Πόσο επηρεάζει το τέλος την απόλαυση μιας σειράς ή ταινίας;

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Πόσο επηρεάζει το τέλος την απόλαυση μιας σειράς ή ταινίας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 20 Ιαν 2025, 12:07

Όλοι το έχουμε ζήσει: Παρακολουθούμε μια σειρά ή μια ταινία που μας φαίνεται εκπληκτική και έχουμε μεγάλη αγωνία για το τέλος. Και μετά έρχεται το τελευταίο επεισόδιο ή το τελευταίο δεκάλεπτο και το denouement (που λένε και στο χωριό μου) είναι μια μαλακία και μισή, το πιο άθλιο ξενέρωμα που μπορούσε να φανταστεί κανείς. Νιώθετε τότε ότι εξαπατηθήκατε και ότι χάσατε το χρόνο σας παρακολουθώντας αυτή την σειρά ή ταινία; Ή μήπως άξιζε περισσότερο η απόλαυση που εισπράξατε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έργου, η οποία στο κάτω-κάτω είχε και πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Re: Πόσο επηρεάζει το τέλος την απόλαυση μιας σειράς ή ταινίας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 20 Ιαν 2025, 12:11

micmic έγραψε:
20 Ιαν 2025, 12:07
Νιώθετε τότε ότι εξαπατηθήκατε και ότι χάσατε το χρόνο σας παρακολουθώντας αυτή την σειρά ή ταινία;
:g030:

:a040:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Έκτωρ Φοίνιξ
Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ » 20 Ιαν 2025, 12:20

micmic έγραψε:
Όλοι το έχουμε ζήσει: Παρακολουθούμε μια σειρά ή μια ταινία που μας φαίνεται εκπληκτική και έχουμε μεγάλη αγωνία για το τέλος. Και μετά έρχεται το τελευταίο επεισόδιο ή το τελευταίο δεκάλεπτο και το denouement (που λένε και στο χωριό μου) είναι μια μαλακία και μισή, το πιο άθλιο ξενέρωμα που μπορούσε να φανταστεί κανείς. Νιώθετε τότε ότι εξαπατηθήκατε και ότι χάσατε το χρόνο σας παρακολουθώντας αυτή την σειρά ή ταινία; Ή μήπως άξιζε περισσότερο η απόλαυση που εισπράξατε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έργου, η οποία στο κάτω-κάτω είχε και πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια;
Το έπαθα χθες βράδυ με το Spellbound, που είδα στο Netflix. Ξεκινάει ως μια φανταστική ταινία κινουμένων σχεδίων, μετά το γυρνάει στα woke μηνύματα.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 20 Ιαν 2025, 12:25

Mεγαλυτερη ξενερα-απογοητευση από την τελευταία σεζόν του Game of Thrones δε νομίζω ότι έχει υπάρξει.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 20 Ιαν 2025, 12:45

stergiosbik έγραψε:
20 Ιαν 2025, 12:25
Mεγαλυτερη ξενερα-απογοητευση από την τελευταία σεζόν του Game of Thrones δε νομίζω ότι έχει υπάρξει.
:cry
Εγκατέλειψα νωρίτερα (και λόγω αλλαγής καναλιών και λόγω έλλειψης χρόνου τότε)

Όταν τσιγγουνευτηκαν σκηνές μάχης και όταν το μεταφυσικό στοιχείο εισέβαλε χωρίς όριο στην οντολογία αλλά αυθαίρετα :102:

Αλλά οι πριγκίπισσες και ο νάνος μένουν στο μυαλό μου ως μορφές υψηλές (σε αντίθεση με τον Σνόου)
Όπως και ο αρχηγός των Ντε Θράκη
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Ιαν 2025, 12:52

micmic έγραψε:
Το δεύτερο.

Δεν μπλέκω τις ταινίες ή σειρές με την πραγματικότητα. Και πιο πολύ ξενερώνω με ένα προβλέψιμο τέλος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 20 Ιαν 2025, 12:53

Μετά την παπαντζα του

Εικόνα

που χρειάστηκα δυο σεζόν :oops: για να ψιλιαστω που (δεν) πήγαινε....και να του δώσω πόδι :102:

το

Εικόνα

έκανε μπαμ τι μουφα ηταν....και πήρε πουλο απ τα μέσα της πρώτης σεζόν :g030:
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 20 Ιαν 2025, 12:59

georgebi έγραψε:
20 Ιαν 2025, 12:53
Μετά την παπαντζα του

Εικόνα

Αν ήμουν Αμερικανός (με πίστη στον υγιή καπιταλισμό) θα ζητούσα αποζημίωση από δικαστήρια :102:

Μινώταυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μινώταυρος » 20 Ιαν 2025, 13:06

micmic έγραψε:
Όλοι το έχουμε ζήσει: Παρακολουθούμε μια σειρά ή μια ταινία που μας φαίνεται εκπληκτική και έχουμε μεγάλη αγωνία για το τέλος. Και μετά έρχεται το τελευταίο επεισόδιο ή το τελευταίο δεκάλεπτο και το denouement (που λένε και στο χωριό μου) είναι μια μαλακία και μισή, το πιο άθλιο ξενέρωμα που μπορούσε να φανταστεί κανείς. Νιώθετε τότε ότι εξαπατηθήκατε και ότι χάσατε το χρόνο σας παρακολουθώντας αυτή την σειρά ή ταινία;
Προφανώς και όχι. Το τέλος από μόνο του δεν καθορίζει τη τη συνολική επίδραση μια ταινίας στον θεατή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μινώταυρος την 20 Ιαν 2025, 16:47, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Ιαν 2025, 13:11

Συνήθως στις σειρές υπάρχει η δυνατότητα να της σταματήσει κανείς από νωρίς, όταν διαπιστώνει ότι δεν είναι το cup of tea του.

Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που έχω ολοκληρώσει μια σειρά για να συνειδητοποιήσω ότι έχασα τον χρόνο μου. Στο τέλος δηλαδή είπα ότι δεν ήταν κάτι το σπουδαίο.

παραδείγματα.

https://www.imdb.com/title/tt5114356/

https://www.imdb.com/title/tt4158110/
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 20 Ιαν 2025, 13:12

Σε αντίθεση με τις δυο σειρές που προανέφερα

το

Εικόνα

μετά την γροθιά στο στομάχι πρώτη σεζόν του......οι επόμενες τέσσερις του, χωρίς να ειναι κακές, είχαν μια σταθερά πτωτική πορεία :102:

Ευτυχώς όμως δεν το παράτησα, και η αριστουργηματική καταληκτήρια σκηνή του

έκανε όλες τις σεζόν του στη μνήμη μου να μοιάζουν και αυτές αριστουργηματικές
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 20 Ιαν 2025, 13:13

για μια κορεατικη σειρα που δεν μου αρεσε το τελος ακομη δεν εχω συνελθει

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Ιαν 2025, 13:20

nemo έγραψε:
20 Ιαν 2025, 13:13
για μια κορεατικη σειρα που δεν μου αρεσε το τελος ακομη δεν εχω συνελθει
Squid Game?
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Ιαν 2025, 13:24

Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίσει κανείς πότε μια σειρά πρόκειται να "καεί" από το τέλος της κι έτσι να την ολοκληρώσει σε προγενέστερη σεζόν (αρκεί φυσικά να υπάρχει κάποιο "τέλος" σε εκείνο το σημείο).

Μια τέτοια σειρά είναι μία που κατά τη γνώμη μου αποτελεί μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Το 13 reasons why.

https://www.imdb.com/title/tt1837492/

Ολοι λένε ότι απογοητεύτηκαν οικτρά από την 4η και τελευταία σεζόν, η οποία μάλιστα ξεφτιλίζει τους ήρωες. Ωστόσο το φινάλε της 3ης σεζόν, ήταν αυτό που οι συγγραφείς σκόπευαν να δώσουν αρχικά, ενώ το νέτφλιξ πίεζε για ακόμη μία σεζόν.

Επομένως τη σταμάτησα στο τέλος της 3ης και δεν απογοητεύτηκα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 20 Ιαν 2025, 13:27

Το πιο πικρό τέλος, το είχε το True Grit.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών