Ναι. ακριβώς αυτό. Σε κάθε μας πείραμα παράγουμε κι από ένα νέο σύμπαν...hellegennes έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 16:05Η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης είναι επαληθεύσιμη. Διάφορες προβλέψεις προκύπτουν απ' αυτήν, οι οποίες είναι στο σύνολό τους τουλάχιστον θεωρητικά επαληθεύσιμες, οι δε περισσότερες είναι πρακτικότατα επαληθεύσιμες και όχι μόνο είναι επαληθεύσιμες αλλά έχουν επαληθευθεί κιόλας.stavmanr έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 11:40Στα προηγούμενα:
Επιστημονική θεωρία είναι κάθε θεωρία που ακολουθεί την επιστημονική μεθοδολογία.
Επιστημονική μεθοδολογία είναι ένα ακαθόριστο πράγμα που διαφέρει από πεδίο σε πεδίο κι από χρόνο σε χρόνο.
Η διαψευσιμότητα δεν είναι το επιστημονικό κριτήριο. Είναι φιλοσοφικός στοχασμός επιστημολογίας.
Η επαληθευσιμότητα δεν είναι το επιστημονικό κριτήριο. Πολλές θεωρίες δεν επαληθεύονται (πχ. μπιγκ μπανγκ) καθώς δεν μπορείς να τις αναπαράγεις μερικώς ή ολικώς ώστε να εξετάσεις αν οι προβλέψεις τους είναι σωστές.
Φυσικά και αναπαράγεται μερικώς η Μεγάλη Έκρηξη. Αυτό ακριβώς κάνουν οι επιταχυντές σωματιδίων.
το σύμπαν είναι λογικά αδύνατο να είναι άπειρο
Re: το σύμπαν είναι λογικά αδύνατο να είναι άπειρο
- taxalata xalasa
ο παπάς ο παχύς έφαε παχιά φακή.stavmanr έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 11:28Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι κάθε τί που σκέφτεσαι ή φαντάζεσαι είναι εκ των πραγμάτων φυσικό.taxalata xalasa έγραψε: ↑17 Οκτ 2021, 01:22Αυτό.Λοξίας έγραψε: ↑16 Οκτ 2021, 17:06...Από την άλλη, ναι. Οι αριθμοί γενικώς (και ως μονάδες μέτρησης και ως αφηρημένες έννοιες), είναι όντως ανθρώπινο κατασκεύασμα.
Μήπως όμως ο άλλος taxalata xalasa, εννοεί πως ένα άτομο έχει καθορισμένη "ποσότητα" πρωτονίων στον πυρήνα του και αυτό είναι ανεξάρτητο από την δική μας μονάδα μέτρησης;
Εννοώ, ο χρυσός έχει ατομικό αριμθό 79. Κάποιος άλλος πολιτισμός, μπορεί να είχε ονομάσει αυτήν την ποσότητα 1.
οι ποσότητες που συμβατικά ονομάζουμε "αριθμούς" προϋπάρχουν.
ο άνθρωπος με παρατήρηση των ποσοτήτων της φύσης επινόησε το σύστημα καταγραφής με σύμβολα.
άλλος το έγραψε 5, άλλος Ε, άλλος V και άλλος ....
σημασία έχει ότι αυτές οι ποσότητες υπάρχουν ανεξαρτήτα από την υπάρξη ή μη του άνθρωπου.
μην κολλάμε όμως σε αυτό.
Σε αυτό το θέμα, λέω πως όλες οι ποσότητες (αριθμοί) που βλέπουμε είναι άπειρες υποδιαιρέσεις μεταξύ του 0 και 1 και κατ' επέκταση το σύμπαν βρίσκεται μεταξύ του 0 και 1 αλλά είναι ταυτόχρονα άπειρο και εσαεί υποδιαιρούμενο με αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση των υποδιαιρέσεων με γεωμετρικό ρυθμό ανάλογο του παρανομαστή της διαίρεσης.
Πρόκειται για παράγωγο φυσικής διεργασίας.
Αυτό που εξετάζουμε συνήθως δεν είναι αν η σκέψη ή η ιδέα είναι φυσικά, αλλά αν εκφράζουν μία συγκεκριμένη πραγματικότητα.
Γιατί παπά παχύ έφαες παχιά φακή;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
'Αρα μιλάμε για άλλες οντότητες (που τις αναφέρεις τώρα). Άστα μωρή σούπα. Οι αριθμοί λοιπόν δεν υπάρχουν χωρίς τους ανθρώπους. Δεν είναι προϋπάρχουσες οντότητες. Άλλες αυτές και άλλες τα κατασκευάσματά μας όπως πολύ ωραία το λες (τώρα).taxalata xalasa έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 03:01τα ίδια θα ξαναγράφω;Χαοτικός έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 00:56Ξεκόλλα λίγο από τη σκέψη που εξαρτάται από τις αισθήσεις, από τα λογικά άλματα, από την πεποίθηση του συνεχούς σε όλα τα πράγματα. Χαϊβάνι.taxalata xalasa έγραψε: ↑16 Οκτ 2021, 04:26
πως δεν υπάρχουν αριθμοί χωρίς τους ανθρώπους;
δεν υπάρχουν άλλες οντότηες στο σύμπαν άμα δεν υπάρχει άνθρωπος;
μαλλόν τα έχεις μπερδέψει και άλλο θες να πεις.
γι' αυτόμπας και ξεκολλήσεις και πεις αυτό που θες να πείς.
Τι σχέση έχουν "Οι Οντότητες" με τα κατασκευάσματα του ανθρώπου που λέγονται αριθμοί; Καμία.
αφού σου έγραψα ποια είναι η σχέση που έχουν "Οι Οντότητες" με τα κατασκευάσματα του ανθρώπου που λέγονται αριθμοί.
τα κατασκευάσματα του ανθρώπου που λέγονται αριθμοί είναι το ανθρώπινο σύστημα καταγραφής των προϋπαρχόντων οντοτήτων.
τι ρωτάς πάλι;

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Μπορώ να διακρίνω κι απαυτά. Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. (Μόνο που από τη μάνα τους αυτά, διακρίνονται μόνο στιγμιαία ή για μικρά χρονικά διαστήματα. Αλλιώς αν βλέπεις το Θεό διαρκώς... ε είσαι και ο ίδιος. Δεν γίνεται)
- taxalata xalasa
ναι ρε μπαγλαμά, αλλά σου εξηγώ για τρίτη φόρα μπας και το βάλεις στο κεφάλι σουΧαοτικός έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 23:05'Αρα μιλάμε για άλλες οντότητες (που τις αναφέρεις τώρα). Άστα μωρή σούπα. Οι αριθμοί λοιπόν δεν υπάρχουν χωρίς τους ανθρώπους. Δεν είναι προϋπάρχουσες οντότητες. Άλλες αυτές και άλλες τα κατασκευάσματά μας όπως πολύ ωραία το λες (τώρα).taxalata xalasa έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 03:01τα ίδια θα ξαναγράφω;
αφού σου έγραψα ποια είναι η σχέση που έχουν "Οι Οντότητες" με τα κατασκευάσματα του ανθρώπου που λέγονται αριθμοί.
τα κατασκευάσματα του ανθρώπου που λέγονται αριθμοί είναι το ανθρώπινο σύστημα καταγραφής των προϋπαρχόντων οντοτήτων.
τι ρωτάς πάλι;
προϋπάρχουσες οντότητες = αριθμοί για την ανθρώπινη νόηση.
αν λες δεν ύπαρχουν αριθμοί χωρίς τους ανθρώπους είναι το ίδιο σαν να λες ότι δεν υπάρχουν πρϋπάρχουσες οντότητες χωρίς τους ανθρώπους.
οι αριθμοί προϋπήρχαν σαν οντότητες και ο άνθρωπος με την νόηση το έγραψε με σύμβολα που συμβατικά ονόμασε αριθμούς ή αλλίως σε άλλες γλώσσες. Θα μπορούσε να τους είχε πεί "χαοτικούς" για να ονομάσει και να συμβολίσει τις οντότητες που έβλεπε και τώρα να μας έλεγες ότι δεν υπάρχουν οι χαοτικοί χωρίς τους ανθρώπους.
Κόλλησες στο όνομα που είναι ανθρώπινο και ναι δεν υπάρχει χωρίς τους ανθρώπους και παριστάνεις δεν ξερω γω τι, αγνοώντας την ουσία.
πάρε μια σφυριά ακόμα να ξεκολλήσεις.

- hellegennes
Αναπαράγουμε τις συνθήκες, δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε κανένα σύμπαν.stavmanr έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 19:09Ναι. ακριβώς αυτό. Σε κάθε μας πείραμα παράγουμε κι από ένα νέο σύμπαν...hellegennes έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 16:05Η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης είναι επαληθεύσιμη. Διάφορες προβλέψεις προκύπτουν απ' αυτήν, οι οποίες είναι στο σύνολό τους τουλάχιστον θεωρητικά επαληθεύσιμες, οι δε περισσότερες είναι πρακτικότατα επαληθεύσιμες και όχι μόνο είναι επαληθεύσιμες αλλά έχουν επαληθευθεί κιόλας.stavmanr έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 11:40Στα προηγούμενα:
Επιστημονική θεωρία είναι κάθε θεωρία που ακολουθεί την επιστημονική μεθοδολογία.
Επιστημονική μεθοδολογία είναι ένα ακαθόριστο πράγμα που διαφέρει από πεδίο σε πεδίο κι από χρόνο σε χρόνο.
Η διαψευσιμότητα δεν είναι το επιστημονικό κριτήριο. Είναι φιλοσοφικός στοχασμός επιστημολογίας.
Η επαληθευσιμότητα δεν είναι το επιστημονικό κριτήριο. Πολλές θεωρίες δεν επαληθεύονται (πχ. μπιγκ μπανγκ) καθώς δεν μπορείς να τις αναπαράγεις μερικώς ή ολικώς ώστε να εξετάσεις αν οι προβλέψεις τους είναι σωστές.
Φυσικά και αναπαράγεται μερικώς η Μεγάλη Έκρηξη. Αυτό ακριβώς κάνουν οι επιταχυντές σωματιδίων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Όχι ρε σογιομπίφτεκο δεν είναι σαν να λέω προϋπάρχουσες οντότητες όταν λέω για αριθμούς. Ούτε το όνομα ούτε τα σύμβολα μάπα. οι αριθμοί δεν έχουν άλλη ουσία από τη μετρητική και τη συμβολική και δεν υπάρχουν. Τόσο απλά. οι οντότητες γράφουν στ' αρχίδια τους την προσπάθεια μας να τις καταλάβουμε επινοώντας τους αριθμούςtaxalata xalasa έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 23:21ναι ρε μπαγλαμά, αλλά σου εξηγώ για τρίτη φόρα μπας και το βάλεις στο κεφάλι σουΧαοτικός έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 23:05'Αρα μιλάμε για άλλες οντότητες (που τις αναφέρεις τώρα). Άστα μωρή σούπα. Οι αριθμοί λοιπόν δεν υπάρχουν χωρίς τους ανθρώπους. Δεν είναι προϋπάρχουσες οντότητες. Άλλες αυτές και άλλες τα κατασκευάσματά μας όπως πολύ ωραία το λες (τώρα).taxalata xalasa έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 03:01
τα ίδια θα ξαναγράφω;
τι ρωτάς πάλι;
προϋπάρχουσες οντότητες = αριθμοί για την ανθρώπινη νόηση.
αν λες δεν ύπαρχουν αριθμοί χωρίς τους ανθρώπους είναι το ίδιο σαν να λες ότι δεν υπάρχουν πρϋπάρχουσες οντότητες χωρίς τους ανθρώπους.
οι αριθμοί προϋπήρχαν σαν οντότητες και ο άνθρωπος με την νόηση το έγραψε με σύμβολα που συμβατικά ονόμασε αριθμούς ή αλλίως σε άλλες γλώσσες. Θα μπορούσε να τους είχε πεί "χαοτικούς" για να ονομάσει και να συμβολίσει τις οντότητες που έβλεπε και τώρα να μας έλεγες ότι δεν υπάρχουν οι χαοτικοί χωρίς τους ανθρώπους.
Κόλλησες στο όνομα που είναι ανθρώπινο και ναι δεν υπάρχει χωρίς τους ανθρώπους και παριστάνεις δεν ξερω γω τι, αγνοώντας την ουσία.
πάρε μια σφυριά ακόμα να ξεκολλήσεις.
- taxalata xalasa

Όχι δεν έχει αριθμούς η φύση, ούτε γεωμετρία, ούτε τίποτα.
Μην δίνεις σημασία στην φωτογραφία.
Εφευρέσεις του ανθρώπου είναι όλα.
εγώ πάντως ρε μαλακοπίτουρα θα σε κοπανάω

Βλέπεις στον κορμό αριθμούς; Μεσκαλίνη;taxalata xalasa έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 23:59
εγώ πάντως ρε μαλακοπίτουρα θα σε κοπανάωασταμάτητα μέχρι να ξεκολλήεις.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
- taxalata xalasa
εσύ δεν τους βλέπεις;klg έγραψε: ↑20 Οκτ 2021, 00:02Βλέπεις στον κορμό αριθμούς; Μεσκαλίνη;taxalata xalasa έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 23:59
τυφλός είσαι;

Ναι μάλλον, γιατί εγώ βλέπω ένα κορμό. Εκτός αν πιστεύεις ότι στην αριθμητική ο αριθμός 1 ορίζεται με το πόσα αυλάκια βλέπεις εσύ σε ένα κορμό δέντρου.taxalata xalasa έγραψε: ↑20 Οκτ 2021, 00:10εσύ δεν τους βλέπεις;klg έγραψε: ↑20 Οκτ 2021, 00:02Βλέπεις στον κορμό αριθμούς; Μεσκαλίνη;taxalata xalasa έγραψε: ↑19 Οκτ 2021, 23:59
τυφλός είσαι;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Έχει κολλήσει ότι η φύση είναι είναι αριθμοί. και κει που η ίδια η κακομοίρα δεν το ξέρει το ξέρει η αφεντομουτσουνάρα γιατί είναι θεός κι όλα τα βλέπει.klg έγραψε: ↑20 Οκτ 2021, 00:14Ναι μάλλον, γιατί εγώ βλέπω ένα κορμό. Εκτός αν πιστεύεις ότι στην αριθμητική ο αριθμός 1 ορίζεται με το πόσα αυλάκια βλέπεις εσύ σε ένα κορμό δέντρου.
Ρε γαμώτη!

- taxalata xalasa
τι είπες ότι βλέπεις;klg έγραψε: ↑20 Οκτ 2021, 00:14Ναι μάλλον, γιατί εγώ βλέπω ένα κορμό. Εκτός αν πιστεύεις ότι στην αριθμητική ο αριθμός 1 ορίζεται με το πόσα αυλάκια βλέπεις εσύ σε ένα κορμό δέντρου.
ENA κορμό;
και αυτό το "ένα" τι είναι;
εσύ (ο άνθρωπος) το ανακάλυψε;
προϋπήρχε αυτό το "ένα" πριν από εσένα, τον άνθρωπο;
ή θαρρείς πως είν' εφεύρεση δική σου;
στο κρυφό σχολειό με σβησμένα καντήλια μάθατε γράμματα;

Ότι ο κορμός τώρα και γενικά η φύση είπε! "Πώπω ρε τι ωραίο αυλάκι έκανα μέσα στον κορμό. Θα κάνω άλλο ένα. και ξέρεςι κάτι; Θα κάνω κι άλλο ρε μαλάκα και μετά κι άλλο. Τόσα θα κάνω, να μου το θυμηθείς. Και να σου πω και το άλλο μωρή γαλότσα; Θα τα κάνω με γεωμετρική σχέση. Αμέ!"
- taxalata xalasa
ξέρεις εσύ τι ξέρει και τι δεν ξέρει η φύση. α ρε καημένε...Χαοτικός έγραψε: ↑20 Οκτ 2021, 00:20Έχει κολλήσει ότι η φύση είναι είναι αριθμοί. και κει που η ίδια η κακομοίρα δεν το ξέρει το ξέρει η αφεντομουτσουνάρα γιατί είναι θεός κι όλα τα βλέπει.
Ρε γαμώτη!
...για κούνα το κεφάλι σου ρε να πάρει μπρος η μηχανή που έχει μέσα και μην κατηγορείς τον συνομολιτή σου για κάτι που κάνεις εσύ ο ίδιος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 98 Απαντήσεις
- 3069 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nearos
09 Δεκ 2024, 22:19
-
-
Νέα δημοσίευση Η μεγαλύτερη ποσότητα νερού στο σύμπαν.
από Ίακχος » 10 Ιαν 2025, 09:27 » σε Θετικές Επιστήμες - 4 Απαντήσεις
- 341 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
10 Ιαν 2025, 09:48
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το πιο φωτεινό αντικείμενο (κβάζαρ) στο Σύμπαν
από Λοξίας » 20 Φεβ 2024, 12:43 » σε Θετικές Επιστήμες - 0 Απαντήσεις
- 640 Προβολές
-