τα ΄¨ερεθισματα" υπηρχαν και πριν τον ανθρωπο η σκεψη τα συλλαμβανει αναλογως και την εποχη για να τα μεταρσιωσει σε τεχνηtaxalata xalasa έγραψε: ↑16 Μαρ 2025, 12:44εσύ μπλέκεσαι...
γωμαι ξέμπλεκος...
ο τεχνιτης λαμβανει ερεθίσματα απο τον γύρο και τα κάνει έργο τέχνης...
άρα δεν είναι η σκέψη... η σκέψη έπεται των ερεθισμάτων που λαμβάνει ο εγκέφαλος χωρίς να το σκεφτεί...
Πάει η σύγχρονη τέχνη κατά διαόλου;
Re: Πάει η σύγχρονη τέχνη κατά διαόλου;
ετσι ειναι λεμε αυτα τα εργα ηταν στον καιρο τους ....
Αυτά ανταποκρίνονται στα κριτήρια που έχω, αλλά μόνο το πρώτο μου αρέσει.νύχτα έγραψε: ↑16 Μαρ 2025, 12:19ευχαρίστως
https://marcincienski.com/43,Gallery-Painting.html
ο πολυαγαπημένος μου, επίσης
από 'Ελληνες με συγκινεί πολύ ο Ρόρρης
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Κι εγώ. Αλλο ένα στοιχείο που δείχνει ότι ο καλλιτέχνης ξέρει τι κάνει.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑16 Μαρ 2025, 12:14Εγώ ας πούμε βλέπω μορφές μέσα στον πίνακα και κάθε φορά που τον παρατηρώ, είναι διαφορετικές. Κάτι σαν κινούμενη εικόνα που δεν μένει στατική.
Εδώ βοηθάει ότι σε κάποια σημεία, αν το παρατηρήσεις, έχει ζωγραφίσει όντως πρόσωπα, με ένα τρόπο που να σε αυθυποβάλλει ότι υπάρχουν και αλλού.
Σου είπα, αυτό το θεωρώ καλούτσικο και έχει κάτι να μου πει. Δεν είναι από αυτά που θεωρώ "κακά".
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Ο σημερινός καιρός ποιος είναι;
Ακόμη και σήμερα υπάρχουν δεκάδες ενδιαφέροντες Έλληνες ζωγράφοι των δύο τελευταίων αιώνων.
Και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις ιλλουστρασιόν ρομαντικές και επικές απεικονίσεις, που χαϊδεύουν τα μάτια και παραπέμπουν σε χολυγουντιανές υπερπαραγωγές επικής φαντασίας.
Από κάτι τέτοια "γκώσαμε" για να το θέσω και λαϊκά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ας κάνουμε ένα πείραμα.
Βάζω εδώ την εικόνα που αρέσει στη ΓΑΛΗ.

Βάζω και μία από τις εικόνες που συγκινούν τη Νύχτα.

Αυτές τις βρίσκω καλές, με την έννοια ότι εντοπίζω μέσα σε αυτές τον ζωγράφο που είναι ζωγράφος και μου δείχνει ότι ζωγραφίζει σαν ζωγράφος.
Δείτε τώρα:

Αντιλαμβάνεστε τη διαφορά, ή μόνο εγώ τη βλέπω;;;
Βάζω εδώ την εικόνα που αρέσει στη ΓΑΛΗ.

Βάζω και μία από τις εικόνες που συγκινούν τη Νύχτα.

Αυτές τις βρίσκω καλές, με την έννοια ότι εντοπίζω μέσα σε αυτές τον ζωγράφο που είναι ζωγράφος και μου δείχνει ότι ζωγραφίζει σαν ζωγράφος.
Δείτε τώρα:

Αντιλαμβάνεστε τη διαφορά, ή μόνο εγώ τη βλέπω;;;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου όσον αφορά τον τίτλο
του τόπικ, διότι όλα όσα ανεβάσαμε τελευταία, σύγχρονα θεωρούνται αλλά
βλέπουμε ότι διαφοροποιούνται ως προς το θέμα, την παλέτα, την τεχνική κτλ
του τόπικ, διότι όλα όσα ανεβάσαμε τελευταία, σύγχρονα θεωρούνται αλλά
βλέπουμε ότι διαφοροποιούνται ως προς το θέμα, την παλέτα, την τεχνική κτλ
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Ο τίτλος δεν είναι ρητορικός.
Αν είναι να απαντήσω εγώ που έθεσα το ερώτημα, θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή η τέχνη έχει πιάσει πάτο και πηγαίνει πλέον προς τα πάνω. Δηλαδή πάει να γίνει κάτι καλό, αλλά πρέπει να ξεπεραστούν κάποιες αντιλήψεις που έχουν αρχίσει να παλιώνουν.
Επομένως η απάντηση που δίνω είναι ότι όχι, δεν πάει κατά διαόλου.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
για μένα είναι κάκιστο, το βρίσκω λαϊκιστικό
προσωπικά θεωρώ πως τα έργα τέχνης χρειάζεται να έχουν μια διαχρονικότητα
Η τέχνη, είναι πάντα κάτι συμβατό και αντιστοίχως αποδεκτό με την αισθητική και τα πρότυπα της εποχής.
Ισχύει δηλαδή ότι ακριβώς ισχύει με τη μόδα, τους ινφλουένσερς στο οτιδήποτε κλπ κλπ κλπ
Δεν επηρεάζονται όλοι το ίδιο, ούτε ταράζονται όταν βλέπουν παπάρες να κυκλοφορούν καμαρωτοί.
Ισχύει δηλαδή ότι ακριβώς ισχύει με τη μόδα, τους ινφλουένσερς στο οτιδήποτε κλπ κλπ κλπ
Δεν επηρεάζονται όλοι το ίδιο, ούτε ταράζονται όταν βλέπουν παπάρες να κυκλοφορούν καμαρωτοί.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
metoo
O σύγχρονος "λαϊκισμός" έχει και πολλά ...μοντέρνα πρότυπα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
η τεχνη που αμφισβητει εχει πεθανει εγω ετσι θα το ελεγα
Εμένα ο λόγος που μου αρέσει είναι ότι όταν το πρωτοείδα, δεν κατάλαβα ότι απεικονίζει μία σύγχρονη κατάσταση.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, συνειδητοποίησα ότι η κατάσταση είναι όντως σύγχρονη.
Δεν έχει αποδοθεί όμως με έναν τέτοιο τρόπο και θα ήταν μεγάλη παράλειψη (κατά τη γνώμη μου) αν αυτό δε συνέβαινε.
Θεωρώ ότι ο ζωγράφος θα φτιάξει όνομα, τουλάχιστον όσο τα μπάχαλα δεν αλλάζουν. Αν αρχίσουν και συμμετέχουν στα μπάχαλα π.χ. ρομπότ, τότε δε θα είναι πλέον επίκαιρο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Εγώ νομίζω ακριβώς το αντίθετο.
Η τέχνη που έχει ως κύριο στόχο την αμφισβήτηση, δεν είναι καν τέχνη, είναι αντίστροφη μίμηση με εκδικητική τάση.
Η πραγματική τέχνη (για μένα τουλάχιστον) είναι πηγαία έκφραση εαυτού που δεν έχει ως στόχο να αποδείξει ή να αμφισβητήσει κάτι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ναι, διότι ως γνωστόν η adidas υπάρχει από τον ΜεσαίωναAlienWay έγραψε: ↑16 Μαρ 2025, 13:48Εμένα ο λόγος που μου αρέσει είναι ότι όταν το πρωτοείδα, δεν κατάλαβα ότι απεικονίζει μία σύγχρονη κατάσταση.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, συνειδητοποίησα ότι η κατάσταση είναι όντως σύγχρονη.
Δεν έχει αποδοθεί όμως με έναν τέτοιο τρόπο και θα ήταν μεγάλη παράλειψη (κατά τη γνώμη μου) αν αυτό δε συνέβαινε.
Θεωρώ ότι ο ζωγράφος θα φτιάξει όνομα, τουλάχιστον όσο τα μπάχαλα δεν αλλάζουν. Αν αρχίσουν και συμμετέχουν στα μπάχαλα π.χ. ρομπότ, τότε δε θα είναι πλέον επίκαιρο.
αστειεύομαι, κάπως ειρωνικά

ο ζωγράφος, κατά τη δική μου γνώμη, έχει μπλέξει τα μπούτια του στην προσπάθειά του
να συμπεριλάβει όσα περισότερα κραυγαλέα στοιχεία μπορεί, και περισσότερο με παραπέμπει
το αποτέλεσμα σε καρικατούρα

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αυτό είναι σύγχρονη τέχνη μαγκες
από Μαδουραίος » 16 Μάιος 2024, 19:45 » σε Κοινωνικά θέματα - 25 Απαντήσεις
- 1013 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
22 Σεπ 2024, 17:36
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 242 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από mao mao
28 Σεπ 2024, 23:37
-
- 314 Απαντήσεις
- 6035 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
17 Μαρ 2025, 13:49
-
-
Νέα δημοσίευση Πως η CIA χρησιμοποίησε τη Τέχνη.....
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 30 Νοέμ 2024, 10:51 » σε Διεθνής πολιτική - 20 Απαντήσεις
- 626 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ST48410
01 Δεκ 2024, 19:07
-