Και τι σημαίνει αυτό ρε; Ότι όσοι είναι αγράμματοι ή υπάλληλοι του δήμου κάνουν παιδιά σφάχτες; Κι εμένα και οι 2 εγράμματοι είναι και μάλιστα στα ανώτερα στρώματα και ήμουν τρελό αγρίμι μέχρι μια ηλικία. Παίζει να μην είχα αφήσει βεγγαλικό για βεγγαλικό ήσυχο, μέχρι που έσκασε πάνω μου και ηρέμησα.
τον εκφοβιζαν στο σχολειο,
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Cecily Anne
Re: τον εκφοβιζαν στο σχολειο,
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
fixedCecily Anne έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 16:35Και τι σημαίνει αυτό ρε; Ότι όσοι είναι αγράμματοι ή υπάλληλοι του δήμου κάνουν παιδιά σφάχτες; Κι εμένα και οι 2 εγράμματοι είναι και μάλιστα στα ανώτερα στρώματα και ήμουν τρελό αγρίμι μέχρι μια ηλικία. Παίζει να μην είχα αφήσει βεγγαλικό για βεγγαλικό ήσυχο, μέχρι που έσκασε πάνω μου και ηρέμησαν.(τα βεγγαλικά)
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Συμφωνω σε μεγαλο βαθμο. Ισχυρο χαρακτηριζω τον πολιτισμο που σε παρακινει να υιοθετησεις τα ηθη του. Για παραδειγμα ο αμερικανικος πολιτισμος. Ειναι ανησυχητικο το οτι οι Ελληνες ψηφιζουν τους τραμπουκους/μπραβους/χουλιγκαν της χρυσης αυγης (και μαλιστα οχι για αντιμεταναστευτικους λογους στην πλειοψηφια τους). Σημαινει οτι διολισθαινουμε ηθικα προς ανατολικομπλοκιτικα ηθη. Και δε θα γινουμε πιο μαγκες. Πιο σκληροι και αδιαφοροι προς τους αδυναμους και την εκμεταλλευση τους θα γινουμε, πιο ανεκτικοι στην τυχαια βια, το αδικο ή μαλλον το νομο της ζουγκλας, τις εγκληματικες καταστασεις. Σιγα σιγα θα γινουν αυτα.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 09:33
Ο Ελληνικός πολιτισμός δεν θα έλεγα πως είναι αδύναμος τουλάχιστον στην σύνδεση που προκαλεί μεταξύ μας. Δεν μπορεί να επιβληθεί εύκολα στους έξω γιατί βασίζεται στο μέτρο. ΔΕΝ είμαστε ακραίος λαός, αν κοιτάξεις την μεγάλη εικόνα της Ευρώπης, τα εκφυλιστικά φαινόμενα του βορρά και της ανατολής, δεν μας αγγίζουν και πολύ σαν Έθνος.
Και δεν μπολιάζονται εύκολα λαοί με τόσο άλλη νοοτροπία. Βλέπεις σε Γαλλία ή Βέλγιο π.χ. οι τύποι μενουν 3-4 γενιές εκεί, έχουν ξεκοκαλίσει ότι επίδομα υπάρχει και βαζουν βόμβες ή πανε να πολεμήσουν για το κρατος του Ισλάμ. Έτσι και εδώ, το ότι ο Αλβανός ή ο Γεωργιανός ακούει Καρρά,πίνει ρετσίνα και τρωει γύρο, δεν λέει πολλά. Αυτό ισχύει ακόμα και για ρωσοπόντιους, όχι τους μούφα του Σημίτη τους κανονικούς, παρότι έχουν Ελληνική συνείδηση και δεν τους τρώει κανένα μίσος για αυτούς που βρήκαν εδώ.
Ο πολυπολιτισμός, ειδικά όταν δεν μεσολαβούν αιώνες αργής συνύπαρξης και γίνεται απότομα,αναπόφευκτα οδηγεί στην ήττα του λιγότερο δυναμικού στοιχείου. Αν σε ένα σχολείο της Σουηδίας ας πούμε, έχει μαθητές παιδιά ευνουχισμένα που τα έμαθαν να κατουράνε καθιστά για λόγους ισότητας και πως ο ανδρισμός είναι ντροπή, άλλα που τους λένε πως αν βιάσεις γυναίκα που δεν φερει μαντίλα είναι ΟΚ και δικό της λάθος και άλλα που έχουν μάθει πως η βια είναι το σωστό και έτσι λύνουν τις διαφορές τους οι άνδρες, μάντεψε ποιοι θα χάσουν.
Εμείς οι δυτικόευρωπαίοι, είμαστε αδυναμοι και μαλθακοί. Αυτό δεν είναι κάτι κακό,παρά πολιτισμός και εξέλιξη του είδους. Το να γυρίσουμε πίσω σε Βίκινγκς,Σάρισα και υγρο πυρ, είναι οπισθοδρόμηση, ίσως όμως αναγκαία για να επιβιώσουμε. Υπήρχε περίπτωση ας πούμε 2-3 δεκαετίες πριν ,ναζιστικό κόμμα να καταγραφεί στο 10% χωρίς μάλιστα να απολαμβάνει ελευθερία δράσης; Ουτε καν χουντικούς δεν θυμάμαι να υπήρχαν τότε.
Σαν παιδια η γενια μου ειχε διαφορετικα ηρωικα προτυπα. Θαυμαζαμε τους μονομαχους, τους σαμουραι... Πολεμιστες που ειχαν ηθικο κωδικα. Παλι οι κωλογεροι προδωσαν την Ελλαδα.
Πιστευω οτι αλλες δυτικες χωρες δεν εχουν το προβλημα της Ελλαδας γιατι μπορουν να επιβαλλουν τους δικους τους νομους και κανονες. Εχω δει για παραδειγμα πως αντιμετωπιζουν οι Αγγλοι τους τσαβ. Εχω ακουσει οτι Γερμανοι σε πανε στο τμημα για ψηλου πηδημα. Γενικα η ιδια η κοινωνια αντιδραει στο διαφορετικο. Εδω η λαμογια μας εκανε πιο ευελικτους. Οι tribal loyalties βασει συγγενειας, επαγγελματος κλπ ειναι πολυ πιο σημαντικες απο το σωστο και το δικαιο. Αισθανομαστε το δικαιο περισσοτερο στη βαση του ποιος ποιον παρα στη βαση κανονων. Αυτα μας εκαναν αδυναμους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ορέστης 35 την 11 Ιούλ 2018, 19:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γνωρίζεις τον κώδικα των Σαμουραι και τους θαυμάζεις γιατι ηταν ''ηθικός'' μετά το κατεβατό που εγραψες;Ορέστης 35 έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 19:13Συμφωνω σε μεγαλο βαθμο. Ισχυρο χαρακτηριζω τον πολιτισμο που σε παρακινει να υιοθετησεις τα ηθη του. Για παραδειγμα ο αμερικανικος πολιτισμος. Ειναι ανησυχητικο το οτι οι Ελληνες ψηφιζουν τους τραμπουκους/μπραβους/χουλιγκαν της χρυσης αυγης (και μαλιστα οχι για αντιμεταναστευτικους λογους στην πλειοψηφια τους). Σημαινει οτι διολισθαινουμε ηθικα προς ανατολικομπλοκιτικα ηθη. Και δε θα γινουμε πιο μαγκες. Πιο σκληροι και αδιαφοροι προς τους αδυναμους και την εκμεταλλευση τους θα γινουμε, πιο ανεκτικοι στην τυχαια βια, το αδικο ή μαλλον το νομο της ζουγκλας, τις εγκληματικες καταστασεις. Σιγα σιγα θα γινουν αυτα.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 09:33
Ο Ελληνικός πολιτισμός δεν θα έλεγα πως είναι αδύναμος τουλάχιστον στην σύνδεση που προκαλεί μεταξύ μας. Δεν μπορεί να επιβληθεί εύκολα στους έξω γιατί βασίζεται στο μέτρο. ΔΕΝ είμαστε ακραίος λαός, αν κοιτάξεις την μεγάλη εικόνα της Ευρώπης, τα εκφυλιστικά φαινόμενα του βορρά και της ανατολής, δεν μας αγγίζουν και πολύ σαν Έθνος.
Και δεν μπολιάζονται εύκολα λαοί με τόσο άλλη νοοτροπία. Βλέπεις σε Γαλλία ή Βέλγιο π.χ. οι τύποι μενουν 3-4 γενιές εκεί, έχουν ξεκοκαλίσει ότι επίδομα υπάρχει και βαζουν βόμβες ή πανε να πολεμήσουν για το κρατος του Ισλάμ. Έτσι και εδώ, το ότι ο Αλβανός ή ο Γεωργιανός ακούει Καρρά,πίνει ρετσίνα και τρωει γύρο, δεν λέει πολλά. Αυτό ισχύει ακόμα και για ρωσοπόντιους, όχι τους μούφα του Σημίτη τους κανονικούς, παρότι έχουν Ελληνική συνείδηση και δεν τους τρώει κανένα μίσος για αυτούς που βρήκαν εδώ.
Ο πολυπολιτισμός, ειδικά όταν δεν μεσολαβούν αιώνες αργής συνύπαρξης και γίνεται απότομα,αναπόφευκτα οδηγεί στην ήττα του λιγότερο δυναμικού στοιχείου. Αν σε ένα σχολείο της Σουηδίας ας πούμε, έχει μαθητές παιδιά ευνουχισμένα που τα έμαθαν να κατουράνε καθιστά για λόγους ισότητας και πως ο ανδρισμός είναι ντροπή, άλλα που τους λένε πως αν βιάσεις γυναίκα που δεν φερει μαντίλα είναι ΟΚ και δικό της λάθος και άλλα που έχουν μάθει πως η βια είναι το σωστό και έτσι λύνουν τις διαφορές τους οι άνδρες, μάντεψε ποιοι θα χάσουν.
Εμείς οι δυτικόευρωπαίοι, είμαστε αδυναμοι και μαλθακοί. Αυτό δεν είναι κάτι κακό,παρά πολιτισμός και εξέλιξη του είδους. Το να γυρίσουμε πίσω σε Βίκινγκς,Σάρισα και υγρο πυρ, είναι οπισθοδρόμηση, ίσως όμως αναγκαία για να επιβιώσουμε. Υπήρχε περίπτωση ας πούμε 2-3 δεκαετίες πριν ,ναζιστικό κόμμα να καταγραφεί στο 10% χωρίς μάλιστα να απολαμβάνει ελευθερία δράσης; Ουτε καν χουντικούς δεν θυμάμαι να υπήρχαν τότε.
Σαν παιδια η γενια μου ειχε διαφορετικα ηρωικα προτυπα. Θαυμαζαμε τους μονομαχους, τους σαμουραι... Πολεμιστες που ειχαν ηθικο κωδικα. Παλι οι κωλογεροι προδωσαν την Ελλαδα.

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Μιλησα για τα ηρωικα προτυπα που ειχαμε ως παιδια και τα οποια προερχονται απο ταινιες και οχι απο ιστορικα ντοκυμαντερ. Μαθε να διαβαζεις πιο προσεκτικα σε παρακαλω.Αγις έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 19:26Γνωρίζεις τον κώδικα των Σαμουραι και τους θαυμάζεις γιατι ηταν ''ηθικός'' μετά το κατεβατό που εγραψες;Ορέστης 35 έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 19:13Συμφωνω σε μεγαλο βαθμο. Ισχυρο χαρακτηριζω τον πολιτισμο που σε παρακινει να υιοθετησεις τα ηθη του. Για παραδειγμα ο αμερικανικος πολιτισμος. Ειναι ανησυχητικο το οτι οι Ελληνες ψηφιζουν τους τραμπουκους/μπραβους/χουλιγκαν της χρυσης αυγης (και μαλιστα οχι για αντιμεταναστευτικους λογους στην πλειοψηφια τους). Σημαινει οτι διολισθαινουμε ηθικα προς ανατολικομπλοκιτικα ηθη. Και δε θα γινουμε πιο μαγκες. Πιο σκληροι και αδιαφοροι προς τους αδυναμους και την εκμεταλλευση τους θα γινουμε, πιο ανεκτικοι στην τυχαια βια, το αδικο ή μαλλον το νομο της ζουγκλας, τις εγκληματικες καταστασεις. Σιγα σιγα θα γινουν αυτα.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 09:33
οχι δεν ειπα αυτο. απλα δεν εβρισκε και στο σπιτι την καταλληλη υποστηριξη εχοντας ντουβαρια για γονεις. υποτιθεται οτι αν εχεις πιο μορφωμενους εχουν το νιο νιο να σε προσεγγισουν καλυτερα. η κοπελα δεν ηταν σφαχτης παντως. αν ήταν, θα της εκοβε να μην παρει μαχαιρι με στρογγυλεμενη ακρη. απλα εφτασε στο αμην με το μαλακιστηρι που την κοροιδευε.Cecily Anne έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 16:35Και τι σημαίνει αυτό ρε; Ότι όσοι είναι αγράμματοι ή υπάλληλοι του δήμου κάνουν παιδιά σφάχτες; Κι εμένα και οι 2 εγράμματοι είναι και μάλιστα στα ανώτερα στρώματα και ήμουν τρελό αγρίμι μέχρι μια ηλικία. Παίζει να μην είχα αφήσει βεγγαλικό για βεγγαλικό ήσυχο, μέχρι που έσκασε πάνω μου και ηρέμησα.
επισης, αλλο το να κανεις διαολιες και αλλο να βασανιζεις αλλα παιδακια σε σημειο να τα κανεις να κλαινε.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
https://giphy.com/gifs/gets-smart-quest ... eT3AYg8S5OCecily Anne έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 16:35Και τι σημαίνει αυτό ρε; Ότι όσοι είναι αγράμματοι ή υπάλληλοι του δήμου κάνουν παιδιά σφάχτες; Κι εμένα και οι 2 εγράμματοι είναι και μάλιστα στα ανώτερα στρώματα και ήμουν τρελό αγρίμι μέχρι μια ηλικία. Παίζει να μην είχα αφήσει βεγγαλικό για βεγγαλικό ήσυχο, μέχρι που έσκασε πάνω μου και ηρέμησα.
στατιστικα παντα, ενας αγραμματος δημοτικος υπαλληλος εκτος απο εν δυναμει τρομοκρατης αριστερος που ονειρευεται να μας κανει σοβιετια και αλβανια ειναι και καβατζης εκτος απο τεμπελης και νωθροςCecily Anne έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 16:35Και τι σημαίνει αυτό ρε; Ότι όσοι είναι αγράμματοι ή υπάλληλοι του δήμου κάνουν παιδιά σφάχτες;
ε, ετσι κανει και τα παιδια του
Εδώ να επισημανθεί οτι την σκληρότερη - συνεχή - και πολύπλευρη μορφή μπουλινγκ την ασκουν τα καλά - σεβαστικά - υπάκουα και αριστα στα μαθήματα τέρατακια .
Είναι η μόνιμη αιτία που όλα τα υπόλοιπα δεχονται πιέσεις να γίνουν σαν αυτά απο το οικογενειακό - συγγενικό - φιλικο περιβάλλον -αφορμη για τιμωρίες - γκρίνιες- απαγορεύσεις - μονιμο βασανιστήριο για χρόνια με μόνιμη επωδο '' Να γίνεις σαν τον Αρτέμη η την Τασσώ '' .
Είναι η μόνιμη αιτία που όλα τα υπόλοιπα δεχονται πιέσεις να γίνουν σαν αυτά απο το οικογενειακό - συγγενικό - φιλικο περιβάλλον -αφορμη για τιμωρίες - γκρίνιες- απαγορεύσεις - μονιμο βασανιστήριο για χρόνια με μόνιμη επωδο '' Να γίνεις σαν τον Αρτέμη η την Τασσώ '' .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Δεν είναι ο κανόνας αυτός. Νομίζω ότι ισχύει το αντίθετο. Τα παιδιά των "αγράμματων" τις περισσότερες φορές έχουν μεγαλύτερο πείσμα να ξεφύγουν από το συγκεκριμένο πλαίσιο. Και οι γονείς τους το ίδιο θέλουν. Περισσότερες πιθανότητες έχει να βγει κωλοπαίδι ή να επηρεαστεί από "κακές" παρέες ένα παιδί εύπορης οικογένειας που τα θεωρεί όλα εύκολα και δεδομένα, παρά ένα παιδί με σχετικά στερημένα παιδικά χρόνια.lolek1 έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 22:32στατιστικα παντα, ενας αγραμματος δημοτικος υπαλληλος εκτος απο εν δυναμει τρομοκρατης αριστερος που ονειρευεται να μας κανει σοβιετια και αλβανια ειναι και καβατζης εκτος απο τεμπελης και νωθροςCecily Anne έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 16:35Και τι σημαίνει αυτό ρε; Ότι όσοι είναι αγράμματοι ή υπάλληλοι του δήμου κάνουν παιδιά σφάχτες;
ε, ετσι κανει και τα παιδια του
Και οι σημερινοί τριαντάρηδες δεν είναι παιδιά αγραμμάτων. Αγράμματοι μπορεί να ήταν οι παπούδες, οι γονείς όχι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Το είχαν δοκιμάσει αυτό όταν πήγαινα γυμνάσιο. Το αποτέλεσμα ήταν απαράδεκτο και το έκοψαν την αμέσως επόμενη χρονιά. Σκέψου, ακόμα και οι αλαζονικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με μηδενική πρόνοια για την παιδεία και μηδενική διάθεση να παραδεχτούν τα λάθη τους, αυτό το πήραν πίσω σε χρόνο dt.Athos έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 09:02φαντάζομαι ξέρεις ότι αυτό είναι παιδαγωγικά απαράδεκτο και οδηγεί σε κοινωνίες με στεγανά και διακρίσεις.bizeli έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 05:12Η γνώμη μου είναι ότι οι μαθητές θα πρέπει να είναι χωρισμένοι στις τάξεις ανά επίπεδα ώστε να μπορώ να δουλέψω σωστά και αποτελεσματικά και να μπορώ να ακολουθώ τον ρυθμό που πρέπει σύμφωνα με τις ανάγκες του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται οι μαθητές.
Έτσι όπως είναι όλοι ανακατωμένοι δεν γίνεται δουλειά.
Βέβαια στην πραγματικότητα γίνεται (άτυπα) στο επίπεδο ολόκληρου του σχολείου ανάλογα την γειτονιά.
Σε ξαναρωτάω αν έχεις δουλέψει σε ιδιωτικό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Μην αγχώνεσαι βρε.Ασέβαστος έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 14:47προσπαθησα να στειλω πμ, για να μη φανω σαν ψωνισμενος με το παιδι μου, αλλα ταχεις κλειστα, οποτε φακ ιτ, παμε δημοσια.
ειμαι στο αντιθετο ακρο. ετοιμαζομαι για την πρωτη δημοτικου, με ενα παιδι που γραφει και διαβαζει με ανεση, ακομη και στα αγγλικα, και κανει διαιρεση τριψηφιου με μονοψηφιο, δινοντας αποτελεσμα ακομη και με κλασματα, με το μυαλο του, χωρις καν χαρτι.δηλαδη του λες 385 δια οχτω και σου λεει 48 κι ενα ογδοο. ας μην πω περισσοτερα και με παρετε για ψωναρα.
τι να περιμενω οτι θα αντιμετωπισω; μπορει ολοι να νομιζετε οτι απλως χαιρομαι, αλλα εγω βλεπω και την αλλη πλευρα. οτι θα σκυλοβαριεται στην ταξη, ισως κανει φασαρια, ισως λεει τα αλλα "χαζα" ισως του φανει η εκπαιδευση βαρετη σαχλαμαρα και τη μισησει, ισως...
εχεις πειρα απο κατι παρομοιο;
Το πρώτο τρίμηνο είναι στάδιο προσαρμογής για όλα τα παιδιά. Θα μάθουν για το νέο τους σχολείο, για κανόνες συμπεριφοράς μέσα στην τάξη κτλ κτλ κτλ. Μετά όλα αυτοματοποιούνται.
Ναι πολλά παιδιά έρχονται ήδη αρκετά προχωρημένα στην πρώτη. Βέβαια ο δικός σου το τερμάτισε.
Η δασκάλα ξέρει πώς θα χειριστεί την κατάσταση και σίγουρα δεν θα είναι η πρώτη της φορά που θα παίρνει πρώτη τάξη οπότε ξέρει με τι έχει να κάνει και πώς να χειριστεί την περίπτωση και του γιου σου αν γίνουν όλα αυτά που λες.
Τώρα τι να περιμένεις να αντιμετωπίσεις; Δεν ξέρω και τον χαρακτήρα του γιου σου για να σου πω κι ακριβώς.
Ναι, μπορεί και να βαρεθεί κάποιες στιγμές και να μιλήσει και να κάνει φασαρία αλλά μην το τραγικοποιείς και τόσο ότι θα πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά και θα μισήσει την εκπαίδευση. Ηρέμησε.
Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς από την πλευρά σας τώρα που είναι αρχή είναι να οργανώσει το καθημερινό του πρόγραμμα, να είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του και στα διαβάσματά του και να του εξηγήσετε ότι πρέπει να ακούει πάντα τη δασκάλα του.
Εσείς ποτέ δεν θα απαξιώνετε αυτά που θα βάζει η δασκάλα στο σπίτι και 5 λεπτά δουλειά να είναι για αυτόν. Θα πρέπει να καταλάβει ότι το διάβασμα είναι σοβαρή υπόθεση και νο1 υποχρέωσή του.
Τα υπόλοιπα που αφορούν την τάξη αφήστε τα σε αυτήν.
Αν για οποιονδήποτε λόγο η κυρία του δει κάτι ανησυχητικό (πιο μετά, όχι από την αρχή) θα σας καλέσει να είσαι σίγουρος.
Εννοείται ότι θα παρευρεθείτε στην πρώτη συνάντηση που θα σας καλέσει για να σας πει πώς θα δουλεύουν μέσα στην τάξη και τι θέλει από εσάς. Άμα δεν πάτε θα είναι εγκληματικό. Μόνο αυτό σου λέω.
Και τέλος μην τον έχεις και για τόσο ανετίλα γιατί μπορεί και να τα βρει σκούρα κάποιες φορές και να κληθεί να κάνει πράγματα που δεν έχει συνηθίσει μέχρι τώρα ο πιτσιρίκος να τα κάνει όπως τα έκανε.
Πχ λες γράφει άνετα. Αυτό δεν λέει τίποτα. Εντάξει μπορεί να εννοείς ότι έχει κατακτήσει τον μηχανισμό αλλά η κυρία του θα ζητάει όταν γράφει να κάνει ωραία γράμματα, πάνω στη γραμμή, να προσέξει το μέγεθος των γραμμάτων, να αντιγράψει κάτι από τον πίνακα σωστά αλλά αυτός να νομίζει ότι αρκεί να τελειώσει πρώτος και να μην ακολουθεί σωστά τις οδηγίες, να είναι παρορμητικός , απρόσεκτος κτλ
Τότε η κυρία του θα ζητήσει να τα ξαναγράψει.
Θα έχει να μαθαίνει ορθογραφία, αντιγραφή, θα μπει και η γραμματική σιγά σιγά, φωτοτυπίες. Θα πέσει γράψιμο πιο συστηματοποιημένο απ' ό,τι ήξερε.
Θέλω να πω σταδιακά θα ανεβαίνουν οι απαιτήσεις και θα ξεχάσει αυτά που ήξερε.
Άλλο να του πεις γράψε το όνομά σου για να το δει ο παππούς και η γιαγιά και να χαρούν, όπως κάνατε μέχρι τώρα, και άλλο για να το δει η δασκάλα.
Καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω;
Ακόμα και στα μαθηματικά, που εντάξει έτσι όπως τα λες αστέρι ακούγεται, στην αρχή εντάξει θα του φαίνονται πολύ απλά αλλά και πάλι θα πρέπει να μάθει να δουλεύει με τον τρόπο που θα του λέει η δασκάλα του.
Θα έχει δουλειά να κάνει μέσα στην τάξη. Δεν θα κοιτάει το ταβάνι. Ακόμα κι αν τελειώνει πιο γρήγορα θα του βάζει κι άλλες ασκήσεις να κάνει. Εκτός κι αν κάθεται ήσυχος. Κι άμα είναι τόσο καλός μπορεί να του πει να βοηθήσει και κανέναν άλλον μαθητή.
Θα βρει τρόπο η κυρία του να τον απασχολεί.
Θα ζητάει να πηγαίνει και καμιά τουαλέτα να παίρνει τον αέρα του. Θα τα μάθει τα κόλπα.
Κι εμένα η ανιψιά μου αυτό κάνει που πάει δευτέρα. Το έχει κάνει σύστημα.
Για χαζή την περνάει τη δασκάλα της.

Τέσπα, ψυχραιμία.
Θα ρολάρει η χρονιά μια χαρά.
Δεν θα καταλάβεις για πότε θα τελειώσει.
Για τη συμπεριφορά του στα άλλα παιδιά αν θα τα λέει "χαζά" κτλ αυτό έχει να κάνει με την αγωγή που πήρε από το σπίτι.

Ευχαριστουμε τον Αγη απο τη φυλακη Διαβατων για τη μοναδικη ματια στο συνδυασμο τοξικου οικογενειακου περιβαλλοντος, προσωπικης ανικανοτητας, αρρωστημενης ζηλιας και φυσικης εχθρας προς το καλο που διαμορφωνουν εναν σχολικο εκφοβιστη.Αγις έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 22:36Εδώ να επισημανθεί οτι την σκληρότερη - συνεχή - και πολύπλευρη μορφή μπουλινγκ την ασκουν τα καλά - σεβαστικά - υπάκουα και αριστα στα μαθήματα τέρατακια .
Και τωρα διαβαζουμε το μηνυμα του φιλου Λακη απ' τα Σεπολια:
ΠΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΑΙ ΤΟ 2-1 ΧΑΧΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΑΣΤΑΙ ΡΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΑΙ ΚΕΡΝΑΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΥΣΕ Η ΔΕΗ ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΒΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΗΠΕΡΙΛΙΚΥ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟ.
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αντιπαιδαγωγικό και το πως οδηγεί σε κοινωνίες με στεγανά και διακρίσεις. Κι εγώ το είχα δοκιμάσει όταν πήγαινα γυμνάσιο και δούλευε μια χαρά. Όχι Ελλάδα όμως. Τι ακριβώς φταίει και δεν δουλεύει στην Ελλάδα;hellegennes έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 23:43Το είχαν δοκιμάσει αυτό όταν πήγαινα γυμνάσιο. Το αποτέλεσμα ήταν απαράδεκτο και το έκοψαν την αμέσως επόμενη χρονιά. Σκέψου, ακόμα και οι αλαζονικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με μηδενική πρόνοια για την παιδεία και μηδενική διάθεση να παραδεχτούν τα λάθη τους, αυτό το πήραν πίσω σε χρόνο dt.Athos έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 09:02φαντάζομαι ξέρεις ότι αυτό είναι παιδαγωγικά απαράδεκτο και οδηγεί σε κοινωνίες με στεγανά και διακρίσεις.bizeli έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 05:12Η γνώμη μου είναι ότι οι μαθητές θα πρέπει να είναι χωρισμένοι στις τάξεις ανά επίπεδα ώστε να μπορώ να δουλέψω σωστά και αποτελεσματικά και να μπορώ να ακολουθώ τον ρυθμό που πρέπει σύμφωνα με τις ανάγκες του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται οι μαθητές.
Έτσι όπως είναι όλοι ανακατωμένοι δεν γίνεται δουλειά.
Βέβαια στην πραγματικότητα γίνεται (άτυπα) στο επίπεδο ολόκληρου του σχολείου ανάλογα την γειτονιά.
Σε ξαναρωτάω αν έχεις δουλέψει σε ιδιωτικό.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 106 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
11 Μαρ 2025, 18:33
-
-
Νέα δημοσίευση Μακελειό με πυροβολισμούς σε σχολείο στη Σουηδία...
από student » 04 Φεβ 2025, 19:40 » σε Εγκληματικότητα - 195 Απαντήσεις
- 3536 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nemo
05 Φεβ 2025, 22:39
-
-
-
Νέα δημοσίευση 2 γυφταιοι θώπευσαν 5χρονο παιδι σε σχολειο
από Vardos » 29 Μαρ 2025, 19:56 » σε Κοινωνικά θέματα - 1 Απαντήσεις
- 153 Προβολές
-