο υπολογίζεις την τιμή της κιλοβατώρας;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Με αυτήν την λογική, δεν θα έπρεπε να υφίσταται καν κλιματισμός στην Βόρεια Ευρώπη. Ρώτα τους αν υφίσταται. Ή πήγαινε μια βόλτα. Ή δες τις πωλήσεις AC στην Ευρώπη.foscilis έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 12:29Επίσης θα ήθελα να καταθέσω ότι ένα διαμπερές διαμέρισμα με καλή μόνωση και σκίαση (δηλαδή ένα διαμέρισμα καλής ενεργειακής κλάσης) τουλάχιστον στην Ανατολική Αττική δεν υπάρχει λόγος να λειτουργεί a/c παρά μόν σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Ή τουλάχιστον δε θα υπήρχε αν τριγύρω δεν ήταν όλοι ελληνικά μουνόπανα που επειδή οι ίδιοι έχουν a/c μονίμως και θεόκλειστα τα τζάμια (όπως ασφαλώς συνέβαινε στα γαμωχώρια τους) χρησιμοποιούν όλο το έξω σαν "χωματερή" ηχορρύπανσης -μεγάλο ρόλο στην οποία παίζουν οι κακοσυντηρημένες εξωτερικές μονάδες a/c- και τσίκνας σε βαθμό που θα έπρεπε να τιμωρείται με θάνατο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
το 2008 στην βρετανια μολις το 0.5% των κατοικιων ειχαν airconditioning
- hellegennes
Η Σουηδία και η Φινλανδία έχουν πάνω από διπλάσια κατά κεφαλήν οικιακή κατανάλωση σε ηλεκτρισμό. Πάνω από διπλάσια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ποια λογική; Λέω απλά ότι δεν είναι τόσο αναγκαίο αν το σπίτι είναι φτιαγμένο σωστά. Εμείς το ανοίγουμε max 10-15 ώρες το χρόνο, σε φάσεις καταμεσήμερο καύσωνα. Ειλικρινά είναι μια χαρά.
Απ' όσο ξέρω στη Βόρεια Ευρώπη τα σπίτια δε φημίζονται για τη δυνατότητά τους να αερίζονται ή να σκιάζονται και πράγματι αν πάει η θερμοκρασία πάνω από 27-28 γίνονται κόλαση.
Απ' όσο ξέρω στη Βόρεια Ευρώπη τα σπίτια δε φημίζονται για τη δυνατότητά τους να αερίζονται ή να σκιάζονται και πράγματι αν πάει η θερμοκρασία πάνω από 27-28 γίνονται κόλαση.
Επειδή έχουν τεράστιες δαπάνες θέρμανσης. Ακόμα και μια κατσαρόλα δεν είναι το ίδιο να την κάνεις να βράσει ξεκινώντας το νερό από 5 βαθμούς και ξεκινώντας από 15 (νομίζω μάλιστα η ενέργεια που αναγκάζεσαι να δαπανήσεις πάει με το τετράγωνο του Δθ).hellegennes έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 18:05Η Σουηδία και η Φινλανδία έχουν πάνω από διπλάσια κατά κεφαλήν οικιακή κατανάλωση σε ηλεκτρισμό. Πάνω από διπλάσια.
Ναι αλλά εμείς χαλάμε περισσότερη ενέργεια για να κάνουμε το νερό παγάκια.

Και γενικά για ψύξη.
- hellegennes
Εμένα ο χρόνος που κάνει ο βραστήρας μου να βράσει νερό μού φαίνεται σχεδόν ίδιος μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού. Θα υπάρχει κάποια διαφορά, αλλά είναι μικρή. Για την ακρίβεια, η διαφορά που λες (5 με 15 βαθμούς), για 1 λίτρο νερού είναι λιγότερο από 20 βατώρες, που μεταφράζεται σε 3-4 ευρώ ανά χίλια λίτρα νερού προς βράσιμο. Not a big deal.foscilis έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 18:09Επειδή έχουν τεράστιες δαπάνες θέρμανσης. Ακόμα και μια κατσαρόλα δεν είναι το ίδιο να την κάνεις να βράσει ξεκινώντας το νερό από 5 βαθμούς και ξεκινώντας από 15 (νομίζω μάλιστα η ενέργεια που αναγκάζεσαι να δαπανήσεις πάει με το τετράγωνο του Δθ).hellegennes έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 18:05Η Σουηδία και η Φινλανδία έχουν πάνω από διπλάσια κατά κεφαλήν οικιακή κατανάλωση σε ηλεκτρισμό. Πάνω από διπλάσια.
Γενικά, αυτό που λες με τον κλιματισμό δεν ισχύει. Το καλοκαίρι κάνει καύσωνες στην Ελλάδα και το άνοιγμα των παραθύρων πέρα ως πέρα δεν βοηθάει καθόλου στον καύσωνα. Ίσως βοηθάει στο να σου κεράσει μια ωραιότατη ψύξη, αν δηλαδή μένεις σε αρκετά ασφαλή περιοχή για να κοιμάσαι με ανοιχτά όλα τα παράθυρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ψύξη παθαίνεις από το κλιματιστικό και όχι με τα ανοιχτά παράθυρα.hellegennes έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 18:23Γενικά, αυτό που λες με τον κλιματισμό δεν ισχύει. Το καλοκαίρι κάνει καύσωνες στην Ελλάδα και το άνοιγμα των παραθύρων πέρα ως πέρα δεν βοηθάει καθόλου στον καύσωνα. Ίσως βοηθάει στο να σου κεράσει μια ωραιότατη ψύξη, αν δηλαδή μένεις σε αρκετά ασφαλή περιοχή για να κοιμάσαι με ανοιχτά όλα τα παράθυρα.
αν αφήσεις τα πατζουρια ανοικτά την ημέρα και μπει το φώς, πρέπει το βράδυ να ανοίξεις παράθυρα να βγει η ζέστη, τα σπίτια μας έχουν ανάδραση σοβαρή γιατί έχουν τούβλα και μπετό και άλλα δομικά στοιχεία με μεγάλη συσσωρευτική ικανότητα, αν δεν το κάνεις σε 15-20 μέρες ζέστης το σπίτι έχει γίνει φούρνος και θέλει μέρες πολλές να κρυώσει.Μηχανικός έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 18:27Ψύξη παθαίνεις από το κλιματιστικό και όχι με τα ανοιχτά παράθυρα.hellegennes έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 18:23Γενικά, αυτό που λες με τον κλιματισμό δεν ισχύει. Το καλοκαίρι κάνει καύσωνες στην Ελλάδα και το άνοιγμα των παραθύρων πέρα ως πέρα δεν βοηθάει καθόλου στον καύσωνα. Ίσως βοηθάει στο να σου κεράσει μια ωραιότατη ψύξη, αν δηλαδή μένεις σε αρκετά ασφαλή περιοχή για να κοιμάσαι με ανοιχτά όλα τα παράθυρα.
αυτό που λέει για το ψυγείο ειναι επίσης σοβαρό, δεν κάνει να είναι άδειο, ας βάζεις μέσα άδεια τάπερ αν όχι κάτι άλλο, αλλά να μην είναι άδειο και σε λειτουργεί. Η ιδέα ειναι οτι η πόρτα είναι κάθετη, όταν ανοίξεις το κρύο αυτοκτονεί, αν είναι σε κουτάκι θα κάτσει στην θέση του.
Βάλε συρτάρια σε όλα τα ράφια του ψυγείου.enaon έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 18:38αυτό που λέει για το ψυγείο ειναι επίσης σοβαρό, δεν κάνει να είναι άδειο, ας βάζεις μέσα άδεια τάπερ αν όχι κάτι άλλο, αλλά να μην είναι άδειο και σε λειτουργεί. Η ιδέα ειναι οτι η πόρτα είναι κάθετη, όταν ανοίξεις το κρύο αυτοκτονεί, αν είναι σε κουτάκι θα κάτσει στην θέση του.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η φυσική της γρηγορης κολύμβησης
από EKPLIKTIKOS » 23 Αύγ 2023, 15:25 » σε Θετικές Επιστήμες - 6 Απαντήσεις
- 708 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS