το κοινωνικό αποτύπωμα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
bizeli

Re: το κοινωνικό αποτύπωμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 20 Αύγ 2018, 19:09

foscilis έγραψε:
20 Αύγ 2018, 19:02
bizeli έγραψε:
20 Αύγ 2018, 17:56
Όσο για τα παραπάνω που είπες περί οργανωμένης κοινωνίας εγώ θεωρώ ότι ήταν χειρότερα.
Τώρα οι νέες γενιές είναι πιο εκπαιδευμένες και πιο ευαισθητοποιημένες θαρρώ.
Οι νέες γενιές δεν ξέρω τι είναι, κι εγώ γενικά έχω καλή γνώμη από όσους ξέρω αλλά αν είναι κάτω από 35 οι πιο πολλοί μένουν με τους γονείς τους και δεν επηρεάζουν σε τίποτα ουσιαστικό την κοινωνία.

Επίσης βλέποντας κάθε πρωί και κάθε απόγευμα τον Ν. να βγάζει βόλτα τα δύο σκυλιά που συγκατοικούν μαζί του στο παιδικό δωμάτιό του λίγα λεπτά μετά την αδερφή του την Ε. που βγάζει βόλτα τα άλλα δύο σκυλιά με τα οποία συγκατοικεί στο δικό της παιδικό δωμάτιο, χωρίς κανένα από τα δύο αδέρφια να κρατά σακούλα, θα έλεγα ότι η συνεισφορά της νέας γενιάς δεν είναι με κανέναν τρόπο μικρότερη από 1.5 κιλό σκατά στα πεζοδρόμια του τετραγώνου κάθε μέρα.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε αυτό με τα σκατά σκύλου. Οι περισσότεροι σκυλο-ιδιοκτήτες τα μαζεύουν πλέον.
Αν μου έλεγες για κάποια χρόνια πίσω, θα συμφωνούσα μαζί σου.
Απλά εσύ τώρα κρίνεις από έναν -δύο που είδες και όχι από το γενικότερο σύνολο που το αδικείς.

Επίσης, λάβε υπόψη σου ότι τα πολλά σκατά στο δρόμο είναι και από αδέσποτα, γάτες, σκύλους κτλ. Αλλά μην πιάσουμε τη συζήτηση για αδέσποτα τώρα γιατί είναι πολύ μεγάλη.
Προσωπικά, όταν βγάζω βόλτα τον σκύλο μου και δω σκατά στο δρόμο τα μαζεύω και αυτά και ας μην τα έκανε ο σκύλος μου.
Και τι έγινε;
Μια σακουλίτσα και στον κάδο.
Από το να κάθονται να γκρινιάζουν όλοι για μια κουράδα στο δρόμο που όλοι την προσπερνούν.
Μισό δευτερόλεπτο δουλειά είναι.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 20 Αύγ 2018, 19:19

Συγνώμη αλλά αυτοί οι 2 είναι μισός τόνος σκατά το χρόνο. Και δεν είναι μόνο 2. Είναι 2 που ξέρω από 1 τετράγωνο πιο κει που έρχονται και χέζουν στο δικό μας τετράγωνο. Ξέρω επίσης 3 από το διπλανό τετράγωνο που χέζουν στο τετράγωνο των πρώτων 2 και 4 από το δικό μας τετράγωνο που χέζουν στο παραδιπλανό. Τέλος ξέρω ακριβώς μία ιδιοκτήτρια στο ίδιο τετράγωνο με τα 2 παιδιά που περιέγραψα η οποία είναι και η μόνη που τα μαζεύει. Αδέσποτο έχουμε 1 σε αυτά τα 4 τετράγωνα και η κουράδα του σκύλου διαφέρει πάρα πολύ από της γάτας thank you very much (άλλωστε οι γάτες προτιμούν χώμα, όχι πεζοδρόμιο). Όλα αυτά τα ξέρω γιατί λόγω δουλειάς περνάω ατελείωτες ώρες στο σπίτι και για να μη γίνω 800 κιλά κάνω πολύ συχνά βόλτες στα γύρω τετράγωνα περίπου τις ίδιες ώρες που κάνουν και όλοι αυτοί.

Και όχι δε βλέπω το λόγο να μαζεύω τις κουράδες του σκύλου κάποιου άλλου, είναι ακριβώς η μετακύλιση κόστους σε εμένα για την οποία μιλάω στην αρχή.

Οπότε αυτά που λες δεν ευσταθούν. Να σου πω τι ευσταθεί; Ότι για να υιοθετήσεις παιδί σε περνάνε από 40 κύματα (και καλά κάνουν) ενώ για να υιοθετήσεις σκυλί κατά πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό πρέπει απλά να είσαι το είδος του ανώμαλου που θα έπρεπε να μπουζουριάσουν στο λευκό κελί από τη στιγμή που διανοήθηκε να ξεστομίσει το πρώτο σ στη λέξη "σκύλος" για το καλό του εαυτού του, των γύρω του και του ίδιου του άτυχου ζωντανού.

Γκοντζίλα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκοντζίλα » 20 Αύγ 2018, 20:26

foscilis έγραψε:
19 Αύγ 2018, 11:19
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

. Θέλω να πω τι είδους τομάρι αναγκάζει μαμάδες με καροτσάκια (και εκατοντάδες άλλους πεζούς) να πορευτούν στη λεωφόρο για να μην περπατήσει το ίδιο 200 μέτρα παραπάνω; Απάντηση ένας μέσος Έλληνας. Δε βλέπει καν το πρόβλημα. Πέντε λεπτάκια έκατσε. Σιγά μην περπατούσε άλλα 8 πηγαινε-έλα για 5 λεπτά υπόθεση. Δεν πρόκειται ποτέ να κάνει τον πολλαπλασιασμό 5 λεπτάκια επί 240 άτομα των οποίων τη ζωή κατούρησε. Γιατί δεν υπάρχει αδυσώπητη αστυνόμευση να του μετατρέψει το κοινωνικό αποτύπωμα σε αληθινό χρηματικό κόστος.
Μήπως φταίνε κι αυτές Φοσίλη; Μήπως έχουν βάλει το χεράκι τους στη διαμόρφωση αυτού που περιγράφεις τόσο ευρηματικά;
Πραγματικά ωραίο κείμενο, χαίρεσαι να διαβάζεις. :smt038

Γκοντζίλα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκοντζίλα » 20 Αύγ 2018, 20:38

bizeli έγραψε:
19 Αύγ 2018, 18:06
Θυμάμαι παλιά που κάναμε πάρτυ σε σπίτια και δεν υπολογίζαμε τίποτα.
Κανονικό κλαμπ το κάναμε.
Τι αναισθησία μας έδερνε ρε γαμώτο;

Τώρα που μεγάλωσα μου φαίνεται πολύ καφρίλα αυτά που κάναμε.
Σε ώρα κοινής ησυχίας που ο άλλος θέλει να κοιμηθεί, είναι άρρωστος, διαβάζει, έχει πρωινό ξύπνημα ... χίλια δυο εμείς ήμασταν yolo.

Έχω γενέθλια σου λέει.

Στα @@ μας.
Πάρε την παρέα σου και πηγαίνετε σε ένα μαγαζί να διασκεδάσετε.
Βρείτε τον κατάλληλο χώρο τέλος πάντων.
Ναι μωρέ να επικαρατεί μία απόλυτη ησυχία σε όλα τα σπίτια του κόσμου. Στις 21:00 να βαράει σιωπητήριο.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Αύγ 2018, 20:40

foscilis έγραψε:
20 Αύγ 2018, 19:19
Συγνώμη αλλά αυτοί οι 2 είναι μισός τόνος σκατά το χρόνο. Και δεν είναι μόνο 2. Είναι 2 που ξέρω από 1 τετράγωνο πιο κει που έρχονται και χέζουν στο δικό μας τετράγωνο. Ξέρω επίσης 3 από το διπλανό τετράγωνο που χέζουν στο τετράγωνο των πρώτων 2 και 4 από το δικό μας τετράγωνο που χέζουν στο παραδιπλανό. Τέλος ξέρω ακριβώς μία ιδιοκτήτρια στο ίδιο τετράγωνο με τα 2 παιδιά που περιέγραψα η οποία είναι και η μόνη που τα μαζεύει. Αδέσποτο έχουμε 1 σε αυτά τα 4 τετράγωνα και η κουράδα του σκύλου διαφέρει πάρα πολύ από της γάτας thank you very much (άλλωστε οι γάτες προτιμούν χώμα, όχι πεζοδρόμιο). Όλα αυτά τα ξέρω γιατί λόγω δουλειάς περνάω ατελείωτες ώρες στο σπίτι και για να μη γίνω 800 κιλά κάνω πολύ συχνά βόλτες στα γύρω τετράγωνα περίπου τις ίδιες ώρες που κάνουν και όλοι αυτοί.

Και όχι δε βλέπω το λόγο να μαζεύω τις κουράδες του σκύλου κάποιου άλλου, είναι ακριβώς η μετακύλιση κόστους σε εμένα για την οποία μιλάω στην αρχή.

Οπότε αυτά που λες δεν ευσταθούν. Να σου πω τι ευσταθεί; Ότι για να υιοθετήσεις παιδί σε περνάνε από 40 κύματα (και καλά κάνουν) ενώ για να υιοθετήσεις σκυλί κατά πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό πρέπει απλά να είσαι το είδος του ανώμαλου που θα έπρεπε να μπουζουριάσουν στο λευκό κελί από τη στιγμή που διανοήθηκε να ξεστομίσει το πρώτο σ στη λέξη "σκύλος" για το καλό του εαυτού του, των γύρω του και του ίδιου του άτυχου ζωντανού.
Θα συμφωνήσω με τον Rebel. Στη γειτονιά μου -και όχι μόνον- κυκλοφορούν όλοι πλέον με σακούλα.
Και γενικώς, υπάρχει μια τάση α) να βγάζουν περισσότερη ώρα τα σκυλιά δυο φορές τη μέρα και β) περισσότερα νέα παιδιά ως συνοδούς, ενώ παλιότερα έβλεπες κυρίως ηλικιωμένους. Τα βράδυα δεν ακούγεται τίποτα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 20 Αύγ 2018, 22:36

foscilis έγραψε:
20 Αύγ 2018, 19:19

Καταλαβαίνω την αδικία και τον θυμό που αισθάνεσαι σχετικά με την μετακύλιση του κόστους σε εσένα και σε αυτό έχεις δίκιο και μου άρεσε και γενικότερα το θέμα όλου του νήματος και έπιασα το όλο point σου.
Αν υπήρχε βαθμολογία θα του έβαζα +1 από το πρώτο ποστ σου.

Από την άλλη, όμως, αν μείνουμε μόνο στο θυμό ή στα ευχολόγια για να αλλάξει μια κατάσταση, ακόμα και αν δεν ευθυνόμαστε εμείς για αυτήν, πάλι δεν κερδίζει κανείς έτσι.
Κάποιες φορές δεν μπορείς να περιμένεις να αλλάξει μια κατάσταση. Πρέπει να αναλάβεις άμεση δράση.
Το να καθόμαστε όλοι γύρω από μια κουράδα και να γκρινιάζουμε για αυτήν ... ε ας την μαζέψει κάποιος να τελειώνει το θέμα. Δεν είναι και κάτι τόσο τραγικό. Ούτε να γίνεται μεσανατολικό.

Σχετικά με τα σκατά των σκύλων, όπως σου είπα, οι προηγούμενες γενιές ιδιοκτητών ήταν απαίδευτες. Τώρα είναι πιο ενημερωμένες, πιο εκπαιδευμένες και πιο υπεύθυνες. Μπορεί να υπάρχει μια μικρή μειοψηφία που χαλάει την πιάτσα, όμως, σίγουρα η πλειοψηφία φροντίζει τα μαζεύει τα σκατά των σκύλων τους.

Μην κρίνεις μόνο από τον μικρόκοσμο της γειτονιάς σου που μπορεί να στάθηκες άτυχος με κάποιες περιπτώσεις γιατί ξαναλέω ότι αδικείς μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών σκύλων.

Σκέψου μόνο το εξής απλό. Ακόμα και ο κάφρος που δεν του κόβει να μαζέψει τα σκατά του σκύλου του θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να το κάνει γιατί θα μαλώσει μια, θα μαλώσει δυο, θα μαλώσει τρεις .... ε κάποια στιγμή θα του γίνει ανυπόφορη η βόλτα με τον σκύλο του.
Και μόνο από το γεγονός ότι θα φας πρήξιμο όταν βγάζεις βόλτα το σκύλο ... ε κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι πρέπει να τα μαζεύεις.
Εδώ τυπικός είσαι και πάλι θα βρουν κάτι να σου πουν.

Κι επίσης, ρε φίλε, θεωρώ ότι υπερβάλλεις λίγο πάνω στην αγανάκτησή σου. Δλδ θες να μου πεις ότι βγαίνεις από το σπίτι σου και πατάς πάνω σε κουράδες σκύλων;
Σε στάβλο μένεις;
Έλα μη γίνεσαι υπερβολικός και μυγιάγγιχτος και μην εστιάζεις τόσο την προσοχή σου σε μικροπράγματα και τα μεγαλοποιείς.
Είναι που είναι δύσκολη η καθημερινότητά μας και το να κάνουμε μέγα ζήτημα μια κουράδα είναι στην ουσία γιατί μας φταίνε και μας τη σπάνε άλλα πράγματα πιο πολύ.

Όχι ότι δεν είναι και αυτό ένα θέμα αλλά δεν είναι άλυτο.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 20 Αύγ 2018, 23:54

[quote=bizeli post_id=203968 time=1534793762 user_id=168]
....

[/quote]
Literally αυτο εγινε σημερα. Πατησα κουραδα σκυλου στην εισοδο που την ειχε φερει ο εργατης του ισογειου ο οποιος σαν γκεστ δεν ηξερε οτι η γωνια του πεζοδρομιου 10 μετρα πιο κει ειναι hotspot.

Δευτερον στις 20.00 με αρπαξε απο πισω ενας ψυχακιας. Τον ειχα δει να πηγαινει με οπισθεν και 50χλμ στη λεωφορο για να μπει αναποδα σε μονοδρομο. Ειχα μεινει και τον κοιταγα σα μαλακας και νομισε οτι τον φωτογραφησα γιατι κρατουσα το κινητο στο χερι. Ο τυπος με ακολουθησε χωρις να το καταλαβω δυο χιλιομετρα βολτα που πηγα να παρω ψωμι και περιμενε να ξαναχωθω σε στενο για να μου την πεσει. Μου πηρε το κινητο και το εψαξε για φωτογραφιες. "Δεκα μετρα οπισθεν και το κανεις θεμα ανωμαλε". Μετα μου το εδωσε και μου ειπε να φυγω πριν με βρει κανα κακο.

Στη επιστροφη απο το αστυνομικο τμημα (οπου μου ειπαν οτι εφοσον δεν πηρα το εκατο απο το σημειο εκεινο αυτοι δε μπορουν ουτε καν να καταγραψουν οτι τους ειπα ολα αυτα) παραλιγο να τρακαρω με αυτοκινητο που ανεβαινε αναποδα το μονοδρομο του σπιτιου μου.

Δεν υπερβαλλω. Το μερος ειναι για τον πουτσο. Τους το χαριζω. Δεν ξαναψωνιζω τιποτα απο κανενα πουστη, θα πηγαινω μονο σε διπλανες περιοχες ή θα παραγγελνω απο το πικερμι. Για βολτα στο σμαρτπαρκ ή στην αγια. Δεν ξαναλεω καλημερα σε κανεναν δεν ασχολουμαι. Μεχρι να δω πού θα μετακομισω.

Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια
Phorum.gr user: Μετανάστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μετανάστρια » 21 Αύγ 2018, 00:11

Λοιπόν εμένα μου συνέβει το εξής: τη στιγμή ακριβώς που πήγαινα να πατήσω στη ράμπα με το διπλό καρότσι έρχεται ένα αυτοκίνητο και σταματάει ακριβώς μπροστά μου, κλείνοντας μου το δρόμο. Και αυτό ενώ υπήρχαν τουλάχιστον 3-4 μέτρα κενού χώρου πριν. Υποδεικνύω στον τύπο που είχε ανοιχτό το παράθυρο ότι μόλις μου έκλεισε τη ράμπα, σε περίπτωση που δεν πρόσεξε ότι ήταν εκεί, και ότι είχε άφθονο χώρο να παρκάρει κάνοντας λίγο πίσω στο οποίο μου απάντησε "5 λεπτάκια θα κάτσω και φεύγω". Στη δε ερώτησή μου "και εγώ τι πρέπει να κάνω; να κάτσω εδώ με τα δύο μωρά να σας περιμένω;" μου απάντησε το εξής συντριπτικό πρωτού να βγει από το αυτοκίνητό του και να κατευθυνθεί προς το ζαχαροπλαστείο η είσοδος του οποίου ευθυγραμμιζόταν ακριβώς με την πόρτα του αυτοκίνητου του: " Έλα κι εσύ καημένη, πρώτη φορά βλέπεις αυτοκίνητο παρκαρισμένο μπροστά σε ράμπα;"
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 21 Αύγ 2018, 01:41

Μετανάστρια έγραψε:
21 Αύγ 2018, 00:11
Λοιπόν εμένα μου συνέβει το εξής: τη στιγμή ακριβώς που πήγαινα να πατήσω στη ράμπα με το διπλό καρότσι έρχεται ένα αυτοκίνητο και σταματάει ακριβώς μπροστά μου, κλείνοντας μου το δρόμο. Και αυτό ενώ υπήρχαν τουλάχιστον 3-4 μέτρα κενού χώρου πριν. Υποδεικνύω στον τύπο που είχε ανοιχτό το παράθυρο ότι μόλις μου έκλεισε τη ράμπα, σε περίπτωση που δεν πρόσεξε ότι ήταν εκεί, και ότι είχε άφθονο χώρο να παρκάρει κάνοντας λίγο πίσω στο οποίο μου απάντησε "5 λεπτάκια θα κάτσω και φεύγω". Στη δε ερώτησή μου "και εγώ τι πρέπει να κάνω; να κάτσω εδώ με τα δύο μωρά να σας περιμένω;" μου απάντησε το εξής συντριπτικό πρωτού να βγει από το αυτοκίνητό του και να κατευθυνθεί προς το ζαχαροπλαστείο η είσοδος του οποίου ευθυγραμμιζόταν ακριβώς με την πόρτα του αυτοκίνητου του: " Έλα κι εσύ καημένη, πρώτη φορά βλέπεις αυτοκίνητο παρκαρισμένο μπροστά σε ράμπα;"
και δεν πήρες την αστυνομία;
αλήθεια τώρα;
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 21 Αύγ 2018, 06:53

foscilis έγραψε:
20 Αύγ 2018, 23:54
Δεν υπερβαλλω. Το μερος ειναι για τον πουτσο. Τους το χαριζω. Δεν ξαναψωνιζω τιποτα απο κανενα πουστη, θα πηγαινω μονο σε διπλανες περιοχες ή θα παραγγελνω απο το πικερμι. Για βολτα στο σμαρτπαρκ ή στην αγια. Δεν ξαναλεω καλημερα σε κανεναν δεν ασχολουμαι. Μεχρι να δω πού θα μετακομισω.
Δεν υπάρχει κανένα μέρος εγγύηση ότι δεν θα σε χαλάσει κάτι και το χειρότερο είναι να σου τύχει κάτι στα πολύ κοντινά κτίρια ή αν μένεις σε πολυκατοικία :102:, δύσκολο να δεις όλες τις πτυχές σαν απλός επισκέπτης, πριν δεσμευτείς τελικά σε ένα μέρος. Ίσως καλύτερα να πάρεις γνώμες από ανθρώπους που εμπιστεύεσαι, αλλά και πάλι, στο κτίριο ακριβώς που θα μένεις πώς να είναι έμπιστες οι γνώμες; Βέβαια είναι αλήθεια αυτό που γράφτηκε, ότι υπάρχουν συνολικά γειτονιές που γίνεται καλύτερη διαχείριση γιατί υπάρχουν άνθρωποι να ενδιαφέρονται και να κυνηγάνε θέματα.

Πάντως ξέρω άτομο που πάντα είχε πρόβλημα με κάποιο θορυβώδη γείτονα, πάντα πάντα και είχε μετακομίσει, ου δεν ξέρω πόσες φορές... :o:o Ήταν κάτι σαν χόμπι τελικά; Δεν ξέρω :102:

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 21 Αύγ 2018, 07:55

Εσυ τωρα στο ποστ της μανας με το αναπηρο 20χρονο παιδι στη Μεσογειων που περιμενσν μια ωρα στη ζεστη επειδη καποιος ειχε καβαλησει τη ραμπα, εισαι ο τυπος του σχολιου #2 που δεν καταλαβαινε γιατι κανουμε την τριχα τριχια και "ποσο δυσκολο ειναι πια να σηκωσεις ενα καροτσακι αντι να ψαχνεσαι για καβγα".

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 21 Αύγ 2018, 07:56

Και το προβλημα ειναι ακριβως οτι τεινετε να ειστε το σχολιο #2 αντι το σχολιο #20222 με τους υπολοιπους 20221 να ειναι φυσιολογικοι.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 21 Αύγ 2018, 08:08

Beria έγραψε:
21 Αύγ 2018, 01:41
Μετανάστρια έγραψε:
21 Αύγ 2018, 00:11
και δεν πήρες την αστυνομία;
αλήθεια τώρα;
Ρε φιλε πού ζεις πια στην Ηρωδου Αττικου; Εχω παρει την αστυνομια για μπαλωθιες 60 μετρα απο το αστυνομικο τμημα και μου ειπαν "να πατε να δειτε τη διευθυνση και να μας ξαναπαρετε".

Άβαταρ μέλους
Storm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Storm » 21 Αύγ 2018, 09:35

Μένω εκτός Ελλάδος και είμαι στο πατρικό πρώτη φορά για μεγαλουτσικο διάστημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι μου οι γείτονες κάνουν τόσο θόρυβο. Ξέρω τι λέει το ζευγάρι απέναντι όταν έχουν ανοιχτά παράθυρα, ακούω την άλλη να μαλώνει το σκυλί της και γενικότερα το μακρύ και κοντό του καθενός που απλά δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν μιλάει αλλά φωνάζει.

Σκέφτομαι πως στην Ελλάδα, πέρα από το θόρυβο, πολλοί δεν έχουν την αίσθηση για τον προσωπικό χώρο των άλλων. Κάνω τσιγάρο κάπου έξω και πάντα απομακρύνομαι από τυχόν κόσμο. Μια οικογένεια με μωρό φτάνει και έρχεται τόσο κοντά μου, που αναρωτιέμαι αν το κάνουν επίτηδες.
Δεν είναι τόσο εμφανείς ασεβειες προς τους άλλους ή έναν ρητό κώδικα συμπεριφοράς, μα δείχνουν την έλλειψη αντίληψης του 'άλλου', της ερώτησης στον εαυτό 'μήπως ενοχλώ;'.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Storm την 21 Αύγ 2018, 10:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Shadows claimed the both of us.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 21 Αύγ 2018, 09:46

bizeli έγραψε:
20 Αύγ 2018, 18:35
Beria έγραψε:
20 Αύγ 2018, 18:27
Ο ένας από το πλήρωμα με έπιασε και μου είπε 'ρε φίλε, νομίζαμε ότι ήσουν υπερβολικός, δεν περιμέναμε τέτοια φάση' και μου είπε τη λύση:
Κανείς την καταγγελία στο περιπολικό, ζητάς να πάρεις αντίγραφο από το τμήμα και την πας στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Από εκείνη τη στιγμή, η αστυνομία δεν μπορεί να αρνηθεί παρέμβαση!
Δεν το κατάλαβα αυτό.
Γιατί υπάρχει περίπτωση να καλέσεις το 100 και να αρνηθεί να παρέμβει;
χαχαχαχα!

ειχα κατι νοικαρηδες, που εκαναν φασαρια και ενοχλουσαν την πολυκατοικια. για καποιο λογο, οι υπολοιποι ενοικοι θεωρουσαν οτι υπευθυνος ειμαι εγω που τους το νοικιασα, και οχι οι ιδιοι, οποτε με επαιρναν τηλεφωνο και μου εκαναν παραπονα.
καποια στιγμη τους ειπα να παρουν την αστυνομια. το εκαναν. η αστυνομια με πηρε τηλεφωνο :o μου ειπαν οτι γινεται φασαρια κλπ.
ΔΕΝ πηγαν εκει να διαπιστωσουν τη φασαρια. μαλιστα καποια στιγμη στο τηλεφωνο μου ειπαν να παρω το "100". μου γυρισε το ματι, της ειπα "ειμαστε με τα καλα μας, μιλω με την αστυνομια και μου λεει να παρω το 100;" η απαντηση ηταν "εγω δεν εχω διαθεσιμο περιπολικο τωρα", και της ανταπαντησα "λες να εχω εγω;"
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών