foscilis έγραψε: ↑20 Αύγ 2018, 19:19
Συγνώμη αλλά αυτοί οι 2 είναι μισός τόνος σκατά το χρόνο. Και δεν είναι μόνο 2. Είναι 2
που ξέρω από 1 τετράγωνο πιο κει που έρχονται και χέζουν στο δικό μας τετράγωνο. Ξέρω επίσης 3 από το διπλανό τετράγωνο που χέζουν στο τετράγωνο των πρώτων 2 και 4 από το δικό μας τετράγωνο που χέζουν στο παραδιπλανό. Τέλος ξέρω ακριβώς μία ιδιοκτήτρια στο ίδιο τετράγωνο με τα 2 παιδιά που περιέγραψα η οποία είναι και η μόνη που τα μαζεύει. Αδέσποτο έχουμε 1 σε αυτά τα 4 τετράγωνα και η κουράδα του σκύλου διαφέρει πάρα πολύ από της γάτας thank you very much (άλλωστε οι γάτες προτιμούν χώμα, όχι πεζοδρόμιο). Όλα αυτά τα ξέρω γιατί λόγω δουλειάς περνάω ατελείωτες ώρες στο σπίτι και για να μη γίνω 800 κιλά κάνω πολύ συχνά βόλτες στα γύρω τετράγωνα περίπου τις ίδιες ώρες που κάνουν και όλοι αυτοί.
Και όχι δε βλέπω το λόγο να μαζεύω τις κουράδες του σκύλου κάποιου άλλου, είναι
ακριβώς η μετακύλιση κόστους σε εμένα για την οποία μιλάω στην αρχή.
Οπότε αυτά που λες δεν ευσταθούν. Να σου πω τι ευσταθεί; Ότι για να υιοθετήσεις παιδί σε περνάνε από 40 κύματα (και καλά κάνουν) ενώ για να υιοθετήσεις σκυλί κατά πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό πρέπει απλά να είσαι το είδος του ανώμαλου που θα έπρεπε να μπουζουριάσουν στο λευκό κελί από τη στιγμή που διανοήθηκε να ξεστομίσει το πρώτο σ στη λέξη "σκύλος" για το καλό του εαυτού του, των γύρω του και του ίδιου του άτυχου ζωντανού.
Καταλαβαίνω την αδικία και τον θυμό που αισθάνεσαι σχετικά με την μετακύλιση του κόστους σε εσένα και σε αυτό έχεις δίκιο και μου άρεσε και γενικότερα το θέμα όλου του νήματος και έπιασα το όλο point σου.
Αν υπήρχε βαθμολογία θα του έβαζα +1 από το πρώτο ποστ σου.
Από την άλλη, όμως, αν μείνουμε μόνο στο θυμό ή στα ευχολόγια για να αλλάξει μια κατάσταση, ακόμα και αν δεν ευθυνόμαστε εμείς για αυτήν, πάλι δεν κερδίζει κανείς έτσι.
Κάποιες φορές δεν μπορείς να περιμένεις να αλλάξει μια κατάσταση. Πρέπει να αναλάβεις άμεση δράση.
Το να καθόμαστε όλοι γύρω από μια κουράδα και να γκρινιάζουμε για αυτήν ... ε ας την μαζέψει κάποιος να τελειώνει το θέμα. Δεν είναι και κάτι τόσο τραγικό. Ούτε να γίνεται μεσανατολικό.
Σχετικά με τα σκατά των σκύλων, όπως σου είπα, οι προηγούμενες γενιές ιδιοκτητών ήταν απαίδευτες. Τώρα είναι πιο ενημερωμένες, πιο εκπαιδευμένες και πιο υπεύθυνες. Μπορεί να υπάρχει μια μικρή μειοψηφία που χαλάει την πιάτσα, όμως, σίγουρα η πλειοψηφία φροντίζει τα μαζεύει τα σκατά των σκύλων τους.
Μην κρίνεις μόνο από τον μικρόκοσμο της γειτονιάς σου που μπορεί να στάθηκες άτυχος με κάποιες περιπτώσεις γιατί ξαναλέω ότι αδικείς μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών σκύλων.
Σκέψου μόνο το εξής απλό. Ακόμα και ο κάφρος που δεν του κόβει να μαζέψει τα σκατά του σκύλου του θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να το κάνει γιατί θα μαλώσει μια, θα μαλώσει δυο, θα μαλώσει τρεις .... ε κάποια στιγμή θα του γίνει ανυπόφορη η βόλτα με τον σκύλο του.
Και μόνο από το γεγονός ότι θα φας πρήξιμο όταν βγάζεις βόλτα το σκύλο ... ε κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι πρέπει να τα μαζεύεις.
Εδώ τυπικός είσαι και πάλι θα βρουν κάτι να σου πουν.
Κι επίσης, ρε φίλε, θεωρώ ότι υπερβάλλεις λίγο πάνω στην αγανάκτησή σου. Δλδ θες να μου πεις ότι βγαίνεις από το σπίτι σου και πατάς πάνω σε κουράδες σκύλων;
Σε στάβλο μένεις;
Έλα μη γίνεσαι υπερβολικός και μυγιάγγιχτος και μην εστιάζεις τόσο την προσοχή σου σε μικροπράγματα και τα μεγαλοποιείς.
Είναι που είναι δύσκολη η καθημερινότητά μας και το να κάνουμε μέγα ζήτημα μια κουράδα είναι στην ουσία γιατί μας φταίνε και μας τη σπάνε άλλα πράγματα πιο πολύ.
Όχι ότι δεν είναι και αυτό ένα θέμα αλλά δεν είναι άλυτο.