Ψεκ και επιθετικότητα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
akirav
Phorum.gr user: akirav

Re: Ψεκ και επιθετικότητα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav » 21 Αύγ 2021, 23:41

Χαοτικός έγραψε:
21 Αύγ 2021, 23:40
Η ακομμουνιστικότητά σας, σας καθιστά μαλάκες και δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε. :102:
παντού αντικομμουνια.
αντικομμουνια παντού
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 22 Αύγ 2021, 13:24

sys3x έγραψε:
21 Αύγ 2021, 22:59
. . .
Για τα ψέματά έφαγε το κράξιμο και το δούλεμα με τις μάσκες ο πολύς κύριος Τσιόρδας.
. . . .
Μήπως έχουμε δικά μας ινστιτούτα έρευνας για να μελετήσουν τον ιό και να βγάλουν συμπεράσματα και δεν το ξέρω;
Από την ΠΟΥ κρεμόμαστε. Και ο Τσιόρδας τις αποφάσεις της αναμετέδιδε.
Αλλά εσύ μάλλον τα ξέρεις καλύτερα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Αύγ 2021, 14:33

Nandros έγραψε:
22 Αύγ 2021, 13:24
sys3x έγραψε:
. . .
Για τα ψέματά έφαγε το κράξιμο και το δούλεμα με τις μάσκες ο πολύς κύριος Τσιόρδας.
. . . .
Μήπως έχουμε δικά μας ινστιτούτα έρευνας για να μελετήσουν τον ιό και να βγάλουν συμπεράσματα και δεν το ξέρω;
.
Δεν έχει σημασία τι ξέρω εγώ, σημασία έχει ότι έφερε σύγχυση στον κόσμο αλλάζοντας τα λεγόμενα του και εν τέλει λέγοντας ξεκάθαρα ψέματα. Όταν κάποιος δεν ξέρει κάτι δεν χρειάζεται να πει οτιδήποτε, πες δεν ξέρω ή βγάλε το σκασμό.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

lagavulis
Phorum.gr user: lagavulis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lagavulis » 22 Αύγ 2021, 19:44

ST48410 έγραψε:
21 Αύγ 2021, 21:05
Έχω παρατηρήσει ότι και οι δύο πλευρές είναι αδικαιολόγητα επιθετικές και αυτό εμφανίζεται σε κάθε θέμα με τόσο μεγάλη πόλωση. Και η λογική των χαρακτηρισμών Ψεκ και τα συναφή δεν βοηθάει πολύ. Είναι κρίμα ότι ένα καθαρά επιστημονικό ζήτημα παίρνει οπαδικές διαστάσεις.

Αν είχα εξουσία θα φρόντιζα να υπάρχει καλής ποιότητας αναλυτική πληροφόρηση ώστε να κερδίσω τους επιφυλακτικούς. Κάτι περιθωριακοί τύπου θεματοφύλακες του συντάγματος δεν θα με πολυαπασχολούσαν. Απλά θα ζητούσα να ασχοληθεί ένας εισαγγελέας με αυτούς. Συγκεκριμένα:

* Θα επανέφερα τον Τσιόδρα στην καθημερινή ή εβδομαδιαία ενημέρωση. Ήταν ό,τι καλύτερο και σοβαρότερο είχαμε στην ενημέρωση στην πρώτη φάση. Κάτι Μαγιορκινιδες κλπ ήταν ανεπαρκείς και δημιούργησαν πρόβλημα
* Θα απογόρευα σε κάθε άλλο μέλος της επιτροπής την παρουσία σε ΜΜΕ. Θα υπήρχε μία επίσημη κοινή γραμμή
* Θα απαγόρευα τις προκλητικές και εξυπνακίστικες παρεμβάσεις τύπου Άδωνι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

* Θα έδινα αναλυτικά στοιχεία τύπου Ισραήλ. Είναι ντροπή να μην υπάρχει ένα excel της πλάκας να ξέρουμε πόσοι πεθαίνουν κάθε μέρα όντας πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένοι, πόσο διάστημα πριν είχαν κάνει το εμβόλιο, πιο εμβόλιο είχαν κάνει, τι ισχύει για αυτούς που εισάγονται σε ΜΕΘ, τι υποκείμενα νοσήματα έχουν κλπ. Περιμένουμε σαν καθυστερημένοι όλοι οι Ευρωπαίοι να δούμε μερικά ποιοτικά δεδομένα από το Ισραήλ.

Σημαντικό: Σε τέτοια ζητήματα δεν λες ΠΟΤΕ ψέματα ακόμα και αν έχεις καλό σκοπό πχ να παρασύρεις περισσότερους να εμβολιαστούν. Θα τα βρεις μπροστά σου.
Δυνατό πλάνο! :D:D:D

Ξεκινάς με έπικ φέηλ, του τύπου:
- τι θα κάνουμε για να αποκαταστήσουμε την υπόληψη της τηλεόρασης που παραπαίει?
...*Ιδέα*
- φέρτε τούρκικα σήριαλ :!:

και συνεχίζεις με κάτι χουντομέτρα...

Θα μας έκανες να αναφωνήσουμε "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΩΣΕ ΜΑΣ" σε χρόνο ρεκόρ ρε μπαγάσα!

Άβαταρ μέλους
πήζον bot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πήζον bot » 22 Αύγ 2021, 19:48

Χαοτικός έγραψε:
Η ακομμουνιστικότητά σας, σας καθιστά μαλάκες και δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε. :102:
:smt005::smt005::smt005:

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 22 Αύγ 2021, 20:06

sys3x έγραψε:
22 Αύγ 2021, 14:33
Nandros έγραψε:
sys3x έγραψε:
. . .
. . . .
.
Δεν έχει σημασία τι ξέρω εγώ, σημασία έχει ότι έφερε σύγχυση στον κόσμο αλλάζοντας τα λεγόμενα του και εν τέλει λέγοντας ξεκάθαρα ψέματα. Όταν κάποιος δεν ξέρει κάτι δεν χρειάζεται να πει οτιδήποτε, πες δεν ξέρω ή βγάλε το σκασμό.
Λέγεται διαχείριση κατάστασης.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 22 Αύγ 2021, 20:08

ST48410 έγραψε:

* Θα έδινα αναλυτικά στοιχεία τύπου Ισραήλ. Είναι ντροπή να μην υπάρχει ένα excel της πλάκας να ξέρουμε πόσοι πεθαίνουν κάθε μέρα όντας πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένοι, πόσο διάστημα πριν είχαν κάνει το εμβόλιο, πιο εμβόλιο είχαν κάνει, τι ισχύει για αυτούς που εισάγονται σε ΜΕΘ, τι υποκείμενα νοσήματα έχουν κλπ.
:+1:

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 22 Αύγ 2021, 20:09

Χαοτικός έγραψε:
:003::blm:

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Αύγ 2021, 20:24

Otto Weininger έγραψε:
22 Αύγ 2021, 20:06
sys3x έγραψε:
22 Αύγ 2021, 14:33
Nandros έγραψε:

.
Λέγεται διαχείριση κατάστασης.
Ανάλογα, αν ήταν του σρζ θα συμφωνούσες μαζί μου ότι είναι απροκάλυπτο ψέμα, τώρα με νουδού είναι, για εσένα, "διαχείριση κατάστασης" :smt047.
Ένας από τους λόγους που δεν μπορεί κανένας να με πει εμένα κομματόσκυλο αντιθέτως με εσένα και το συνάφι σου.
Έτσι πάει.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 22 Αύγ 2021, 20:28

Οι ψεκ πρέπει να τρώνε ξύλο.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Αύγ 2021, 20:49

lagavulis έγραψε:
22 Αύγ 2021, 19:44
ST48410 έγραψε:
Έχω παρατηρήσει ότι και οι δύο πλευρές είναι αδικαιολόγητα επιθετικές και αυτό εμφανίζεται σε κάθε θέμα με τόσο μεγάλη πόλωση. Και η λογική των χαρακτηρισμών Ψεκ και τα συναφή δεν βοηθάει πολύ. Είναι κρίμα ότι ένα καθαρά επιστημονικό ζήτημα παίρνει οπαδικές διαστάσεις.

Αν είχα εξουσία θα φρόντιζα να υπάρχει καλής ποιότητας αναλυτική πληροφόρηση ώστε να κερδίσω τους επιφυλακτικούς. Κάτι περιθωριακοί τύπου θεματοφύλακες του συντάγματος δεν θα με πολυαπασχολούσαν. Απλά θα ζητούσα να ασχοληθεί ένας εισαγγελέας με αυτούς. Συγκεκριμένα:

* Θα επανέφερα τον Τσιόδρα στην καθημερινή ή εβδομαδιαία ενημέρωση. Ήταν ό,τι καλύτερο και σοβαρότερο είχαμε στην ενημέρωση στην πρώτη φάση. Κάτι Μαγιορκινιδες κλπ ήταν ανεπαρκείς και δημιούργησαν πρόβλημα
* Θα απογόρευα σε κάθε άλλο μέλος της επιτροπής την παρουσία σε ΜΜΕ. Θα υπήρχε μία επίσημη κοινή γραμμή
* Θα απαγόρευα τις προκλητικές και εξυπνακίστικες παρεμβάσεις τύπου Άδωνι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

* Θα έδινα αναλυτικά στοιχεία τύπου Ισραήλ. Είναι ντροπή να μην υπάρχει ένα excel της πλάκας να ξέρουμε πόσοι πεθαίνουν κάθε μέρα όντας πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένοι, πόσο διάστημα πριν είχαν κάνει το εμβόλιο, πιο εμβόλιο είχαν κάνει, τι ισχύει για αυτούς που εισάγονται σε ΜΕΘ, τι υποκείμενα νοσήματα έχουν κλπ. Περιμένουμε σαν καθυστερημένοι όλοι οι Ευρωπαίοι να δούμε μερικά ποιοτικά δεδομένα από το Ισραήλ.

Σημαντικό: Σε τέτοια ζητήματα δεν λες ΠΟΤΕ ψέματα ακόμα και αν έχεις καλό σκοπό πχ να παρασύρεις περισσότερους να εμβολιαστούν. Θα τα βρεις μπροστά σου.
Δυνατό πλάνο! :D:D:D

Ξεκινάς με έπικ φέηλ, του τύπου:
- τι θα κάνουμε για να αποκαταστήσουμε την υπόληψη της τηλεόρασης που παραπαίει?
...*Ιδέα*
- φέρτε τούρκικα σήριαλ :!:

και συνεχίζεις με κάτι χουντομέτρα...

Θα μας έκανες να αναφωνήσουμε "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΩΣΕ ΜΑΣ" σε χρόνο ρεκόρ ρε μπαγάσα!
Θα μπορούσα απλά να απαντήσω "τι προτείνεις εσύ;". Ωστόσο θα ήθελα να εξηγήσω 2-3 πράγματα.

Λόγω εργασίας παρακολούθησα συστηματικά όλες τις ενημερώσεις του πρώτου διαστήματος. Θεωρώ τον Τσιόδρα ένα κατάλληλο άτομο για αυτή τη δουλειά. Είχε υπομονή, απαντούσε αναλυτικά και απαντούσε ακόμα και στις ερωτήσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δύσκολες έως κακοπροαίρετες. Τις γνώσεις του δεν μπορώ να τις κρίνω αλλά οι δικές τους ενημερώσεις έμοιαζαν πιο επεξηγηματικές/κατατοπιστικές σε σχέση με αυτές που έκανε ο Μαγιορκίνης ή άλλοι. Added bonus οι καλές του σχέσεις με την εκκλησία που βοήθησαν να αποφευχθεί αντάρτικο πέρσι το Πάσχα αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Για θέματα που κατηγορείται συχνά ότι άλλα έλεγε στην αρχή και άλλα αργότερα με αιχμή την χρήση της μάσκας η γνώμη που σχημάτισα ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που έχετε οι περισσότεροι γιατί είδα σταδιακά αυτή την αλλαγή, τους ενδιάμεσους προβληματισμούς και τελικά την σύσταση που σταδιακά έγινε υποχρεωτική χρήση. Όποιος δεν τα παρακολουθήσει αυτά παίρνει μία δήλωση από τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, παίρνει και μία από τον Μάιο ή τον Ιούνιο και τον βγάζει ανακόλουθο. Όμως τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι. Θα μπορούσα καθώς έχω απομαγνητοφωνημένο όλο το υλικό να ανοίξω ένα σχετικό νήμα αλλά θα ήθελε πολλές ώρες δουλειάς και δεν πληρώνομαι γιαυτό ούτε ο Τσιόδρας είναι μπάρμπας μου :) για να κάνω κάτι τέτοιο. Όποιος νομίζει ότι του είπε ψέματα, ας το νομίζει. Όποιος ενδιαφέρεται να δει τι και πως έγινε, υπάρχουν όλες οι ενημερώσεις στα δελτία τύπου του ΕΟΔΥ για να τα δει αναλυτικά.

Για το θέμα των "χουντόμετρων" που λες θα ήθελα να προλάβω την σύγχυση που δημιουργείται στον κόσμο όταν ακούγονται διαφορετικές γνώμες. Μέσα στην επιτροπή ας έπαιζαν και ξύλο. Όταν όμως κατέληγαν δημοκρατικά και διεξοδικά σε μία απόφαση αυτή θα ήταν η μόνη που θα έβγαινε προς τα έξω. Τίποτε άλλο. Γιατί; Γιατί σε καταστάσεις όπως της πανδημίας σημασία δεν έχει να πάρεις τα βέλτιστα μέτρα (στ' αλήθεια ποιος τα γνώριζε πέρσι την Άνοιξη;) αλλά να πάρεις σχετικά αποτελεσματικά μέτρα πολύ νωρίς. Έχεις ένα περιστατικό. Κάνεις εκτενή ιχνηλάτηση και προλαβαίνεις τη διάδοση. Το βρήκες μετά από κάποιες μέρες; Τρέχεις να ιχνηλατήσεις ένα σημαντικό αριθμό επαφών. Σου έχει ξεφύγει για κάποιες εβδομάδες; Καληνύχτα πλέον.

Συνοψίζουμε. Καλής ποιότητας ενημέρωση με μία και μόνο επίσημη γραμμή από κάποιον που να είναι γνώστης και ικανός. Βάλε κάποιον που σου αρέσει αρκεί να πληρεί τις σχετικές απαιτήσεις. Όχι πολυλογίες των ειδικών της επιτροπής στα ΜΜΕ. Όχι προκλήσεις από κυβερνητικά στελέχη. Από την στιγμή που λες τον άλλο ψεκασμένο ή αντιεμβολιαστή τον περιχαρακώνεις στην άποψή του ενώ μπορεί να μην είχε σκοπό να μείνει πεισματικά σε αυτή. Όχι ψέματα για να πετύχεις αυτό ή εκείνο και αναλυτικά στοιχεία για τους τρέχοντες θανάτους ώστε να μη μπορεί να ισχυρίζεται ο καθένας ό,τι νομίζει.

ΥΓ. Το Μητσοτάκη σώσε μας δεν κατάλαβα που κολλάει. Αν νομίζεις ότι είμαι οπαδός, κάτι έχεις καταλάβει λάθος.

Άβαταρ μέλους
esu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από esu » 22 Αύγ 2021, 20:49

talaipwros έγραψε:
21 Αύγ 2021, 20:54
Έχετε προσέξει οτι οι ψεκ γίνονται όλο και πιο επιθετικοί ενώ παράλληλα επεκτείνουν την ψεκ διδασκαλια σε όλο και περισσότερους τομείς;
Ποιά είναι η βέλτιστη μέθοδος αντιμετώπισης του φαινομένου;
Αδιαφορία ή καταστολή;
Η ζημιά έγινε στην κούνια, τώρα είναι αργά.
Nandros έγραψε:
09 Ιουν 2024, 15:48
Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 22 Αύγ 2021, 20:50

sys3x έγραψε:
22 Αύγ 2021, 20:24

Ανάλογα, αν ήταν του σρζ θα συμφωνούσες μαζί μου ότι είναι απροκάλυπτο ψέμα, τώρα με νουδού είναι, για εσένα, "διαχείριση κατάστασης" :smt047.
Ένας από τους λόγους που δεν μπορεί κανένας να με πει εμένα κομματόσκυλο αντιθέτως με εσένα και το συνάφι σου.
Έτσι πάει.
Υποθέτεις απλά.
Ή απλά είμαι πιο καταρτισμένος στο θέμα από εσένα, με καλύτερη ενημέρωση.

Αν μάλιστα πιστεύεις ακόμα μετά από 1.5 χρόνο ότι ο Τσιοδρας είπε ψέμα για τις μάσκες, ένα απλό ψέμα μάλιστα που μου αρκεί το κομματικό κριτήριο για να το δεχτώ ή όχι, σημαίνει ότι συν τοις άλλοις είμαι και πιο έξυπνος από εσένα.

ΥΓ: το ότι δεν είσαι κομματόσκυλο, aka δε λες ποτε τι και αν ψήφισες, δεν είναι κάνα παράσημο για να το περιφέρεις όλη την ώρα.
Ειδικά σε ένα ανώνυμο φόρουμ σημαίνει ότι είσαι απλά κλασομπανιερα.

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 22 Αύγ 2021, 20:57

talaipwros έγραψε:
Έχετε προσέξει οτι οι ψεκ γίνονται όλο και πιο επιθετικοί ενώ παράλληλα επεκτείνουν την ψεκ διδασκαλια σε όλο και περισσότερους τομείς;
Αδιαφορία ή καταστολή;
Καταστολή. Πούτσα και ξύλο.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 22 Αύγ 2021, 21:00

Γιάννης έγραψε:
22 Αύγ 2021, 20:57
talaipwros έγραψε:
Αδιαφορία ή καταστολή;
Καταστολή. Πούτσα και ξύλο.
Παρότι συμφωνώ, το ξέρεις ότι δεν μπορεί να γίνει.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών