Ludovico Einaudi

Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Re: Ludovico Einaudi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 09 Φεβ 2020, 19:51

Καποτε θα πρεπει εκτιμήσουμε περαν της τεχνικης και του ποσο γουτσου γουτσου ακούγεται στα αυτια μας η μουσικη και το αντιστροφο: τι είναι το γουτσου γουτσου αισθημα? μπορει καποιος να σταμπαρει την μουσικη με βαση αυτους που αγγιζει? Η πιο μακρυα: μπορει καποιος να σταμπαρει καποιον με βαση την μουσικη που ακουει? :102:
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 09 Φεβ 2020, 22:25

Bazoomba έγραψε:
09 Φεβ 2020, 19:51
Καποτε θα πρεπει εκτιμήσουμε περαν της τεχνικης και του ποσο γουτσου γουτσου ακούγεται στα αυτια μας η μουσικη και το αντιστροφο: τι είναι το γουτσου γουτσου αισθημα? μπορει καποιος να σταμπαρει την μουσικη με βαση αυτους που αγγιζει? Η πιο μακρυα: μπορει καποιος να σταμπαρει καποιον με βαση την μουσικη που ακουει? :102:
Έχουν γίνει μερικές έρευνες πάνω σε αυτά τα θέματα (χοντρικά, όχι ακριβώς όπως τα περιγράφεις φυσικά) και για να μη τα πολυλογούμε ναι, σε όλα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 09 Φεβ 2020, 22:29

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Φεβ 2020, 19:10
ST48410 έγραψε:
09 Φεβ 2020, 16:43
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Φεβ 2020, 15:39
γιατί δεν έγραψες καλύτερη μουσική εσύ, να κάνεις διεθνή καριέρα όπως αυτός; :lol:
Δεν είναι μόνο θέμα ικανότητας η διεθνής καριέρα σε αυτό το είδος της μουσικής. Οποιοσδήποτε μουσικός έχει κάποιες ανώτερες θεωρητικές σπουδές μπορεί να μιμηθεί αυτές τις συνθέσεις. Πιστεύω και ο sys3x και όποιος άλλος είναι μουσικός μπορεί να στο επιβεβαιώσει αυτό. Είναι μέρος των εξετάσεών τους να γράψουν πολύ συνθετότερα πράγματα. Η θεωρία πίσω από αυτή τη μουσική δεν έχει κανένα μυστικό. Οι περισσότεροι που παίζουν και πιάνο θα μπορούσαν να σου αυτοσχεδιάσουν στην στιγμή κάτι τέτοιο. Μην σου φαίνεται υπερβολικό.
Είπαμε κάνει καλά αυτό που κάνει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι με ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.

Τώρα στο γιατί κάνει καριέρα αυτός και όχι όλοι είναι κάτι που μπορεί να έχει διάφορες απαντήσεις και να έχει σχέση και με άλλες ικανότητες (management, pr) εξωμουσικές ή επιλογές του συγκεκριμένου.
το κάνει αυτό μέσα από την απλοϊκότητά του, κάτι που είναι ακόμη πιο δύσκολο αν το καλοσκεφτείς
Δεν χρειάζεται να το καλοσκεφτείς, όχι δεν είναι πιο δύσκολο.

.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 09 Φεβ 2020, 22:34

sys3x έγραψε:
09 Φεβ 2020, 22:29
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
ST48410 έγραψε:
09 Φεβ 2020, 16:43

Δεν είναι μόνο θέμα ικανότητας η διεθνής καριέρα σε αυτό το είδος της μουσικής. Οποιοσδήποτε μουσικός έχει κάποιες ανώτερες θεωρητικές σπουδές μπορεί να μιμηθεί αυτές τις συνθέσεις. Πιστεύω και ο sys3x και όποιος άλλος είναι μουσικός μπορεί να στο επιβεβαιώσει αυτό. Είναι μέρος των εξετάσεών τους να γράψουν πολύ συνθετότερα πράγματα. Η θεωρία πίσω από αυτή τη μουσική δεν έχει κανένα μυστικό. Οι περισσότεροι που παίζουν και πιάνο θα μπορούσαν να σου αυτοσχεδιάσουν στην στιγμή κάτι τέτοιο. Μην σου φαίνεται υπερβολικό.
Είπαμε κάνει καλά αυτό που κάνει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι με ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.

Τώρα στο γιατί κάνει καριέρα αυτός και όχι όλοι είναι κάτι που μπορεί να έχει διάφορες απαντήσεις και να έχει σχέση και με άλλες ικανότητες (management, pr) εξωμουσικές ή επιλογές του συγκεκριμένου.
το κάνει αυτό μέσα από την απλοϊκότητά του, κάτι που είναι ακόμη πιο δύσκολο αν το καλοσκεφτείς
έστω
εμένα μ'αρέσει και στο μπούτσο μου τα υπόλοιπα :D
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 09 Φεβ 2020, 22:43

sys3x έγραψε:
09 Φεβ 2020, 18:26
foscilis έγραψε:
06 Φεβ 2020, 00:29
ε καλά ο μινιμαλισμός δεν είναι και για να τον ακούς τρεις ώρες.
ναι, αλλά άνετα άκουγες άμπιεντ, τρανς και προγκάσιβ παλιότερα με τα μπόγκολα τα κομενάκια και τα γάρα να γυρνάνε ε.
τριωράκια χαλαρά όμως.
:D
Με γάρα να γυρνάνε ακόμα και τη μουσική του πακμαν ακούς τρεις ωρες, indeed το επιδιώκεις για να μην αλλάζεις κάθε πέντε λεπτα

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 09 Φεβ 2020, 22:45

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Φεβ 2020, 22:34
sys3x έγραψε:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

έστω
Μια χαρά. Κανένα πρόβλημα. Απλά να μην παραμυθιάζεται κανείς με μαρκετίστικα τρικ περί υψηλής τέχνης και να ξέρει ότι αν κάποτε θελήσει και από αυτό υπάρχει κάπου και μπορεί να το αναζητήσει. Αν πρόκειται για διασκέδαση, ό,τι αρέσει στον καθένα, και δεν πέφτει σε κανέναν μας λόγος πάνω σε αυτό.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 09 Φεβ 2020, 22:59

ST48410 έγραψε:
09 Φεβ 2020, 22:45
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
sys3x έγραψε:

έστω
Μια χαρά. Κανένα πρόβλημα. Απλά να μην παραμυθιάζεται κανείς με μαρκετίστικα τρικ περί υψηλής τέχνης και να ξέρει ότι αν κάποτε θελήσει και από αυτό υπάρχει κάπου και μπορεί να το αναζητήσει. Αν πρόκειται για διασκέδαση, ό,τι αρέσει στον καθένα, και δεν πέφτει σε κανέναν μας λόγος πάνω σε αυτό.
Δεν μπορεί να είναι μόνο το μάρκετινγκ αυτό που οδηγεί κάποιους στο να ξεχωρίζουν, παραειναι απλοϊκή αυτή η εξήγηση.

Να δεχτώ, διότι δεν έχω μουσικές σπουδές, ότι υπάρχουν πολλοί καταρτισμένοι μουσικοί που μπορούν να συνθέσουν παπάδες.

Όμως υπάρχει και το προσωπικό στυλ. Ο Einaudi και ο κάθε Einaudi βάζουν ένα προσωπικό στίγμα στις έστω απλές μελωδίες τους, που "τραβαει", που έχει πέραση έστω και με το πρόσθετο μπουστ του μάρκετινγκ.

Θα είναι σίγουρα και αυτός ενασ παράγοντας που τους ξεχωρίζει από το σωρό, δεν μπορεί να μην παίζει τον παραμικρό ρόλο.

Και για να εξηγήσω και την άποψη μου περαιτέρω. Υπάρχουν κάποια είδη μουσικής που παρακολουθώ φανατικά. Και όταν λέω φανατικα, εννοώ πως ακούω τα πάντα σε ότι αφορά το συγκεκριμένο genre. Από τους πιο διάσημους μέχρι εκείνους που έβγαλαν ένα κομμάτι με παραγωγή της κακιάς ώρας στο youtube και έχουν 100 προβολές, δλδ τους είδαν οι συγγενείς και οι φίλοι.

Στο 95% των περιπτώσεων υπάρχει πολύ καλός λόγος (που είναι σαφώς και ζήτημα προσωπικού στυλ) , που τα τοπ ονόματα βρίσκονται στην κορυφή. Οι μελωδίες τους είναι πιο προσιτές, πιο προσβάσιμες, πιο εύκολο να σε αγγίξουν, πιο εύκολο να τις νιώσεις, από τις αντίστοιχες προσπαθειες εκείνων που έχουν μείνει στην αφάνεια.

Ιμχο

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 09 Φεβ 2020, 23:13

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
sys3x έγραψε:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

έστω
:smt023
Μαζί σου 100%.

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 09 Φεβ 2020, 23:18

Namrail έγραψε:
09 Φεβ 2020, 22:59
ST48410 έγραψε:
09 Φεβ 2020, 22:45
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

έστω
Δεν μπορεί να είναι μόνο το μάρκετινγκ αυτό που οδηγεί κάποιους στο να ξεχωρίζουν, παραειναι απλοϊκή αυτή η εξήγηση.

Να δεχτώ, διότι δεν έχω μουσικές σπουδές, ότι υπάρχουν πολλοί καταρτισμένοι μουσικοί που μπορούν να συνθέσουν παπάδες.

Όμως υπάρχει και το προσωπικό στυλ. Ο Einaudi και ο κάθε Einaudi βάζουν ένα προσωπικό στίγμα στις έστω απλές μελωδίες τους, που "τραβαει", που έχει πέραση έστω και με το πρόσθετο μπουστ του μάρκετινγκ.

Θα είναι σίγουρα και αυτός ενασ παράγοντας που τους ξεχωρίζει από το σωρό, δεν μπορεί να μην παίζει τον παραμικρό ρόλο.

Και για να εξηγήσω και την άποψη μου περαιτέρω. Υπάρχουν κάποια είδη μουσικής που παρακολουθώ φανατικά. Και όταν λέω φανατικα, εννοώ πως ακούω τα πάντα σε ότι αφορά το συγκεκριμένο genre. Από τους πιο διάσημους μέχρι εκείνους που έβγαλαν ένα κομμάτι με παραγωγή της κακιάς ώρας στο youtube και έχουν 100 προβολές, δλδ τους είδαν οι συγγενείς και οι φίλοι.

Στο 95% των περιπτώσεων υπάρχει πολύ καλός λόγος (που είναι σαφώς και ζήτημα προσωπικού στυλ) , που τα τοπ ονόματα βρίσκονται στην κορυφή. Οι μελωδίες τους είναι πιο προσιτές, πιο προσβάσιμες, πιο εύκολο να σε αγγίξουν, πιο εύκολο να τις νιώσεις, από τις αντίστοιχες προσπαθειες εκείνων που έχουν μείνει στην αφάνεια.

Ιμχο
Τεράστια συζήτηση ανοίγεις ναμ.
Όλα αυτά που νιώθεις και μας λες πάντως εξηγούνται και σχετικά εύκολα.
Ναι είμαι υπερβολικά τεμπέλης και βαριέμαι να γράφω και ήδη έγραψα πολλά (για τα δικά μου δεδομένα).
Είμαι από το κινητό τώρα, αν υπάρχει ενδιαφέρον κάποια στιγμή μπορούμε να το συζητήσουμε, εξάλλου σε φόρουμ είμαστε όχι σε irc, θέλω να πω εδώ θα είμαστε.

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 09 Φεβ 2020, 23:20

Namrail έγραψε:
09 Φεβ 2020, 22:59

Ιμχο
Θα έχεις δει στην Πλάκα ή σε άλλες τουριστικές περιοχές πχ παλιά πόλη της Ρόδου να υπάρχουν ζωγράφοι με έναν καμβά που κάθεσαι και σου φτιάχνουν το πορτραίτο. Οι περισσότεροι εντυπωσιάζονται αλλά αν ήξεραν ότι αυτό είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας ενός μαθητή της Καλών Τεχνών, θα καταλάβαιναν ότι δεν υπάρχει κάποια καλλιτεχνική αξία κατ' αρχήν. Υπάρχει μια ικανότητα ας πούμε που μαθαίνεται και από έναν μέτριο μαθητή.
Ομοίως αν δεις τι καλείται να συνθέσει ένας μαθητής Αρμονίας, Αντίστιξης ή ακόμα περισσότερο των μεγαλύτερων τάξεων.

Το μουσικό συντακτικό του Einaudi βασίζεται σε μια γλώσσα που χρησιμοποιείται πάνω από 4 αιώνες και έχει μελετηθεί διεξοδικά. Είναι δε κοινός τόπος ακόμα και για σχετικά αρχάριους. Προφανώς σε αυτό που λες ότι αυτός έχει κάποιο μουσικό αισθητήριο και κάποιο γούστο ώστε να κάνει πράγματα που αγγίζουν σε σχέση με άλλους που κάνουν παρόμοια θα μπορούσε να συμφωνήσει κανείς. Αλλά είναι τόσο απλοϊκά (στα δικά μου αυτιά και μπορεί φυσικά να κάνω λάθος) που προσωπικά ενοχλούμαι.

Είναι σαν να ζητούσαμε να γράψουν ενήλικες μία έκθεση όπως περίπου θα την έγραφε μαθητής δευτέρας δημοτικού. Θα προσπαθούσαν 10 και κάποιος θα το έκανε λίγο καλύτερα. Τι θα πρόσφερε αυτό;

Στα περί μάρκετινγκ θα δεις λεφτά στην παραγωγή του βίντεο, ορχηστρικούς ήχους για να συνδεθεί συνειρμικά με κάτι που δεν είναι και πιθανόν άλλα στοιχεία που να γνωρίζουν όσοι τον ξέρουν και τον παρακολουθούν.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 09 Φεβ 2020, 23:22

foscilis έγραψε:
09 Φεβ 2020, 22:43
sys3x έγραψε:
09 Φεβ 2020, 18:26
foscilis έγραψε:
06 Φεβ 2020, 00:29
ε καλά ο μινιμαλισμός δεν είναι και για να τον ακούς τρεις ώρες.
ναι, αλλά άνετα άκουγες άμπιεντ, τρανς και προγκάσιβ παλιότερα με τα μπόγκολα τα κομενάκια και τα γάρα να γυρνάνε ε.
τριωράκια χαλαρά όμως.
Με γάρα να γυρνάνε ακόμα και τη μουσική του πακμαν ακούς τρεις ωρες, indeed το επιδιώκεις για να μην αλλάζεις κάθε πέντε λεπτα
Ρε μαλάκα πες την αλήθεια όμως, που αλλού θα έβρισκες να μιλάς με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο με ανθρώπους έστω με αρκετά μικρότερο δείχτη άηκιου και μάλιστα στη μητρική σου, ε; που;
Είμαστε για δεν είμαστε και γαμώ τα φόρουμ;

.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 09 Φεβ 2020, 23:23

ωραία συζήτηση είναι αυτή, παρακολουθώ με ενδιαφέρον :)
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 09 Φεβ 2020, 23:33

Οκ ναμ εγώ θα σε το πω με πιο απλά και λιγότερα λόγια από τον Στάθη.
Αυτό που κάνει ο Λουντοβίκο στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου διαφορετικό από αυτό που κάνει ο Καρβέλας πχ. Οκ ο Καρβέλας είναι πολύ πιο diverse και αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι είναι αυτοδίδακτος αλλά κατ ουσίαν δεν αλλάζει κάτι.
Είναι απλές συνταγές οργανωμένες σε ολοκληρωμένα έργα δομημένα ακριβώς όπως χρειάζεται για να σου είναι "εύπεπτα". Πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με τις τέχνες και την μουσική αφιερώνουν τον χρόνο τους για να πειραματιστούν ή να το πάνε πιο πέρα ή οτιδήποτε, οι περισσότεροι που θέλουν να κάνουν μιά παραγωγή για να την πουλήσουν ακολουθούν πάνω κάτω μία παρόμοια διαδικασία.
Αυτό τώρα μπορείς να το πεις τέχνη μπορείς και να το πεις μπουγάδα, ανάλογα πως ορίζεις την τέχνη που σε παίρνει να την ορίσεις περίπου όπως θες μιας και δεν υπάρχει ακριβής ορισμός.
Απλά κάποιοι το παραχέζουν, γι αυτό ενοχλείται και ο καλός μου φίλος ο Στάθης, Στάθη σε καταλαβαίνω ρε.
(:

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 09 Φεβ 2020, 23:44

Αισθάνομαι ότι άφησα κάτι στη μέση όσον αφορά τον Namrail και τον ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ.

Πιθανόν γεννάται το ερώτημα "Ωραία, και τι θα γίνει αν δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που ακούμε;"

Η απάντηση είναι εξαρτάται. Το να διασκεδάσει κανείς με ό,τι γουστάρει χωρίς να ξέρει τι και πως δεν μας απασχολεί. Αν όμως αυτός ο άνθρωπος έχει μια θέση ευθύνης τότε μπορεί να γίνουν (και έχουν γίνει τραγικά λάθη).

Φανταστείτε πχ να πέσετε στην σπάνια περίπτωση που το μικρό παιδί σας έχει κλίση στην μουσική και είναι μάλιστα εξαιρετικό ταλέντο. Εκεί αν ο δάσκαλος μουσικής νομίζει ότι ο Λουδοβίκος είναι κάτι σπουδαίο (δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσε να γίνει αυτό αλλά λέμε τώρα) μπορεί να πάρει λανθασμένες αποφάσεις που θα κοστίσουν μια καριέρα.

Ομοίως ένας άνθρωπος σε θέση ευθύνης που έχει δημόσιο χρήμα να διαθέσει για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εκεί δεν μπορεί το χρήμα να διατίθεται μόνο για διασκέδαση. Όταν έχεις πχ ένα χωριό στην άκρη του πουθενά που 5 φορές το καλοκαίρι θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά μουσική, θα πρέπει να διαθέσεις τα χρήματα έχοντας κατά νου ότι θα υπάρχει και μια παιδευτική πλευρά σε αυτό που θα διοργανώσεις. Αλλιώς δεν βασιλεύει απλώς η χαμηλής στάθμης κουλτούρα, αλλά δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτή είναι η αξιόλογη και οι άνθρωποι που θα είχαν την διάθεση ή το ταλέντο να ασχοληθούν με κάτι ποιοτικότερο δεν θα το κάνουν ποτέ.

Χιντ Ευάγγελος Γιανννόπουλος και "πολιτιστικά κέντρα".

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 09 Φεβ 2020, 23:47

Το πασοκ είναι για το νέο φόρουμ ότι το Γράμμος - Βίτσι για το παλιό.
9 στα 10 νήματα εκεί καταλήγουν.
Λογικό.
SpoilerShow
παίζει να έκανε και μεγαλύτερη ζημιά,
SpoilerShow
τι παίζει δηλαδή
SpoilerShow
:003:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sys3x την 09 Φεβ 2020, 23:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μουσική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών