Η Νέα Φυσική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Γιωργης

Re: Η Νέα Φυσική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιωργης » 04 Σεπ 2018, 13:00

Μπραβο στην ΕΕ. Ακομα και τα αυτονόητα πρεπει να εξηγουνται στους σπαταλους έλληνες. :+1:

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 04 Σεπ 2018, 13:15

Εχω δει το εξης τραγελαφικο στο Ληξιαρχειο της πολης μου οπου ειχα παει για καποιο χαρτι.
Ακριβως απεναντι μου βρισκονται 2 γραφεια και απο πανω τους ενα κλιματιστικο.
Εχουν μαζευτει 3 γυναικες και ενας αντρας και κοιτανε το κλιματιστικο συζητωντας μεταξυ τους γιατι δεν δουλευει και δεν βγαζει κρυο αερα.
Τι διαπιστωσα απο την συζητηση και παρατηρωντας πιο προσεχτικα;
Την χθεσινη ημερα ειχαν βαλει ακριβως μπροστα στο κλιματιστικο σε αποσταση περιπου 20 ποντων ενα πλεξιγκλας για να μην χτυπαει στην πλατη τα "κοριτσια" και κρυωσουν!!!
Φυσικα το κλιματιστικο εκοβε αμεσως γιατι ο αερας χτυπουσε πανω στο πλεξιγκλας,γυρνουσε πισω και ο θερμοστατης εδινε εντολη να σταματαει το μηχανημα!!! :smt005::smt005::smt005:
Εμεινα μαλακας προσπαθωντας να καταλαβω πως γινεται να ειναι τοσο ηλιθιοι.
Φυσικα και δεν τους ειπα τιποτα και τους αφησα με την ελπιδα να λιωνουν απο τη ζεστη για οσο το δυνατον περισσοτερο χρονο! :003:

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 04 Σεπ 2018, 13:21

Χελιγκενοφύζικς 101 :smt005:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Σεπ 2018, 17:55

Dwarven Blacksmith έγραψε:
04 Σεπ 2018, 12:11
foscilis έγραψε:
04 Σεπ 2018, 12:09
hellegennes έγραψε:
03 Σεπ 2018, 16:47
Πρώτον, δεν υπάρχει ούτε μισό άτομο που να ανάβει κλιματισμό ψύξης στους κάτω από 25 βαθμούς.
Αν δεν έχεις a/c στους 20 από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και θέρμανση στους 25 από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο μπορεί να κυλάει ελληνικό αίμα στις φλέβες σου αλλά σίγουρα θα νιώθει πολύ καταπιεσμένο και δυσφορικό.
Ενας φίλος μου το βάζει στους 18 και κοιμάται με πάπλωμα.
Για τέτοια άτομα είναι άχρηστες όλες οι συμβουλές. Δεν νικιέται η ψυχοπάθεια. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του νήματος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Σεπ 2018, 17:57

Μηχανικός έγραψε:
04 Σεπ 2018, 12:24
hellegennes έγραψε:
03 Σεπ 2018, 19:21
Πόσα τετραγωνικά είναι το σπίτι σου και έχεις 4 κλιματιστικά; Αν δεν τα δουλεύεις 200 μέρες τον χρόνο, αυτό είναι περίπου 20 ευρώ τζάμπα ρεύμα.
Τρία υπνοδωμάτια και καθιστικό.

Πόσο υπολογίζεις την τιμή της κιλοβατώρας;
0,20 βγαίνει, μαζί με όλες τις παράπλευρες χρεώσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Σεπ 2018, 17:58

foscilis έγραψε:
04 Σεπ 2018, 12:29
Επίσης θα ήθελα να καταθέσω ότι ένα διαμπερές διαμέρισμα με καλή μόνωση και σκίαση (δηλαδή ένα διαμέρισμα καλής ενεργειακής κλάσης) τουλάχιστον στην Ανατολική Αττική δεν υπάρχει λόγος να λειτουργεί a/c παρά μόν σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Ή τουλάχιστον δε θα υπήρχε αν τριγύρω δεν ήταν όλοι ελληνικά μουνόπανα που επειδή οι ίδιοι έχουν a/c μονίμως και θεόκλειστα τα τζάμια (όπως ασφαλώς συνέβαινε στα γαμωχώρια τους) χρησιμοποιούν όλο το έξω σαν "χωματερή" ηχορρύπανσης -μεγάλο ρόλο στην οποία παίζουν οι κακοσυντηρημένες εξωτερικές μονάδες a/c- και τσίκνας σε βαθμό που θα έπρεπε να τιμωρείται με θάνατο.
Με αυτήν την λογική, δεν θα έπρεπε να υφίσταται καν κλιματισμός στην Βόρεια Ευρώπη. Ρώτα τους αν υφίσταται. Ή πήγαινε μια βόλτα. Ή δες τις πωλήσεις AC στην Ευρώπη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 04 Σεπ 2018, 18:03

το 2008 στην βρετανια μολις το 0.5% των κατοικιων ειχαν airconditioning

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Σεπ 2018, 18:05

Γιωργης έγραψε:
04 Σεπ 2018, 13:00
Μπραβο στην ΕΕ. Ακομα και τα αυτονόητα πρεπει να εξηγουνται στους σπαταλους έλληνες. :+1:
Η Σουηδία και η Φινλανδία έχουν πάνω από διπλάσια κατά κεφαλήν οικιακή κατανάλωση σε ηλεκτρισμό. Πάνω από διπλάσια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 04 Σεπ 2018, 18:08

Ποια λογική; Λέω απλά ότι δεν είναι τόσο αναγκαίο αν το σπίτι είναι φτιαγμένο σωστά. Εμείς το ανοίγουμε max 10-15 ώρες το χρόνο, σε φάσεις καταμεσήμερο καύσωνα. Ειλικρινά είναι μια χαρά.

Απ' όσο ξέρω στη Βόρεια Ευρώπη τα σπίτια δε φημίζονται για τη δυνατότητά τους να αερίζονται ή να σκιάζονται και πράγματι αν πάει η θερμοκρασία πάνω από 27-28 γίνονται κόλαση.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 04 Σεπ 2018, 18:09

hellegennes έγραψε:
04 Σεπ 2018, 18:05
Γιωργης έγραψε:
Η Σουηδία και η Φινλανδία έχουν πάνω από διπλάσια κατά κεφαλήν οικιακή κατανάλωση σε ηλεκτρισμό. Πάνω από διπλάσια.
Επειδή έχουν τεράστιες δαπάνες θέρμανσης. Ακόμα και μια κατσαρόλα δεν είναι το ίδιο να την κάνεις να βράσει ξεκινώντας το νερό από 5 βαθμούς και ξεκινώντας από 15 (νομίζω μάλιστα η ενέργεια που αναγκάζεσαι να δαπανήσεις πάει με το τετράγωνο του Δθ).

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 04 Σεπ 2018, 18:18

foscilis έγραψε:
04 Σεπ 2018, 18:09
Επειδή έχουν τεράστιες δαπάνες θέρμανσης. Ακόμα και μια κατσαρόλα δεν είναι το ίδιο να την κάνεις να βράσει ξεκινώντας το νερό από 5 βαθμούς και ξεκινώντας από 15 (νομίζω μάλιστα η ενέργεια που αναγκάζεσαι να δαπανήσεις πάει με το τετράγωνο του Δθ).
Ναι αλλά εμείς χαλάμε περισσότερη ενέργεια για να κάνουμε το νερό παγάκια. :D
Και γενικά για ψύξη.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Σεπ 2018, 18:23

foscilis έγραψε:
04 Σεπ 2018, 18:09
hellegennes έγραψε:
04 Σεπ 2018, 18:05
Γιωργης έγραψε:
Εμένα ο χρόνος που κάνει ο βραστήρας μου να βράσει νερό μού φαίνεται σχεδόν ίδιος μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού. Θα υπάρχει κάποια διαφορά, αλλά είναι μικρή. Για την ακρίβεια, η διαφορά που λες (5 με 15 βαθμούς), για 1 λίτρο νερού είναι λιγότερο από 20 βατώρες, που μεταφράζεται σε 3-4 ευρώ ανά χίλια λίτρα νερού προς βράσιμο. Not a big deal.

Γενικά, αυτό που λες με τον κλιματισμό δεν ισχύει. Το καλοκαίρι κάνει καύσωνες στην Ελλάδα και το άνοιγμα των παραθύρων πέρα ως πέρα δεν βοηθάει καθόλου στον καύσωνα. Ίσως βοηθάει στο να σου κεράσει μια ωραιότατη ψύξη, αν δηλαδή μένεις σε αρκετά ασφαλή περιοχή για να κοιμάσαι με ανοιχτά όλα τα παράθυρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 04 Σεπ 2018, 18:27

hellegennes έγραψε:
04 Σεπ 2018, 18:23
Γενικά, αυτό που λες με τον κλιματισμό δεν ισχύει. Το καλοκαίρι κάνει καύσωνες στην Ελλάδα και το άνοιγμα των παραθύρων πέρα ως πέρα δεν βοηθάει καθόλου στον καύσωνα. Ίσως βοηθάει στο να σου κεράσει μια ωραιότατη ψύξη, αν δηλαδή μένεις σε αρκετά ασφαλή περιοχή για να κοιμάσαι με ανοιχτά όλα τα παράθυρα.
Ψύξη παθαίνεις από το κλιματιστικό και όχι με τα ανοιχτά παράθυρα.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 04 Σεπ 2018, 18:38

Μηχανικός έγραψε:
04 Σεπ 2018, 18:27
hellegennes έγραψε:
04 Σεπ 2018, 18:23
Ψύξη παθαίνεις από το κλιματιστικό και όχι με τα ανοιχτά παράθυρα.
αν αφήσεις τα πατζουρια ανοικτά την ημέρα και μπει το φώς, πρέπει το βράδυ να ανοίξεις παράθυρα να βγει η ζέστη, τα σπίτια μας έχουν ανάδραση σοβαρή γιατί έχουν τούβλα και μπετό και άλλα δομικά στοιχεία με μεγάλη συσσωρευτική ικανότητα, αν δεν το κάνεις σε 15-20 μέρες ζέστης το σπίτι έχει γίνει φούρνος και θέλει μέρες πολλές να κρυώσει.

αυτό που λέει για το ψυγείο ειναι επίσης σοβαρό, δεν κάνει να είναι άδειο, ας βάζεις μέσα άδεια τάπερ αν όχι κάτι άλλο, αλλά να μην είναι άδειο και σε λειτουργεί. Η ιδέα ειναι οτι η πόρτα είναι κάθετη, όταν ανοίξεις το κρύο αυτοκτονεί, αν είναι σε κουτάκι θα κάτσει στην θέση του.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 04 Σεπ 2018, 19:09

enaon έγραψε:
04 Σεπ 2018, 18:38
αυτό που λέει για το ψυγείο ειναι επίσης σοβαρό, δεν κάνει να είναι άδειο, ας βάζεις μέσα άδεια τάπερ αν όχι κάτι άλλο, αλλά να μην είναι άδειο και σε λειτουργεί. Η ιδέα ειναι οτι η πόρτα είναι κάθετη, όταν ανοίξεις το κρύο αυτοκτονεί, αν είναι σε κουτάκι θα κάτσει στην θέση του.
Βάλε συρτάρια σε όλα τα ράφια του ψυγείου.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών