Philip Mortimer έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 13:55Δεν ισχύει αυτό που λες. Μπορεί να μην ήταν πλειοψηφία , αλλά άλλο πχ το 20% από το 2%.
Ναι αυτό εννοώ ,εκεί στο 20% περίπου το υπολογίζω κι εγώ
Philip Mortimer έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 13:55Δεν ισχύει αυτό που λες. Μπορεί να μην ήταν πλειοψηφία , αλλά άλλο πχ το 20% από το 2%.
Παλιά ήταν στο 20%, τώρα το βλέπω για πιο κοντά στο 2% στους εφήβους.Γυφτάκι έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 15:05Philip Mortimer έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 13:55Δεν ισχύει αυτό που λες. Μπορεί να μην ήταν πλειοψηφία , αλλά άλλο πχ το 20% από το 2%.
Ναι αυτό εννοώ ,εκεί στο 20% περίπου το υπολογίζω κι εγώ
Επειδή τυγχάνει να επισκέπτομαι την εν λόγω έκθεση (μια ευκαιρία να βρει κανείς όλους τους εκδοτικούς οίκους συγκεντρωμένους), θα χαρακτήριζα λίγο υπερβολικό ότι όλοι φεύγανε "με μια σακούλα βιβλία" (παρεκτός ελαχίστων και εμού).Chilloutbuddy έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 11:56Δεν ξέρω αλλά το Σεπτέμβρη στο παιδείο του Άρεως στην έκθεση βιβλίου γινόταν της πουτάνας. Δεν ξέρω αν τα διαβάζουνε αλλά μια φορά όλοι με μια σακούλα βιβλία φεύγανε.
Νομίζω ξεκίνησα με το Έγκλημα και Τιμωρία στην εφηβεία. Και το τελευταίο που διάβασα σε έντυπη μορφή ήταν το Υπόγειο πριν ασθενήσω. Από τότε διαβάζω σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Σκέφτομαι συνέχεια ότι αυτά που διαβάζεις στον υπολογιστή συλλέγονται σαν πληροφορία και μόνο η σκέψη με κάνει να αηδιάζω.
Θεωρείς τη συλλογή "πληροφοριών" από τον υπολογιστή ως κάτι αρνητικό; Γιατί;Antares έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 16:19Νομίζω ξεκίνησα με το Έγκλημα και Τιμωρία στην εφηβεία. Και το τελευταίο που διάβασα σε έντυπη μορφή ήταν το Υπόγειο πριν ασθενήσω. Από τότε διαβάζω σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Σκέφτομαι συνέχεια ότι αυτά που διαβάζεις στον υπολογιστή συλλέγονται σαν πληροφορία και μόνο η σκέψη με κάνει να αηδιάζω.
Το έχω ακούσει από φιλόλογο.
Written text, electronic text more or less the same...αρκεί να διαβάζουν. Το γηράσκω αεί διδασκόμενος είναι πρωτοφανής σημασίας για τη ζωή.
Ε δε ξέρουν τι χάνουν. Η εμπειρία ενός βιβλίου μπορεί να σε πάρει μακριά. Θυμάμαι πόσο είχα χύσει όταν διάβαζα το 1984. Η το Ender's game.
Πολύ λογικό. Ελάχιστοι μπαίνουν φιλοσοφική επειδή τους αρέσει. Οι περισσότεροι πάνε αναγκαστικά, αφού δεν ήσαν από τους καλύτερους μαθητές και συγκέντρωσαν τις λιγώτερες μονάδες. Οι πιο μορφωμένοι, γλωσσικά και φιλολογικά, σπουδάζουν στο Πολυτεχνείο.έργο_μακέτο έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 16:40Το έχω έκουσε από φιλόλογο.
Όπου με χλεύασε κιόλας όταν είπα ότι τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά είναι σημαντικά.
Rocco Siffredi έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 14:50Κάναμε παλιά αρχαια τραγωδία σχολείο;sharp έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 12:01Στο σχολείο δεν κάνουν πια;Rocco Siffredi έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 10:06
Σε ποια εποχή οι πρωτοετείς είχαν διαβάσει αρχαία τραγωδία;
Δεν θυμάμαι
Κομμάτια μικρά ίσως στα αρχαία ελληνικάΠοτε δεν είναι αργά να αρχίσεις το διάβασμαSeaHawk έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 14:01Μονο ενας ανθρωπος που δεν εχει διαβασει και δεν εχει επηρεαστει απο οτι μαλακια εχει ο γραψει ο καθε και καλα αναγνωρισμενος και πολυδιαβασμενος μπορει να εχει μια ψυχρη και αντικειμενικη ματια στα πραγματα που βλεπει με τα ματια του.
Καψτε τα βιβλια για να γινετε ανθρωποι.
Σου προτείνω είναι η περίπτωση σου
Γιατί είμαι οχτώ ώρες κολλημένος μπροστά σε μια οθόνη και καταχωρώ τιμολόγια.
Τα είπες όλα, δικέ μου.hellegennes έγραψε: ↑20 Νοέμ 2024, 13:53
Κάνεις λάθος όμως. Το να διαβάζεις βιβλία είναι πάντα καλό. Δεν έχει σημασία τι είναι. Ακονίζει το μυαλό σου, μεγαλώνει το λεξιλόγιό σου και μ' αυτό διευρύνεται ο τρόπος που σκέφτεσαι. Ακόμα κι αν διαβάζεις μαλακίες, η αυξημένη επαφή σου με τον γραπτό λόγο καλλιεργεί τις διανοητικές σου ικανότητες χωρίς να το καταλαβαίνεις.
Πρόσεξε όμως ότι είπα "γραπτό λόγο" σήμερα ο κόσμος διαβάζει κατά κύριο λόγο τι γράφουν οι άλλοι στα σόσιαλ και άρθρα στο Ίντερνετ. Τίποτα απ' τα δυο δεν είναι γραπτός λόγος. Και τα δυο είναι γραμμένος προφορικός λόγος. Δεν περιέχει ούτε το επίπεδο λεπτομέρειας του γραπτού λόγου, ούτε τις τεχνικές και λογοτεχνικές διαφορές ούτε λεπτές διακρίσεις και χρησιμοποιεί κυρίως την καθομιλουμένη. Βάζω μέσα και τα άρθρα, ακόμη και μεγάλων μέσων, γιατί η ποιότητα γραφής έχει πέσει εντυπωσιακά.