Γινε Αγροτης

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Re: Γινε Αγροτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 25 Νοέμ 2018, 16:41

taliban έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 16:34
Εκτός τόπου κ χρόνου ως συνήθως.

Θελεις να μας πεις τι καλλιεργεις,ποσα στρεμματα και τι εννοεις οταν λες οτι δεν βγαινεις;
Ασε τις θεωριες και πες κατι πρακτικο
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 25 Νοέμ 2018, 16:42

sys3x έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 13:09
enaon έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 13:07
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
24 Νοέμ 2018, 22:34
Δεδομενο οτι σημερα ο μελλοντικος αγροτης πηρε την αποφαση
γγ αν μιλάς σοβαρά αυτό το νήμα θα γίνει φοβερό, καλή επιτυχία :)
Πρέπει να τον βοηθήσουμε κι εμείς όμως, να πχ τα ακτινίδια θα έπρεπε να είναι η δεύτερη επιλογή του, πρώτη τα αρωματικά.
Ο ίδιος ενδιαφέρεται να γίνει αγρότης;
Ρωτώ επειδή στην επικεφαλίδα προτρέπει τους άλλους να γίνουν! Τώρα όποιος ακούσει τις συμβουλές του, κακό του κεφαλιού του! :g030:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 25 Νοέμ 2018, 16:44

25 Νοέμ 2018, 16:41
taliban έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 16:34
Εκτός τόπου κ χρόνου ως συνήθως.
Θελεις να μας πεις τι καλλιεργεις,ποσα στρεμματα και τι εννοεις οταν λες οτι δεν βγαινεις;
Ασε τις θεωριες και πες κατι πρακτικο
Στην περιεγραψα την πράξη 1 σελιδα πριν. Αν δεν σου αρέσει Κάνε σχέδια με αυτά θα μείνεις.
Εσύ δεν βγαίνεις όχι εγώ.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 25 Νοέμ 2018, 16:44

Ερμής έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 13:50

Και που θα βρεις αυτά τα χρήματα*; με δεήσεις στον υψιστο;

*μιλάμε για ένα ποσό άνω των 300Κ
Θα δουμε στην πορεια ποσα ειναι τα χρηματα
Αν καποιος εφτιαχνε νημα για γορα σπιτιου θα τον ρωτουσες που θα βρει τα χρηματα της αγορας;
Οι περισσοτεροι εδω μεσα εχουν επενδυσει πανω απο 100-150 χιλιαρικα σε τουβλα
Βρισκω τελειως ατοπη την ερωτηση σου
Αρίστος for Tsirpas
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 25 Νοέμ 2018, 16:45

Ερμής έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 13:46
Χωρίς να έχεις Γη, αγρότης δε γίνεται με την καμια.
Αν έχεις μια πολύ ικανή έκταση (άνω των 100στρ) με πορτοκάλι , τότε την παλεύεις.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο και ούτε παίρνει κ καμία περισσοτερη ανάλυση
o jj είχε πεί στο παλιο πως μια χαρά ζεις με σαράντα (40) στρέμματα πορτοκάλι :fp:

αλλά θα θελα μια άποψη ερμή και για αυτό
25 Νοέμ 2018, 13:01
Αν και δεν ειναι η ωρα ακομη να πουμε τετοια πραματα στο πλανο υπαρχει η προσληψη 2 ατομων με φουλ απασχοληση,χρησιμοποιηση εξωτερικων εξιδικευμενων συνεργειων πχ για κλαδεματα και καμια προσωπικη εργασια απο τον αγροτη στο χωραφι.

Μεγαλο ρολο δτην διαχειριση θα παιξει η τελικη επιλογη της ποικιλιας αλλα ειναι ακομη νωρις για ολα αυτα
Μπορει να ειναι ποικιλια δεμενη με 25 ετες συμβολαιο μεταξυ αγροτη-αγοραστη και εταιρειας που εχει τα δικαιωματα της καλλιεργιας και αναλαμβανει και την επιβλεψη στο χωραφι με φιξαρισμενες τιμες
:smt047

Πάντως JJ μην πτοείσαι, ελπίζω ειλικρινά να έχει καλό αποτέλέσμα η προσπάθεια. :smt023 /subscribed
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 25 Νοέμ 2018, 16:46

Ειχα πει πως μια τετραμελης οικογενεια ζει μαι χαρα με 40 στρεμματα περιβολια
Αρίστος for Tsirpas

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 25 Νοέμ 2018, 16:47

............
Αρίστος for Tsirpas

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 25 Νοέμ 2018, 16:49

Kostis έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 13:52
Έχω 100 ρίζες ελιές. Θέλω να γίνω αγρότης.
Να πουλήσεις την παραγωγή σου στη Αγγλική Εταιρία των Ανατολικών Ινδιών.
Θα τα κονομήσεις! :g030:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 25 Νοέμ 2018, 16:52

Στην σελιδα 3 αρχισες να ποσταρεις και δενε χεις γραψει τιποτα συγκεκριμενο γι αυτα που σε ρωτησα
Ότι πεις εσύ ΓΓ. Στην προηγούμενη σελίδα βρίσκεται η απάντηση μου στις φαντασιώσεις σου taliban @ Γινε Αγροτης

Με τις ad χομινιες θα γίνεις σπουδαίος....αγροτης...

Προχωρα.
-----
Να μας πεις κ το επιτόκιο στο 25ετες έτσι;;;

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 25 Νοέμ 2018, 16:54

ad χομινιες εγω;
Πουθενα δεν βλεπω να υπαρχουν οι απαντησεις σε αυτα που σε ρωτησα
Αρίστος for Tsirpas

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 25 Νοέμ 2018, 16:56

Nandros έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 16:42
Ο ίδιος ενδιαφέρεται να γίνει αγρότης;
Λέει ότι έχει κάνει όλες τις δουλειές, τώρα θα γίνει αγρότης.

Να θυμίσω ότι στο σπίτι του δεν μπαίνει ποτέ με τα παπούτσια,
και το αυτοκίνητό του το πάει για πλύσιμο (μέσα έξω και κέρωμα) δυό φορές την βδομάδα.

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 25 Νοέμ 2018, 17:01

Οσο απαγορευεται να εισελθει στη παραγωγη οιαδηποτε τομεα ο επιστημονικος τροπος παραγωγης που εκπροσωπουν οι ΑΕ , θα πνιγεστε στον λαικιστικο εμετο.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 25 Νοέμ 2018, 17:05

taliban έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 15:02
SpoilerShow
Αν ο άλλος είναι ισχυρογνώμων όσο δεν πάει και δεν ακούει κανέναν,δεν θέλει ο ίδιος να βοηθηθεί.

Πριν ασχοληθείς στον πρωτογενή τομέα οτιδήποτε κάνεις έρευνα για τα εξής:

1) Πρώτο και βασικότερο απ όλα τα υπόλοιπα, που θα διαθέσω το προϊόν μου (όχι γενικότητες τύπου η αγορά είναι στρωμένη και ξεστρωμένη, δεν πας πουθενά έτσι).
Θα μπω σε συνεταιρισμό (συμμετοχή ανά στρέμμα με ένα Χ ποσό συμμετοχής και αναμονή μέχρι ο συναιτερισμός να πουλήσει το προϊόν μου για να πάρω λεφτά) ;
Θα πουλάω χέρι-χέρι την παραγωγή μου ; Πράγμα που σημαίνει βγαίνω στον δρόμο,στην λαϊκή,οπουδήποτε και το πουλάω σε μια Χ τιμή ανά δεδομένη χρονική στιγμή;(Στην πράξη σημαίνει να ξυπνάς 3 το πρωί και να τρέχεις να προλάβεις την αγορά που θες να διαθέσεις το προιόν σου και να γυρίσεις πάλι πίσω μεταξύ άλλων)
Συμμετέχω στα προγράμματα συμβολαικής γεωργίας με τα επιτόκια στον θεό και περιμένω να κάνω προκοπή σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες φορολογίες/αναποδιές με αποτέλεσμα να δίνω το προϊόν μου σε μια προκαθορισμένη τιμή περιμένοντας να ζήσω; (το άλλο με τον τοτό το ξέρεις ) ;
Ψάχνομαι και εξάγω το προϊόν μου(συναιτεριστικά ή με δική μου επιχείρηση)σε υψηλότερες τιμές στο εξωτερικό (πιστοποιήσεις, χαρτούρα,έλεγχοι ανά τακτά διαστήματα κλπ) ώστε να πω ότι κάτι πάω να κάνω;

2)
Η έρευνα αγοράς αγροτεμαχίων πρέπει να γίνει αφενός με γνώμονα τις εδαφικές αναλύσεις αλλά και το μικρόκλιμα της περιοχής που σκέφτεσαι να εγκατασταθείς συνάρτηση πιστοποιημένων ποικιλιών φυτών/ριζών/μοσχευμάτων σε ότι σκέφτεσαι να φυτέψεις.
Εαν θέλεις πχ να εξάγεις (που είναι πιο κερδοφόρο σε σχέση με την ελληνική αγορά) παρόλο τα σκαμπανεβάσματα πρέπει να πάρεις και πιστοποιημένες ποικιλίες τις οποίες μπορείς να δεις ποιες είναι εδώ:
http://ec.europa.eu/food/plant/plant_pr ... /index.cfm
Στην συνέχεια έρχεσαι σε επαφή με τον αγροτικό τομέα του δημοσίου στην εκάστοτε πόλη που είσαι (συνήθως στην νομαρχία ή όπου είναι οι εγκαταστάσεις) για να σου υποδείξουν προμηθευτές.

3) Περιφράξεις/αρδευτικά ετοιμάσου να δαπανήσεις τεραστία ποσά, αν και όταν καλλιεργείς πολλά στρέμματα τις περιφράξεις ξέχασε τες.
Εκτός αν έχεις πιάσει το τζόκερ.

4) Χαρτούρα και τρέξιμο για να γίνεις και επισήμως αγρότης και αγορά αυτοκίνητου αγροτικής εκμετάλλευσης .
Καλή επιτυχία. Αν δεν σου έχει ανέβει ποτέ η πίεση, ευκαιρία να δεις πως είναι τώρα.

Πέραν της εγγραφής στον ΟΓΑ(εφκα) η οποία μπορεί να τραβήξει 1 χρόνο +, χρειάζεσαι δήλωση οσδε (πληρώνεις συμμετοχή), αίτηση κεπυελ και όταν με το καλό τελειώσεις με όλα αυτά (αφού έχεις επισκεφθεί τον λογιστή σου 100 φορές ενδιάμεσα) πας στον λογιστή σου να καταθέσεις την χαρτούρα στην εφορία.

Παλιότερα έμπαινες για πλάκα στον ΟΓΑ, Σήμερα έχει δυσκολέψει να αρκετά οπότε πρέπει να απευθυνθείς σε λογιστή που να κατέχει τα αγροτικά (να είναι γάτα) είτε να πας στην νομαρχία να ζητήσεις πληροφορίες (και να πέσεις σε άνθρωπο που να θέλει να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι χρειάζεται να κάνεις).

Αν στοχεύεις για αγρότης ειδικού καθεστώτος με /χαμηλές/μέτριες παραγωγές πρέπει να πάρεις το αφορολόγητο πράγμα που σημαίνει πως κατά την δήλωση ΟΣΔΕ και την απόδειξη του κατά κύριο επαγγέλματος θα σε περάσουν γενεές 14.
Αν οχι και μπεις σε πρόγραμμα με επιδότηση ως νέος αγρότης πρέπει να εμφανίζεις έσοδα-έξοδα ανά μηνα.

Η αγορά αγροτικού αυτοκινήτου να γίνει με μεγάλη προσοχή και με καλό ψάξιμο διότι αυτό θα είναι το καθημερινό σου όχημα για την εργασία σου. Αν δεν το προσέξεις δεν θα σε προσέξει.

Για την χαρτούρα στο υπουργείο συγκοινωνιών συνήθως τις κάνει ο πωλητής του αγροτικού εκτός αν το αγοράσεις απο ιδιώτη ΑΡΑ ετοιμάσου να φας 1 μήνα πέρα δώθε με χαρτούρα την οποία θα γλίτωνες αν έδινες κάτι παραπάνω και έβαζες κάποιον να επισπεύσει την κατάσταση...

5) Καλλιέργειες φροντίδες κλπ.
Απευθύνεσαι στον γεωπόνο είτε του δημοσίου είτε των αγροτικών ενώσεων είτε αν συνεργάζεσαι με εταιρίες ή κάνεις τις εξαγωγές οπότε έχεις στάνταρ έλεγχο και συμβουλες.
Ετοιμάσου να φας ζέστη, καύσωνες, λάσπη,κρύο,αέρα και να δουλεύεις σαν το σκυλί στα 4 όλη μέρα.
Αν το αγαπάς δεν σε ενδιαφέρει τίποτα απ όλα αυτά γιατί η κάθε σπιθαμή ιδρώτα που χύνεις είναι δική σου και στο χέρι σου είναι να μην στην κλέβει κανένα λαμόγιο.
Αν δεν το αγαπάς και πιστεύεις πως θα έχεις εύκολο κέρδος και υπάλλήλους που θα απασχολείς καλύτερα κάτσε πιες καφέ και φιλοσόφησε από το καναπέ σου. Ανέξοδο και ξεκούραστο.

Αυτά σε γενικές γραμμές.

Δεν υπάρχει στάνταρ κόστος και στάνταρ έξοδα σε αυτή τη δουλειά.
Όλα είναι στο περίπου με + - αποκλίσεις που μπορούνε να πάνε χιλιάρικα πάνω και κάτω συνάρτηση πολλών άλλων παραγόντων που ο ΓΓ δεν λαμβάνει υπόψιν διότι δεν έχει την πείρα και δεν το έχει δει στην πράξη.
Είμαι γεννημένος/μεγαλωμένος/πρώην απασχολούμενος στην πόλη και την επαρχία την έμαθα από εκδρομές, το παππουδοχωριό μου, τα 5 χρόνια στην Βραζιλία και τώρα τα τελευταία 5 χρόνια που ζω σε χωριό.
Το παραπάνω είναι το μόνο σοβαρό ποστ, αξίζει πολλά τάλαρα, που διάβασα μέχρι τώρα και συμφωνεί απόλυτα με όσα ακούω από τους ντόπιους φίλους μου.

Μπράβο taliban! :sal5:
.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 25 Νοέμ 2018, 17:07

Παίζεις 1000 ευρώ στοίχημα στο να βγει ο Α.Ρ.Η.Σ. πρωταθλητής σούπερ λιγκ
Παίρνεις τα κέρδη και αγοράζεις 300 στρέμματα

Βουαλα!
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 25 Νοέμ 2018, 17:11

enaon έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 14:43
ST48410 έγραψε:
25 Νοέμ 2018, 14:40
Εξέφρασα τον ευσεβή πόθο να δω πραγματικό υλικό για κάτι που μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον είτε είναι υλοποιήσιμο είτε αποδειχθεί υψηλού ρίσκου. Αν αποδειχθεί τρολονήμα δεν νομίζω να μου ζητήσετε να αποχωρήσω :-?
δεν θα το είπα καλά, έκανα πλάκα με τον φόβο του συς μην απογοητευτείς με τον γγ. Εγώ δεν φοβάμαι για εσένα. :)
ολ ιν.
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών