Αυτό μου τη δίνει στα νεύρα, πώς είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι τα πιο αγνά πλάσματα του πλανήτη κουβαλάνε προπατορικό αμάρτημα και πως ειναι δυνατον να θεωρούν εαυτούς χριστιανούς όταν πηγαίνουν τόσο ενάντια στη διδασκαλία του Χριστού και το παράδειγμά του. Ολόκληρος άντρας βαφτίστηκε και τα παιδιά έλεγε θα μπούνε πρώτα στη Βασιλεία των Ουρανών, σε μια εποχή που δεν υπήρχε νηπιοβαπτισμός.Cavaliere έγραψε: ↑19 Απρ 2019, 14:42Και να αφήσεις έναν τόσο μικρό άνθρωπο απροστάτευτο επειδή δεν θες να κάνει ένα τόσο δα μπανάκι; Να μείνει με το προπατορικό αμάρτημα; Είπαμε, η Βάπτιση σώζει. Εκτός Εκκλησίας ο Άνθρωπος δεν έχει ελπίδα σωτηρίας. Θα κριθούμε όλοι. Και θα είναι αργά να μετανιώσουμε, όταν έλθει η Κρίση.
Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Άθεοι- Αγνωστικιστές- Άθρησκοι: Περί διαπαιδαγώγησης τέκνων.
- Βινόσαυρος
όπως βλέπεις και βλέπουμε, η ιδεολογική ηγεμονία του χριστιανισμού
έχει διαποτίσει ακόμα και πολλoυς από εμας τους άθεους σαν
cultural christian. Εμεις οι μαχητικοί άθεοι πρέπει να βγούμε στις
πρωτες γραμμές ανατροπής αυτών των συνειδήσεων.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Θα αναστενάξουν τα κοκορέτσια τη Μεγάλη Παρασκευή ε;Βινόσαυρος έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 08:27Εμεις οι μαχητικοί άθεοι πρέπει να βγούμε στις
Είναι το παιδί σου πιο ηλίθιο από σένα; Δεν θα ενηλικιωθεί ποτέ;
Ότι πιστεύουν τα άλλα παιδιά, να πιστεύει κι αυτό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποξενωθεί. Βραβείο δεν θα του δώσει κανένας.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
τα χριστιανικά έθνη προόδευσαν, κάτι πρέπει να σου λέει αυτόΒινόσαυρος έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 08:27όπως βλέπεις και βλέπουμε, η ιδεολογική ηγεμονία του χριστιανισμού
αν νομίζεις ότι οι κοινωνίες στέκονται έτσι πλανάσαι
και τι νομίζεις, θα βγάζει ηθικούς κανόνες από το μυαλό του ο καθένας και θα τους ακολουθούνε όλοι; για πιο λόγο και γιατί; αν δεν υπάρχει ένας ανώτερος προσωπικός σκοπός; αν δεν υπάρχει η Αλήθεια
ή μήπως να ακολουθούμε παρα-κοσμοθεωρίες όπως θεωρία της εξέλιξης «να πατάμε επι πτωμάτων» για να επιβιώσουμε
το ότι θα έρθει η αντιλογία στο τέλος προφητευμένο (Πραξ.δ.25-27)(Ψαλ.β.)(ΒΘεσ.β.3) και επιβεβαιώνεται
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος urbilum την 20 Απρ 2019, 09:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η αλήθεια είναι ότι ανησυχώ υπερβολικά, γενικά, πράγμα που με κουράζει απίστευτα μαζί με την προσπάθειά μου να το κρύβωΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Απρ 2019, 15:29Νομίζω ότι αγχώνεσαι υπερβολικά για πράγματα που δεν ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, κανένα μικρό παιδί.Ίφιδα έγραψε: ↑17 Απρ 2019, 22:48Πότε και πώς μιλήσατε στα παιδιά σας για την αθεΐα-αγνωστικισμό-αθρησκεία ή πως φαντάζεστε ότι θα το κάνετε για όσους δεν εχουν ακόμα παιδιά ή δεν ήρθαν ακόμα αντιμέτωποι με το θεμα;
Τους τα είπατε απ την πρώτη μέρα που ήρθαν να σας μιλήσουν για τον "Χριστούλη που γεννήθηκε ή αναστήθηκε" όπως έμαθαν στον βρεφονηπιακό σταθμό ή για τον Άι Βασίλη των παραμυθιών ή τους αφήσατε για κάποια χρόνια να ζουν το παραμύθι μέχρι να φτάσουν σε ηλικία να καταλαβαίνουν περισσότερα;
Πιστεύετε ότι ειναι καλό να περάσουν μια παιδική εποχή αθωότητας και πίστης σε υπερδυνάμεις ή ειναι καλύτερο να τους πείτε την αλήθεια εξ αρχής;
Αν θεωρείς ότι πρέπει να τους πεις την "αλήθεια εξ αρχής", τότε θα πρέπει να τους την πεις για όλα.
Και φυσικά να κόψεις μαχαίρι και τα παραμύθια.
Γιατί αν δεν υπάρχει Άι Βασίλης, τότε δεν υπάρχουν ούτε νεράιδες, νάνοι, ζώα που μιλούν και δράκοι, δεν υπάρχουν οι ήρωες του Ντίσνευ και το κυριώτερο δεν υπάρχουν ούτε οι μυθολογικοί ήρωες.
Γενικώς, το βασικό πρόβλημα διαπαιδαγώγησης είναι ότι τα μικρά παιδιά δεν ρωτάνε μόνον αυτά στα οποία έχουμε έτοιμες κάποιες απαντήσεις που εμείς θέλουμε να δώσουμε. Αν όμως θεωρείς ότι μπορείς να του διευκρινήσεις τη διαφορά μεταξύ συμβολισμού και ψέμματος, ρεαλισμού και ιδεολογίας και κυρίως γιατί το α είναι θετικός συμβολισμός ενώ το ψ αρνητικό ψέμμα, καλή τύχη.
Πιο συγκεκριμένα, θα έλεγα να τον αφήσεις να σας ρωτάει αυτός ό,τι θέλει. Και να του απαντάτε με ερώτηση τύπου "εσύ τι πιστεύεις;", "εσύ τι θα ήθελες;" κλπ Άσε να σας κατευθύνει αυτός προς το δικό του σκεπτικό, είναι μαγικά τα παιδιά στις μικρές ηλικίες.

Βασικά του έχω ήδη πει ότι τα παραμύθια είναι φαντασία κι ότι τα ζωάκια στην πραγματικότητα, δε μιλάνε όπως οι άνθρωποι και δε χτίζουν ανθρώπινα σπιτάκια κλπ κλπ. Βεβαίως τις περισσότερες φορές δεν επιμένω γιατί έχει δική του άποψη, ισχυρή, ας πούμε, δεν ξέρω άμα το ξέρεις αλλά οι δεινόσαυροι υπάρχουν ακόμα, έχουμε και στην Ελλάδα κι ο γιος μου όταν μεγαλώσει θα βρει έναν για να του κάνει Ααααργκ.
Από ερωτήσεις άλλο τίποτα ο μικρός, κατά ριπάς.-Γιατί ο λύκος κυνηγάει τα γουρουνάκια; -Γιατί πεινάει. -Γιατί πεινάει; -Γιατί δεν έβρισκε φαγητό. - Γιατί δεν έβρισκε φαγητο; - Γιατί ήταν χειμώνας. - Γιατί ήταν χειμώνας; -Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο.-Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο; -εεεε....δεν ξέρω.- Γιατί δεν ξερεις; και πάει λεγοντας
Προφανως δε διαβασες το υπολοιπο νήμα και σίγουρα δε μας ενδιαφέρει προς το παρόν κάποιο βραβειο.
Αλλά τι εννοείς θα αποξενωθεί; Σε ρώτησε εσένα κάνα παιδάκι αν εισαι Χριαστιανός ή αν βαφτίστηκες, αν έχεις πνευματικό ή αν κανεις νηστεία για να παίξει μαζί σου;
να τους πεις την αλήθεια,Ίφιδα έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 09:06Γιατί ο λύκος κυνηγάει τα γουρουνάκια; -Γιατί πεινάει. -Γιατί πεινάει; -Γιατί δεν έβρισκε φαγητό. - Γιατί δεν έβρισκε φαγητο; - Γιατί ήταν χειμώνας. - Γιατί ήταν χειμώνας; -Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο.-Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο; -εεεε....δεν ξέρω.- Γιατί δεν ξερεις; και πάει λεγοντας
ο Θεός έφτιαξε τα ζωάκια να τρώνε μόνο καρπούς αλλά ο άνθρωπος που είναι κυρίαρχος σε όλη τη φύση παράκουσε και χάλασε η φύση και το ένα τρώει το άλλο, γιαυτό ζητάμε να έρθει πάλι ο Χριστός, πρώτα μέσα στην καρδιά μας και μετά να μας πάρει κοντά Του όπου θα τα διορθώσει όλα
Οπως τα λες πιο εύκολο θα ήταν να του διδάξεις κάποια πράγματα για το σεξ...Ίφιδα έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 09:06Η αλήθεια είναι ότι ανησυχώ υπερβολικά, γενικά, πράγμα που με κουράζει απίστευτα μαζί με την προσπάθειά μου να το κρύβωΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Απρ 2019, 15:29Νομίζω ότι αγχώνεσαι υπερβολικά για πράγματα που δεν ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, κανένα μικρό παιδί.Ίφιδα έγραψε: ↑17 Απρ 2019, 22:48Πότε και πώς μιλήσατε στα παιδιά σας για την αθεΐα-αγνωστικισμό-αθρησκεία ή πως φαντάζεστε ότι θα το κάνετε για όσους δεν εχουν ακόμα παιδιά ή δεν ήρθαν ακόμα αντιμέτωποι με το θεμα;
Τους τα είπατε απ την πρώτη μέρα που ήρθαν να σας μιλήσουν για τον "Χριστούλη που γεννήθηκε ή αναστήθηκε" όπως έμαθαν στον βρεφονηπιακό σταθμό ή για τον Άι Βασίλη των παραμυθιών ή τους αφήσατε για κάποια χρόνια να ζουν το παραμύθι μέχρι να φτάσουν σε ηλικία να καταλαβαίνουν περισσότερα;
Πιστεύετε ότι ειναι καλό να περάσουν μια παιδική εποχή αθωότητας και πίστης σε υπερδυνάμεις ή ειναι καλύτερο να τους πείτε την αλήθεια εξ αρχής;
Αν θεωρείς ότι πρέπει να τους πεις την "αλήθεια εξ αρχής", τότε θα πρέπει να τους την πεις για όλα.
Και φυσικά να κόψεις μαχαίρι και τα παραμύθια.
Γιατί αν δεν υπάρχει Άι Βασίλης, τότε δεν υπάρχουν ούτε νεράιδες, νάνοι, ζώα που μιλούν και δράκοι, δεν υπάρχουν οι ήρωες του Ντίσνευ και το κυριώτερο δεν υπάρχουν ούτε οι μυθολογικοί ήρωες.
Γενικώς, το βασικό πρόβλημα διαπαιδαγώγησης είναι ότι τα μικρά παιδιά δεν ρωτάνε μόνον αυτά στα οποία έχουμε έτοιμες κάποιες απαντήσεις που εμείς θέλουμε να δώσουμε. Αν όμως θεωρείς ότι μπορείς να του διευκρινήσεις τη διαφορά μεταξύ συμβολισμού και ψέμματος, ρεαλισμού και ιδεολογίας και κυρίως γιατί το α είναι θετικός συμβολισμός ενώ το ψ αρνητικό ψέμμα, καλή τύχη.
Πιο συγκεκριμένα, θα έλεγα να τον αφήσεις να σας ρωτάει αυτός ό,τι θέλει. Και να του απαντάτε με ερώτηση τύπου "εσύ τι πιστεύεις;", "εσύ τι θα ήθελες;" κλπ Άσε να σας κατευθύνει αυτός προς το δικό του σκεπτικό, είναι μαγικά τα παιδιά στις μικρές ηλικίες.
Βασικά του έχω ήδη πει ότι τα παραμύθια είναι φαντασία κι ότι τα ζωάκια στην πραγματικότητα, δε μιλάνε όπως οι άνθρωποι και δε χτίζουν ανθρώπινα σπιτάκια κλπ κλπ. Βεβαίως τις περισσότερες φορές δεν επιμένω γιατί έχει δική του άποψη, ισχυρή, ας πούμε, δεν ξέρω άμα το ξέρεις αλλά οι δεινόσαυροι υπάρχουν ακόμα, έχουμε και στην Ελλάδα κι ο γιος μου όταν μεγαλώσει θα βρει έναν για να του κάνει Ααααργκ.
Από ερωτήσεις άλλο τίποτα ο μικρός, κατά ριπάς.-Γιατί ο λύκος κυνηγάει τα γουρουνάκια; -Γιατί πεινάει. -Γιατί πεινάει; -Γιατί δεν έβρισκε φαγητό. - Γιατί δεν έβρισκε φαγητο; - Γιατί ήταν χειμώνας. - Γιατί ήταν χειμώνας; -Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο.-Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο; -εεεε....δεν ξέρω.- Γιατί δεν ξερεις; και πάει λεγοντας
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Ναι, αλλά τα χριστιανικά έθνη δεν σταμάτησαν να προοδεύουν ακριβώς, καθώς η θρησκεία δεν είναι ο μόνος τρόπος να κατακτάται ότι οι άνθρωποι θα τηρούν κάποιους κανόνες τέλος πάντων που διασφαλίζουν την πρόοδο. Ένας βασικός κανόνας της ζωής εδώ κάτω στα εγκόσμια, είναι ότι αν γίνεις πολύ ανυπόφορος, αυτομάτως θα έχεις τις συνέπειες σε αυτή τη ζωή. Δεν είναι και τόσο τυχαία τα πράγματα.urbilum έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 09:01τα χριστιανικά έθνη προόδευσαν, κάτι πρέπει να σου λέει αυτόΒινόσαυρος έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 08:27όπως βλέπεις και βλέπουμε, η ιδεολογική ηγεμονία του χριστιανισμού
αν νομίζεις ότι οι κοινωνίες στέκονται έτσι πλανάσαι
και τι νομίζεις, θα βγάζει ηθικούς κανόνες από το μυαλό του ο καθένας και θα τους ακολουθούνε όλοι; για πιο λόγο και γιατί; αν δεν υπάρχει ένας ανώτερος προσωπικός σκοπός; αν δεν υπάρχει η Αλήθεια
ή μήπως να ακολουθούμε παρα-κοσμοθεωρίες όπως θεωρία της εξέλιξης «να πατάμε επι πτωμάτων» για να επιβιώσουμε
το ότι θα έρθει η αντιλογία στο τέλος προφητευμένο (Πραξ.δ.25-27)(Ψαλ.β.)(ΒΘεσ.β.3) και επιβεβαιώνεται
Λόγω ηλικίας, έχω πολύ μικρότερη υπομονή με ανθρώπους που μοιάζουν να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, που όλα κάποτε θα φτιάξουν μαγικά και κατά βάθος δεν τους πειράζει που θα είναι όταν όλοι θα είμαστε κάπου αλλού. Και δεν είναι μόνο χριστιανοί, αλλά πάνε με τέτοιο μαγικό τρόπο σκέψης. Υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι άνθρωποι, που δεν κοιτάνε να φτιάξουν μικρά και εύκολα πράγματα που θα τους καλυτερεύσουν τη ζωή. Ίσως και είναι και το επάγγελμα του καθενός που επηρεάζει. Αυτά που βλέπω κάθε μέρα, είναι ότι αν κάνεις το τάδε, θα έχεις το τάδε αποτέλεσμα, όχι αυτό που είναι στο μυαλό σου, αλλά την πραγματικότητα.
Το λόγω ηλικίας πάει ως εξής: Μου λέει κάποιος, αυτό θα φτιάξει κάποτε. Τι κάποτε του λέω, 10 χρόνια είναι το ίδιο. Είμαστε 10 χρόνια μεγαλύτεροι. Σε άλλα 10 χρόνια...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Athina__P την 20 Απρ 2019, 09:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σοβαρά τώρα;urbilum έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 09:14να τους πεις την αλήθεια,Ίφιδα έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 09:06Γιατί ο λύκος κυνηγάει τα γουρουνάκια; -Γιατί πεινάει. -Γιατί πεινάει; -Γιατί δεν έβρισκε φαγητό. - Γιατί δεν έβρισκε φαγητο; - Γιατί ήταν χειμώνας. - Γιατί ήταν χειμώνας; -Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο.-Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο; -εεεε....δεν ξέρω.- Γιατί δεν ξερεις; και πάει λεγοντας
ο Θεός έφτιαξε τα ζωάκια να τρώνε μόνο καρπούς αλλά ο άνθρωπος που είναι κυρίαρχος σε όλη τη φύση παράκουσε και χάλασε η φύση και το ένα τρώει το άλλο, γιαυτό ζητάμε να έρθει πάλι ο Χριστός, πρώτα μέσα στην καρδιά μας και μετά να μας πάρει κοντά Του όπου θα τα διορθώσει όλα
σοβαρότατα, δεν υπάρχει πιο σοβαράΊφιδα έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 09:22Σοβαρά τώρα;urbilum έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 09:14να τους πεις την αλήθεια,Ίφιδα έγραψε: ↑20 Απρ 2019, 09:06Γιατί ο λύκος κυνηγάει τα γουρουνάκια; -Γιατί πεινάει. -Γιατί πεινάει; -Γιατί δεν έβρισκε φαγητό. - Γιατί δεν έβρισκε φαγητο; - Γιατί ήταν χειμώνας. - Γιατί ήταν χειμώνας; -Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο.-Γιατί η Γη έγερνε μακρυά απ τον Ηλιο; -εεεε....δεν ξέρω.- Γιατί δεν ξερεις; και πάει λεγοντας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος urbilum την 20 Απρ 2019, 09:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μάθημα συμπεριφοράς από άθεους προς αγνωστικιστές
από Άθεος » 20 Μάιος 2024, 08:24 » σε Θρησκειολογία - 142 Απαντήσεις
- 3701 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
25 Μάιος 2024, 22:18
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οι άθρησκοι ζούνε σε καθεστώς καταπίεσης και υποκρισίας στην ελληνική κοινωνία.
από έργο_μακέτο » 07 Μάιος 2024, 14:40 » σε Κοινωνικά θέματα - 114 Απαντήσεις
- 2852 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
13 Μάιος 2024, 01:26
-
-
- 9 Απαντήσεις
- 599 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Tileskordos
26 Ιαν 2024, 12:55
-
-
Νέα δημοσίευση Ναι αλλά μετά εμφανίστηκε. Τί έχουν να πουν για αυτό οι άθεοι?
από Frappezitis » 20 Μαρ 2024, 22:30 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 171 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
21 Μαρ 2024, 11:46
-