Πόσο επηρεάζει το τέλος την απόλαυση μιας σειράς ή ταινίας;
Πόσο επηρεάζει το τέλος την απόλαυση μιας σειράς ή ταινίας;
Όλοι το έχουμε ζήσει: Παρακολουθούμε μια σειρά ή μια ταινία που μας φαίνεται εκπληκτική και έχουμε μεγάλη αγωνία για το τέλος. Και μετά έρχεται το τελευταίο επεισόδιο ή το τελευταίο δεκάλεπτο και το denouement (που λένε και στο χωριό μου) είναι μια μαλακία και μισή, το πιο άθλιο ξενέρωμα που μπορούσε να φανταστεί κανείς. Νιώθετε τότε ότι εξαπατηθήκατε και ότι χάσατε το χρόνο σας παρακολουθώντας αυτή την σειρά ή ταινία; Ή μήπως άξιζε περισσότερο η απόλαυση που εισπράξατε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έργου, η οποία στο κάτω-κάτω είχε και πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Re: Πόσο επηρεάζει το τέλος την απόλαυση μιας σειράς ή ταινίας;

"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- Έκτωρ Φοίνιξ
- Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ
Το έπαθα χθες βράδυ με το Spellbound, που είδα στο Netflix. Ξεκινάει ως μια φανταστική ταινία κινουμένων σχεδίων, μετά το γυρνάει στα woke μηνύματα.micmic έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 12:07Όλοι το έχουμε ζήσει: Παρακολουθούμε μια σειρά ή μια ταινία που μας φαίνεται εκπληκτική και έχουμε μεγάλη αγωνία για το τέλος. Και μετά έρχεται το τελευταίο επεισόδιο ή το τελευταίο δεκάλεπτο και το denouement (που λένε και στο χωριό μου) είναι μια μαλακία και μισή, το πιο άθλιο ξενέρωμα που μπορούσε να φανταστεί κανείς. Νιώθετε τότε ότι εξαπατηθήκατε και ότι χάσατε το χρόνο σας παρακολουθώντας αυτή την σειρά ή ταινία; Ή μήπως άξιζε περισσότερο η απόλαυση που εισπράξατε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έργου, η οποία στο κάτω-κάτω είχε και πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια;
-
Mεγαλυτερη ξενερα-απογοητευση από την τελευταία σεζόν του Game of Thrones δε νομίζω ότι έχει υπάρξει.
stergiosbik έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 12:25Mεγαλυτερη ξενερα-απογοητευση από την τελευταία σεζόν του Game of Thrones δε νομίζω ότι έχει υπάρξει.

Εγκατέλειψα νωρίτερα (και λόγω αλλαγής καναλιών και λόγω έλλειψης χρόνου τότε)
Όταν τσιγγουνευτηκαν σκηνές μάχης και όταν το μεταφυσικό στοιχείο εισέβαλε χωρίς όριο στην οντολογία αλλά αυθαίρετα

Αλλά οι πριγκίπισσες και ο νάνος μένουν στο μυαλό μου ως μορφές υψηλές (σε αντίθεση με τον Σνόου)
Όπως και ο αρχηγός των Ντε Θράκη
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Το δεύτερο.micmic έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 12:07Όλοι το έχουμε ζήσει: Παρακολουθούμε μια σειρά ή μια ταινία που μας φαίνεται εκπληκτική και έχουμε μεγάλη αγωνία για το τέλος. Και μετά έρχεται το τελευταίο επεισόδιο ή το τελευταίο δεκάλεπτο και το denouement (που λένε και στο χωριό μου) είναι μια μαλακία και μισή, το πιο άθλιο ξενέρωμα που μπορούσε να φανταστεί κανείς. Νιώθετε τότε ότι εξαπατηθήκατε και ότι χάσατε το χρόνο σας παρακολουθώντας αυτή την σειρά ή ταινία; Ή μήπως άξιζε περισσότερο η απόλαυση που εισπράξατε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έργου, η οποία στο κάτω-κάτω είχε και πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια;
Δεν μπλέκω τις ταινίες ή σειρές με την πραγματικότητα. Και πιο πολύ ξενερώνω με ένα προβλέψιμο τέλος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μετά την παπαντζα του

που χρειάστηκα δυο σεζόν
για να ψιλιαστω που (δεν) πήγαινε....και να του δώσω πόδι 
το

έκανε μπαμ τι μουφα ηταν....και πήρε πουλο απ τα μέσα της πρώτης σεζόν

που χρειάστηκα δυο σεζόν

το

έκανε μπαμ τι μουφα ηταν....και πήρε πουλο απ τα μέσα της πρώτης σεζόν

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Αν ήμουν Αμερικανός (με πίστη στον υγιή καπιταλισμό) θα ζητούσα αποζημίωση από δικαστήρια

-
Προφανώς και όχι. Το τέλος από μόνο του δεν καθορίζει τη τη συνολική επίδραση μια ταινίας στον θεατή.micmic έγραψε: ↑20 Ιαν 2025, 12:07Όλοι το έχουμε ζήσει: Παρακολουθούμε μια σειρά ή μια ταινία που μας φαίνεται εκπληκτική και έχουμε μεγάλη αγωνία για το τέλος. Και μετά έρχεται το τελευταίο επεισόδιο ή το τελευταίο δεκάλεπτο και το denouement (που λένε και στο χωριό μου) είναι μια μαλακία και μισή, το πιο άθλιο ξενέρωμα που μπορούσε να φανταστεί κανείς. Νιώθετε τότε ότι εξαπατηθήκατε και ότι χάσατε το χρόνο σας παρακολουθώντας αυτή την σειρά ή ταινία;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μινώταυρος την 20 Ιαν 2025, 16:47, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Συνήθως στις σειρές υπάρχει η δυνατότητα να της σταματήσει κανείς από νωρίς, όταν διαπιστώνει ότι δεν είναι το cup of tea του.
Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που έχω ολοκληρώσει μια σειρά για να συνειδητοποιήσω ότι έχασα τον χρόνο μου. Στο τέλος δηλαδή είπα ότι δεν ήταν κάτι το σπουδαίο.
παραδείγματα.
https://www.imdb.com/title/tt5114356/
https://www.imdb.com/title/tt4158110/
Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που έχω ολοκληρώσει μια σειρά για να συνειδητοποιήσω ότι έχασα τον χρόνο μου. Στο τέλος δηλαδή είπα ότι δεν ήταν κάτι το σπουδαίο.
παραδείγματα.
https://www.imdb.com/title/tt5114356/
https://www.imdb.com/title/tt4158110/
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Σε αντίθεση με τις δυο σειρές που προανέφερα
το

μετά την γροθιά στο στομάχι πρώτη σεζόν του......οι επόμενες τέσσερις του, χωρίς να ειναι κακές, είχαν μια σταθερά πτωτική πορεία
Ευτυχώς όμως δεν το παράτησα, και η αριστουργηματική καταληκτήρια σκηνή του
έκανε όλες τις σεζόν του στη μνήμη μου να μοιάζουν και αυτές αριστουργηματικές
το

μετά την γροθιά στο στομάχι πρώτη σεζόν του......οι επόμενες τέσσερις του, χωρίς να ειναι κακές, είχαν μια σταθερά πτωτική πορεία

Ευτυχώς όμως δεν το παράτησα, και η αριστουργηματική καταληκτήρια σκηνή του
έκανε όλες τις σεζόν του στη μνήμη μου να μοιάζουν και αυτές αριστουργηματικές
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
για μια κορεατικη σειρα που δεν μου αρεσε το τελος ακομη δεν εχω συνελθει
Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίσει κανείς πότε μια σειρά πρόκειται να "καεί" από το τέλος της κι έτσι να την ολοκληρώσει σε προγενέστερη σεζόν (αρκεί φυσικά να υπάρχει κάποιο "τέλος" σε εκείνο το σημείο).
Μια τέτοια σειρά είναι μία που κατά τη γνώμη μου αποτελεί μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Το 13 reasons why.
https://www.imdb.com/title/tt1837492/
Ολοι λένε ότι απογοητεύτηκαν οικτρά από την 4η και τελευταία σεζόν, η οποία μάλιστα ξεφτιλίζει τους ήρωες. Ωστόσο το φινάλε της 3ης σεζόν, ήταν αυτό που οι συγγραφείς σκόπευαν να δώσουν αρχικά, ενώ το νέτφλιξ πίεζε για ακόμη μία σεζόν.
Επομένως τη σταμάτησα στο τέλος της 3ης και δεν απογοητεύτηκα.
Μια τέτοια σειρά είναι μία που κατά τη γνώμη μου αποτελεί μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Το 13 reasons why.
https://www.imdb.com/title/tt1837492/
Ολοι λένε ότι απογοητεύτηκαν οικτρά από την 4η και τελευταία σεζόν, η οποία μάλιστα ξεφτιλίζει τους ήρωες. Ωστόσο το φινάλε της 3ης σεζόν, ήταν αυτό που οι συγγραφείς σκόπευαν να δώσουν αρχικά, ενώ το νέτφλιξ πίεζε για ακόμη μία σεζόν.
Επομένως τη σταμάτησα στο τέλος της 3ης και δεν απογοητεύτηκα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Το πιο πικρό τέλος, το είχε το True Grit.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η εξέλιξη του ανδρικού γένους στο σήμερα και πως επηρεάζει την σύγχρονη εποχή;
από αδίστακτος » 28 Νοέμ 2024, 10:48 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 0 Απαντήσεις
- 141 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από αδίστακτος
28 Νοέμ 2024, 10:48
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 15 Οκτ 2023, 23:19 » σε Μαγειρική - 17 Απαντήσεις
- 1177 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα
19 Οκτ 2023, 23:32
-
-
-
Νέα δημοσίευση Που οφειλεται η επιτυχια της σειράς για τη ζωη του Αγιου Παισιου?
από George_V » 09 Φεβ 2025, 23:23 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 206 Απαντήσεις
- 3623 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ
18 Απρ 2025, 14:58
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ζώδιο και Villain ταινίας τρόμου
από Otto Weininger » 04 Οκτ 2023, 13:52 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 41 Απαντήσεις
- 1066 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
06 Οκτ 2023, 11:02
-