Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 07 Ιαν 2020, 18:25

Δεν καπνίζω αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι ταλαιπωρία αυτό το μέσα-έξω στα καταστήματα. Από την άλλη είχα καιρό να βγω και να μη βρωμάνε ρούχα και μαλλιά μετά την έξοδο. Πάντως στα περισσότερα μέρη είχε αρκετό κόσμο, αν και αυτό μπορεί να μη λέει τίποτα. Ας βγούνε οι στατιστικές και να δούμε τι έχει πραγματικά συμβεί.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 07 Ιαν 2020, 18:28

Ενας μου ελεγε οτι ο νομος παει για αλλαγη και οτι σε καταστηματα με δυνατοτητα 400 καθημενων και ανω, θα επιτρεπεται το τσιγαρο. Το εχει ακουσει κανεις;
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Ιαν 2020, 18:38

Nostalgia έγραψε:
07 Ιαν 2020, 18:25
Σε μια παρεα 5 ατομων οδηγει μονο ενας, επισης υπαρχουν και ταξι, αρα, περιορισμος κανενας.
Ναι, πολύ ρεαλιστικό. Στην Ελλάδα όταν βγαίνουν 5 άτομα, πηγαίνουν όλοι με το ίδιο αυτοκίνητο. :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 07 Ιαν 2020, 18:52

hellegennes έγραψε:
07 Ιαν 2020, 17:54
ΓΑΛΗ έγραψε:
07 Ιαν 2020, 11:29
Τη φάση του να αρχίσουν να μπαίνουν περιορισμοί και στο ποτό, πως τη βλέπετε;
Μπαίνουν. Βλέπε αλκοτέστ.

Ίσως θα έπρεπε να βγούνε οι καταστηματάρχες να διαμαρτυρηθούν για τα όρια αλκοόλ γιατί τούς κλείνουν τα μαγαζιά, απολύουν προσωπικό, κτλ.
Το αλκοτέστ γίνεται εκ των υστέρων και αφορά σε ένα (σχεδόν) δειγματοληπτικό μέτρο. Και αφορά μόνον στους οδηγούς. Ακόμη και αν οι υπόλοιποι συνεπιβαίνοντες είναι "τύφλα", αν είναι οκ ο οδηγός, δεν τίθεται θέμα.
Το αναφέρω απλώς ως παράδειγμα αναφορικά με θέματα υγείας, εθισμούς κλπ

Για το κατά πόσον είναι δημόσιος κίνδυνος ένας μεθυσμένος, αρκεί μια καταγραφή των τροχαίων δυστυχημάτων και φυσικά των οποιωνδήποτε άλλων εμπλοκών μεταξύ πεζών. Για τους διαγνωσμένους αλκοολικούς, δεν το συζητώ καν.

Παρ' όλα αυτά, οι διαφημίσεις των ποτών και ο συσχετισμός τους με το λάιφ στάιλ συνεχίζονται.

Σε κάθε περίπτωση, ακριβώς γι' αυτό πρότεινα κάτι που να μην απαγορεύει τη χ ή ψ απόλαυση αλλά να υπάρχει κάποιο μέτρο. Όποιος θέλει να βγει και να περάσει καλά με την παρέα του, σε κάποιο φαγάδικο της χ ή ψ κατηγορίας ή απλώς σε κάποιο μπαράκι, μπορεί να περάσει το ίδιο καλά και με δύο μόνον ποτηράκια, έτσι δεν είναι; Είτε αφορά μπύρα είτε τσίπουρο είτε σφηνάκι.

Διαφωνείτε;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 07 Ιαν 2020, 18:53

Ως νέο μέλος δεν με αφήνει να ανοίξω νέο θέμα κι αναρωτιέμαι αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει ανοίγοντάς το αντί εμού. Θα έχει δημοψήφισμα.

Θέμα: 1142

Ερώτηση: Έχετε καλέσει ποτέ το 1142;

Πιθανή απάντηση 1: Ναι.
Πιθανή απάντηση 2: Όχι, δεν θα το έκανα ποτέ.
Πιθανή απάντηση 3: Όχι, δεν έτυχε, αλλά αν παρουσιαζόταν ανάγκη δεν θα κώλωνα κιόλας.

Ο κάθε ψηφοφόρος θα έχει το δικαίωμα μόνο μίας απάντησης.
Θα κάνει κανείς την καλή;

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 07 Ιαν 2020, 18:55

ΓΑΛΗ έγραψε:
07 Ιαν 2020, 18:52
Σε κάθε περίπτωση, ακριβώς γι' αυτό πρότεινα κάτι που να μην απαγορεύει τη χ ή ψ απόλαυση αλλά να υπάρχει κάποιο μέτρο. Όποιος θέλει να βγει και να περάσει καλά με την παρέα του, σε κάποιο φαγάδικο της χ ή ψ κατηγορίας ή απλώς σε κάποιο μπαράκι, μπορεί να περάσει το ίδιο καλά και με δύο μόνον ποτηράκια, έτσι δεν είναι; Είτε αφορά μπύρα είτε τσίπουρο είτε σφηνάκι.

Διαφωνείτε;
Προσωπικά δεν διαφωνώ ούτε θα έβλεπα παράλογο το να υπάρχουν περισσότεροι χώροι για καπνιστές. Δεν ξέρω τι πρόβλεψη θα μπορούσε να υπάρξει για το προσωπικό (βαρέα ίσως;) αλλά γιατί και πάλι να ανακαλύψουμε την Αμερική; Ας πάνε να δούνε τι δουλεύει έξω και ας το εφαρμόσουν.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 07 Ιαν 2020, 18:59

ΓΑΛΗ έγραψε:

Εννοώ το να υπάρχει συσχετισμός της περιεκτικότητας αλκοόλ που έχει το κάθε ποτό με τα ποτήρια (γραμμάρια)* που δικαιούται κάθε πελάτης.

*Το διευκρινίζω για να μην αρχίσουν εξυπνάδες τύπου "θέλω τσίπουρο σε ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας". :)
Γω θα είμαι κάθετος και θέλω πλήρη ποτοαπαγόρευση , όπως Αμέρικα κάποτε :g030:

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στύγιος την 07 Ιαν 2020, 19:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 07 Ιαν 2020, 19:05

ST48410 έγραψε:
07 Ιαν 2020, 18:55
ΓΑΛΗ έγραψε:

Διαφωνείτε;
Προσωπικά δεν διαφωνώ ούτε θα έβλεπα παράλογο το να υπάρχουν περισσότεροι χώροι για καπνιστές. Δεν ξέρω τι πρόβλεψη θα μπορούσε να υπάρξει για το προσωπικό (βαρέα ίσως;) αλλά γιατί και πάλι να ανακαλύψουμε την Αμερική; Ας πάνε να δούνε τι δουλεύει έξω και ας το εφαρμόσουν.
Προσωπικά δεν απασχολεί και μένα. Απλώς παρατήρησα στις γιορτές ότι παρέες που κάθε χρονιά προγραμμάτιζαν κάποιες εξόδους σχεδόν εθιμικά, φέτος προτίμησαν τις συνάξεις στα σπίτια. Και όχι, δεν αναφέρομαι σε οικογενειακές γιορτές ούτε ήταν οικονομικός ο λόγος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Στύγιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 07 Ιαν 2020, 19:12

ΓΑΛΗ έγραψε:
07 Ιαν 2020, 19:05
ST48410 έγραψε:
07 Ιαν 2020, 18:55
ΓΑΛΗ έγραψε:

Διαφωνείτε;
Προσωπικά δεν απασχολεί και μένα. Απλώς παρατήρησα στις γιορτές ότι παρέες που κάθε χρονιά προγραμμάτιζαν κάποιες εξόδους σχεδόν εθιμικά, φέτος προτίμησαν τις συνάξεις στα σπίτια. Και όχι, δεν αναφέρομαι σε οικογενειακές γιορτές ούτε ήταν οικονομικός ο λόγος.
Εμείς το τηρούμε εδώ κι ένα μήνα. Βγήκα μόνο μία φορά με 4 φίλους που τους βλέπω 1 φορά κάθε χρόνο ,το έχουμε ορίσει ως gathering κάθε χρόνο.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 07 Ιαν 2020, 19:15

Στύγιος έγραψε:
07 Ιαν 2020, 18:59
ΓΑΛΗ έγραψε:

Εννοώ το να υπάρχει συσχετισμός της περιεκτικότητας αλκοόλ που έχει το κάθε ποτό με τα ποτήρια (γραμμάρια)* που δικαιούται κάθε πελάτης.

*Το διευκρινίζω για να μην αρχίσουν εξυπνάδες τύπου "θέλω τσίπουρο σε ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας". :)

Εικόνα
Εγώ το θέλω όπως το λέω. Να βγαίνουν οι εθισμένοι μεθύστακες στο πεζοδρόμιο να τραβάνε τζούρες από το στοκ που έχουν στην τσέπη, πριν ξαναμπούνε μέσα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 07 Ιαν 2020, 19:23

Επίσης να κόβονται σιγά σιγά και οι ψησταριές. Αυτά είναι βαρβαρικά πράγματα. Δηλαδή το να βγαίνεις από το σπίτι, ενώ έχεις κάνει μία ώρα να φτιάξεις το μαλλί, να σιδερώσεις το ρούχο το σωστό, να παρφουμαριστείς σαν άνθρωπος και να επιστρέφεις βρωμώντας σαν βίκινγκ μετά από εκστρατεία, επειδή κάποιοι μπουρτζόβλαχοι γουστάρουν παϊδάκια και χταπόδια στα κάρβουνα, είναι απαράδεκτο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 07 Ιαν 2020, 19:33

'Γω θέλω να απαγορευτούν τα ροζ πουκάμισα στους άνδρες.

Δεν πιστεύω ότι είναι το ίδιο με το κάπνισμα, αντιλαμβάνομαι την ακυρότητα της ανάρτησής μου, αλλά πάντα ήθελα να το εκφράσω αυτό.

Άβαταρ μέλους
ΓΕΣΑΡ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΕΣΑΡ » 07 Ιαν 2020, 20:18

ΓΑΛΗ έγραψε:

Oταν πίνεις αλκοόλ σε κλειστό χώρο δεν μεταφέρεται μαγικά ένα ποσοστό του στο αίμα των διπλανών. Δεν επηρεάζει την δική μου υγεία αν ο διπλανός πιει 1 ή 5 ποτήρια ουίσκι. Εντελώς άστοχη σύγκριση

Στύγιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 07 Ιαν 2020, 20:21

ΓΑΛΗ έγραψε:
07 Ιαν 2020, 19:15
Στύγιος έγραψε:
07 Ιαν 2020, 18:59
ΓΑΛΗ έγραψε:

Εικόνα
Εγώ το θέλω όπως το λέω. Να βγαίνουν οι εθισμένοι μεθύστακες στο πεζοδρόμιο να τραβάνε τζούρες από το στοκ που έχουν στην τσέπη, πριν ξαναμπούνε μέσα.
Αλά Skyrim σε φλασκί θα προτιμούσα..

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 07 Ιαν 2020, 21:25

Επειδή ο hellegennes είχε δίκιο και για να σε πάρουν στα σοβαρά σου ζητούν της Παναγιάς τα μάτια, ο παλιός, καλός και δοκιμασμένος τρόπος:
Βγαίνετε κατά τις 11 μια μεγάλη παρέα*, βρίσκετε ένα άδειο από πελάτες μαγαζί, πάτε να καθίσετε (κάποιοι έχουν κάτσει ήδη) και, σαν να το θεωρείτε αυτονόητο, σα να διεκπερεώνετε μια τυπικότητα για την οποία νοιώθετε και λίγες τύψεις, που αμφισβητείτε την γαματοσύνη του ιδιοκτήτη, λέτε: -Μπορούμε να καπνίσουμε, έτσι;
-Ε... έλεγχοι το' να, τ' άλλο
-Θα προσέχουμε.
Ακόμα κι αν δεν σας αφήσει να καπνίσετε θα εκνευριστεί τόσο πολύ που θα ρίξει την κυβέρνηση μόνος του.

*αν δεν έχει κόσμο στις δώδεκα ελπίζει ήδη ότι θα κλείσει σε λίγο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών