Quiz: θα απογειωθεί ή όχι;
Re: Quiz: θα απογειωθεί ή όχι;
Συγγνώμη αγαπητέ, όταν κινείται το αεροπλάνο στον αεροδιάδρομο δεν περιστρέφονται και οι τροχοί του; Κάνουν γλύστρα;enaon έγραψε: ↑08 Σεπ 2024, 18:58mao mao έγραψε: ↑08 Σεπ 2024, 18:47Ας θέσουμε ένα ακόμη προβληματάκι. Θα ήθελα της απάντηση σας.
Έστω οτι έχουμε έναν ιμάντα πολύ μεγάλου μήκους δεκάδων χιλιομέτρων. Έχουμε και ένα boeing πάνω στον ιμάντα.
Περίπτωση 1. Ο ιμάντας δεν είναι σε λειτουργία, ανάβουμε τη μηχανή του boeing και δίνουμε μία συγκεκριμένη ισχύ, που κάνει τους τροχούς να περιστρέφονται με 1000 στροφές το λεπτό
Περίπτωση 2. Το boeing έχει σβηστή τη μηχανή, και ο ιμάντας έχε σταθερή ταχύτητα 50 χιλιόμετρα την ώρα. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση ανάβουμε τη μηχανή και δίνουμε ακριβώς την ίδια ισχύ στην τουρμπίνα με την περίπτωση 1. Προφανώς με κατεύθυνση κόντρα στον ιμάντα.
Η ερώτηση είναι με πόσες στροφές το λεπτό θα περιστρέφονται οι τροχοί στην περίπτωση 2. α) 1000 β) <1000 γ) >1000καλέ μου τσιμεντόλιθε, δεν γινεται να παει κινητική ενέργεια στους τροχους για να περιστρέφουν οταν ανοίξεις τις τουρμπίνες στο αεροπλάνο, ακόμα εισαι κολλημένος στο αμαξι. Σου εξηγησα πριν, αν τα παραδειγματα σου λειτουργουν και με αμαξι, μην τα ανεβάζεις, μαλακιες θα γραφεις.Ο ιμάντας δεν είναι σε λειτουργία, ανάβουμε τη μηχανή του boeing και δίνουμε μία συγκεκριμένη ισχύ, που κάνει τους τροχούς να περιστρέφονται με 1000 στροφές το λεπτό
για να περιστραφουν οι τροχοι, το αεροπλάνο τρεχει, ειναι πολυ σημαντικό να το καταλαβεις αυτο. Το πιο σημαντικό. Για να κανει οποιαδήποτε κινηση ο τροχός ή ο ιμαντας, πρωτα το αεροπλανο εχει μετατοπιστεί στον χώρο.
διαβασε παλι προσεκτικα με το εδιτ που σου εκανα, να πω χωρίς τυψεις οτι εισαι οικοδομικό υλικο να ξεμπερδευουμε αγάπη μου.
δεν συζητάς με εμενα μαο τώρα, δεν εχουμε κατι να χωρίσουμε, γραφεις να δεις αν εισαι εντελώς βλακας ή οχι, στο χέρι σου ειναι.
δεν συζητάς με εμενα μαο τώρα, δεν εχουμε κατι να χωρίσουμε, γραφεις να δεις αν εισαι εντελώς βλακας ή οχι, στο χέρι σου ειναι.
Στο ερώτημα μου πάντως απέφυγες να απαντήσεις. Ελεύθερα θέλεις, οι ρόδες του αεροπλάνου ρολάρουν. Ρωτάω σε μια περίπτωση ρολάρουν πιο γρήγορα. Ξέρεις να απαντήσεις;
Εκτός αν μου πεις οτι όταν πάει για απογείωση το αεροπλάνο οι ρόδες δε ρολάρουν καθόλου.
εχει απαντηθεί 50-100 φορές αυτο, 10 απο εμενα σιγουρα, αλλά δεν το χρειάζεσαι για να καταλαβεις αν δεν εισαι ειπαμε τι, μπορεις να απαντήσεις μονος σου, στο χέρι σου ειναι.
χιλιες στοφες + τις στροφές που αντιστοιχούν σε 50 χιλιομετρα την ωρα, δεν ξερω ακτινα τροχου, εχουμε γραψει την λεξη διπλασιασμός 100 φορές, δεν διαβάζεις;
σε βοήθησε πουθενα; Ποσες φανταζόσουν, μηπως μπορω να βοηθήσω πριν παει Δευτερα;
σε βοήθησε πουθενα; Ποσες φανταζόσουν, μηπως μπορω να βοηθήσω πριν παει Δευτερα;
πολύ ωραία. Αυτό θέλω να ακούσω. Ας γράψω λοιπόν τη δικιά μου άποψη.
Όταν ο ιμάντας κινείται με σταθερή ταχύτητα 50χμ την ώρα σε σχέση με το έδαφος, μετατρέπεται σε αδρανειακό σύστημα αναφοράς. Σε ένα αδρανεικό σύστημα ισχύουν οι νόμοι του νεύτωνα που θα ίσχυαν και στον αεροδιάδρομο ή στον σταματημένο ιμάντα.
Οπότε με την ίδια δύναμη τουρμπίνας, η συμπεριφορά των τροχών θα είναι ακριβώς η ίδια είτε με σταματημένο τον ιμάντα, είτε όταν αυτός κινείται με σταθερή ταχύτητα 50 χιλιόμετρα την ώρα. Δεν πρόκειται να αυξηθούν οι στροφές των τροχών. Αυτά.
το εχεις ακουσει και 50 φορές στο νημα, απλα σου αρέσει να το ακους μάλλον. Ωραίος παντως, στο χέρι σου ηταν, το γαμησες παλι, για αμαξια λες παλι, νομιζεις η κινηση ειναι στον τροχό.
Μην στεναχωριέσαι, ουτε ο ομγ εχει καταλαβει τίποτα.
Μην στεναχωριέσαι, ουτε ο ομγ εχει καταλαβει τίποτα.
οχι.
η τουρμπινα ειναι εντελως ασυνδετη με τους τροχους. εφοσον δεν ξερεις τι ειναι τουρμπινα, σκεψου αεροπλανο ελικοφορο, και ξαναδες το πειραμα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
δεν γινεται να παραμεινουν στασιμα σε σχεση με το περιβαλλον, επειδη ο ιμαντας δεν τα "κραταει" απο καπου.
ροδες με μηδενικη τριβη, ειναι ακριβως το ιδιο με ροδες που δεν ακουμπανε στον ιμαντα
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Έστω οτι στέκεσαι ακίνητος με πατίνια. Σπρώχνω με το χέρι μου την πλάτη σου και αρχίζεις να κινείσαι. Η δύναμη μου άσκησα στην πλάτη σου προκάλεσε μια ροπή στον άξονα τον τροχών των πατινιών, και άρχισες να κινείσαι. Σκέψου κάτι παρόμοιο για την τουρμπίνα και το αεροπλάνο. Αλλά δεν έχει νόημα να πολυ αναλύσουμε αυτό το θέμα.Ασέβαστος έγραψε: ↑08 Σεπ 2024, 20:42οχι.
η τουρμπινα ειναι εντελως ασυνδετη με τους τροχους. εφοσον δεν ξερεις τι ειναι τουρμπινα, σκεψου αεροπλανο ελικοφορο, και ξαναδες το πειραμα.
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Τελικά ρε μάγκες τι πόρισμα βγάλατε;
Θα απογειωθεί ή όχι;
Θα απογειωθεί ή όχι;
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
οχι δεν θα απογειωθεί γιατι θα ειναι ακίνητο, ωραια τα εγραψες απο την αρχή, μπραβο και σε εσένα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 97 Απαντήσεις
- 2243 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
12 Φεβ 2024, 19:35