Σωστο. Και επισης υπαρχει μια υφερπουσα υπουλη κατασταση οπου ολοι καταδυκνειουν παραβασεις μονο στους νομους που γουσταρουν. Αν δλδ εδω αρχισουμε να μιλαμε για φοροδιαφυγη πολλοι θα το ριξουν στο τσαμικο περι ασυδοτου κρατους.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑03 Ιουν 2024, 14:44Το πώς καταντήσαμε, υπονοεί πως ήμασταν καλύτεροι. Ως προαναφέρθηκε, οι νεότερες γενιές είναι όλο και καλύτερες από τις προηγούμενες σε θέματα ενσυναισθησης, οικολογικής συνείδησης και σεβασμού του δημόσιου χώρου.
Πριν 30 χρόνια κανείς δε μάζευε τις κουραδες του σκύλου του, όλοι πετούσαν τα σκουπίδια από το παράθυρο του αυτοκινήτου, οι άντρες άνω των 15 εφτυναν ροχαλες στο δρόμο και είχαν μακρύ νύχι στο μικρό δάχτυλο για να καθαρίζουν το αυτί τους.
Τι έχει πάει τόσο λάθος και καταντησαμε έτσι;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Οργισμένος
Re: Τι έχει πάει τόσο λάθος και καταντησαμε έτσι;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
-
Πρώτον, μιλάω για τροχαία για παράνομο παρκάρισμα. Δε μιλάω για κανά τύπο που μπήκε με πιστόλι σε κατάστημα.Isildur έγραψε: ↑03 Ιουν 2024, 15:18ΟΚ, αλλά καταλαβαίνεις ελπίζω πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει γραμμή καταγγελίας. Ή ότι χρειάζεται να γίνουν πολλές νέες, μια για σκουπίδια, μια για παρκάρισμα, μια για κατοικίδια κλπ. Γραμμή υπάρχει, και ακριβώς αυτό σχολίασα. Το αν δουλεύει σωστά ή όχι, είναι άλλο θέμα.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑03 Ιουν 2024, 15:14
Απλά μην χαθείς όταν συνειδητοποιήσεις ότι κάτι δεν πάει καλά.
Παρεμπιπτόντως, για παρκάρισμα όντως δεν έχω πάρει, όχι πρόσφατα δηλαδή (μια φορά μόνο πριν δεκαετίες, σε βραδινή μου έξοδο, και ήταν λίγο... ιδιαίτερη περίπτωση ειδικά στο πώς εξελίχθηκε). Αλλά για σοβαρό θέμα που πήρα πριν κάποιους μήνες, η ανταπόκριση ήταν άμεση. Ήταν σοβαρό όμως, σίγουρα μετράει κι αυτό.
Δεύτερον, αν μια γραμμή δε δουλεύει σωστά είναι σαν να μην υπάρχει.
-
Κάνε κρατεί. Και οι Κρητικοί γλίστρησαν και τους έφυγε ένα μπουκάλι από το χέρι και ο ένας βρέθηκε με μια σφαίρα στο κρανίο στη ΜΕΘ...GoBzi έγραψε: ↑03 Ιουν 2024, 15:22Με κάνα 10αρι παίρνεις καμία 50αρια αυτοκόλλητα "παρκάρω πάνω σε μπάρες, είμαι μαλάκας". Πάρε και έχε καβάτζα 2-3 στο αμάξι. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να γλιστρήσεις και να βρεθεί το χέρι σου με το αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ του άλλου.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑03 Ιουν 2024, 14:48Κάνε μου μια χάρη. Πάρε τηλέφωνο το 100 να έρθει να γράψει για παράνομη στάθμευση να δω αν θα έρθει και σε πόση ώρα;
Και μη μου πεις για την τροχαία Αττικής. Εκεί δεν πρόκειται καν να σηκώσουν τα τηλέφωνα. Θα χτυπάει μέχρι να βαρεθείς.
Μια που επανήλθες, θυμήθηκα κάτι (φλασιά). Δεν αφορά εμένα προσωπικά, δεν έχω πάρει εγώ δηλαδή, αλλά συμβαίνει πολύ κοντά μου (σχεδόν απέναντι) και το έχω δει με τα μάτια μου. Θέση αναπήρων, σε κεντρικό δρόμο του δήμου, την κλείνουν συνεχώς διάφοροι απίθανοι άλλοτε για 1-2 λεπτά (να πάρω τσιγάρα ρε φίλε...) άλλοτε για ώρες. Φέτος μόνο, έχω δει δυο φορές αφαίρεση πινακίδων μετά από κλήση κάποιου ενδιαφερόμενου. Στη μια μάλιστα, ο μαλάκας εμφανίστηκε την ώρα που τις βγάζανε και έφαγε χοντρό κράξιμο απ' όλους (γείτονες, μπάτσους, αλλά κυρίως από τον τύπο που είχε το ζόρι και κάλεσε).Εμπεδοκλής έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 23:40Πρώτον, μιλάω για τροχαία για παράνομο παρκάρισμα. Δε μιλάω για κανά τύπο που μπήκε με πιστόλι σε κατάστημα.Isildur έγραψε: ↑03 Ιουν 2024, 15:18ΟΚ, αλλά καταλαβαίνεις ελπίζω πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει γραμμή καταγγελίας. Ή ότι χρειάζεται να γίνουν πολλές νέες, μια για σκουπίδια, μια για παρκάρισμα, μια για κατοικίδια κλπ. Γραμμή υπάρχει, και ακριβώς αυτό σχολίασα. Το αν δουλεύει σωστά ή όχι, είναι άλλο θέμα.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑03 Ιουν 2024, 15:14
Απλά μην χαθείς όταν συνειδητοποιήσεις ότι κάτι δεν πάει καλά.
Παρεμπιπτόντως, για παρκάρισμα όντως δεν έχω πάρει, όχι πρόσφατα δηλαδή (μια φορά μόνο πριν δεκαετίες, σε βραδινή μου έξοδο, και ήταν λίγο... ιδιαίτερη περίπτωση ειδικά στο πώς εξελίχθηκε). Αλλά για σοβαρό θέμα που πήρα πριν κάποιους μήνες, η ανταπόκριση ήταν άμεση. Ήταν σοβαρό όμως, σίγουρα μετράει κι αυτό.
Οκ, δεν λέω ότι ένα παράδειγμα καλύπτει τα πάντα, αλλά αυτό είδα, αυτό λέω.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

-
Αρχικά συγνώμη που δεν είμαι 24/7 μέσα έτσι; Συγνώμη.Isildur έγραψε: ↑06 Ιουν 2024, 07:02Μια που επανήλθες, θυμήθηκα κάτι (φλασιά). Δεν αφορά εμένα προσωπικά, δεν έχω πάρει εγώ δηλαδή, αλλά συμβαίνει πολύ κοντά μου (σχεδόν απέναντι) και το έχω δει με τα μάτια μου. Θέση αναπήρων, σε κεντρικό δρόμο του δήμου, την κλείνουν συνεχώς διάφοροι απίθανοι άλλοτε για 1-2 λεπτά (να πάρω τσιγάρα ρε φίλε...) άλλοτε για ώρες. Φέτος μόνο, έχω δει δυο φορές αφαίρεση πινακίδων μετά από κλήση κάποιου ενδιαφερόμενου. Στη μια μάλιστα, ο μαλάκας εμφανίστηκε την ώρα που τις βγάζανε και έφαγε χοντρό κράξιμο απ' όλους (γείτονες, μπάτσους, αλλά κυρίως από τον τύπο που είχε το ζόρι και κάλεσε).Εμπεδοκλής έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 23:40Πρώτον, μιλάω για τροχαία για παράνομο παρκάρισμα. Δε μιλάω για κανά τύπο που μπήκε με πιστόλι σε κατάστημα.Isildur έγραψε: ↑03 Ιουν 2024, 15:18
ΟΚ, αλλά καταλαβαίνεις ελπίζω πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει γραμμή καταγγελίας. Ή ότι χρειάζεται να γίνουν πολλές νέες, μια για σκουπίδια, μια για παρκάρισμα, μια για κατοικίδια κλπ. Γραμμή υπάρχει, και ακριβώς αυτό σχολίασα. Το αν δουλεύει σωστά ή όχι, είναι άλλο θέμα.
Εγώ σου γράφω την πραγματικότητα και εσύ μου απαντάς ότι είδες κάπου να αφαιρούν κάτι πινακίδες, άγνωστο με ποιο τρόπο κλήθηκαν, μέσω της επισήμου οδού, ή της γνωστής οδού που σατήριζε 70 χρόνια πριν ο Ουντερζό στον Αστερίξ, περί ενός ξαδέρφου για τα πάντα. Αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Σε προκάλεσα να προσπαθήσεις λόγω της γνώσης και της βεβαιότητας μου για την κατάσταση και είμαι σίγουρος ότι ασχέτως της επιμονής σου να πεις κάτι άλλο το ξέρεις ότι περιγράφω μία πραγματικότητα που γνωρίζεις και φυσικά ούτε που τόλμησες να δοκιμάσεις να καταγγείλεις και εσύ κάποιον από τους 50 παρανόμους στα πρώτα διακόσια μέτρα που έκανες χθες μόνο και μόνο να μη διαψεύσεις τον εαυτό σου.
Καταρχάς, δεν σε κατηγόρησα για κάτι. Αν εσύ δεν είσαι μέσα 24/7, εγώ τι να πω, που συχνά λείπω για βδομάδες;Εμπεδοκλής έγραψε: ↑06 Ιουν 2024, 13:23Αρχικά συγνώμη που δεν είμαι 24/7 μέσα έτσι; Συγνώμη.Isildur έγραψε: ↑06 Ιουν 2024, 07:02Μια που επανήλθες, θυμήθηκα κάτι (φλασιά). Δεν αφορά εμένα προσωπικά, δεν έχω πάρει εγώ δηλαδή, αλλά συμβαίνει πολύ κοντά μου (σχεδόν απέναντι) και το έχω δει με τα μάτια μου. Θέση αναπήρων, σε κεντρικό δρόμο του δήμου, την κλείνουν συνεχώς διάφοροι απίθανοι άλλοτε για 1-2 λεπτά (να πάρω τσιγάρα ρε φίλε...) άλλοτε για ώρες. Φέτος μόνο, έχω δει δυο φορές αφαίρεση πινακίδων μετά από κλήση κάποιου ενδιαφερόμενου. Στη μια μάλιστα, ο μαλάκας εμφανίστηκε την ώρα που τις βγάζανε και έφαγε χοντρό κράξιμο απ' όλους (γείτονες, μπάτσους, αλλά κυρίως από τον τύπο που είχε το ζόρι και κάλεσε).Εμπεδοκλής έγραψε: ↑05 Ιουν 2024, 23:40
Πρώτον, μιλάω για τροχαία για παράνομο παρκάρισμα. Δε μιλάω για κανά τύπο που μπήκε με πιστόλι σε κατάστημα.
Εγώ σου γράφω την πραγματικότητα και εσύ μου απαντάς ότι είδες κάπου να αφαιρούν κάτι πινακίδες, άγνωστο με ποιο τρόπο κλήθηκαν, μέσω της επισήμου οδού, ή της γνωστής οδού που σατήριζε 70 χρόνια πριν ο Ουντερζό στον Αστερίξ, περί ενός ξαδέρφου για τα πάντα. Αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Σε προκάλεσα να προσπαθήσεις λόγω της γνώσης και της βεβαιότητας μου για την κατάσταση και είμαι σίγουρος ότι ασχέτως της επιμονής σου να πεις κάτι άλλο το ξέρεις ότι περιγράφω μία πραγματικότητα που γνωρίζεις και φυσικά ούτε που τόλμησες να δοκιμάσεις να καταγγείλεις και εσύ κάποιον από τους 50 παρανόμους στα πρώτα διακόσια μέτρα που έκανες χθες μόνο και μόνο να μη διαψεύσεις τον εαυτό σου.

Απλά, κι εγώ είχα ψιλο-ξεχάσει τον διάλογό μας και όταν είδα την ενημέρωση για την παράθεσή σου είπα να απαντήσω. Τίποτα παραπάνω, αυτό το "επανήλθες" δεν είχε να κάνει με κάτι χρονικό, μόνο ό,τι λέει κυριολεκτικά η λέξη, ξανάπιασες έναν διάλογο που όπως είπα δεν είχα στο μυαλό μου.
Το σημείο που σού λέω είναι εδώ, σχεδόν απέναντί μου. Και υπάρχει σοβαρότατο θέμα με το παρκάρισμα, αρκετές φορές το έχω βιώσει κι εγώ πηγαίνοντας την μάνα μου (που έχει κινητικά προβλήματα) στον γιατρό ο οποίος είναι 20-30 μέτρα μακρυά από την θέση και που θα με βόλευε πάρα πολύ να μπορώ να σταματήσω για 2 λεπτά (μάξιμουμ), να κατεβάσω το καρότσι, να την ανεβάσω στο πεζοδρόμιο (με συνοδεία, συνήθως παίρνω ένα απ' τα παιδιά μου μαζί για βοήθεια) και να πάω να βρω να παρκάρω κάπου. Γι' αυτό και ξέρω λίγο-πολύ τι παίζει, όπως και γιατί το βλέπω συχνότατα μια που είναι κοντά μου όπως σού είπα.
Για τις φορές που σού είπα ότι είδα φέτος περιστατικό με περιπολικό, αφού σού έγραψα ότι τουλάχιστον στην μία (που ξέρω στα σίγουρα γιατί το παρακολούθησα, για την άλλη απλά δεν ξέρω λεπτομέρειες) το κάλεσε άτομο με αναπηρικό αυτοκίνητο και ήταν και εκεί την στιγμή που ήρθε τρέχοντας ο παπάρας επειδή του ξηλώνανε τις πινακίδες. Κάλεσε αστυνομία, ήρθαν μετά από 10-20 λεπτά περίπου και τέλος. Τι ξάδελφος και τι Καταλφαβητίξ μού λες;

-
Πολλά λες. Κάλεσε μια την τροχαία της περιοχής σου να μου πεις σε πόσο χρόνο σήκωσαν το τηλέφωνο. Όλα τα άλλα είναι περιπτωσιολογίες...Isildur έγραψε: ↑06 Ιουν 2024, 13:37Καταρχάς, δεν σε κατηγόρησα για κάτι. Αν εσύ δεν είσαι μέσα 24/7, εγώ τι να πω, που συχνά λείπω για βδομάδες;Εμπεδοκλής έγραψε: ↑06 Ιουν 2024, 13:23Αρχικά συγνώμη που δεν είμαι 24/7 μέσα έτσι; Συγνώμη.Isildur έγραψε: ↑06 Ιουν 2024, 07:02
Μια που επανήλθες, θυμήθηκα κάτι (φλασιά). Δεν αφορά εμένα προσωπικά, δεν έχω πάρει εγώ δηλαδή, αλλά συμβαίνει πολύ κοντά μου (σχεδόν απέναντι) και το έχω δει με τα μάτια μου. Θέση αναπήρων, σε κεντρικό δρόμο του δήμου, την κλείνουν συνεχώς διάφοροι απίθανοι άλλοτε για 1-2 λεπτά (να πάρω τσιγάρα ρε φίλε...) άλλοτε για ώρες. Φέτος μόνο, έχω δει δυο φορές αφαίρεση πινακίδων μετά από κλήση κάποιου ενδιαφερόμενου. Στη μια μάλιστα, ο μαλάκας εμφανίστηκε την ώρα που τις βγάζανε και έφαγε χοντρό κράξιμο απ' όλους (γείτονες, μπάτσους, αλλά κυρίως από τον τύπο που είχε το ζόρι και κάλεσε).
Απλά, κι εγώ είχα ψιλο-ξεχάσει τον διάλογό μας και όταν είδα την ενημέρωση για την παράθεσή σου είπα να απαντήσω. Τίποτα παραπάνω, αυτό το "επανήλθες" δεν είχε να κάνει με κάτι χρονικό, μόνο ό,τι λέει κυριολεκτικά η λέξη, ξανάπιασες έναν διάλογο που όπως είπα δεν είχα στο μυαλό μου.
Το σημείο που σού λέω είναι εδώ, σχεδόν απέναντί μου. Και υπάρχει σοβαρότατο θέμα με το παρκάρισμα, αρκετές φορές το έχω βιώσει κι εγώ πηγαίνοντας την μάνα μου (που έχει κινητικά προβλήματα) στον γιατρό ο οποίος είναι 20-30 μέτρα μακρυά από την θέση και που θα με βόλευε πάρα πολύ να μπορώ να σταματήσω για 2 λεπτά (μάξιμουμ), να κατεβάσω το καρότσι, να την ανεβάσω στο πεζοδρόμιο (με συνοδεία, συνήθως παίρνω ένα απ' τα παιδιά μου μαζί για βοήθεια) και να πάω να βρω να παρκάρω κάπου. Γι' αυτό και ξέρω λίγο-πολύ τι παίζει, όπως και γιατί το βλέπω συχνότατα μια που είναι κοντά μου όπως σού είπα.
Για τις φορές που σού είπα ότι είδα φέτος περιστατικό με περιπολικό, αφού σού έγραψα ότι τουλάχιστον στην μία (που ξέρω στα σίγουρα γιατί το παρακολούθησα, για την άλλη απλά δεν ξέρω λεπτομέρειες) το κάλεσε άτομο με αναπηρικό αυτοκίνητο και ήταν και εκεί την στιγμή που ήρθε τρέχοντας ο παπάρας επειδή του ξηλώνανε τις πινακίδες. Κάλεσε αστυνομία, ήρθαν μετά από 10-20 λεπτά περίπου και τέλος. Τι ξάδελφος και τι Καταλφαβητίξ μού λες;
Τροχαία για να δούμε σε πόση ώρα θα έρθουν ή το 100 για να δούμε σε πόση ώρα θα απαντήσουν στο τηλέφωνο; Αποφάσισε, γιατί άλλα λες στην αρχή, άλλα στη μέση κι άλλα τελικά.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑06 Ιουν 2024, 18:08Πολλά λες. Κάλεσε μια την τροχαία της περιοχής σου να μου πεις σε πόσο χρόνο σήκωσαν το τηλέφωνο. Όλα τα άλλα είναι περιπτωσιολογίες...Isildur έγραψε: ↑06 Ιουν 2024, 13:37Καταρχάς, δεν σε κατηγόρησα για κάτι. Αν εσύ δεν είσαι μέσα 24/7, εγώ τι να πω, που συχνά λείπω για βδομάδες;Εμπεδοκλής έγραψε: ↑06 Ιουν 2024, 13:23
Αρχικά συγνώμη που δεν είμαι 24/7 μέσα έτσι; Συγνώμη.
Αλλά, ξες κάτι; Ασ' το, μην απαντάς. Όχι πριν ξεσφηνώσεις την τυρόπιτα απ' τον εγκέφαλο πρώτα κι αρχίσεις να σκέφτεσαι σαν άνθρωπος και χωρίς κολλημάρες. Είχα μια μικρή ελπίδα ότι δεν είσαι πια ο τρόμπας που ήσουν στο παρελθόν κι έπιασα κουβέντα μαζί σου, αλλά βλέπω ότι μάλλον τον χρόνο μου έχασα.

Όποιος έχει σκύλο και δεν μαζεύει τα κόπρανα του πρέπει να τρώει το ίδιο πρόστιμο που τρώνε οι άνθρωποι που κακοποιούν ζώα, για μένα.
Όσοι ασχοληθούν με τα κόπρανα ζώων με κτηνίατρους με αιγοπρόβατα με κότες όλοι μαθαίνουν πόσο επικίνδυνα είναι τα κόπρανα των ζώων.
Στην πυραμίδα το πλέον επικίνδυνο είναι του σκύλου , μετά του παπαγάλου , και μετά του περιστεριού , μετά άλλα.
Ειδικά για τα κόπρανα του σκύλου αν έρθεις σε επαφή κατά λάθος στο δέρμα σου το πρώτο 24 ωρο της αφόδευσης κάποιες σχολές κτηνιάτρων προτρέπουν προληπτική θεραπεία.
Ειναι πολλές οι ασθένειες που μεταδίδονται από τα κόπρανα των σκύλων στους ανθρώπους.
Σε ένα πάρκο αν χέσει ένας σκύλος ανεξάρτητα αν τα καθαρίσει αμέσως ο ιδιοκτήτης του τα αυγά παρασίτων εξακολουθούν να μολύνουν ανθρώπους και άλλα ζώα χόρτα και περιβάλλον για χρόνια.
Οι υπηρεσίες πάρκων στο εξωτερικό ψεκάζουν καθημερινά με ένα ειδικό αλλά καρκινογόνο φάρμακο αν το εισπνεύσουν άνθρωποι , το έδαφος για να σκοτώσουν αυτές τις προνύμφες και πάλι δεν τα καταφέρνουν.
Αυτά όλα από τα σεμινάρια του υπουργείου για την κτηνοτροφία.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Ακόμα κάτι αν περιορίσεις ένα σκυλί σε συγκεκριμένο χώρο και αφοδεύει σε αυτόν τον χώρο για κανένα χρόνο στο χώμα αυτό είναι σαν να έπεσε πυρηνική βόμβα μην διανοηθείς να φυτέψεις ζαρζαβατικό ποτέ.
Γιατί τα περιττώματα του σκύλου σου είναι επικίνδυνα για την υγεία σου;
Προσοχή, όχι μόνον πρέπει να μαζεύεις τα περιττώματα του σκύλου σου αλλά και να φροντίζεις να μην έρχονται σε επαφή με το δέρμα σου. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι!
Έχεις βγει για βόλτα και καθώς περπατάς νιώθεις να γλιστράς σε περιττώματα σκύλου; Δεν είναι απλώς αηδιαστικό. Πέρα από τη βρωμιά και τη μυρωδιά, είναι δυνητικά μολυσματικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πρέπει να μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους, επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταδοθούν ασθένειες.
Τα περιττώματα ενέχουν πιθανούς ζωονοσογόνους κινδύνους, που σημαίνει ότι μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες στους ανθρώπους. Μάλιστα, τα κόπρανα που αφήνονται στο χώμα, είτε σε γειτονιά, σε πάρκο σκύλων, μπορούν να μεταδώσουν απειλητικά για τη ζωή παράσιτα όχι μόνο σε σκύλου ή σε άλση. Μελέτη του 2020 βρήκε εντερικά παράσιτα στο 85% των πάρκων σκύλων.
Ενώ οι ανθρώπινες ασθένειες που προκαλούνται από παράσιτα που μεταδίδονται από το έδαφος θεωρούνται ασυνήθιστες, υπολογίζεται ότι μολύνουν έως και περίπου δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.
Τι αντίκτυπο έχουν τα περιττώματα των ζώων στους ανθρώπους
Τα πιο συχνά παράσιτα που βρίσκονται στα κόπρανα:
αγκυλόστομα (Ancylostoma duodenale) ένας παρασιτικός νηματώδης σκώληκας και ζει στο λεπτό έντερο ανθρώπων και ζώων, όπως οι γάτες και οι σκύλοι. Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν από αγκυλόστομα τρώγοντας άπλυτα ή κακοπλυμένα λαχανικά και φρούτα αλλά και διαδερμικά, με το περπάτημα χωρίς παπούτσια στην άμμο και στο χώμα (μόλυνση μέσω του δέρματος).
ασκαρίδες: Η μόλυνση από αυτά τα σκουλήκια εντέρου σκύλου γίνεται με αυγά που βρίσκονται στα περιττώματα του μολυσμένου σκύλου και στα κουτάβια, κατά τη διάρκεια της κύησης (ενδομητρικά) και της γαλουχίας.
ταινίες: Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν από σκουλήκια εντέρου, τις ταινίες, από τα αυγά που βρίσκονται στο τρίχωμα του μολυσμένου σκύλου και από ατελώς πλυμένα φρούτα και λαχανικά.
εχινόκκοκος: Στις ταινίες ανήκει ο εχινόκοκκος, που μεταδίδεται από την κατανάλωση από σκύλους μολυσμένων σπλάχνων των μηρυκαστικών. Αυτοί, με τη διασπορά αυγών που υπάρχουν στα κόπρανά τους, μολύνουν και τον άνθρωπο.
Οι μικροσκοπικές προνύμφες τους μπορούν να εισέλθουν στο σώμα σου μέσω αμυχών στο δέρμα, μετά από επαφή με μολυσμένο έδαφος ή μέσω τυχαίας κατάποσης από το στόμα. Θυμήσου την επόμενη φορά που θα είσαι έξω και σκουπίσεις τον ιδρώτα από το πρόσωπό σου με ένα βρώμικο χέρι και μετά ακουμπήσεις τα χείλη σου ή πιες ένα ποτήρι νερό, είναι τόσο απλό. Ακόμα και αν το νερό της βροχής ξεπλύνει τα μολυσμένα κόπρανα στο έδαφος, τα αυγά παρασίτων μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίζουν να μολύνουν για μήνες ή χρόνια.
Μόλις βρεθούν στο ανθρώπινο σώμα, τόσο οι προνύμφες αγκυλόστομων όσο και στρογγυλών σκουληκιών μπορούν να ωριμάσουν και να μεταναστεύσουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στους πνεύμονες. Από εκεί, ο βήχας τους βοηθά να αποκτήσουν πρόσβαση στην πεπτική οδό του ξενιστή τους και να προσκολληθούν στο εντερικό τοίχωμα.
Τα άτομα με υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να μην εμφανίζουν κλινικά σημάδια μόλυνσης, αλλά αυτά τα παράσιτα μπορεί να οδηγήσουν σε αναιμία και υποσιτισμό ή να προκαλέσουν εντερική απόφραξη που να απαιτεί χειρουργική επέμβαση, ειδικά σε μικρά παιδιά.
Επιπλέον, τα προνυμφικά στάδια των στρογγυλών σκουληκιών μπορούν να μετακινηθούν στο ανθρώπινο μάτι και, σε σπάνιες περιπτώσεις, να οδηγήσουν σε μόνιμη τύφλωση. Τα αγκυλόστομα μπορούν να δημιουργήσουν μια σοβαρή φαγούρα που ονομάζεται μεταναστευτική προνύμφη, καθώς το σκουλήκι της προνύμφης κινείται ακριβώς κάτω από το δέρμα του ξενιστή του.
Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής του παρασίτου, μπορεί να βγει από το σώμα του ξενιστή ως άθικτο ενήλικο σκουλήκι, το οποίο μοιάζει με ένα μικρό κομμάτι μαγειρεμένου μακαρονιού.
Οι επιπτώσεις σε άλλα ζώα
Οι σκύλοι και οι γάτες μπορούν επίσης να εμφανίσουν τα ίδια συμπτώματα που εμφανίζουν οι άνθρωποι λόγω παρασιτικών λοιμώξεων. Εκτός από τα παράσιτα, τα αφύλακτα περιττώματα μπορεί επίσης να μολυνθούν με ιούς σκύλων ή αιλουροειδών, όπως ο παρβοϊός και ο κορωνοϊός του σκύλου, που μπορεί να απειλήσει τη ζωή άλλων σκύλων, ειδικά των ενήλικων που είναι δεν είναι εμβολιασμένα καθώς και στα κουτάβια.
Διαχειρίσου υπεύθυνα τα περιττώματα του κατοικιδίου σου
Όπου κι αν ανακουφιστεί ο σκύλος σου - στο πάρκο, στο δάσος, στο πεζοδρόμιο ή ακόμα και στην αυλή σου - μάζευε τα περιττώματα αλλά πάντα απόφευγε την επαφή με το δέρμα σου.
Είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιήσεις τις ειδικές πλαστικές σακούλες για τα σκυλιά, εάν είναι το σκυλάκι είναι μικρό σε μέγεθος, ή ένα μικρό φτυαράκι για τα ρίξεις σε μια πλαστική σακούλα, εάν το μέγεθος του σκυλιού είναι μεγάλο. Αν και είναι δελεαστικό να αφήσεις πίσω σου τα μαλακά ή υδαρή κόπρανα, αυτοί είναι συχνά οι πιο πιθανοί ένοχοι για τη διάδοση ασθενειών.
Δέσε τη σακούλα και ρίξε τη σε έναν κάδο απορριμμάτων – όχι πάνω πάνω – για να αποφύγεις την ακούσια μόλυνση από γείτονα ή εργαζόμενο στο χώρο υγιεινής.
Πλένε τα χέρια σου πολύ καλά, ιδιαίτερα προτού αγγίξεις το πρόσωπό σου ή φας ή πιεις. Τα απολυμαντικά χεριών μπορούν να απομακρύνουν πολλούς ιούς αλλά δεν θα σκοτώσουν τα αυγά των παρασίτων..
Απόφευγε να ξεπλένεις τα κόπρανα στο χώμα. Η χρήση λάστιχου στον κήπο αφαιρεί μόνο το ορατό πρόβλημα, όχι τα μικροσκοπικά.
Φρόντιζε το κατοικίδιό σου να κάνει τακτικά εντερική παρασίτωση
https://www.shape.gr/ygeia/1009171/giat ... ugeia-sou/
Το άρθρο λέει πολύ λίγα για να μην προκαλέσει πανικό σε σύγκριση με τα σεμινάρια του υπουργείου.
Προσοχή, όχι μόνον πρέπει να μαζεύεις τα περιττώματα του σκύλου σου αλλά και να φροντίζεις να μην έρχονται σε επαφή με το δέρμα σου. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι!
Έχεις βγει για βόλτα και καθώς περπατάς νιώθεις να γλιστράς σε περιττώματα σκύλου; Δεν είναι απλώς αηδιαστικό. Πέρα από τη βρωμιά και τη μυρωδιά, είναι δυνητικά μολυσματικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πρέπει να μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους, επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταδοθούν ασθένειες.
Τα περιττώματα ενέχουν πιθανούς ζωονοσογόνους κινδύνους, που σημαίνει ότι μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες στους ανθρώπους. Μάλιστα, τα κόπρανα που αφήνονται στο χώμα, είτε σε γειτονιά, σε πάρκο σκύλων, μπορούν να μεταδώσουν απειλητικά για τη ζωή παράσιτα όχι μόνο σε σκύλου ή σε άλση. Μελέτη του 2020 βρήκε εντερικά παράσιτα στο 85% των πάρκων σκύλων.
Ενώ οι ανθρώπινες ασθένειες που προκαλούνται από παράσιτα που μεταδίδονται από το έδαφος θεωρούνται ασυνήθιστες, υπολογίζεται ότι μολύνουν έως και περίπου δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.
Τι αντίκτυπο έχουν τα περιττώματα των ζώων στους ανθρώπους
Τα πιο συχνά παράσιτα που βρίσκονται στα κόπρανα:
αγκυλόστομα (Ancylostoma duodenale) ένας παρασιτικός νηματώδης σκώληκας και ζει στο λεπτό έντερο ανθρώπων και ζώων, όπως οι γάτες και οι σκύλοι. Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν από αγκυλόστομα τρώγοντας άπλυτα ή κακοπλυμένα λαχανικά και φρούτα αλλά και διαδερμικά, με το περπάτημα χωρίς παπούτσια στην άμμο και στο χώμα (μόλυνση μέσω του δέρματος).
ασκαρίδες: Η μόλυνση από αυτά τα σκουλήκια εντέρου σκύλου γίνεται με αυγά που βρίσκονται στα περιττώματα του μολυσμένου σκύλου και στα κουτάβια, κατά τη διάρκεια της κύησης (ενδομητρικά) και της γαλουχίας.
ταινίες: Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν από σκουλήκια εντέρου, τις ταινίες, από τα αυγά που βρίσκονται στο τρίχωμα του μολυσμένου σκύλου και από ατελώς πλυμένα φρούτα και λαχανικά.
εχινόκκοκος: Στις ταινίες ανήκει ο εχινόκοκκος, που μεταδίδεται από την κατανάλωση από σκύλους μολυσμένων σπλάχνων των μηρυκαστικών. Αυτοί, με τη διασπορά αυγών που υπάρχουν στα κόπρανά τους, μολύνουν και τον άνθρωπο.
Οι μικροσκοπικές προνύμφες τους μπορούν να εισέλθουν στο σώμα σου μέσω αμυχών στο δέρμα, μετά από επαφή με μολυσμένο έδαφος ή μέσω τυχαίας κατάποσης από το στόμα. Θυμήσου την επόμενη φορά που θα είσαι έξω και σκουπίσεις τον ιδρώτα από το πρόσωπό σου με ένα βρώμικο χέρι και μετά ακουμπήσεις τα χείλη σου ή πιες ένα ποτήρι νερό, είναι τόσο απλό. Ακόμα και αν το νερό της βροχής ξεπλύνει τα μολυσμένα κόπρανα στο έδαφος, τα αυγά παρασίτων μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίζουν να μολύνουν για μήνες ή χρόνια.
Μόλις βρεθούν στο ανθρώπινο σώμα, τόσο οι προνύμφες αγκυλόστομων όσο και στρογγυλών σκουληκιών μπορούν να ωριμάσουν και να μεταναστεύσουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στους πνεύμονες. Από εκεί, ο βήχας τους βοηθά να αποκτήσουν πρόσβαση στην πεπτική οδό του ξενιστή τους και να προσκολληθούν στο εντερικό τοίχωμα.
Τα άτομα με υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να μην εμφανίζουν κλινικά σημάδια μόλυνσης, αλλά αυτά τα παράσιτα μπορεί να οδηγήσουν σε αναιμία και υποσιτισμό ή να προκαλέσουν εντερική απόφραξη που να απαιτεί χειρουργική επέμβαση, ειδικά σε μικρά παιδιά.
Επιπλέον, τα προνυμφικά στάδια των στρογγυλών σκουληκιών μπορούν να μετακινηθούν στο ανθρώπινο μάτι και, σε σπάνιες περιπτώσεις, να οδηγήσουν σε μόνιμη τύφλωση. Τα αγκυλόστομα μπορούν να δημιουργήσουν μια σοβαρή φαγούρα που ονομάζεται μεταναστευτική προνύμφη, καθώς το σκουλήκι της προνύμφης κινείται ακριβώς κάτω από το δέρμα του ξενιστή του.
Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής του παρασίτου, μπορεί να βγει από το σώμα του ξενιστή ως άθικτο ενήλικο σκουλήκι, το οποίο μοιάζει με ένα μικρό κομμάτι μαγειρεμένου μακαρονιού.
Οι επιπτώσεις σε άλλα ζώα
Οι σκύλοι και οι γάτες μπορούν επίσης να εμφανίσουν τα ίδια συμπτώματα που εμφανίζουν οι άνθρωποι λόγω παρασιτικών λοιμώξεων. Εκτός από τα παράσιτα, τα αφύλακτα περιττώματα μπορεί επίσης να μολυνθούν με ιούς σκύλων ή αιλουροειδών, όπως ο παρβοϊός και ο κορωνοϊός του σκύλου, που μπορεί να απειλήσει τη ζωή άλλων σκύλων, ειδικά των ενήλικων που είναι δεν είναι εμβολιασμένα καθώς και στα κουτάβια.
Διαχειρίσου υπεύθυνα τα περιττώματα του κατοικιδίου σου
Όπου κι αν ανακουφιστεί ο σκύλος σου - στο πάρκο, στο δάσος, στο πεζοδρόμιο ή ακόμα και στην αυλή σου - μάζευε τα περιττώματα αλλά πάντα απόφευγε την επαφή με το δέρμα σου.
Είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιήσεις τις ειδικές πλαστικές σακούλες για τα σκυλιά, εάν είναι το σκυλάκι είναι μικρό σε μέγεθος, ή ένα μικρό φτυαράκι για τα ρίξεις σε μια πλαστική σακούλα, εάν το μέγεθος του σκυλιού είναι μεγάλο. Αν και είναι δελεαστικό να αφήσεις πίσω σου τα μαλακά ή υδαρή κόπρανα, αυτοί είναι συχνά οι πιο πιθανοί ένοχοι για τη διάδοση ασθενειών.
Δέσε τη σακούλα και ρίξε τη σε έναν κάδο απορριμμάτων – όχι πάνω πάνω – για να αποφύγεις την ακούσια μόλυνση από γείτονα ή εργαζόμενο στο χώρο υγιεινής.
Πλένε τα χέρια σου πολύ καλά, ιδιαίτερα προτού αγγίξεις το πρόσωπό σου ή φας ή πιεις. Τα απολυμαντικά χεριών μπορούν να απομακρύνουν πολλούς ιούς αλλά δεν θα σκοτώσουν τα αυγά των παρασίτων..
Απόφευγε να ξεπλένεις τα κόπρανα στο χώμα. Η χρήση λάστιχου στον κήπο αφαιρεί μόνο το ορατό πρόβλημα, όχι τα μικροσκοπικά.
Φρόντιζε το κατοικίδιό σου να κάνει τακτικά εντερική παρασίτωση
https://www.shape.gr/ygeia/1009171/giat ... ugeia-sou/
Το άρθρο λέει πολύ λίγα για να μην προκαλέσει πανικό σε σύγκριση με τα σεμινάρια του υπουργείου.
Αν ο κόσμος έβλεπε την προβολή του σεμιναρίου του υπουργείου, θα περπατούσαν και θα πυροβολούσανε σκυλιά ,στους δρόμους θα γινότανε πόλεμος.
Εντωμεταξύ τα ίδια που ισχύουν για τα σκυλιά ισχύουν για όλα τα σαρκοφάγα και φυσικά και για τις γάτες.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Όχι δεν είναι έτσι το πεπτικό σύστημα του σκύλου είναι τελείως διαφορετικό.
Έχει ανάγκη τα παράσιτα αυτά έτσι με το χάπι που σκοτώνει τα παράσιτα είναι τέτοιο που δεν τα σκοτώνει όλα για να μπορεί να λειτουργεί το πεπτικό του σύστημα το σκυλί περνάει την τροφή από το όλο σύστημα πολύ γρήγορα για αυτό έχει ανάγκη συμβιωτικά παράσιτα.
Μόνο ο σκύλος το έχει αυτό.
Διάβασε και θα το δείς.
Μοναδικό πεπτικό σύστημα.
Μας είχανε δείξει διαγράμματα από την μέρα που παίρνει το χάπι κ.λ.π.
Είναι παράξενο το πεπτικό του.
Στην γάτα όταν δίνεις χάπι τα καθαρίζεις όλα.
Στον σκύλο ο γιατρός κάνει υπολογισμό τα κιλα με ένα συντελεστη πόσο είναι το λεπτό έντερο για να βρεί και να αφήσει κάποια παράσιτα να μην χαλάσει την πέμψη του σκύλου.
Απλά μειώνει μέσα σε επιτρεπτά όρια τα παράσιτα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 297 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dorian
30 Οκτ 2024, 12:20
-
-
Νέα δημοσίευση ακυρο λαθος
από Aitwlos » 27 Ιουν 2024, 17:16 » σε Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι - 0 Απαντήσεις
- 599 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
27 Ιουν 2024, 17:16
-
-
- 35 Απαντήσεις
- 1094 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σπύρος
04 Ιουν 2024, 13:43
-
-
Νέα δημοσίευση Το μέγα λάθος της αντιπολίτευσης..
από Parrot » 08 Μαρ 2024, 13:09 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 313 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από stergiosbik
08 Μαρ 2024, 15:34
-