Πολλές ταινίες που είναι αριστουργήματα δεν ξαναβλέπονται.
Υποψηφιος για δεκα Οσκαρ ο Λανθιμος
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση συνδέσμων προς ιστότοπους παράνομης προβολής (streaming) ή λήψης (torrents, κ.λπ.) κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων με πνευματικά δικαιώματα. Κανόνας 8.6.α
Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση συνδέσμων προς ιστότοπους παράνομης προβολής (streaming) ή λήψης (torrents, κ.λπ.) κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων με πνευματικά δικαιώματα. Κανόνας 8.6.α
- hellegennes
Re: Υποψηφιος για δεκα Οσκαρ ο Λανθιμος
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
O Βαγγέλης ΕΙΝΑΙ πομπώδης. Αλλά εγώ δεν βρίσκω κάτι κακό σ' αυτό. Για όλα υπάρχει κοινό.Cavaliere έγραψε: ↑22 Ιαν 2019, 20:05Είναι κάτι άλλο να μη σου πάει ένα στιλ, κι άλλο να τους βγάζουμε άχρηστους από ζήλια. Τι έχω ακούσει για τον Λάνθιμο από Έλληνες συναδέλφους του... Τον Αγγελόπουλο τον βρίζαν κάποτε, τον Ντέμη Ρούσσο τον βγάζαν άφωνο, τον Vangelis τον βγάζαν πομπώδη, για να σε εκτιμούν οι Έλληνες πρέπει να πίνεις κάθε μέρα φραπέ στην ΕΕΣ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
o Ντεμης Ρούσσος άφωνος; Και δε του πέταξες ένα γιαούρτι με πέτσα στα μούτρα βρε Νίκο;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Mα δεν αναφέρομαι ειδικώς στον Λάνθιμο, γενικώς το γράφω. Και δεν γράφω ως κριτικός κινηματογράφου, δεν έχω ειδικές γνώσεις γι' αυτό, αλλά για τον τρόπο που εκλαμβάνω εγώ το όποιο νόημα έχουν οι ταινίες. Και σε ό,τι αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις, σ' εμένα τουλάχιστον έχει μεγαλύτερη διείσδυση η απόδοση σε χαμηλούς τόνους και όχι οι ακραίες καταστάσεις, οι δυναμικοί συμβολισμοί κλπΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ έγραψε: ↑23 Ιαν 2019, 09:31Τί είδους διαταραχές διέγνωσες;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑22 Ιαν 2019, 21:41Σαφώς οι ξενόγλωσσες ταινίες του είναι καλύτερες από τις ελληνικές (όχι μόνον ως παραγωγές αλλά και ως θεματολογία) αλλά γενικώς οι σκηνοθέτες που εκφράζουν τόσο έντονα τις προσωπικές τους διαταραχές δεν με συγκινούν. Προτιμώ τις ταινίες που δεν είναι τόσο εμφανής ο χαρακτήρας του σκηνοθέτη.
Αυτά, από ένα σημείο και μετά δεν με ταράζουν, με κουράζουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- OrderAndChaos
Θα το πάρει το όσκαρ σκηνοθεσίας. Ο Κουαρόν έχει ήδη ένα στο τσεπάκι οπότε θα κάνουν τη χάρη στον ανερχόμενο Λάνθιμο.
Naι, αλλά να κάθεται ο τίποτα με τον φραπέ και να λέει, ποιός Βαγγέλης, μωρέ, το τίποτα, ο πομπώδης φαφλατάς...hellegennes έγραψε: ↑23 Ιαν 2019, 13:07O Βαγγέλης ΕΙΝΑΙ πομπώδης. Αλλά εγώ δεν βρίσκω κάτι κακό σ' αυτό. Για όλα υπάρχει κοινό.
Κι εκτός από πομπώδης ο Βαγγέλης υπήρξε και όλα τα άλλα πριν να φτάσει σε αυτό το στιλ.
Ordem e Progresso.
Δεν έχω καμμία διάθεση υποτίμησης και πιστεύω ότι το καταλαβαίνεις. Φυσικά και χρειαζόμαστε διακεκριμένους Έλληνες στους καλλιτεχνικούς χώρους και κυρίως σ' ένα τόσο δυναμικό πεδίο, όπως τα αντίστοιχα βραβεία. Αν μη τι άλλο για να ξεκολλήσουν και οι εγχώριοι και να πάνε δυο βήματα παρακάτω χωρίς τα γνωστά συμπλέγματα.Cavaliere έγραψε: ↑23 Ιαν 2019, 00:52Πάντα μετράει να συμβιβάζεσαι θυσιάζοντας τις αισθητικές εμμονές σου. Ο Λάνθιμος εδώ βρίσκεται στο τέλειο περιβάλλον να δείξει την Virtuosität του, με κόνσεπτ από άλλους. Και βάζει έναν Ρωμηό μοντέρ ΠΟΥ ΓΑΜΑΕΙ. Με όλη την ψυχή μου, θα είναι καλό, χρειαζόμαστε Έλληνες έξω διακεκριμένους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
O Bαγγέλης ;
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Για πολλούς λόγους που ξεπερνάνε τον εθνικό ποδοσφαιρικό εγωισμό, θέλω να το σηκώσει, κατ΄αρχάς, όπως υπονόησες, για να δουν τ΄αστροπελέκια πως δεν είναι τίποτα αδύνατο, και πως δεν υπάρχει μια μεταφυσική αποτυχία στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Περνάμε περίοδο μιζέριας και μεμψιμοιρίας. Όλοι οι άλλοι φταίνε, ενώ στην πραγματικότητα κανείς δεν ασχολείται με μας. Πέρα από το ότι μου αρέσει η ταινία πολύ.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Ιαν 2019, 13:32Δεν έχω καμμία διάθεση υποτίμησης και πιστεύω ότι το καταλαβαίνεις. Φυσικά και χρειαζόμαστε διακεκριμένους Έλληνες στους καλλιτεχνικούς χώρους και κυρίως σ' ένα τόσο δυναμικό πεδίο, όπως τα αντίστοιχα βραβεία. Αν μη τι άλλο για να ξεκολλήσουν και οι εγχώριοι και να πάνε δυο βήματα παρακάτω χωρίς τα γνωστά συμπλέγματα.
Ordem e Progresso.
τη μια ο Τσιτσιπάς την επόμενη ο Λάνθιμος, πολύ πήξιμο
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Τι να κάνουμε, δεν μπορούν όλοι να ανοίξουν καφέ τυροπιτάδικο. Ούτε όλοι να μπούνε στο Δημόσιο και να βασανίζουν ανήλικους.
Ordem e Progresso.
που την είδατε ρε παιδιά την ταινία; Ακόμα δεν έχει βγει στις αίθουσες.
-
- Phorum.gr user: Μητσάκος
εδώ που τα λέμε το να κάνεις παρωδία στον κυνόδοντα και να δείχνεις αιμομιξίες σε τσόντα παραείναι προχωρημένο για Ελλάδα... δεν είμαστε δα και Αμερικάνοι που ο κιρντυ στηβενς σε σενάριο της γυναίκας του χελεν τεριέ έχοντας μάλιστα και έναν μοναχογιο γύρισαν τη σειρά πορνοταινιων taboo!! που κολλάει ο μοναχογιός διαβάστε το σενάριο της πρωτης ταινίας και θα καταλάβετε.
Aράζω ξάπλα oλημερίς
και κάνω μαύρες σκέψεις:
Mην πεις για τoν Mελιγαλά,
Aρ(ρ)η(ν) (!!!!), γιατί θα μπλέξεις...
και κάνω μαύρες σκέψεις:
Mην πεις για τoν Mελιγαλά,
Aρ(ρ)η(ν) (!!!!), γιατί θα μπλέξεις...
αλλωστε εδειχνε αιμομιξίες ο ίδιος ο κυνόδονας οπότε τι να προσθέσει η παρωδία;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις