Θελεις να μας πεις τι καλλιεργεις,ποσα στρεμματα και τι εννοεις οταν λες οτι δεν βγαινεις;
Ασε τις θεωριες και πες κατι πρακτικο
Ο ίδιος ενδιαφέρεται να γίνει αγρότης;sys3x έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 13:09Πρέπει να τον βοηθήσουμε κι εμείς όμως, να πχ τα ακτινίδια θα έπρεπε να είναι η δεύτερη επιλογή του, πρώτη τα αρωματικά.enaon έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 13:07γγ αν μιλάς σοβαρά αυτό το νήμα θα γίνει φοβερό, καλή επιτυχίαΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑24 Νοέμ 2018, 22:34Δεδομενο οτι σημερα ο μελλοντικος αγροτης πηρε την αποφαση
Στην περιεγραψα την πράξη 1 σελιδα πριν. Αν δεν σου αρέσει Κάνε σχέδια με αυτά θα μείνεις.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 16:41Θελεις να μας πεις τι καλλιεργεις,ποσα στρεμματα και τι εννοεις οταν λες οτι δεν βγαινεις;
Ασε τις θεωριες και πες κατι πρακτικο
Θα δουμε στην πορεια ποσα ειναι τα χρηματα
o jj είχε πεί στο παλιο πως μια χαρά ζεις με σαράντα (40) στρέμματα πορτοκάλι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 13:01Αν και δεν ειναι η ωρα ακομη να πουμε τετοια πραματα στο πλανο υπαρχει η προσληψη 2 ατομων με φουλ απασχοληση,χρησιμοποιηση εξωτερικων εξιδικευμενων συνεργειων πχ για κλαδεματα και καμια προσωπικη εργασια απο τον αγροτη στο χωραφι.
Μεγαλο ρολο δτην διαχειριση θα παιξει η τελικη επιλογη της ποικιλιας αλλα ειναι ακομη νωρις για ολα αυτα
Μπορει να ειναι ποικιλια δεμενη με 25 ετες συμβολαιο μεταξυ αγροτη-αγοραστη και εταιρειας που εχει τα δικαιωματα της καλλιεργιας και αναλαμβανει και την επιβλεψη στο χωραφι με φιξαρισμενες τιμες
Να πουλήσεις την παραγωγή σου στη Αγγλική Εταιρία των Ανατολικών Ινδιών.
Ότι πεις εσύ ΓΓ. Στην προηγούμενη σελίδα βρίσκεται η απάντηση μου στις φαντασιώσεις σου taliban @ Γινε ΑγροτηςΣτην σελιδα 3 αρχισες να ποσταρεις και δενε χεις γραψει τιποτα συγκεκριμενο γι αυτα που σε ρωτησα
Είμαι γεννημένος/μεγαλωμένος/πρώην απασχολούμενος στην πόλη και την επαρχία την έμαθα από εκδρομές, το παππουδοχωριό μου, τα 5 χρόνια στην Βραζιλία και τώρα τα τελευταία 5 χρόνια που ζω σε χωριό.taliban έγραψε: ↑25 Νοέμ 2018, 15:02SpoilerShowΑν ο άλλος είναι ισχυρογνώμων όσο δεν πάει και δεν ακούει κανέναν,δεν θέλει ο ίδιος να βοηθηθεί.
Πριν ασχοληθείς στον πρωτογενή τομέα οτιδήποτε κάνεις έρευνα για τα εξής:
1) Πρώτο και βασικότερο απ όλα τα υπόλοιπα, που θα διαθέσω το προϊόν μου (όχι γενικότητες τύπου η αγορά είναι στρωμένη και ξεστρωμένη, δεν πας πουθενά έτσι).
Θα μπω σε συνεταιρισμό (συμμετοχή ανά στρέμμα με ένα Χ ποσό συμμετοχής και αναμονή μέχρι ο συναιτερισμός να πουλήσει το προϊόν μου για να πάρω λεφτά) ;
Θα πουλάω χέρι-χέρι την παραγωγή μου ; Πράγμα που σημαίνει βγαίνω στον δρόμο,στην λαϊκή,οπουδήποτε και το πουλάω σε μια Χ τιμή ανά δεδομένη χρονική στιγμή;(Στην πράξη σημαίνει να ξυπνάς 3 το πρωί και να τρέχεις να προλάβεις την αγορά που θες να διαθέσεις το προιόν σου και να γυρίσεις πάλι πίσω μεταξύ άλλων)
Συμμετέχω στα προγράμματα συμβολαικής γεωργίας με τα επιτόκια στον θεό και περιμένω να κάνω προκοπή σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες φορολογίες/αναποδιές με αποτέλεσμα να δίνω το προϊόν μου σε μια προκαθορισμένη τιμή περιμένοντας να ζήσω; (το άλλο με τον τοτό το ξέρεις ) ;
Ψάχνομαι και εξάγω το προϊόν μου(συναιτεριστικά ή με δική μου επιχείρηση)σε υψηλότερες τιμές στο εξωτερικό (πιστοποιήσεις, χαρτούρα,έλεγχοι ανά τακτά διαστήματα κλπ) ώστε να πω ότι κάτι πάω να κάνω;
2)
Η έρευνα αγοράς αγροτεμαχίων πρέπει να γίνει αφενός με γνώμονα τις εδαφικές αναλύσεις αλλά και το μικρόκλιμα της περιοχής που σκέφτεσαι να εγκατασταθείς συνάρτηση πιστοποιημένων ποικιλιών φυτών/ριζών/μοσχευμάτων σε ότι σκέφτεσαι να φυτέψεις.
Εαν θέλεις πχ να εξάγεις (που είναι πιο κερδοφόρο σε σχέση με την ελληνική αγορά) παρόλο τα σκαμπανεβάσματα πρέπει να πάρεις και πιστοποιημένες ποικιλίες τις οποίες μπορείς να δεις ποιες είναι εδώ:
http://ec.europa.eu/food/plant/plant_pr ... /index.cfm
Στην συνέχεια έρχεσαι σε επαφή με τον αγροτικό τομέα του δημοσίου στην εκάστοτε πόλη που είσαι (συνήθως στην νομαρχία ή όπου είναι οι εγκαταστάσεις) για να σου υποδείξουν προμηθευτές.
3) Περιφράξεις/αρδευτικά ετοιμάσου να δαπανήσεις τεραστία ποσά, αν και όταν καλλιεργείς πολλά στρέμματα τις περιφράξεις ξέχασε τες.
Εκτός αν έχεις πιάσει το τζόκερ.
4) Χαρτούρα και τρέξιμο για να γίνεις και επισήμως αγρότης και αγορά αυτοκίνητου αγροτικής εκμετάλλευσης .
Καλή επιτυχία. Αν δεν σου έχει ανέβει ποτέ η πίεση, ευκαιρία να δεις πως είναι τώρα.
Πέραν της εγγραφής στον ΟΓΑ(εφκα) η οποία μπορεί να τραβήξει 1 χρόνο +, χρειάζεσαι δήλωση οσδε (πληρώνεις συμμετοχή), αίτηση κεπυελ και όταν με το καλό τελειώσεις με όλα αυτά (αφού έχεις επισκεφθεί τον λογιστή σου 100 φορές ενδιάμεσα) πας στον λογιστή σου να καταθέσεις την χαρτούρα στην εφορία.
Παλιότερα έμπαινες για πλάκα στον ΟΓΑ, Σήμερα έχει δυσκολέψει να αρκετά οπότε πρέπει να απευθυνθείς σε λογιστή που να κατέχει τα αγροτικά (να είναι γάτα) είτε να πας στην νομαρχία να ζητήσεις πληροφορίες (και να πέσεις σε άνθρωπο που να θέλει να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι χρειάζεται να κάνεις).
Αν στοχεύεις για αγρότης ειδικού καθεστώτος με /χαμηλές/μέτριες παραγωγές πρέπει να πάρεις το αφορολόγητο πράγμα που σημαίνει πως κατά την δήλωση ΟΣΔΕ και την απόδειξη του κατά κύριο επαγγέλματος θα σε περάσουν γενεές 14.
Αν οχι και μπεις σε πρόγραμμα με επιδότηση ως νέος αγρότης πρέπει να εμφανίζεις έσοδα-έξοδα ανά μηνα.
Η αγορά αγροτικού αυτοκινήτου να γίνει με μεγάλη προσοχή και με καλό ψάξιμο διότι αυτό θα είναι το καθημερινό σου όχημα για την εργασία σου. Αν δεν το προσέξεις δεν θα σε προσέξει.
Για την χαρτούρα στο υπουργείο συγκοινωνιών συνήθως τις κάνει ο πωλητής του αγροτικού εκτός αν το αγοράσεις απο ιδιώτη ΑΡΑ ετοιμάσου να φας 1 μήνα πέρα δώθε με χαρτούρα την οποία θα γλίτωνες αν έδινες κάτι παραπάνω και έβαζες κάποιον να επισπεύσει την κατάσταση...
5) Καλλιέργειες φροντίδες κλπ.
Απευθύνεσαι στον γεωπόνο είτε του δημοσίου είτε των αγροτικών ενώσεων είτε αν συνεργάζεσαι με εταιρίες ή κάνεις τις εξαγωγές οπότε έχεις στάνταρ έλεγχο και συμβουλες.
Ετοιμάσου να φας ζέστη, καύσωνες, λάσπη,κρύο,αέρα και να δουλεύεις σαν το σκυλί στα 4 όλη μέρα.
Αν το αγαπάς δεν σε ενδιαφέρει τίποτα απ όλα αυτά γιατί η κάθε σπιθαμή ιδρώτα που χύνεις είναι δική σου και στο χέρι σου είναι να μην στην κλέβει κανένα λαμόγιο.
Αν δεν το αγαπάς και πιστεύεις πως θα έχεις εύκολο κέρδος και υπάλλήλους που θα απασχολείς καλύτερα κάτσε πιες καφέ και φιλοσόφησε από το καναπέ σου. Ανέξοδο και ξεκούραστο.
Αυτά σε γενικές γραμμές.
Δεν υπάρχει στάνταρ κόστος και στάνταρ έξοδα σε αυτή τη δουλειά.
Όλα είναι στο περίπου με + - αποκλίσεις που μπορούνε να πάνε χιλιάρικα πάνω και κάτω συνάρτηση πολλών άλλων παραγόντων που ο ΓΓ δεν λαμβάνει υπόψιν διότι δεν έχει την πείρα και δεν το έχει δει στην πράξη.
ολ ιν.