Otto Weininger έγραψε: ↑09 Ιαν 2025, 15:00
Πτολεμαίος έγραψε: ↑09 Ιαν 2025, 14:41
Τελεία και παύλα.
Ρε συ, μάλλον δεν κατάλαβες. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Το όπλο είτε το βγάζεις και ρίχνεις είτε δεν το έχεις καν.
Αν έρθω σε αντιπαράθεση που έγινε καυγας με κάποιον, οι πιθανότητες να σηκώσω χέρι πρωτος είναι περίπου 5% και αυτό μόνο αν κρίνω ότι πάει να το κανει αυτός. Αλλιώς φεύγω και ασε τον να λεει ότι θέλει.
Αν όμως την ωρα που συμβαίνει αυτό πάρω γραμμή ότι έχει όπλο πάνω του (πόσο μάλλον αν μου το δείξει σαν να μου λέει "κοίτα τι θα πάθεις") θα τον αφήσω σέκο αν μπορέσω. Πάντως θα πάω φουλ επίθεση που δεν θα προλάβει να το βγάλει από την θήκη.
Όχι γιατί είμαι μαγκας αλλά γιατί όταν μοστραρεις όπλο είναι σαν να μου λες ότι θα μου ρίξεις. Άρα γιατί να σε εμπιστευτώ ότι δεν θα το κάνεις μόλις γυρίσω την πλάτη ας πούμε;
Σέκος στο πάτωμα και τηλέφωνο αστυνομία λέγοντας οποία σάλτσα θέλω για τον τύπο που "ξαφνικά" μου έδειξε όπλο.
Conclusion : το όπλο δημιουργεί escalation level 9000 που το πιθανότερο είναι να βγει εις βάρος σου.
Δεν κρίνω το γιατί το έχεις, λέω απλά ότι η τακτική τραβάω λίγο το μπουφάν δείχνω το κουμπουρι και λακιζουν, δεν δουλεύει πάντα και κυρίως δεν δουλεύει ποτέ εκεί που πραγματικά χρειάζεται.
Θα ξεκινήσω με την παπάτζα που λένε οι άσχετοι ότι " αν το τραβήξεις πρέπει να πυροβολήσεις ειδεμη δεν το τραβάς αλλιώς είσαι κότα"
Απόλυτος μύθος.
Πάμε παρακάτω.
Το όπλο δεν το έχεις για να επιβληθείς σε καυγά.
Το έχεις γι'αυτην την μια φορά που θα σου την πέσουν πχ 4 άτομα να σε κλέψουν, να σου κάνουν ζημιά κλπ.
Αγνοω βέβαια το γεγονός ότι σου εξήγησα πολλάκις πως ειδικά τώρα αποφεύγω και τους σπλοτερους καυγάδες ενώ παλαιότερα ήμουνα πιο ευέξαπτος. Αποφεύγεις αυτήν την πληροφορία και συνεχίζεις να σχολιάζεις σαν να το παίζω Τσαρλς Μπρόνσον.
Αυτό το escalation σε ποια ταινία το χεις δει;
Αν μου την πέσεις λοιπόν για καυγά όπως λες, θα σηκωθώ και θα φύγω.
Αν μου την πέσετε όμως 3 άτομα , το δείξω και μου κάνει κάποιος ντου (ειδικά αφού το έχει δει) τοτε θα τον ξαπλώσω απλά και όμορφα.
Εσύ λες πως αν αντικρύσει όπλο θα κάνεις ντου αλλά κατά τα άλλα εγώ είμαι ο παρανοϊκός.