Ασέβαστος έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 11:38
Custom_F έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 09:42
Το συμπέρασμα ότι δεν τον υπερασπιστηκαν αν οι φίλοι του όσο ζούσε, από που το βγάλαμε;
θα ελεγα, απο το οτι αυτοκτονησε. θα ηταν πολυ δυσκολοτερο να φτασει εκει αν ειχε υποστηρικτες.
Ασέβαστος έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 11:44
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 09:59
Εαν δεν κάνανε μπούλινγκ και οι ίδιοι, δεν οφείλουν συγνώμη. Οργανωμένη κοινωνία είμαστε,αν είναι να κάνει ο καθένας τον Ζορό,γαμα τα.Και εγώ όταν πήγαινα σχολείο και αργότερα στρατό, έβλεπα πολλά σκηνικά. Δεν ήμουν από τα παιδιά που τους ενοχλούσε κανένας,ούτε ενοχλούσαν. Δεν μου άρεσε αυτό που γινόταν,αλλά δεν μπλεκόμουν ποτέ για ξένες υποθέσεις, όχι γιατί φοβόμουν και με τους τραμπούκους καλές σχέσεις είχα, απλά τι να κάνουμε δεν είμαι ηρωικός χαρακτήρας και κοιτάω την δουλειά μου.
Πρόσφατα πριν κανα χρόνο, μόνο φέρω βαρέως που δεν αντέδρασα όσο έπρεπε, βλέποντας μια ηλικιωμενη που πουλούσε βότανα στην λαική, να τις φέρονται σαν σκουπίδι δυο δημοτικόμπατσοι, μόνο και μόνο γιατί ήταν Ελληνίδα, την ώρα που δίπλα της μαυροι,γυφτοι,σκουροι πουλούσαν ότι ήθελαν. Ενώ σταμάτησα και τους έκραξα χοντρά,ζήτησα τα στοιχεία τους και προέτρεψα την γρια να τους τραβήξει μήνυση με εμένα μάρτυρα γιατί τα ζώα την έσπρωξαν κι όλας, μετα βαρέθηκα, έπιανα και δουλειά,σηκώθηκα και έφυγα. Η λιποταξία μου, μου είχε χαλάσει το κέφι καμιά εβδομάδα.
ναι, το ιδανικο θα ηταν να μαθουμε τα παιδια μας να κανουν το ζορρο. αλλα δε χρειαζεται να φτασουμε εκει, δεν χρειαζεται να ειναι ο ενας, ο σουπερμαν, που στρωνει τους κακους και βαζει τελος στην αδικια. καμμια 15αρια φυσιολογικοι συμμαθητες, μπορουν να σταματησουν τον "κακο" απλως αποδοκιμαζοντας τις πραξεις του, δεν θα χρειαστει καν να σηκωσουν χερι.
Γι αυτό όλοι (ή οι περισσότεροι) λέμε οτι είναι θέμα του σχολείου να καλλιεργεί στους μαθητές τέτοιου είδους αντανακλαστικά και να τα κατευθύνει προς την κοινωνικοποίηση
Μιλάμε κυρίως για παιδιά, ένστικτα, ορμονες πειραγμένες, ακολουθούν τυφλά την αγέλη και την αγελαία συμπεριφορά, είτε ενεργητικά είτε παθητικά
Παραπάνω συζητούσε ο Χέλη με άλλους για το τί ειναι και τί δεν ειναι μπούλινγκ, μπούλινγκ βασικά είναι ομαδικό πέσιμο, δεν είναι ένας μεμονωμένος τρελός που κάνει το κομμάτι του, αυτουνού δεν του βγαίνει.
Εαν, υποθετικά μιλάμε τώρα δεν γνωρίζουμε τί έγινε, υπήρχε η ομάδα των νταήδων (με οποιαδήποτε μορφή νταηλικιού, δεν είναι ανάγκη να κουβαλάνε πριονοκορδέλες στην τσάντα, μπορεί απλά να είναι οι "in" του σχολείου, οι "γαμάτοι" κτλ) τότε όλοι τριγύρω οργανώνονται βάσει αυτής της ομάδας, και αυτοί που συμμετέχουν ως "μέλη" της και οι υπόλοιποι οι οποίοι μπαινουν στην θέση να αμυνθούν με το να μην πηγαίνουν κόντρα σε αυτούς αλλά να καλλιεργούν κάποια συμπεριφορά η οποία τους κάνει πιο θελκτικούς στα μάτια τους ή που δεν τους εξαγριώνει.
Συμπεριφέρονται με την ψυχολογία της μάζας και οι δυο ομάδες.
Το να βγει κάποιος από την αγέλη και να πάρει θέση, σορυ, αλλά σε αυτές τις ηλικιες χρειάζεται ωριμότητα ή/και μια ιδιαιτερότητα χαρακτήρα που πολύ πολύ σπάνια θα μπορούσε να συμβεί. Ιδιαίτερα στις ημέρες μας που με την εξάπλωση των σόσιαλ μίντια η ναρκισσιστική διαταραχή των παιδιών και των εφήβων βρίσκει τρομερά εργαλεία έκφρασης
Οι γονείς, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχουν τεράστια ευθύνη που επιτρέπουν, γενικότερα, στα ανήλικα να έχουν φεις και αλλες μλκίες.
Μια φίλη με δυο παιδιά στο δημοτικό, ουδέποτε επέτρεψε στα μικρά να έχουν φέισμπουκ, στο σχολείο έχουν οργανωθεί γονείς και σύλλογος με κάποιους καθηγητές και έχουν καλέσει πανεπιστημιακή ομάδα ψυχολόγων να ενημερώσει και να συμβουλέψει σχετικά με το θέμα του μπούλινγκ καθώς υπήρξαν περιστατικά, από παιδιά και κυρίως παιδιά μεταναστών, ακόμα και άσκησης σωματικής βίας.