Πως μπορώ να σώσω τα mail μου απο το google mail;

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Re: Πως μπορώ να σώσω τα mail μου απο το google mail;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 01 Ιαν 2021, 10:36

Σέλευκας έγραψε:
31 Δεκ 2020, 20:09
klg έγραψε:
30 Δεκ 2020, 21:56
Σέλευκας έγραψε:
30 Δεκ 2020, 21:28
Παιδες ευχαριστώ, θα τα ψάξω αλλά δεν μπορώ να κάνω περισσότερους λογαριασμούς απο έναν γιατί είναι επαγγελματικό και θέλω να έχω ένα λογαριασμό που γράφω και στην κάρτα μου και λειτουργεί και σαν ταυτότητα. Ούτε είναι λύση να τα σβήνω για τον ίδιο λόγο γιατί πολλές φορές χρειάστηκε να ανατρέξω στο ιστορικό για λόγους ευθύνης και σαν πειστήριο.
Επίσης μπορεί να μου στέλνουν κάποιοι σαυτή τη διεύθυνση και μετά απο χρόνια.
Αν κατάλαβα καλά δεν υπάρχει σε ολόκληρα windows 10 μια λειτουργία που στο MAC δεκαπενταετίας ήταν ένα κλικ; Δηλαδή το ένα κλικ στο ένα λειτουργικό σημαίνει δουλειά ωρών και καινούρια στρατηγική στο άλλο;
Τι ανακαλύπτει κανεις.
Τα windows δεν έχουν σχέση με αυτό που θες να κάνεις. Εξαρτάται από τον email client σου. Μπορείς να τα κατεβάσεις με pop3 και να τα κάνεις store στο δίσκο σου τοπικά.
Μου το εξηγείς;
Οι email clients των Windows (το ενσωματομενο Mail και το Outlook) by default επικοινωνούν με ένα πρωτόκολλο που λέγεται IMAP με τους mail servers της Google. H google σου παρείχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το POP εναλλακτικά (το οποίο σου κατεβάζει τα πάντα τοπικά) και αφού κατεβάσει το mail να το κάνει delete από το mailbox στον server της google.

Αλλά όπως σου έγραψαν ήδη, εάν το θες για επαγγελματική χρήση, κάτσε και πλήρωσε το minimum πακέτο.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard » 01 Ιαν 2021, 17:16

Σέλευκας έγραψε:
31 Δεκ 2020, 20:23
Υπάρχουν κάποια θέματα. Το ένα είναι ότι θα πληρώνεις τα GB του 2021 πολλές φορές χωρίς τέλος. Το άλλο είναι ότι δεν ξέρεις στο κοντινό μέλλον αν με διάφορους τρόπους φτάσεις να θες ένα ενοίκιο το μήνα. Ένας έξυπνος άνθρωπος πρέπει να απεμπλακεί από τέτοια εκβιαστικά. Εκτός αν είσαι χομπίστας και δε σε ενδιαφέρουν τα έξοδα.
Καταρχήν καλή χρονιά.

Δε στο λέω ούτε για να σε προσβάλω ούτε για να σε μειώσω σαν πρόσωπο: αλλά απλά και σταράτα όσα γράφεις παραπάνω είναι ανοησίες. Μια λέξη από Μ τα χαρακτηρίζει ακόμα καλύτερα.

Αφενός γιατί τα κόστη είναι πλήρως ανακοινωμένα. Το πιο ακριβό πακέτο της Google είναι 100€ το χρόνο για 2TB. Αν μιλάμε μόνο για emails δεν αναμένεται μέχρι τη σύνταξη σου, μη σου πω μέχρι το τέλος της ζωής σου, να χρειαστείς αυτό το πακέτο. Κάποιο από τα ενδιάμεσα και φθηνότερα πακέτα θα σε καλύψει.

Αυτά είναι λοιπόν τα "έξοδα" στη χειρότερη για βασικό εργαλείο της δουλειάς σου.

Αφετέρου δε το καταλαβαίνεις αλλά οι ερωτήσεις σου για το email δεν είναι ούτε πρώτης δημοτικού. Δε ξέρεις τα βασικά πρωτόκολλά και δυσφορείς και με τα windows. Και θες εσύ σοβαρά τώρα να έχεις τα mail σου τοπικά; Είτε από δικό σου λάθος είτε από θέμα με hardware, έχεις σοβαρό κίνδυνο να τα χάσεις τα μηνύματα σου και να χτυπάς το κεφάλι σου (και να κατηγορείς ξανά και τα windows). Γιατί μη μου πεις ότι παίρνεις αντίγραφα ασφαλείας και των υπόλοιπων δεδομένων σου, οπότε θα κάνεις το ίδιο και με τα αποθηκευμένα τοπικά μηνύματα σου.

Ειδικά για εσένα έχει πολύ μεγάλο νόημα να πληρώσεις το αστείο ποσό της συνδρομής για επιπλέον χώρο. Για να έχεις χώρο και να έχεις και ασφάλεια backup των δεδομένων σου.

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 01 Ιαν 2021, 17:36

Σέλευκας έγραψε:
30 Δεκ 2020, 15:10
Το θέμα έχει ως εξής.
Η google mail μου λέει ότι γέμισε ο λογαριασμός μου και πρέπει να πετάξω αρχεία ή να αγοράσω χώρο.
Το να αγοράσω χώρο είναι μια λύση ατέρμονη χωρίς αρχή και τέλος.
Εχω σβήσει όλα τα αρχεία του google drive φυσικά.
Στο macintos που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα απλά πατούσες σώσιμο των μαιλ και τα αποθήκευε σε ένα δευτερόλεπτο στο σκληρό.
Στο pc δεν βρήκα τέτοια λειτουργία.
Υπάρχει κάτι;

Πατάς Ctrl+W και μετά Save as.

Άβαταρ μέλους
Gordian Knot
Phorum.gr user: Gordian Knot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot » 01 Ιαν 2021, 19:30

POP3 και οι servers του gmail μονίμως άδειοι, στο full capacity (αξιοποίηση του χώρου για άλλες λειτουργίες όπως GDrive)
Και δεν υπάρχει καν ρίσκο με την αυτόματη διαγραφή των εισερχομένων που κατεβαίνουν τοπικά, παραμένουν στο recycle bin για 30 μέρες οπότε μπορούν εύκολα να ανακτηθούν αν γίνει καμιά στραβή.
Άσε που στους e-mail clients υπάρχουν επιλογές όπως "Keep messages on server for xx days" κ.α. που θα σου λύσουν τα χέρια.

Παράδειγμα με Thunderbird και το αντίστοιχο Google της Ρωσίας, Yandex:

Εικόνα

Γενικώς, POP3 μέχρι να σβήσει ο Ήλιος!
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ :lol:

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 01 Ιαν 2021, 19:34

Gordian Knot έγραψε:
01 Ιαν 2021, 19:30
POP3 και οι servers του gmail μονίμως άδειοι, στο full capacity (αξιοποίηση του χώρου για άλλες λειτουργίες όπως GDrive)
Και δεν υπάρχει καν ρίσκο με την αυτόματη διαγραφή των εισερχομένων που κατεβαίνουν τοπικά, παραμένουν στο recycle bin για 30 μέρες οπότε μπορούν εύκολα να ανακτηθούν αν γίνει καμιά στραβή.
Άσε που στους e-mail clients υπάρχουν επιλογές όπως "Keep messages on server for xx days" κ.α. που θα σου λύσουν τα χέρια.

Παράδειγμα με Thunderbird και το αντίστοιχο Google της Ρωσίας, Yandex:

Εικόνα

Γενικώς, POP3 μέχρι να σβήσει ο Ήλιος!
να τα σβήνετε τα email αφού τα διαβάσετε και σώσετε ότι ενδεχομένως είναι χρήσιμο για την δουλειά σας. δεν είναι καλό να έχεις την δυνατότητα να (ξανα)σκαλίζεις το παρελθόν.

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 01 Ιαν 2021, 19:37

Χουργιατς έγραψε:
01 Ιαν 2021, 17:36
Σέλευκας έγραψε:
30 Δεκ 2020, 15:10
Το θέμα έχει ως εξής.
Η google mail μου λέει ότι γέμισε ο λογαριασμός μου και πρέπει να πετάξω αρχεία ή να αγοράσω χώρο.
Το να αγοράσω χώρο είναι μια λύση ατέρμονη χωρίς αρχή και τέλος.
Εχω σβήσει όλα τα αρχεία του google drive φυσικά.
Στο macintos που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα απλά πατούσες σώσιμο των μαιλ και τα αποθήκευε σε ένα δευτερόλεπτο στο σκληρό.
Στο pc δεν βρήκα τέτοια λειτουργία.
Υπάρχει κάτι;

Πατάς Ctrl+W και μετά Save as.
ΠΑΠΑΡΑ!
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 01 Ιαν 2021, 19:57

.
Σέλευκας, αν δεν βρήκες άκρη μέχρι τώρα, για ρίξε μια ματιά εδώ:

https://www.google.com/search?client=fi ... l+of+gmail

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα