το κοινωνικό αποτύπωμα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: το κοινωνικό αποτύπωμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 20 Αύγ 2018, 12:44

Γω φταίω που σε προσφέρω απλόχερα γνώση κι εμπειρία ρε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Von Mackensen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Von Mackensen » 20 Αύγ 2018, 12:46

foscilis έγραψε:
20 Αύγ 2018, 12:26
Δεν ξέρω. "Δικιά μου" είναι η θέση γκαράζ, όχι ο διάδρομος που οδηγεί σε αυτήν.

Έχεις δίκιο για την Κυριακή, εκτιμώ ότι για μαύρη απασχόληση Κυριακή σε οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια σε παράνομο διαμέρισμα θα τους έβγαζε και των δύο έναν λογαριασμό γύρω στα 7-8 χιλιάρικα (παρεμπιπτόνως αυτή είναι μια καλή εκτίμηση για το κοινωνικό αποτύπωμα του συγκεκριμένου αλήτη, ίσως πρέπει να προσθέσουμε και τα ιατρικά έξοδα όλων των ενοικιαστών που έχουν μείνει σε αυτό το χάλι και φύγει στους έξι μήνες ο πιο αποφασισμένος). Αλλά με πίεσε η γυναίκα μου να μην τσακωθούμε και με αυτούς γιατί ήδη είπαμε του άλλου γείτονα στη δίπλα πολυκατοικία ότι fine, ας έχεις το παράνομο συνεργείο σου με τα σιδεροπρίονα και τις ηλεκτροκολλήσεις αλλά μη σε ξανακούσουμε Κυριακή και αναγκάσαμε τον απέναντι να πηγαίνει τον ελληνικό ποιμενικό του σε ξενοδοχείο σκύλων όταν λείπει τριήμερα στο εξοχικό αντί να τον δένει στον κήπο με μια τεράστια γαβάθα φαγητό και ο σκύλος να κλαίει 24/7 γαμώντας τα τριήμερα όλης της υπόλοιπης γειτονιάς. (χώρια η χυδαία κακομεταχείριση που συνιστά αυτό το πράγμα)

Ξέχασα να πω ότι όλα τα παραδείγματα του αρχικού ποστ είναι από μια ακτίνα περίπου 50μ από το σπίτι μου, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, τίμιοι νοικοκύρηδες, όχι ιδιαίτερα παρακμιακοί. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαι σίγουρος ότι συνολικά στη χώρα γίνεται της καραπουτανάρας.

Κοίτα και η θέση και ο διάδρομος που οδηγεί σε αυτή είναι σε ιδιωτικό χώρο(σωστά;) οπότε η τροχαία δεν μπορεί να σου ρίξει κλήση για παράνομη στάθμευση (όπως αντίστοιχα δεν μπορεί να ρίξει και σε αυτόν για τον ίδιο λόγο). Το ρίσκο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο ένας να κάνει το αμάξι του άλλου καλοκαιρινό.

Μιας και ανέφερες ζώα συντροφιάς, η εικόνα που έχω από γνωστούς είναι ότι η ΕΛΑΣ κάνει καλή δουλειά σε αυτον τον τομέα.( Σε έναν γείτονα μου ο οποίος παρατουσε το σκυλί μόνο του και έφευγε 3μερα όχι στο εξοχικο αλλά στο εξωτερικό, έραψε ένα πανάκριβο κουστούμι ο οποίος το φυσαει και δεν κρυώνει) . Ο λόγος βέβαια που γίνεται δουλειά είναι επειδή υπάρχουν από πίσω φιλοζωικες οργανώσεις που εάν διαπιστώσουν ότι δε γίνεται σωστή δουλειά από τα αρμόδια όργανα, τους τρέχουν...

http://www.bloko.gr/2018/08/blog-post_405.html?m=1

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 20 Αύγ 2018, 15:42

foscilis έγραψε:
20 Αύγ 2018, 12:26
Δεν ξέρω. "Δικιά μου" είναι η θέση γκαράζ, όχι ο διάδρομος που οδηγεί σε αυτήν.

Έχεις δίκιο για την Κυριακή, εκτιμώ ότι για μαύρη απασχόληση Κυριακή σε οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια σε παράνομο διαμέρισμα θα τους έβγαζε και των δύο έναν λογαριασμό γύρω στα 7-8 χιλιάρικα (παρεμπιπτόνως αυτή είναι μια καλή εκτίμηση για το κοινωνικό αποτύπωμα του συγκεκριμένου αλήτη, ίσως πρέπει να προσθέσουμε και τα ιατρικά έξοδα όλων των ενοικιαστών που έχουν μείνει σε αυτό το χάλι και φύγει στους έξι μήνες ο πιο αποφασισμένος). Αλλά με πίεσε η γυναίκα μου να μην τσακωθούμε και με αυτούς γιατί ήδη είπαμε του άλλου γείτονα στη δίπλα πολυκατοικία ότι fine, ας έχεις το παράνομο συνεργείο σου με τα σιδεροπρίονα και τις ηλεκτροκολλήσεις αλλά μη σε ξανακούσουμε Κυριακή και αναγκάσαμε τον απέναντι να πηγαίνει τον ελληνικό ποιμενικό του σε ξενοδοχείο σκύλων όταν λείπει τριήμερα στο εξοχικό αντί να τον δένει στον κήπο με μια τεράστια γαβάθα φαγητό και ο σκύλος να κλαίει 24/7 γαμώντας τα τριήμερα όλης της υπόλοιπης γειτονιάς. (χώρια η χυδαία κακομεταχείριση που συνιστά αυτό το πράγμα)

Ξέχασα να πω ότι όλα τα παραδείγματα του αρχικού ποστ είναι από μια ακτίνα περίπου 50μ από το σπίτι μου, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, τίμιοι νοικοκύρηδες, όχι ιδιαίτερα παρακμιακοί. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαι σίγουρος ότι συνολικά στη χώρα γίνεται της καραπουτανάρας.
Η γυναίκα σου έχει δίκιο, από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί να κάνεις τον ήρωα να σώσεις την περιοχή. Αν δεν είναι δικό σου το σπίτι μετακόμισε σε ανώτερη κοινωνικοοικονομικά περιοχή, έστω σε μικρότερο και φτωχικότερο. όσο πιο λαϊκή και παρακμιακή τόσο μεγαλύτερη η αδιαφορία και η εγκατάλειψη και από κατοίκους κυρίως και πολιτεία. Σε καλή όλο και κάποιος άλλος θα έχει την όρεξη, χρόνο, οικονομική ευχέρεια, γνωριμίες πολιτικές και σε υπηρεσίες, κουλτούρα να ασχοληθεί με κάποιο πρόβλημα. Με το χαλασμένο δρόμο, να γίνει κανένα πάρκο με τηλέφωνο σε γνωστούς του αντιδημάρχους, να κλείσει την παράνομη επιχείρηση που μολύνει και υποβαθμίζει την περιουσία του κοκ. Παλαιότερα σε χάλια περιοχή, μου έχει εντυπωθεί η εικόνα να κάθεται με τις ώρες ατάραχη μεσήλικη γυναίκα στο μπαλκόνι σε ευθεία γραμμή 5 μέτρων από την ορθάνοιχτη πόρτα παράνομου βαφείου αυτοκινήτων να ξερνάει χρώματα παντού. Αν είναι δικό σου το σπίτι επικεντρώσου σε 2-3 θέματα που σε αφορούν περισσότερο προσωπικά.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 20 Αύγ 2018, 15:53

Von Mackensen έγραψε:
20 Αύγ 2018, 12:46
[
Von είσαι αστυνομικός από ότι κατάλαβα. Ανώνυμες καταγγελίες έχει νόημα να γίνονται ή πάνε κατευθείαν στον κάλαθο αχρήστων;
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 20 Αύγ 2018, 17:50

Ξέρετε τι μου τι σπάει; Ότι πριν 20 χρόνια υπήρχε αίσθηση κοινότητας (με την έννοια της οργανωμένης κοινωνίας όχι με την έννοια του μικρού χωριού αν και ήταν όντως πιο κοντά σε μικρό χωριό). Οι άνθρωποι ενδιαφέρονταν να μην είναι χάλια το έξω, υπήρχαν συλλογικά δρώμενα (γιορτές σύλλογοι μαλακίες), αιτήματα να γίνει το τάδε πάρκο ή ο δείνα δρόμος... Τώρα ο καθένας κοιτάει αποκλειστικά την πάρτη του, ο απέναντι ομολογουμένως λίγο ακραίο παράδειγμα έχει υπερπολυτελή τα πάντα, 4 τεράστια αυτοκίνητα, πισίνα, μπάρμπεκιου, τεράστιες ηχειάρες για να περνάει καλά, τεράστια καμινάδα για το ενεργειακό τζάκι του, ούτε κουδούνι υπάρχει ούτε αριθμός διεύθυνσης, ανοίγει αυτός σε όποιον θέλει, έχει βασικά φτιάξει έναν παράδεισο μέσα που ξερνάει θόρυβο, σκουπίδια, καπνό, φώτα, κουράδες σκύλων έξω. Είναι πολύ χαρακτηριστικό αυτό. Δε νομίζω ότι είναι χαμηλού εισοδήματος η περιοχή (αγνοώντας τους μαλάκες με τα συνεργεία και τα μικροαυθαίρετα). Αυτός με τον ποιμενικό ας πούμε δίπλα του είναι και οι δύο αρχιτέκτονες, το σπίτι είναι μεζονέττα, το εξοχικό είναι μεζονέττα στην Άνδρο που πετάγονται με το 12μετρο σκάφος τους (το είχε παρκαρισμένο 6 μήνες μπροστά στο σπίτι όταν το αγόρασε), έχουν 2 υπηρέτριες να ζουν μαζί τους, σπορ αυτοκίνητα, τζιπάρες... Και είναι οι μεγαλύτεροι γύφτοι του κόσμου. Βασικά είναι σαν ένα τεράστιο ριάλιτι του Άλφα, εκείνο εκεί που μαγειρεύανε μαλακίες και στο τέλος της εβδομάδας βαθμολογούσαν ο ένας τον άλλον, αυτήν την αίσθηση ψεύτικου φτηνιάρικου εγωκεντρισμού έχει, δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Ο παρτακισμός χτυπάει κόκκινο.

Αλλά πραγματικά δε νομίζω ότι υπάρχει κάπου ιδιαίτερα καλύτερα. Η αδερφή μου μένει σε σαφώς ανώτερη περιοχή, το τίμημα είναι ότι μαζεύτηκαν μαγαζιά που συχνάζουν κωλόπαδια, 4 η ώρα το πρωί μπορεί να τους καβλώσει να τερματίσουν τη μουσική και άντε να τα βάλεις με τους μαφιόζους, εκεί είναι το ακριβώς αντίθετο μια παρέα από 100-200 άτομα που ελέγχουν πλήρως τον δήμο, έχουν όλα τα μαγαζιά, όλες τις αιρετές και μόνιμες δημοτικές θέσεις, τα παιδιά τους έχουν εγγυημένη θέση στον ίδιο παιδικό σταθμό και στο ίδιο δημοτικό που πήγαιναν οι γονείς τους για να συνεχιστεί η μεγάλη παρέα κλπ

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 20 Αύγ 2018, 17:56

foscilis έγραψε:
20 Αύγ 2018, 12:09
Η τροχαία φταίει. Κάποτε σε σταματάγανε, μετράγανε τον θόρυβο, έτρωγες το πέος.

Γενικά βολεύει την ανάλυση να θεωρήσουμε ότι εδώ και 6-7 χρόνια, με ελάχιστες εκλάμψεις (όπως πριν κανα μήνα που κάνανε μαζικούς ελέγχους σε μηχανάκια και πιο πριν σε οδηγούς με κινητά), πολύ απλά δεν υπάρχει εφαρμογή του ΚΟΚ. Η κυκλοφορία της Ελλάδας είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα για το τι συμβαίνει αν ο καθένας κάνει κυριολεκτικά ό,τι θέλει σύμφωνα με την προσωπική του αντίληψη περί σωστού, μπορείτε αν θέλετε να τρίβετε τα αποτελέσματα στη μούρη των αναρχοφιλελέδων.
Μέχρι να επιληφθεί η τροχαία φέξε μου και γλίστρησα.
Εκείνη την ώρα θέλω που περνάει κάποιος γκαζώνοντας την μηχανή να τον σβερκώσω και να κάνω το παραπάνω που είπα.
Και μετά ας φάει και την κλήση.

Δεν μπορώ ρε φίλε. Αυτός ο θόρυβος με ταράζει πολύ.
Χρειάζομαι 8 ώρες meditation μετά.

Όσο για τα παραπάνω που είπες περί οργανωμένης κοινωνίας εγώ θεωρώ ότι ήταν χειρότερα.
Τώρα οι νέες γενιές είναι πιο εκπαιδευμένες και πιο ευαισθητοποιημένες θαρρώ.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 20 Αύγ 2018, 18:07

Τελικά μια χαρά γείτονες έχω! :smt017:102: Και σε εμάς κάνει παράξενα ο δήμος για λόγους γενικής αδιαφορίας, αλλά έχω κυνηγήσει πράγματα και έχω δει αποτέλεσμα.

Για τη γειτονιά, πιστεύω ότι είναι ανθρώπινη ανάγκη αν όχι να λες μια καλημέρα τουλάχιστον, τουλάχιστον να μη σφίγγεται η καρδιά σου στη σκέψη και μόνο ότι έχεις τόσο ό,τι να ναι γείτονες. Με αυτή την έννοια είχα ψιλολογοφέρει με έναν από δω κάτι χρόνια πριν, όταν ήμασταν πσάρια στη γειτονιά και έκτοτε δεν λέω ότι μιλάμε, αλλά τέλος πάντων. Νομίζω ότι δεν το είχα ξεκινήσει εγώ. Είχα απλώς ξεκινήσει να πω ευγενικά ότι με ενοχλεί κάτι που με ενοχλούσε και μετά εκείνος αρπάχτηκε με το δεδομένο ότι ήταν μπροστά και ένας γείτονας που πήρε το μέρος του. :102::102: Τέλος πάντων, δεν είχαν λόγο να συνεχίσουν εκείνο το ενοχλητικό.

Πάντως σε μια γειτονιά δεν είναι να σου βγει η ρετσινιά του παράξενου, θα πάνε αύριο μεθαύριο τα παιδιά ολονών σχολείο, δεν αξίζει να χαλιέσαι για εγωϊσμούς. Ακόμα και για σοβαρά θέματα, συνήθως υπάρχει τρόπος θεσμικός να συμμαζευτούν, αρκεί κάποιος να το κυνηγήσει και να αφιερώσει κάποιο χρόνο. Σε δήμους υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους απλά γιατί έτσι έχουν μάθει, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι κλειδιά που άμα τους μάθεις προχωράνε τα πράγματα. Ε, οι δήμοι μια οικογένεια είναι και αυτοί.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 20 Αύγ 2018, 18:27

Στην προηγούμενη γειτονιά ήταν ένας περιπτεράς χρυσαυγιτης με έναν σκύλο που τον είχε όλη μέρα αμολημενο. Ο σκύλος οπότε κάποιο θηλυκό σκυλί στη γειτονιά είχε περίοδο έκανε τη ζωή αβιωτη στο σκυλί, τα αφεντικά και την πολυκατοικία. Την έστηνε από κάτω, σε έπαιρνε κατόπι στη βόλτα, έκανε επιθέσεις στα πόδια. Κυκλοφορούσαμε όλοι με μελανιές.

Την δεύτερη φορά που συνέβη αυτό πήγα στον τύπο και του είπα ευγενικά να τον δένει, έστω λίγες ώρες, τις μέρες που έχει οίστρο η σκύλα μου, τουλάχιστον να μπορώ να τη βγάλω μια γρήγορη βόλτα. Είπε κάτι ακατάληπτα, μαλακίες περί ελευθερίας του ζώου, ότι αυτός έτσι το έχει το σκυλί. Και με ύφος αγενές.
Δεν έκανε τίποτα.
Την επόμενη φορά πήγα με σκισμένο παντελόνι από το σκύλο του και του είπα ότι αν δε τον μαζέψει θα φωνάξω αστυνομία. Με έγραψε στα παπάρια του.
Την τρίτη φορά πήρα στο 100 οι οποίοι ήρθαν στο τέταρτο τηλέφωνο και με ξυνισμενο ύφος.
Μέχρι που είδαν τις μελανιές στα πόδια μου, το σκισμένο παντελόνι και το σκύλο ο οποίος εμφανίστηκε την ώρα που έκανα την καταγγελία ο οποίος έκανε σαν τρελός.
Ο ένας από το πλήρωμα με έπιασε και μου είπε 'ρε φίλε, νομίζαμε ότι ήσουν υπερβολικός, δεν περιμέναμε τέτοια φάση' και μου είπε τη λύση:
Κανείς την καταγγελία στο περιπολικό, ζητάς να πάρεις αντίγραφο από το τμήμα και την πας στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Από εκείνη τη στιγμή, η αστυνομία δεν μπορεί να αρνηθεί παρέμβαση!
Το έκανα, πήγα στον χρυσαυγιτη να του πω να μαζέψει τον σκύλο τελευταία φορά, με έβρισε και απείλησε ότι θα 'με βρει' και δεν τον μάζεψε.
Την επόμενη μέρα που έγιναν πάλι τα ιδια, πήρα το τμήμα, τους διάβασα τον αριθμό της εισαγγελικής καταγγελίας και σε 5 λεπτά το περιπολικό ήταν στο περίπτερο!
Του είπαν ότι αν δεν το μαζέψει πάει μέσα για σωματικές βλάβες και του παίρνουν το σκύλο την ίδια στιγμή.
Από τη μέρα εκείνη ο σκύλος είναι δεμένος, ο χρυσαυγιτης έγινε αρνί και η γειτονιά μου σφίγγει το χέρι γιατί προφανώς ΟΛΟΙ όσοι είχαν θηλυκό σκυλί πέρναγαν τα ίδια, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα.
Από μια μαλακισμένη αντίληψη ότι Έλα μωρέ δεν σώζεται η κατάσταση με τον καραγκιόζη.

Μια χαρά σώζεται, φτάνει να σου πατήσουν τον κάλο και να είσαι επίμονος
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 20 Αύγ 2018, 18:35

Beria έγραψε:
20 Αύγ 2018, 18:27
Ο ένας από το πλήρωμα με έπιασε και μου είπε 'ρε φίλε, νομίζαμε ότι ήσουν υπερβολικός, δεν περιμέναμε τέτοια φάση' και μου είπε τη λύση:
Κανείς την καταγγελία στο περιπολικό, ζητάς να πάρεις αντίγραφο από το τμήμα και την πας στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Από εκείνη τη στιγμή, η αστυνομία δεν μπορεί να αρνηθεί παρέμβαση!
Δεν το κατάλαβα αυτό.
Γιατί υπάρχει περίπτωση να καλέσεις το 100 και να αρνηθεί να παρέμβει;

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 20 Αύγ 2018, 18:40

bizeli έγραψε:
20 Αύγ 2018, 18:35
Beria έγραψε:
Δεν το κατάλαβα αυτό.
Γιατί υπάρχει περίπτωση να καλέσεις το 100 και να αρνηθεί να παρέμβει;
Γιατί θεωρείται ασήμαντο συμβάν ή υστερική αντίδραση φιλοζωου και συχνά δεν παρεμβαίνουν
gassim έγραψε:

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 20 Αύγ 2018, 18:45

Beria έγραψε:
Στην προηγούμενη γειτονιά ήταν ένας περιπτεράς χρυσαυγιτης με έναν σκύλο που τον είχε όλη μέρα αμολημενο. Ο σκύλος οπότε κάποιο θηλυκό σκυλί στη γειτονιά είχε περίοδο έκανε τη ζωή αβιωτη στο σκυλί, τα αφεντικά και την πολυκατοικία. Την έστηνε από κάτω, σε έπαιρνε κατόπι στη βόλτα, έκανε επιθέσεις στα πόδια. Κυκλοφορούσαμε όλοι με μελανιές.

Την δεύτερη φορά που συνέβη αυτό πήγα στον τύπο και του είπα ευγενικά να τον δένει, έστω λίγες ώρες, τις μέρες που έχει οίστρο η σκύλα μου, τουλάχιστον να μπορώ να τη βγάλω μια γρήγορη βόλτα. Είπε κάτι ακατάληπτα, μαλακίες περί ελευθερίας του ζώου, ότι αυτός έτσι το έχει το σκυλί. Και με ύφος αγενές.
Δεν έκανε τίποτα.
Την επόμενη φορά πήγα με σκισμένο παντελόνι από το σκύλο του και του είπα ότι αν δε τον μαζέψει θα φωνάξω αστυνομία. Με έγραψε στα παπάρια του.
Την τρίτη φορά πήρα στο 100 οι οποίοι ήρθαν στο τέταρτο τηλέφωνο και με ξυνισμενο ύφος.
Μέχρι που είδαν τις μελανιές στα πόδια μου, το σκισμένο παντελόνι και το σκύλο ο οποίος εμφανίστηκε την ώρα που έκανα την καταγγελία ο οποίος έκανε σαν τρελός.
Το έκανα, πήγα στον χρυσαυγιτη να του πω να μαζέψει τον σκύλο τελευταία φορά, με έβρισε και απείλησε ότι θα 'με βρει' και δεν τον μάζεψε.
Την επόμενη μέρα που έγιναν πάλι τα ιδια, πήρα το τμήμα, τους διάβασα τον αριθμό της εισαγγελικής καταγγελίας και σε 5 λεπτά το περιπολικό ήταν στο περίπτερο!
Του είπαν ότι αν δεν το μαζέψει πάει μέσα για σωματικές βλάβες και του παίρνουν το σκύλο την ίδια στιγμή.
Από τη μέρα εκείνη ο σκύλος είναι δεμένος, ο χρυσαυγιτης έγινε αρνί και η γειτονιά μου σφίγγει το χέρι γιατί προφανώς ΟΛΟΙ όσοι είχαν θηλυκό σκυλί πέρναγαν τα ίδια, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα.
Από μια μαλακισμένη αντίληψη ότι Έλα μωρέ δεν σώζεται η κατάσταση με τον καραγκιόζη.

Μια χαρά σώζεται, φτάνει να σου πατήσουν τον κάλο και να είσαι επίμονος
Δεν το κατάλαβα, αφού ήδη είχαν έρθει. Γιατί δεν ασχολήθηκαν επιτόπου και έπρεπε να γίνει όλο αυτό και να τους ξαναφωνάξεις για να έρθουν; Επίσης γιατί δε γίνεται να πας κατευθείαν στο τμήμα;

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 20 Αύγ 2018, 18:50

Beria έγραψε:
20 Αύγ 2018, 18:40
Γιατί θεωρείται ασήμαντο συμβάν ή υστερική αντίδραση φιλοζωου και συχνά δεν παρεμβαίνουν
Κανονικά δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Τι θα πει υστερική αντίδραση φιλόζωου; Αν υπάρχει περιστατικό κακοποίησης διώκεται από το νόμο.
Είναι υποχρεωμένοι να επέμβουν για να ελέγξουν το συμβάν.
Δεν ήξερα ότι πρέπει να ακολουθήσεις όλη αυτή τη διαδικασία.
Πρώτη φορά το ακούω αυτό.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 20 Αύγ 2018, 18:52

bizeli έγραψε:
20 Αύγ 2018, 18:50
Beria έγραψε:
20 Αύγ 2018, 18:40
Κανονικά δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Τι θα πει υστερική αντίδραση φιλόζωου; Αν υπάρχει περιστατικό κακοποίησης διώκεται από το νόμο.
Είναι υποχρεωμένοι να επέμβουν για να ελέγξουν το συμβάν.
Δεν ήξερα ότι πρέπει να ακολουθήσεις όλη αυτή τη διαδικασία.
Πρώτη φορά το ακούω αυτό.
Κι όμως δεν υπήρχε τυπική επίθεση σκύλου ή τραυματισμός που να δικαιολογεί παρέμβαση.
Αν πήγαινα στο τμήμα και δεν ήταν παρόντες να δουν τη φάση δεν θα γινόταν τίποτα αφού δεν υπήρχε 'επιθεση'.
gassim έγραψε:

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 20 Αύγ 2018, 19:02

Beria έγραψε:
20 Αύγ 2018, 18:52
Κι όμως δεν υπήρχε τυπική επίθεση σκύλου ή τραυματισμός που να δικαιολογεί παρέμβαση.
Αν πήγαινα στο τμήμα και δεν ήταν παρόντες να δουν τη φάση δεν θα γινόταν τίποτα αφού δεν υπήρχε 'επιθεση'.
Εντάξει δεν ξέρω πάντως αυτό το "νομίσαμε ότι ήσουν υπερβολικός" όταν καλείς την αστυνομία μου ακούγεται κάπως γενικότερα.
Δλδ μπορεί να καλέσεις το 100 για οποιοδήποτε θέμα και αυτοί να κρίνουν αν αξίζει τον κόπο να έρθουν;

Καταλαβαίνω από τη μια ότι δεν είναι πολλοί διαθέσιμοι και τους καλεί ο καθένας για ψύλλου πήδημα, όπως και τα ασθενοφόρα κτλ, αλλά από την άλλη και αυτή η αντιμετώπιση "νομίσαμε ότι ήσουν υπερβολικός" δεν με κάνει να αισθάνομαι ιδιαίτερα ασφαλής να το ακούω από τα σώματα ασφαλείας.
Πέρα από το αντιεπαγγελματικό του θέματος να το λες αυτό σε πολίτη.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 20 Αύγ 2018, 19:02

bizeli έγραψε:
20 Αύγ 2018, 17:56
Όσο για τα παραπάνω που είπες περί οργανωμένης κοινωνίας εγώ θεωρώ ότι ήταν χειρότερα.
Τώρα οι νέες γενιές είναι πιο εκπαιδευμένες και πιο ευαισθητοποιημένες θαρρώ.
Οι νέες γενιές δεν ξέρω τι είναι, κι εγώ γενικά έχω καλή γνώμη από όσους ξέρω αλλά αν είναι κάτω από 35 οι πιο πολλοί μένουν με τους γονείς τους και δεν επηρεάζουν σε τίποτα ουσιαστικό την κοινωνία.

Επίσης βλέποντας κάθε πρωί και κάθε απόγευμα τον Ν. να βγάζει βόλτα τα δύο σκυλιά που συγκατοικούν μαζί του στο παιδικό δωμάτιό του λίγα λεπτά μετά την αδερφή του την Ε. που βγάζει βόλτα τα άλλα δύο σκυλιά με τα οποία συγκατοικεί στο δικό της παιδικό δωμάτιο, χωρίς κανένα από τα δύο αδέρφια να κρατά σακούλα, θα έλεγα ότι η συνεισφορά της νέας γενιάς δεν είναι με κανέναν τρόπο μικρότερη από 1.5 κιλό σκατά στα πεζοδρόμια του τετραγώνου κάθε μέρα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών